
Norveç, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1960 yılında, Norsk rikskringkasting (NRK) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır.

Ermenistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 2006 yılında, Ermenistan Kamu Televizyonu (ARMTV) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Ermenistan, Kafkasya'da yarışmaya katılan ilk ülkedir. Ermenistan'ı 2007 yılında Gürcistan ve 2008 yılında Azerbaycan izlemiştir.

Azerbaycan ilk katılımı 2008 yılından günümüze 12 kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Azerbaycanlı Ulusal Yayıncısı İctimai Televizyon ve Radyo Yayımları Şirketi (İTV) her yıl gösteriyi yayınlamakla birlikte Azerbaycanlı katılımcıyı da belirlemektedir. Azerbaycan, Kafkasya'da yarışmaya katılan son ülkedir.

Romanya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Televiziune Română (TVR) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Romanya, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır. Romanya yarışmalarda toplam 6 kez ilk 10'da yer almakla birlikte, 2005 yılında Luminița Anghel & Sistem ile 3. ve 2010 yılında Paula Seling ve Ovi ile yine 3. olarak en iyi derecelerini elde etmiştir.

Polonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Telewizja Polska (TVP) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Polonya, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Macaristan, Romanya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

Estonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1994 yılında, Eesti Rahvusringhääling (ERR) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. aslında ilk katılımını 1993 yılında Janika Sillamaa'nın seslendirmiş olduğu "Muretut meelt ja südametuld" adlı şarkıyla gerçekleştirecekti fakat o yıl doğu ülkelerinin katılmaya ilgi göstermesi nedeniyle 1993 yılı için eleme düzenlenmiş Estonya elemeyi geçemeyerek yarışmaya katılmamıştır. Estonya, 1994 yarışmasında yarışan 25 ülkeden bir tanesidir. O yıldan bu yana ülke yarışmadan hiç çekilmemiştir.

Magdalena Ewa Tul Polonyalı şarkıcı,besteci ve söz yazarı. 2000 yılında Gdansk'tan Varşova'ya taşınmış ve burada Studio Buffo için şarkıcı ve oyuncu olarak çalışmaya başlamıştır. Üç yıl sonra bu kez Roma adlı müzikal tiyatro ile çalışmaya başlamıştır. "Miss Saigon", "Grease", "Cats" ve "Academy of Mister Kleks" müzikallerinde yer almıştır. 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Polonya'yı "Jestem" adlı şarkı ile temsil etmiştir fakat finale kalmaya hak kazanamamıştır.
Polonya, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılan 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Polonya'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Telewizja Polska (TVP) tarafından Görevlendirme yöntemiyle belirlenmiştir.

Polonya, Rusya'nın Moskova şehrinde gerçekleştirilen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Polonya'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Telewizja Polska (TVP) tarafından Piosenka dla Europy adlı Ulusal Final yöntemiyle belirlenmiştir.

Måns Petter Albert Sahlén Zelmerlöw, İsveçli şarkıcı, sunucu, dansçı.
Polonya, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Polonya'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Telewizja Polska (TVP) tarafından Görevlendirme yöntemiyle seçilmiştir. Polonya'yı "In The Name Of Love" adlı şarkısıyla Monika Kuszyńska temsil etmiştir.

Anna Cecilia Sahlin, bilenen adıyla Anna Sahlene, İsveçli şarkıcı. 2002 Eurovision Şarkı Yarışması'na "Runaway" adlı şarkısıyla katılmış ve üçüncü olmuştur.
Estonya, Finlandiya'nın Helsinki şehrinde gerçekleştirilen 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Estonya'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Eesti Rahvusringhääling (ERR) tarafından Eurolaul adlı Ulusal Final yöntemiyle belirlenmiştir.
Estonya, Yunanistan'ın Atina şehrinde gerçekleştirilen 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Estonya'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Eesti Rahvusringhääling (ERR) tarafından Eurolaul adlı Ulusal Final yöntemiyle belirlenmiştir.

Jüri Pootsmann, Eston şarkıcı. Eesti otsib superstaari'nin altıncı sezonunu kazandı ve 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Estonya'yı "Play" isimli şarkısıyla temsil etti. Yarı finalde aldığı 24 puanla sonuncu oldu ve ülkesini finale taşıyamadı.
Polonya, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması 'na Andrzej Gromala, Lukas Meijer, Mahan Moin ve Christian Rabb'ın yazdığı "Light Me Up" adlı şarkıyla katılmıştır. Şarkı Gromee feat. Lukas Meijer tarafından seslendirilmiştir. Polonyalı yayıncı Telewizja Polska (TVP) tarafından Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan 2018 yarışması'nda Polonya'yı temsil eden kişiyi Krajowe Eliminacje 2018 yarışması'nda seçilmiştir.
Estonya, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. Eston yayıncı Eesti Rahvusringhääling (ERR) tarafından İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yapılan 2019 yarışması'nda Estonya'yı temsil eden katılımcı Eesti Laul 2019 yarışması'nın kazananı "Storm" adlı şarkısıyla Victor Crone olmuştur.
Norveç, 2020 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılacaktır. Norveçli yayıncı Norsk Rikskringkasting (NRK) tarafından Hollanda'nın kenti Rotterdam'da yapılacak 2020 yarışması'nda Norveç'i temsil edecek katılımcı Melodi Grand Prix 2020 yarışması'nın kazananı olacaktır.
Estonya, 2020 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılacaktır. Eston yayıncı Eesti rahvusringhääling (ERR) tarafından Hollanda'nın kenti Rotterdam'da yapılacak 2020 yarışması'nda Estonya'yı temsil edecek katılımcı Melodi Grand Prix 2020 yarışması'nın kazananı olacaktır.

"Hope", Eston şarkıcı Stefan tarafından seslendirilen şarkı. İtalya'nın Torino şehrinde düzenlenen 2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Estonya'yı temsil edecek.