
Agnostisizm ya da bilinemezcilik, en yaygın ve bilinen tanımıyla, tanrı veya tanrısal varlıkların bilinemez veya varlığı ile birlikte yokluğunun da kanıtlanamaz olduğunu savunan bir felsefi görüştür. Agnostik düşünce epistemolojik alanda yer alan bir felsefi görüş olmakla birlikte, zayıf agnostisizm, güçlü agnostisizm gibi alt türlere ayrılır. Bununla birlikte agnostik felsefe varsayımların, özellikle tanrı gibi daha yüksek bir otoritenin varlığına veya yokluğuna ilişkin teolojik varsayımların bilimsel olarak hiçbir zaman açıklanamayacağı görüşündedir. Bu fikir akımının destekçilerine agnostik denir. Agnostisizm kendi içinde de farklı görüşlere ayrılır.
Teizm ya da tanrıcılık, tanrı veya tanrıların var olduğu inancıdır. Klasik teizm anlayışında Tanrı; Mutlak Varlık, Mutlak Benlik ve Nihai Kişi olarak nitelenir. Klasik teistik Tanrı; tüm varoluşun kaynağı, öznesi ve tüm varoluşa nüfuz eden Nihai Şahıs olarak nitelendiği için Tanrı tüm varoluşun muhatapı olarak kabul edilir.

Sırbistan kadın millî voleybol takımı, Sırbistan Voleybol Federasyonu tarafından yönetilen ve Sırbistan’ı uluslararası kadın voleybol müsabakalarında temsil eden takımdır. 1949’dan 2002 yılına kadar Yugoslavya adıyla, 2003’ten 2006 yılına kadar Sırbistan-Karadağ adıyla uluslararası yarışmalara katılmıştır. Antrenörü Giovanni Guidetti’dir. 25 Eylül 2023 tarihi itibarıyla FIVB dünya sıralamasında 4. sırada bulunmaktadır.

Felsefe veya düşünbilim; varlık, bilgi, değerler, gerçek, doğruluk, zihin ve dil gibi konularla ilgili soyut, genel ve temel problemlere ilişkin yapılan sistematik çalışmalardır. Felsefe ile uğraşan kişilere filozof denir.

Filozof, felsefe ile uğraşan kişidir. Filozof kelimesi Antik Yunanca bilgelik aşığı anlamına gelen φιλόσοφος (filasofos) kelimesinden gelir. Cicero ve Diogenes Laertius’un, Eflâtun’un öğrencisi Herakleides Pontikos’un bugün elde bulunmayan bir eserine dayanarak verdikleri pek kesin olmayan bir rivayete göre filozof kelimesini ilk kullanan düşünür Pisagor olmuştur.

Agnostik ateizm ya da diğer tanımıyla ateist agnostisizm, hem ateizmi ve hem de agnostisizmi içine alan bir felsefi görüştür. Agnostik ateistler, herhangi bir tanrıya ve tanrısallığa inanmadıkları için hem ateist, aynı zamanda kesin olarak herhangi bir tanrının var olup olmadığını bildiklerini iddia etmedikleri için de agnostiktir. Agnostik ateist bir kişi, bir veya daha fazla tanrının var olduğuna inanan ama hakkında mutlak bilgi sahibi olduğunu iddia etmeyen bir agnostik teist kişinin zıddı olabilir.
Nonteizm, çoğu zaman dinsizlik anlamına gelen bir kelime olarak kullanmışsa da sadece ateistleri, agnostikleri ve agnostik ateistleri tanımlar. Anlamı en azından 'teist' olmamak yani bir tanrının var olup insanlara müdahale ettiğine inanmamak demektir. Tanrı'nın varlığı fikrini kesinlikle reddettiği için ateizm, Tanrı'nın var olup olmadığının bilinemeyeceğini öne sürdüğü için agnostisizm nonteisttir. Tanrı'nın varlığını kabul eden ancak dünyaya doğrudan veya dinler ve peygamberler aracılığı ile müdahale ettiğini reddeden deizm, bir tanrının var olduğu fikrini içerdiği için nonteist değildir, buna karşın 1998 tarihli Baker Encyclopedia of Christian Apologetics'te nonteizm sınıfında olduğuna yer verildi.
Agnostik teizm, tanrı veya tanrısal varlıklara inanan ama tanrının olup olmadığına dair bilgiye ulaşmanın mümkün olmadığını, tanrının varlığının bilinemez olduğunu savunan bir felsefi görüştür. Agnostik teizm, agnostisizm ve teizmi belli özellikleriyle birleştirdiği için bu ismi almıştır. Akıl ve mantığın tanrısal bilgiye ulaşmakta yetersiz kaldığını savunarak deizmden ayrılır.
Apateizm ya da tanrıumursamazlık, tanrının veya tanrıların varlığı veya yokluğu konusunda ilgisiz, kayıtsız kalma durumudur. Bir apateist, tanrının veya tanrıların var olduğu veya olmadığı yönündeki iddiaları kabul etmek veya reddetmekle ilgilenmez. Bir inanç, iddia veya bir inanç sisteminden ziyade bir tutum olarak nitelendirilir.
Sırbistan, İsveç'in başkenti Stockholm'da yapılan 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Sırbistan'ın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Radio-televizija Srbije (RTS) tarafından düzenlenen Görevlendirme seçimi doğrultusunda Stockholm'de Sırbistan'ı temsil eden kişi belirlenmiştir. Sırbistan'ı Goodbye (Shelter) adlı şarkısıyla Sanja Vučić ZAA temsil etmiştir.

Sanja Vučić, Sırp şarkıcı. RTS kanalı tarafından 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı temsil etmekle görevlendirilmiştir. Sırp müzik grubu ZAA ile birlikte "Goodbye" adlı şarkıyla ülkesini temsil etmiştir.
"Goodbye" Sırp şarkıcı Sanja Vučić tarafından seslendirilen şarkı 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı temsil etmiştir.
Sırbistan, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması 'na Sanja Ilić, Tanja Ilić ve Danica Krstajić'in yazdığı "Nova deca" adlı şarkıyla katılmıştır. Şarkıyı Sanja Ilić & Balkanika seslendirmiştir. Sırp yayıncı Radio-televizija Srbije (RTS) tarafından Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan 2018 yarışması'nda Sırbistan'ı temsil eden kişiyi Beovizija 2018 yarışması'nda seçmiştir.

"Storm", SuRie tarafından seslendirilen şarkı. Şarkı, dijital indirme olarak 7 Mart 2018 tarihinde MMP tarafından yayınlanmıştır. 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Birleşik Krallık'ı temsil eden şarkı. Şarkı İngilizce dilinde seslendirilmiş ve Nicole Blair, Gil Lewis ve Sean Hargreaves tarafından yazılmıştır.
İtalya'da din, Hristiyanlığın baskınlığı ve dinsel uygulamaların, inançların ve mezhep çeşitliliğinin giderek artmasıyla tanımlanır. İtalya'da çoğu Hristiyan, merkezi Roma şehrinde olan Katolik Kilisesi'ne bağlı. 2023 araştırmalarına göre İtalya sakinlerinin %68'i Hristiyan, %28'i ateist veya agnostik, geriye kalanı ise diğer dinlere bağlı ve cevap vermeyenler.
Katolik Hristiyanlık çoğunluk dinidir. 2023'te, İspanyol Sosyolojik Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, İspanyolların % 51'i kendini Katolik Hristiyan olarak, %2,4'ü diğer inançların takipçileri olarak, Geri kalan ise ateist, agnostik veya inançsız olarak tanımlıyor.
"Nova deca", Sanja Ilić & Balkanika tarafından seslendirilen 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı temsil eden şarkı. Şarkı Sırpça dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Tanja Ilić ve Danica Krstajić tarafından yazılmıştır.

Balkanika, 1998 yılında Sanja Ilić tarafından kurulan Sırp müzik grubu. Grup, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Nova deca" adlı şarkıyla Sırbistan'ı temsil etmiştir.

Aleksandar "Sanja" Ilić Sırp şarkıcı ve şarkı-yazarı. 1998 yılında Balkanika müzik grubunu kurmuştur. Müzik grubu ile birlikte 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı "Nova deca" adlı şarkıyla temsil etmiştir. 1971 ve 1975 yıllarında aktif olan San Yugoslav müzik grubunun da kurucusudur.

Hurricane Sırp müzik grubu. Grubun üyeleri Ksenija Knežević, Ivana Nikolić ve Sanja Vučić'dir. Sanja Vučić Sırbistan'ı Eurovision 2016'da Goodbye (Shelter) adlı şarkı ile temsil etmiştir. Ksenija Knežević, Karadağ'ın 2015 temsilcisinin kızıdır ve kendisinin arka vokalliğini yapmıştır. Hurricane'in, 2020 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı "Hasta la vista" adlı şarkısıyla temsil etmeleri planlanıyordu. Yarışma COVID-19 pandemisi sebebiyle iptal edildi. Ülkelerinin kendilerini tekrar seçmesiyle 2021 yılında da yarışmaya katılmaya hak kazanan Hurricane, yarışmada 82 puan halktan alarak halkta dokuzuncu, 20 puan jüriden oy alarak jüride 21. ve genelde 15. oldu.