İçeriğe atla

Sandra Bagarić

Sandra Bagarić
Doğum5 Nisan 1974 (50 yaşında)
Zenica, Yugoslavya SFC (günümüz Bosna-Hersek)
MeslekOyuncu, Opera sanatçısı
Etkin yıllar1992–günümüz

Sandra Bagarić (Hırvatça: Sandra Bagarić; 5 Nisan 1974, Zenica) - Hırvat opera sanatçısı ve oyuncusu.

Hayatı

Sandra Bagarić, Zenica'da doğdu (günümüzde Bosna Hersek). Orada müzik okulundan mezun oldu ve Saraybosna'da eğitimine devam etti ancak Bosna savaşının başlamasından sonra 1992 yılında Zagreb'e taşındı ve orada müzik akademisinde okudu. Lilyana Molnar-Talaich öğretmeni idi. "Madame Troubadour", "Kontes Maritsa", "Yarasa", "Boccaccio" ve "Şarkıcı Yanlış Düşünmüyor" operalarında arias yaptığı bilinmektedir. Sonati od sna, Teatar marmelat ve Adagio olmak üzere üç CD yayınlamıştır. 2007 yılında Sandra Bagaric, Hırvat kralını Helsinki'de Eurovision temsilcisine atayan "Dora 2007" adlı müzik festivalinde "Kraljevi Ulice" grubuyla "Pjesma za novčić" yaptı.[1] Kocası piyanist ve Zagreb Müzik Akademisi Darko Domitrovic'te profesördür.[2] Marco ve Lovro adında iki oğlu var.[3]

Filmografi

Televizyon

Bölge Film rolu Not
2002 Vaat edilmiş topraklar
2007 Küçük Kliniğimiz"Sve crno" bölüm
2008 Yasak aşkEleanor Sharic 15 bölüm çekildi
2015-2016 Sadece konuşmakDubravka Yakşiç

Dublaj

Bölge Film rolu Not
2013 Oz konumundan DorothyÇin Prensi Hırvat dublajı
2017 Güzel ve korkunçMadame de Gardırop Hırvat dublajı

Kaynakça

  1. ^ "Croatia: Results of the second heat". 22 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2017. 
  2. ^ "Sandra Bagarić: U Pagu sam zaprosila svog supruga". 17 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2020. 
  3. ^ "Sandra Bagarić otvoreno i iskreno: Lijepo je što sam žena zato što mogu doživjeti višestruke orgazme". 15 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hırvatistan</span> Balkanlarda bir ülke

Hırvatistan, resmî adıyla Hırvatistan Cumhuriyeti (Hırvatça: Republika Hrvatska

<span class="mw-page-title-main">Bosna-Hersek</span> Balkanlarda bir ülke

Bosna-Hersek, kısa haliyle B&H, resmî adıyla Bosna ve Hersek, Balkanlar'da 51.197 km² yüz ölçümlü bir ülke. Kuzey, batı ve güneyden Hırvatistan; doğudan Sırbistan ve güneydoğusunda Karadağ ile çevrili olup Adriyatik Denizi'ne Neum şehrinin olduğu yerde yalnızca 20 km'lik limansız bir kıyısı bulunmaktadır. Ülkenin coğrafyası merkez ve güneyde dağlık, kuzeybatıda tepelik, kuzeydoğuda düzlük bir karakter sergiler. Başkent ve en büyük şehir olan Saraybosna, birçok yüksek dağla çevrelenmiştir. Ülkenin çoğunluğunu kaplayan Bosna bölgesinde karasal iklim görülür, bu bölgede yazları sıcak, kışları kar yağışlı ve soğuktur. Ülkenin güney kıyılarındaki daha küçük Hersek bölgesinde ise tipik Akdeniz iklimi görülür. Bosna-Hersek doğal kaynaklar açısından da zengin bir görünüm arz eder.

<span class="mw-page-title-main">Hırvatça</span> Hırvatistanın resmi dili

Hırvatça (hrvatski), Slav dillerinin güney grubundan, Hırvatların konuştuğu dildir. Sırpça, Karadağca ve Boşnakça'nın da dahil olduğu Sırp-Hırvat dilinin standart bir formu olarak kabul edilmektedir. Bugün Hırvatistan Cumhuriyeti'nin ve Avrupa Birliği 'nin resmî dili olması dışında Bosna-Hersek'in fiiliyatta üç etnik yapılı bölümlenmesi sebebiyle burada da resmiyete sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Bosna-Hersek Federasyonu</span> Federasyon

Bosna-Hersek Federasyonu (Federacija Bosne i Hercegovine, Федерација Босне и Херцеговине,

<span class="mw-page-title-main">Franjo Tuđman</span> Hırvatistanın ilk cumhurbaşkanı

Franjo Tuđman, Hırvat politikacı ve tarihçi. Ülkenin Yugoslavya'dan bağımsızlığını kazanmasının ardından Hırvatistan'ın ilk cumhurbaşkanı oldu ve 1990'dan 1999'daki ölümüne kadar cumhurbaşkanı olarak görev yaptı. Mayıs 1990 ile Temmuz 1990 arası Hırvatistan Sosyalist Cumhuriyeti'nin dokuzuncu ve son başkanlığını yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Bosna-Hersek Federasyonu'nun kantonları</span>

Bosna-Hersek Federasyonu'nun kantonları, Bosna-Hersek Federasyonu'nu oluşturan ikinci düzey idari birimlerdir.

<span class="mw-page-title-main">Žepče</span> Bosna-Hersekte yerleşim birimi

Zepçe veya eskiden Sebze, orta Bosna-Hersek'te Zenica-Doboj Kantonu'na bağlı bir belediyedir. 1991 yılı nüfus sayımlarına göre 22,840 kişinin yaşadığı şehirde 10,780 Boşnak (47%), 9,081 Hırvat (40%), 2,289 Sırp (10%), 531 Yugoslav (2%) vardır.

<span class="mw-page-title-main">Zavidovići</span> Bosna-Hersekte kent

Zavidovići, Orta Bosna-Hersek'te, Zenica-Doboj Kantonu içinde yer alan bir belde. Yüzölçümü 590 kilometrekare olan ilde yaşayan 57,159 kişinin milletlerine göre dağılımı şöyledir;

<span class="mw-page-title-main">Sırp Cumhuriyeti</span> Bosna-Hersek Federasyonunun içinde bulunan Sırp Cumhuriyeti bölgesi

Sırp Cumhuriyeti, Bosna-Hersek'in iki entitesinden biri, diğeri ise Bosna-Hersek Federasyonu'dur. Ülkenin kuzeyinde ve doğusunda yer almaktadır. En büyük şehri ve idari merkezi, Vrbas nehri üzerinde yer alan Banja Luka'dır.

<span class="mw-page-title-main">GNK Dinamo Zagreb</span> Hırvat futbol kulübü

GNK Dinamo Zagreb, Hırvat futbolunun önde gelen takımlarından biridir. Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 1945 yılında kurulmuştur. Maçlarını 38.923 kapasiteli Maksimir Stadyumu'nda oynamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hırvatistan</span>

Hırvatistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1993 yılında katılmıştır. Hrvatska radiotelevizija (HRT) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Hırvatistan, 1993 yılında Bosna-Hersek ve Slovenya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ante Pavelić</span>

Ante Pavelić, Hırvat faşist siyasetçi. II. Dünya Savaşı'nda Almanya ve İtalya'nın uydusu olan Hırvatistan Bağımsız Devleti'nin başkanlığını yaptı. Savaşın ardından Nazi kaçış yolları sayesinde Arjantin'e kaçabilmiştir, ömrünün kalan günlerini işlediği savaş suçlarından dolayı yargılanmadan sığındığı Franco İspanyası'nda tamamlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Nina Badrić</span>

Nina Badrić, Hırvat şarkıcıdır

<span class="mw-page-title-main">Niko Kranjčar</span> Hırvat futbolcu

Niko Kranjčar d. 13 Ağustos 1984, Zagreb), Hırvat eski futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Brčko İlçesi</span>

Brčko İlçesi, Bosna-Hersek'in kuzeydoğusunda yer alan ve kendi kendini yöneten özel bir idari birimdir. İlçenin merkezi Brčko'dur. Dayton Antlaşması ile iki entitenin sınırları dışına bırakılarak özerk bir yönetim kurulan bölgedir. Bosna-Hersek Federasyonu ile Sırp Cumhuriyeti'nden farklı olarak, özel bölge Brčko'nun bayrağı ve amblemi yoktur. Dayton Anayasasının modeli üç etnik grubu iki ayrı devletçiğe ve özel bölge Brčko'ya ayırmıştır. Özel bölge Brčko de jure olarak devletçik olmasa da, de facto olarak yeni bir devletçik olarak ortaya çıkmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Mateo Kovačić</span>

Mateo Kovačić, Premier League ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Hırvat millî futbolcudur. Orta saha mevkiinde görev yapmaktadır. Ayrıca Hırvatistan millî futbol takımı oyuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">Jacques Houdek</span>

Jacques Houdek, Hırvat şarkıcı-şarkı yazarı.

<span class="mw-page-title-main">Tereza Kesovija</span> Hırvat pop şarkıcısı

Tereza Ana Kesovija Hırvat şarkıcıdır. Balkan müzik sahnesinin en tanınmış isimlerinden biridir ve güçlü vokali ve opera stili ile ünlüdür. Fransa'da da başarılı bir kariyeri vardı. Royal Albert Hall, L'Olympia ve Carnegie Hall'da sahne alan birkaç Yugoslav müzisyeninden birisi ve dünya çapında birçok konser verdi.

<span class="mw-page-title-main">NATO-Türkiye ilişkileri</span>

NATO-Türkiye ilişkileri, Türkiye'nin, NATO üyesi olmak için girdiği Kore Savaşı ile 1952 yılında başlamıştır.

Milo Vasić ya da Jasmin Stavros, Hırvat pop şarkıcısı.