Moskova, Rusya'nın başkenti ve en kalabalık şehridir. Şehir merkezinde 13.204.177'lik nüfusa sahiptir. Banliyöler de eklendiğinde 18 milyona yaklaşan bir nüfusa ev sahipliği yapmaktadır.
Keban Barajı, Elazığ ilinin Keban ilçesinde, Fırat üzerinde, 1965-1975 yılları arasında inşa edilmiş olan elektrik enerjisi üretimi amaçlı barajdır. Beton ağırlık ve kaya dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 16.679.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 210,00 m, normal su kotunda göl hacmi 31.000,00 hm³ normal su kotunda göl alanı 675,00 km²'dir. Barajın tamamlanmasıyla Türkiye'nin en büyük dördüncü gölü olan Keban Baraj Gölü oluşmuştur.
Rayon, Sovyetler Birliği'nden kalma bir yönetim birimidir:
Yenisey Nehri Arktik Okyanusu'na boşalan en büyük nehir sistemidir. Angara (Ангара) ve Selenga kolları ile birlikte dünyanın en uzun beşinci akarsuyu olma özelliğini taşır.
Amur, dünyanın en uzun dokuzuncu nehridir. Uzunluğu 2874 km olup, Argun kolu ile birlikte uzunluğu 4444 km'yi bulur. Havzası 1.843.000 kilometrekaredir. Japon Denizi ile Obiotsk Denizlerini birleştiren Tatar Boğazı'ndan Büyük Okyanus'a dökülür. Uzakdoğu Rusya ile Çin'in Mançurya bölgesi arasındaki doğal sınırdır. Bölgede muson iklimi görülür. Kışın Sibirya'dan esen soğuk rüzgarlar nedeniyle altı ayda bir donar. Donma sırasında ulaşımda yer almaz. Yazları bol suyla çoşar ve ulaşımda bölge halkına kolaylık sağlar. Amur Nehri balık türünden zengindir. Bölgede 25'ten fazla balık tesisi bulunmaktadır. Hidroelektrik santralleri için uygun bir ortama sahip olsa bile fazla baraj bulunmamaktadır. Çin ile Rusya'nın doğal sınırını oluşturması bakımından önemlidir.
Volga ya da İdil Avrupa'nın en uzun ırmağıdır. Rusça Volga adı Ana Slavca Vlga'dan (nem) gelir. Baltık-Fin dilleri kökenli valkea (beyaz) ve "Valgõ" sözcüklerinden de adının geldiği iddia edilmektedir. Uzunluğu yaklaşık 3531 km olan Volga, Moskova ile Sankt-Peterburg arasındaki Valday Tepeleri'nden doğar. Deniz seviyesinden 28 metre aşağıda olan Hazar Denizi'ne dökülür. Valday tepelerinde bulunan birçok göl ve bataklıktan gelen kaynak kollarının birleşmesiyle meydana gelen Volga, Rjev'den itibaren ulaşıma elverişli bir hâlde akar. Moskova Kanalı'yla birleştiği yerden sonra genişliği 230 metreyi bulur. Bundan sonra nehirde düzenli bir ulaşım sağlanır. Volga'nın yatağı üzerinde beş adet baraj bulunur. Bu barajlardan Volgograd Baraj Gölü'ndeki santral, dünyanın belli başlı hidroelektrik tesislerinden biridir.
Rusça Vikipedi, Vikipedi'nin Rusça sürümüdür. 20 Mayıs 2001'de başlatıldı. 16 Ağustos 2006'da madde sayısı 100.000 maddeye ulaştı. 17 Mart 2008'de 250.000. maddesi oluşturuldu. 22 Ekim 2024 tarihi itibarıyla, Rusça Vikipedi'nin 2.005.513 maddesi, 3.649.165 kullanıcısı ve 66 hizmetlisi bulunmaktadır. Açıldığı günden beri 140.655.250 kez katkıda bulunulmuştur. Madde sayısına göre 7. en büyük Vikipedi sürümüdür. Ayrıca Slav dillerinde Kiril alfabesiyle yazılan en büyük Vikipedi sürümüdür.
Angara nehri, güneydoğu Sibirya'da, Irkutsk Oblast ve Krasnoyarsk Krai'da bulunan 1779 km uzunluğunda bir nehirdir. Baykal Gölünden boşalan tek nehirdir ve Yenisey Nehrini besleyen sulardan biridir.
Şagaan Arıg Tuva Cumhuriyeti'nde 1945 yılından beri Ulug-Hem İli'nin yönetim merkezidir. Yenisey akarsuyunun sol tarafında yer alır. Kızıl şehrinin batısına 115 kilometre (71 mi) mesafededir.
Çerepovets, Rusya'nın kuzeybatısındaki Vologda Oblastı'nda şehir.
Volgodonsk, Rusya'nın Rostov Oblastı'nda bulunan bir şehirdir. Şehir Tsimlyansk Baraj Gölü'nün batı kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 182,3 km² olan şehrin nüfusu 2010 itibarı ile 170,841'dir.
Neftekamsk, Rusya'nın Başkurdistan Cumhuriyeti'nde bulunan bir şehirdir. Şehir, Kama Nehri'nin yakınlarında yer almaktadır. Yüzölçümü 147,25 km² olan şehrin nüfusu 2010 itibarı ile 121.733'tür. Neftekamsk, cumhuriyetin büyük bir sanayi ve kültür merkezidir. Şehre Neftekamsk Havalimanı hizmet vermektedir. 2010 Rusya nüfus sayımına göre etnik yapı: Başkurtlar %25,8, Tatarlar %31,5, Ruslar %29,7.
Kamışin, Rusya'nın Volgograd Oblastı'nda bulunan bir şehirdir. Şehir, Volgograd Baraj Gölü'nün sağ kıyısında yer almaktadır. Şehir aynı zamanda Kamışin rayonunun merkezidir. Şehrin nüfusu 2010 itibarıyla 119.565'tir.
Volgograd Baraj Gölü Rusya'da İdil Nehri üzerinde kurulu Volga Hidroelektrik Santrali'nin oluşturduğu baraj gölüdür. Volgograd Oblast ve Saratov Oblastı sınırları içerisinde yer alır ve adı Volgograd şehrinden gelir. 1958-1961 yılları arasında inşa edilmiştir.
Sayanogorsk, Rusya'nın Hakasya Cumhuriyeti'nde bulunan bir şehirdir. Şehir Yenisey Nehri'nin sol kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 115,34 km² olan şehrin nüfusu 2010 itibarı ile 49,887'dir.
Tsimlyansk Baraj Gölü, Rusya'da Rostov ve Volgograd oblastları arasında Don Nehri üzerinde bulunan bir baraj gölüdür. 1952 yılında tamamlanmış olup Rusya'nın en büyük baraj göllerinden biridir ve Tsimlyansk Hidroelektrik Santrali'ne hizmet vermektedir.
Kazanka ya da Kazansu, Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nde bulunan bir nehirdir. Nehir 142 km uzunluğunda olup Volga Nehri'nin sol koludur ve Bimeri'den başlayarak Kuybışev Baraj Gölü'ne dökülmektedir. Nehrin başlıca kolları İya, Kismes, Şimyakovka ve Sula nehirleridir. 1957 yılında bir baraj ile ayrılmasına kadar Bulak Nehri'de Kazanka'nın bir koluydu.
Kuybışev Baraj Gölü, Rusya'da Çuvaşistan, Mari El ve Tataristan cumhuriyetleri ile Samara ve Ulyanovsk oblastları arasında Volga ve Kama nehirleri üzerinde bulunan bir baraj gölüdür. 1957 yılında tamamlanmış olup Avrupa'nın en büyük ve dünyanın üçüncü büyük baraj gölü olup Jiguli Hidroelektrik Santrali'ne hizmet vermektedir.
Çusovaya Nehri, Rusya'da Kama Nehri'nin bir kolu olan nehirdir. Nehir, 592 km uzunluğunda olup Orta Urallar'dan başlayarak Perm Krayı ile Sverdlovsk ve Çelyabinsk oblastları üzerinden çoğunlukla Avrupa'daki batı yamaçlarında ilerleyerek Kama Baraj Gölü'ne dökülmektedir.
Kama Baraj Gölü, Rusya'da Perm Krayı'da Volga Nehri nehirleri üzerinde bulunan bir baraj gölüdür. 1956 yılında tamamlanmış olup Kama Hidroelektrik Santrali'ne hizmet vermektedir.