İçeriğe atla

Sarı Saçlarından Sen Suçlusun

"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun"
"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun" kapağı
Yemin Ettim albümünden Kayahan şarkısı
Yayımlanma18 Mart 1991 (1991-03-18)
TarzPop
Süre5:10
ŞirketYaşar Kekeva Plak
Söz yazarıKayahan
BesteciKayahan
YapımcıYaşar Kekeva
Yemin Ettim şarkı listesi
"Yemin Ettim"
(1)
"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun"
(2)
"Çılgınım"
(3)
"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun"
"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun" kapağı
Tozlu Raflar albümünden Müslüm Gürses şarkısı
Yayımlanma19 Nisan 2024 (2024-04-19)
TarzPop
Süre4:45
ŞirketElenor Müzik
Söz yazarıKayahan
BesteciKayahan
YapımcıMuhteşem Candan
Tozlu Raflar şarkı listesi
"Ah Bu Dünya"
(5)
"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun"
(6)
"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun"
"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun" kapağı
1 Numara Kibariye albümünden Kibariye şarkısı
Yayımlanma1991 (1991)
TarzPop
Süre2:15
ŞirketBayşu Müzik
Söz yazarıKayahan
BesteciKayahan
YapımcıOsman Bayşu
1 Numara Kibariye şarkı listesi
"Tutsak"
(2)
"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun"
(3)
"Vur Gitsin Beni"
(4)
"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun"
"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun" kapağı
Kayahan En İyileri No.1 albümünden Mustafa Ceceli şarkısı
Yayımlanma2014 (2014)
TarzPop
Süre4:21
Söz yazarıKayahan
BesteciKayahan

Sarı Saçlarından Sen Suçlusun, Kayahan'ın Yemin Ettim albümünden, 90'lı yıllara damga vuran şarkı. Türkiye'de çeşitli sanatçılar tarafından seslendirilmiştir.

Eseri seslendiren bazı sanatçılar

Müslüm Gürses

  • Ölümünden sonra Elenor Müzik etiketi ile Tozlu Raflar adlı albümde düzenlenerek yayımlanmıştır. 1991 yılında seslendirildiği bilinmektedir.

Kibariye

  • 1991 yılında Bayşu Müzik etiketi ile 1 Numara Kibariye adlı albümde yayımlanmıştır.

Mustafa Ceceli

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Sezen Aksu 88</i>

Sezen Aksu '88, Türk şarkıcı Sezen Aksu'nun sekizinci stüdyo albümüdür. 22 Şubat 1988'de Fono Müzik tarafından yayımlandı. 1986 yılında yayınlanan Git albümünden sonra bu şirketten çıkardığı ikinci albüm olmuştur. Sen Ağlama (1984) ve Git (1986) albümlerinin büyük başarısından sonra bu albümde de çoğunluğu Onno Tunç olmak üzere Garo Mafyan, Ara Dinkjian ve Atilla Özdemiroğlu gibi müzisyenlerle çalıştı. Metin Altıok'a ait "Kavaklar" adlı şiir ve Kayahan'a ait "Bir Kuş Uçur " adlı parçanın sözleri haricinde Sezen Aksu, albümde yer alan parçaları Aysel Gürel ile birlikte yazdı. İstanbul'da yer alan Stüdyo Gelişim İstanbul'da gerçekleşen kayıtlar yedi ay kadar sürdü. On iki parçadan oluşan albümden ilk olarak albümle aynı gün "Geçer" adlı parçanın video klibi yayınlandı.

<span class="mw-page-title-main">Tanrı İstemezse (şarkı)</span> Tanrı İstemezse şarkısı

Tanrı İstemezse, sözleri Ali Avaz'a müziği Mustafa Sayan'a ait, Müslüm Gürses 'in 1982 yılında yayımlanan Tanrı İstemezse adlı albümüne ismini veren şarkı, daha sonra 1998 yılında yayımlanan Müslüm Gürses'in seslendirdiği klasikleşmiş şarkılarından oluşan Müslüm Gürses Klasikleri albümünde yer verilen şarkıdır. İlk olarak Uzay Plak etiketi ile daha sonra da Elenor Müzik etiketi ile yayımlanmıştır. Şarkı başta Müslüm Gürses ve Gökhan Güney, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Sezen Aksu olmak üzere Bülent Ersoy ve Ebru Gündeş gibi pek çok sanatçı tarafından seslendirilmiştir. Aynı şarkı Ata Demirer tarafından Eyyvah Eyvah filminde seslendirilmiştir.

Suat Suna, Türk şarkıcı, besteci, şarkı sözü yazarı, aranjör, prodüktör, dizi ve film oyuncusu, roman yazarı ve keman virtüözüdür.

Rabia Demet Sağıroğlu, Türk pop müzik sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Kayahan</span> Türk müzisyen (1949–2015)

Kayahan Açar, Türk pop şarkıcısı-şarkı yazarı, müzisyen.

<span class="mw-page-title-main">Nilüfer (şarkıcı)</span> Türk şarkıcı

Nilüfer Yumlu ya da bilinen adıyla Nilüfer, Türk şarkıcı, söz yazarı ve yapımcıdır. Ayrıca UNICEF Türkiye'nin ilk iyi niyet elçisidir. 1970'li yılların başından itibaren Türk pop müziğinin önde gelen yorumcularından biri oldu. 1972 yılında yayımladığı ilk 45'liğinin ardından, 1973'te “Dünya Dönüyor” ile asıl çıkışını yakaladı. “Dünya Dönüyor”un yanı sıra, 70'ler boyunca yayımladığı “Göreceksin Kendini”, “Başıma Gelenler”, “Boşver”, “Kim Arar Seni” gibi şarkılar Türk pop müziği klasikleri arasına girdi. 1978'de Eurovision'a katıldı.Nilüfer '84 albümünde “Kar Taneleri” şarkısını söylediği ve 90'ların sonuna kadar birlikte çalıştığı Kayahan müzik kariyerinde önemli bir yer tuttu. Nilüfer, 80'ler ve 90'ların ilk yarısına kadar büyük satış yakalayan pek çok albümün ardından, zirvesini Nilüfer'le albümüyle yaşadı. Pek çok müzisyenle çalıştığı bu albüm, “Mavilim”, “Çok Uzaklarda”, “Namussuz Akşamlar” gibi hitlerin de etkisiyle 750 binin üzerinde satarak yılın en çok satan albümlerinden biri oldu. Bir sonraki albümüyle 1970'li yıllardaki hitlerini yeni düzenlemeleriyle yeni nesle taşıyan Nilüfer, 2000'lerdeki birkaç albümün ardından 2011'de yeni nesil rock müzik grup ve şarkıcılarıyla birlikte seslendirdiği 12 Düet albümü oldukça iyi tepkiler topladı. Bunun ardından bir devam albümü daha olan 13 Düet albümü geldi. Şarkıcı 2015 yılında DMC etiketiyle yayınlanan "Kendi Cennetim" albümünü piyasaya sürdü.

<i>Dünya Tatlısı</i>

Dünya Tatlısı; Zerrin Özer'in, 1988 tarihli, dokuzuncu stüdyo albümünün adıdır. Dünya Tatlısı, Zerrin Özer'in arabesk müzik şarkıları yorumladığı dönemin (1982-1987) sonu niteliğinde, yeniden Pop Müzik şarkıları seslendirmeye başladığı albümüdür. Zerrin'in CD formatında yayınlanan ilk albümüdür. Türkiye'de CD formatında yayınlanan 2. albümdür. Zerrin Özer bu albümünde; başta Aysel Gürel ve Garo Mafyan olmak üzere, pek çok farklı şarkı sözü yazarı ve müzisyenle çalışmıştır. Bu isimler arasında Fikret Şeneş, Barış Manço, Kayahan, Gönül Şen, Erbil Savaş, Özkan Turgay gibi isimler de yer almaktadır.. Zerrin Özer bu albümüyle altın plak kazanmıştır.Dünya Tatlısı Ebru Polat, Sat Gitsin daha sonra Ümit Besen tarafından okunurken, Ağlayamıyorum ise Emre Altuğ ve Ebru Yaşar tarafından okunmuştur. Bu Yaz şarkısı ise Soner Arıca tarafından yeniden yorumlanmıştır. Çok nadir olarak başka yorumculara şarkı veren Kayahan, Zerrin Özer'e bu albümde okuması için Yoksun Sen şarkısını hediye etmiş, Barış Manço ise ne zamandır bri Barış Manço şarkısı seslendirmek istediğini bildiği Zerrin Özer'le bir türlü bir araya gelip de istediği şarkıyı veremeyince, Unutamadım isimli o dönem için nispeten yeni şarkısını hediye etmişti. Zerrin Özer böylece iki devin şarkısını tek bir albümde buluşturma imkanı bulan nadir sanatçılardan olmuştur. Hani Yeminin şarkısının orijinali İsrailli şarkıcı Ofra Haza'nın Eurovizyonda birincilik elde eden Im Nin Alu şarkısı olup, şarkının melodisi sonraki yıllarda İzel tarafından Şak adıyla seslendirildi.

<i>Geceler</i> (Nilüfer albümü) albüm

Nilüfer'in Şubat 1987 tarihli, onuncu stüdyo albümüdür. Sanatçı bu albümünde, Geceler ve Bazen Hayaller Kurarım adlı iki yeni şarkı haricinde, ağırlıklı olarak 60'lı ve 70'li yıllarda farklı farklı sanatçılar tarafından seslendirilmiş olunan popüler müzik şarkılarını seslendirmiştir.

<i>Yine Yeni Yeniden</i> (albüm) albüm

Yine Yeni Yeniden, Haziran 1992'de dinleyicilerin beğenisine sunulan, Nilüfer'in on üçüncü stüdyo albümüdür.

<i>Nilüferle</i>

1997 yılında piyasaya sürülen, Nilüfer'in on altıncı albümüdür. Sanatçı bu albümde, Fahir Atakoğlu'ndan Mete Özgencil'e, Şehrazat'tan Kayahan'a oldukça geniş bir şarkı sözü yazarı ve besteci ekibiyle çalışmıştır. Albüm çıktığı andan itibaren büyük satış rakamlarına imza atmıştır. Albüm toplam 753.000 tiraj yaparak yılın en çok satan albümlerinden biri olmuştur.

<i>İşte Türk Sanat Müziği İşte Sibel Can</i>

İşte Türk Sanat Müziği İşte Sibel Can, Sibel Can'ın 2000 tarihli, Türk Sanat Müziği şarkılarından oluşan on ikinci stüdyo albümüdür.

Multitap, Eylül 2006 yılında Selim Siyami Sümer, Sertaç Özgümüş, Taçkın Bilal ve Ali Cihan (davullar) tarafından İstanbul'da kurulmuş olan Türk müzik grubudur.

"Macédomienne", Clouseau tarafından seslendirilen 1990 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Belçika'yı temsil eden şarkı. Şarkı Fransızca dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Philippe Lafontaine tarafından yazılmıştır.

<i>Yanarım</i> 2003 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Yanarım, Müslüm Gürses`in 17 Aralık 2003'te Bayar Müzik etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm Gürses'in hayattayken Bayar Müzik etiketiyle resmi olarak yayımlanan son albümüdür.

<i>Talihsizler</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Mutlu Ol Yeter</i> (Müslüm Gürses albümü) 1981 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Mutlu Ol Yeter, Müslüm Gürses'in 23 Aralık 1981'de piyasaya sunulduğu söylenen, Modern Plak etiketiyle de yayımlanan ilk ve tek stüdyo albümüdür. Albümde yer alan birçok şarkıda Burhan Bayar ve Orhan Akdeniz'in imzası bulunmaktadır. Gürses'in bu albümle damga vurduğu söylenmekle birlikte, albüme ismini veren şarkı Mutlu Ol Yeter ve arabesk müziğinin önemli şarkılarından olan İtirazım Var isimleriyle de Gürses'in filmleri yayımlanmıştır.

<i>Mahzendeki Şarkılar</i> 2017 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Mahzendeki Şarkılar, Müslüm Gürses'in ölümünden sonra 24 Ağustos 2017'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunılan ilk albümüdür. Albümdeki şarkıların tamamı demo olarak seslendirilmiş ve üzerine müzik eklemeleri yapılarak yayımlanmıştır.

<i>Bakma</i> 2005 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bakma, Müslüm Gürses'in 1 Nisan 2005'te Sun Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albümde arabesk, Türk halk müziği ve Türk sanat müziği tarzındaki şarkılar yer almıştır.

Ali Osman Erbaşı, Türk halk müziği sanatçısı, besteci, yönetmen, aranjör ve prodüktördür.