İçeriğe atla

Saud Alsanousi

Saud Alsanousi
Doğum27 Mayıs 1981
Kuveyt
MeslekRoman yazarı
Önemli eserlerThe Bamboo Stalk
Önemli ödülleriInternational Prize for Arabic Fiction (2013)

Saud Alsanousi (Arapçaسعود السنعوسي, 27 Mayıs 1981'de doğdu.), Kuveytli bir roman yazarı ve gazetecidir.[1] İlk romanı Aynalar Tutsağı (2010) ile Leila Othman Ödülü'nü kazandı. 2011 yılında kısa hikâyesi olan Bonsai ve Yaşlı Adam, Al-Arabi dergisi ve BBC Arapça tarafından düzenlenen bir yarışmayı kazandı. Kuveytli-Filipinli karışık bir çocuğun bakış açısından her iki ülkede de bir yer bulma çabası hakkında yazdığı romanı Bambu Sapı, Uluslararası Arapça Kurgu Ödülü'nü (2013) kazandı.[2][3]

Saud Alsanousi halen Kuveyt'te yaşıyor ve Al-Qabas gazetesinde yazardır.

Yayınları

  • Ayna Tutsağı (2010)
  • Bonsai ve Yaşlı Adam (2011)
  • Bambu Sapı (2012)
  • Büyükanne Hessa'nın Fareleri (2015)
  • Hamam Al Dar (Evin Güvercinleri) (2017)[4]
  • naqaat saleha (saleha'nın devesi) (2019)

Kaynakça

  1. ^ IPAF profile 24 Ekim 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ M. Lynx Qualey (23 Nisan 2013). "Genç Kuveytli Yazarın Sayfa Döndüren Romanı 2013 'Arapça Booker' Ödülünü Kazandı". Arabic Literature (in English). 24 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2013. 
  3. ^ Benedicte Page (24 Nisan 2013). "Suud Alsanousi, Uluslararası Arap Kurgu Ödülü'nü kazandı". Bookseller. 8 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2013. 
  4. ^ "Saud Alsanousi on His Next Novel and Writing From the Perspective of a Woman". Vogue Arabia (İngilizce). 8 Mart 2019. 24 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2019. 

Dış bağlantılar

Şablon:International Prize for Arabic Fiction

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Edebiyat</span> sözlü ya da yazılı anlatıma dayanan sanat

Edebiyat, yazın veya literatür, dil aracılığıyla; duygu, düşünce, hayal, olay, durum veya herhangi bir olgunun edebî bir tarzda ve etkili bir şekilde yazılı veya sözlü anlatımını gerçekleştiren; malzemesi söz ve ses; muhatabı insan olan bir sanat dalıdır. Edebî yazılar yazan sanatçılara edebiyatçı denir. Daha kısıtlayıcı bir tanımla, edebiyatın; bir sanat formu olarak oluşturulan yazılar olduğu düşünülmüştür. Bunun nedeni, günlük kullanımdan farklı olarak edebiyatın, dil ürünü olmasıdır.

Derviş Zaimağaoğlu, Kıbrıs Türkü film yönetmeni ve yapımcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Hakan Günday</span> Türk yazar

Hakan Günday, Türk yazar.

<span class="mw-page-title-main">Ümit Ünal</span> Türk yönetmen, senarist ve yazar

Ümit Ünal, Türk yönetmen, senarist ve yazar.

<span class="mw-page-title-main">Doris Lessing</span> Yazar

Doris Lessing, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Britanyalı yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Reha Erdem</span> Türk yönetmen

Reha Erdem, Türk yönetmen ve senarist. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim gördü. Paris 8 Üniversitesi'nde Sinema ve Plastik Sanatlar Bölümünü bitirdi. Metis yayınlarından eşi Nilüfer Erdem Güngörmüş ile birlikte yazdığı uzun metrajlı film senaryosu Korkuyorum Anne, Metis Yayınları tarafından kitap olarak basıldı.

<span class="mw-page-title-main">J. M. Coetzee</span>

John Maxwell Coetzee, Güney Afrikalı–Avustralyalı romancı, deneme yazarı, dilbilimci, çevirmen ve 2003 Nobel Edebiyat Ödülü sahibidir. İngilizce dilinde en çok eleştirmenlerce beğenilen ve dekore edilmiş yazarlardan biridir. Booker Ödülü, CNA Ödülü, Kudüs Ödülü, Prix Femina étranger ve Irish Times Uluslararası Kurgu Ödülü'nü kazandı ve bir dizi başka ödül ve onursal doktora derecesine sahip oldu.Coetzee 2002 yılında Avustralya'ya taşındı ve 2006 yılında Avustralya vatandaşı oldu. Adelaide'de yaşıyor.

Barış Müstecaplıoğlu, Türk yazar.

Seray Şahiner, Türk yazar.

<span class="mw-page-title-main">Naira Gelaşvili</span>

Naira Gelaşvili, Gürcü kurgu yazarı, dilbilimci, Germanist ve sivil toplum kuruluşu aktivisti. Ben Oyum adlı romanı Türkçeye çevrilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Muhammed Akid</span> Tunuslu futbolcu

Muhammed Ali Akid, Tunuslu eski millî futbolcudur. Forvet mevkiinde görev alan futbolcu, 1978 FIFA Dünya Kupası'nda forma giymiştir. Ayrıca Tunus millî futbol takımında 52 maça çıkıp 15 gol kaydetmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Alejandro Zambra</span>

Alejandro Andrés Zambra Infantas, Şilili şair ve roman yazarı

The Sympathizer, Vietnamlı Amerikalı profesör Viet Thanh Nguyen'in ilk romanıdır. En çok satan romanlar arasında yer alan eser çokça incelenmiş ve New York Times gazetesinde Editörün Seçimi olarak belirlenmiştir.

Donna Tartt, Amerikalı kurgu yazarı. 2003'te The Little Friend adlı yapıtıyla WH Smith Edebiyat Ödülü'nü, 2014 yılında Saka Kuşu adlı yapıtıyla Kurgu dalında Pulitzer Ödülü'nü kazanmıştır. Tartt, Time dergisi tarafından 2014'te hazırlanan "En Önemli 100 Kişi" listesine de girmiştir.

Sezer Ateş Ayvaz, Türk yazar, sosyolog.

Jokha Alharthi(d. 1978), Ummanlı yazar ve akademisyen.

Prenses Kaguya Masalı, 10. Yüzyılda geçen bir Japon halk masalından uyarlanan fantastik temalı 2013 yapımı anime filmi. Animenin önemli üstatları Hayao Miyazaki ve Isao Takahata kurduğu Studio Ghibli tarafından üretilen filmin yönetmenliği de Isao Takahata tarafından yapılmıştır. Filmin geçtiği 10. Yüzyıla uygun bir şekilde filmde kullanılan sulu boya tekniği ve renk geçişleri oldukça dikkat çekmiştir. Film 2015 Akademi Ödülleri En İyi Animasyon Kategorisinde aday gösterilmiştir.

Stefan Ruzowitzky Avusturyalı film yönetmeni ve senarist.

<i>Aşk, Büyü vs.</i>

Aşk, Büyü vs. 2019 yapımı Türk filmi. 54. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri‘nde En İyi Film ödülünü almıştır. 2020 yılında Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma - Altın Lale En İyi Film ödülünü kazanmıştır.

Mikrofon (Arabic) Ahmed Abdalla'nın Mısır'ın İskenderiye şehrinin yeraltı sanat sahnesini konu alan 2010 Mısır bağımsız filmidir. Film, Kahire Uluslararası Film Festivali'nden En İyi Arapça Film Ödülü'nü ve Journées cinématographiques de Carthage'dan Tanit d'Or ödülünü aldı. Ek olarak 2010'da Dubai Uluslararası Film Festivali'nden En İyi Kurgu Ödülü'ne de layık görüldü.