İçeriğe atla

Sarah Trimpin

Sarah Trimpin
Doğumİsviçre
EğitimUniversität Konstanz
Ödüller
Kariyeri
DalıProteomics
Çalıştığı kurumlarWayne Devlet Üniversitesi
Akademik danışmanlarıDavid E. Clemmer

Sarah Trimpin, İsviçreli[1] kimyager ve Wayne State Üniversitesi profesörüdür.[2] Araştırma alanları kütle spektrometrisindeki iyonlaştırma yöntemleri hakkındadır. Çalışmaları, endüstri için gelişmiş iyonizasyon yöntemleri getirmeyi amaçlayan bir şirketin (MS Solutions, LLC) kurulmasına yol açmıştır. Çalışmaları 2019 yılında Amerikan Kütle Spektrometresi Biemann Madalyası ile tanındı.[3][4]

Trimpin, lisans eğitimini 1999'da Almanya'daki Universität Konstanz'da, doktorasını 2002'de Max Planck Polimer Araştırmaları Enstitüsü'nde (Mainz) tamamladı.[2] Oregon Eyalet Üniversitesi ve Indiana Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmasının ardından 2008 yılında Wayne Devlet Üniversitesi'nde öğretim üyesi oldu.[1]

Kaynakça

  1. ^ a b "Professor Sarah Trimpin, Wayne State University : Waters". 2 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2020. 
  2. ^ a b "www.chem.wayne.edu". 3 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2020. 
  3. ^ "Sarah Trimpin Wins Biemann Medal". chromatographyonline.com. 13 Mayıs 2019. 2 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2020. 
  4. ^ "67th ASMS Conference on Mass Spectrometry and Allied Topics held in Atlanta from June 2nd to 6th, 2018 at the Georgia World Congress Center, Atlanta, Georgia USA". labmate-online.com. 11 Temmuz 2019. 4 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2020. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Galatasaray Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

Galatasaray Üniversitesi, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinin Ortaköy semtinde bulunan ve eğitim dili Fransızca olan bir devlet üniversitesi.

<span class="mw-page-title-main">Hasan Kalyoncu Üniversitesi</span> Gaziantepte kurulu Vakıf üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep ilinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. 30 Temmuz 2008 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından üniversite kurulması, 5799 ve 5796 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanunla gerçekleşmiştir.

İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul ilinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 2009 yılında Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.

Amerikan Kütle Spektrometresi Cemiyeti, Amerika Birleşik Devletleri merkezli, kütle spektrometresi bilimsel alanını destekleyen profesyonel bir cemiyettir. 2019 itibarıyla başta ABD’den olmak üzere cemiyetin tüm dünyadaki toplam üye sayısı 10.000 civarındadır. Cemiyet her yıl Mayıs sonu ya da Haziran başında organize edilen geleneksel büyük konferansının yanı sıra farklı konular üzerine de konferans ve çalışma atölyeleri düzenler. Cemiyet aynı zamanda Amerikan Kütle Spektrometresi Cemiyeti Dergisi'ni yayımlar.

Kristina Håkansson, biyomoleküler tanımlama ve yapısal karakterizasyon için Fourier dönüşümü iyon siklotron rezonans (FT-ICR) kütle spektrometrisine katkısı ile bilinen analitik bir kimyagerdir. Halen Michigan Üniversitesi'nde Kimya Profesörü olarak görev yapmaktadır. Araştırmaları, kütle spektrometrisine, öncelikle protein sonrası translasyonel modifikasyonların düşük (femtomol) seviyelerinde elektron yakalama ayrışması (ECD) / negatif iyon ECD (niECD) ve kızılötesi çok resimli ayrışma (IRMPD) gibi tamamlayıcı fragmantasyon teknikleri ile tanımlanması ve karakterizasyonu üzerine odaklanmaktadır.

Joshua J. Coon, Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde Biyomoleküler Kimya Profesörü ve Morgridge Araştırma Enstitüsü üyesidir.

Benjamin A. Garcia, Pennsylvania Üniversitesi'nde Amerikalı kimyager ve profesördür. Araştırma alanları, proteinlerin ve epigenetiklerin çevrim sonrası değişikliklerini analiz etmek için yeni kütle spektrometrisi yöntemleri geliştirme etrafında dönmektedir. Çalışmaları 250'nin üzerinde yayınla sonuçlandı ve 2018'de Amerikan Kütle Spektrometresi Derneği Biemann Madalyası da dahil olmak üzere birçok onur ile tanındı.

Béla Paizs, Macar biyoinformatikçisidir.

Ryan Julian, Amerikalı kimyager ve Riverside, California Üniversitesi'nde profesördür. Araştırmaları, proteinleri ve protein yapısını incelemek için kütle spektrometrisini kullanıyor. Çalışmaları 85'in üzerinde yayınla sonuçlandı ve 2017'de Amerikan Kütle Spektrometresi Derneği Biemann Madalyası da dahil olmak üzere birçok onur ile tanındı.

David C. Muddiman, Raleigh, North Carolina'daki North Carolina Eyalet Üniversitesi'nde Amerikalı kimyager ve seçkin bir kimya profesörüdür. Araştırmaları, kütle spektrometrisi tabanlı proteomik, metabolomik ve glikomiklerin yanı sıra yeni kütle spektrometrisi iyonizasyon görüntüleme yöntemleri için yenilikçi araçlar geliştirmeye odaklanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Matthias Mann</span>

Matthias Mann, kütle spektrometrisi ve proteomik alanlarında çalışan bilim insanı.

John R. Yates III, Amerikalı kimyager. La Jolla, Kaliforniya'daki Scripps Araştırma Enstitüsü'nde kimyasal biyoloji profesörüdür. Çalışmaları araç geliştirmeye ve proteomik üzerine odaklanmıştır ve kütle spektrometrisi konusunda uzmanlaşmıştır. Otomatik peptit sekanslaması ve Çok Boyutlu Protein Tanımlama Teknolojisi (MudPIT) için SEQUEST algoritmasının geliştirilmesi ile bilinmektedir.

Biemann Madalyası, Amerikan Kütle Spektrometresi Derneği (ASMS) tarafından, kariyerinin başlarında olan, temel veya uygulamalı kütle spektrometrisindeki önemli başarıların tanınması nedeniyle her yıl bir kişiye verilir. Adı Profesör Klaus Biemann'ın adından gelmektedir.

<span class="mw-page-title-main">David E. Clemmer</span> araştırmacı

David E. Clemmer, Amerikalı analitik kimyager. Bloomington'daki Indiana Üniversitesi'nde Robert ve Marjorie Mann Kimya Kürsüsü başkanı ve Seçkin Profesör'dür. Bu üniversitede Clemmer Grubu'nun başındadır. Clemmer iyon-hareketliliği kütle spektrometrisi (IM-MS) için yeni bilimsel ekipmanlar geliştirir. Geliştirdiği ekipmanlar arasında ilk iç içe iyon-hareketliliği uçuş-zamanlı kütle spektroskmetrisi de vardır. Aralarında 2006'da "çeşitli kütle spektrometre teknolojileri için iyon hareketliliği ayırmanın entegrasyonuna yaptığı öncü katkıları için" kazandığı Biemann Madalyası'nın da bulunduğu çeşitli ödüller kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Julia Laskin</span> araştırmacı

Julia Laskin Pasifik Northwest Ulusal Laboratuvarı'nda araştırmacı ve Purdue Üniversitesi'nde William F. ve Patty J. Miller Analitik Kimya Profesörü olarak çalışan Amerikalı kimyagerdir. Yüksek lisans derecesini 1990 yılında Rusya'daki Leningrad Politeknik Enstitüsü'nde, doktorasını da 1998'de İsrail'deki Kudüs İbrani Üniversitesi'nde tamamladı. Doktora yaparken fiziksel kimya laboratuvarında eğitim asistanı olarak çalıştı. Doktora sonrası araştırmalarını Jean Futrell'in yanında Delaware Üniversitesi'nde gerçekleştirdi. Kütle spektrometrisi alananında yaptığı çalışmalarla tanınır.

<span class="mw-page-title-main">Carol V. Robinson</span>

Dame Carol Vivien Robinson, İngiliz kimyager ve Kraliyet Kimya Derneği Başkanı. Oxford Üniversitesi Fiziksel ve Teorik Kimya Laboratuvarı'nda Kraliyet Cemiyeti Araştırma profesörü, Dr Lee Fiziksel ve Teorik Kimya Profesörü ve Exeter College'da profesör asistanıdır. Daha önce Cambridge Üniversitesi Kimya Bölümü'nde Kütle Spektrometresi Profesörü idi.

<span class="mw-page-title-main">Neil Kelleher</span>

Neil L. Kelleher, Northwestern Üniversitesi'nde Walter ve Mary Elizabeth Glass Kimya, Moleküler Biyoloji ve Tıp Profesörü. Genellikle kütle spektrometrisi ve proteomik uygulamaları üzerine araştırmalar yapıyor.

<span class="mw-page-title-main">Georgia State University</span>

Georgia Eyalet Üniversitesi Atlanta, Georgia'da bulunan bir devlet araştırma üniversitesidir. 1913'te kurulan Georgia Eyalet Üniversitesi, Georgia Üniversite Sisteminin dört araştırma üniversitesinden biridir. Aynı zamanda Georgia eyaletine kayıtlı en büyük yüksek öğrenim kurumudur ve ana kampüsünde yaklaşık 33.000 lisans dahil olmak üzere yaklaşık 54.000 öğrenciden oluşan çeşitli çoğunluk-azınlık öğrenci nüfusuna sahip öğrenci sayısında ülkedeki ilk 10'da yer almaktadır.

Aykut Özdarendeli veteriner hekim. Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERAGEM) müdürü ve tıp fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji anabilim dalı öğretim üyesidir.