
Anadolu yarımadası ile Trakya toprakları üzerine kurulan Türkiye'nin, 81 ili vardır. İller, Türkiye'nin en büyük idari bölümleridir. Bu seksen bir il, dokuz yüz yetmiş üç ilçeye bölünmüştür. Bu ilçeler, en küçük idari birim olan mahalle ve köyleri içinde barındırır. İllerde yönetme ve yürütme görevi, içişleri bakanı tarafından önerilen ve bakanlar kurulunun onayından sonra cumhurbaşkanı tarafından atanan valiler tarafından yerine getirilir.
İlçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin idari bölünmesinde, ilden sonra gelen idari birimdir. İlçenin idari amiri kaymakamdır. İlçe il kelimesine "çe" küçültme eki getirilerek türetilmiştir. Anlam olarak “küçük il” demektir. İlçenin eski adı kazadır. İlçenin idari merkezi olan ve ilçenin kurumlarının yer aldığı yerleşmeye ilçe merkezi denir. İlçe merkezi, Mersin iline bağlı Tarsus örneğinde olduğu gibi büyük bir kent, Erzurum iline bağlı Şenkaya örneğinde olduğu gibi köy büyüklüğünde bir yerleşme de olabilir. Türkiye'de idari birim ile bu idarimi birimin merkezi olan yerleşme genel olarak aynı adı taşımaktadır. Örneğin Ünye ilçesinin idari merkezi olan yerleşmenin adı da Ünye'dir. Oysa eskiden idari birimin (ilçe) adı ve merkezinin adı farklı olabilirdi.
Türkiye taşıt plaka kodu, Türkiye'de taşıtlarda bulunan plaka kodlarıdır. Plakalarda coğrafi bilgi ile ilişkili bir numaralama sistemi kullanılmaktadır. Türkiye'de plakalar yetkili özel atölyeler tarafından yapılmaktadır.
Türkiye'nin köyleri, Türkiye'de kırsal nüfusun yaşadığı ve köy kanununun uygulandığı yerleşme birimleri. 2010 verilerine göre 34.247 olan köy sayısı 2014 Türkiye yerel seçimleri ile yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasası ile birlikte 18.335'e düşmüştür. Geriye kalanı 26,000 yerleşim birimi ise idari yönden köylere bağlı çiftlik, mahalle, oba, mezra, iskele ve istasyon gibi çok az haneli yerleşim yerleridir.

Kryptos, CIA'nin ABD'deki merkezinin bahçesinde yapılmış, üzerinde şifreli yüzlerce harf bulunduran kitabedir. 1989 yılında o zamanki CIA başkanı olan William Webster'ın talimatıyla CIA şifrecisi Ed Scheidt ve heykeltıraş Jim Sanborn tarafından yapılmıştır. 17 yıldır şifrenin ancak bir kısmı çözülebilmiştir, özellikle Dan Brown'ın Da Vinci Şifresi kitabından sonra kriptologların bir numaralı uğraşısı haline gelmiştir.

Marcus Miller, Amerikalı caz müzisyeni, bas gitarist.

Türkiye'nin ilçeleri, Türkiye'de illerden sonraki gelen idari bölümlerdir. Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında ilçeler kaza olarak bilinmekteydi.
1989 Grammy Ödülleri her yıl verilen Grammy ödüllerinin 31.sidir. Yılın en önemli olayı yeni verilen "En İyi Hard Rock / Metal Performansı" dalında favori olan Metallica'nın yerine "hard rock" olarak da sayılmayan Jethro Tull'un kazanması olmuştu. 1990 Grammy Ödülleri'nde bu iki dal ayrılmıştır. Metallica da 1990'daki Grammy konuşmasına Jethro Tull'a o sene albüm çıkarmadıkları için teşekkür ederek, bu olaya göndermede bulunmuştur.
1988 Grammy Ödülleri her yıl verilen Grammy ödüllerinin 30.sudur. 2 Mart 1988'de verilmişlerdir. Michael Jackson ödül alamamasına rağmen sergilediği inanılmaz performansla geceye damgasını vurmuştur.
1982 Grammy Ödülleri her sene verilen Grammy ödüllerinin 24.sidir. Ödüller 24 Şubat 1982'de verilmiştir.

İtalya'nın illeri, İtalya'nın ikinci düzey idari bölümleridir. Büyüklük ve nüfus olarak bölge ve belediye arasında kalan bir yerel idare ve yerleşim birimidir. Provincia sözcüğü, tarif ettiği yerleşim biriminin yanı sıra o yerleşim birimindeki belediye ya da valilik gibi kurumların işlevlerini yerine getiren yerel yönetimi de ifade eder.
Türkiye'nin idârî bölümleri, coğrâfî durum, ekonomik şartlar ve kamu hizmetlerinin gerekleri göz önünde bulundurularak oluşturulmuş olup, Türkiye'deki en büyük idârî birim "il" olarak belirlenmiştir. İller de ilçelere ayrılmıştır. İl ve ilçelerin sınırları belirlenmiştir. Ancak belde, bucak, köy gibi daha küçük yerleşim birimlerinin belli sınırı yoktur. Bu yerleşim birimlerinde sadece merkez ve merkez çevresindeki yerler kullanılmaktadır.

Ölümcül Tuzak 2009 ABD yapımı gerilim filmidir. Kathryn Bigelow'un yönettiği film 2009'un en fazla övülen filmlerinden biri oldu ve birçok festival, organizasyon ve gruptan ödüller kazandı. Filmde Irak Savaşı esnasında bir Birleşik Devletler Ordusu Patlamamış Bomba İmhası (EOD) takımının hikâyesi anlatılır.

Aşkta Her Şey Mümkün, 2003 yılı ABD yapımı filmdir. Nancy Meyers tarafından senaryosu yazılan ve yönetilen filmin başrollerinde Jack Nicholson, Diane Keaton, Amanda Peet ve Keanu Reeves vardır. Vizyona giriş tarihi 12 Mart 2003'tür. Box Office verilerine göre 125 milyon dolar gişe başarısı elde etmiştir.

City Slickers II: The Legend of Curly's Gold, Şehirli Züppeler'in devamı olan 1994 çıkışlı komedi türündeki Amerikan filmidir.

David Live, İngiliz müzisyen ve şarkıcı David Bowie'nin 1974'te RCA Records'tan çıkan ilk konser albümü. Bowie'nin o yılki Amerika'daki Diamond Dogs turnesinin Pensilvanya ayağında kaydedilen albüm, sanatçının önceki şarkılarının "Philadelphia soul" tarzında yorumlarını içermektedir. Eleştirmenler, David Live albümünün Bowie'nin glam rock ve "plastik soul" dönemleri arasındaki geçiş albümü olduğunu da belirtmektedir.

Young Americans, İngiliz müzisyen ve şarkıcı David Bowie'nin 1975'te çıkan 9. stüdyo albümü. Bowie'nin önceki glam rock tarzından tamamen uzaklaşmış olan albüm, soul müzik janrında şarkılar içermektedir; Bowie özellikle albümün kaydı sırasında Philadelphia'nın yerel soul müzik kültüründen ve R&B ritmlerinden büyük ölçüde etkilenmiştir. Albümdeki Afrikalı Amerikan müziği etkileşimleri nedeniyle Bowie albümün tarzını "plastik soul" olarak tanımlamıştır. Her ne kadar albümdeki bazı şarkılar Amerika ile ilgili bazı hassas konuları ele alsa da, albüm orada listelerde ilk 10'a girmiş ve "Fame" teklisi listelerde birinci sıraya kadar yükselmiştir.

McClure's, Samuel Sidney McClure ve John Sanborn Phillips tarafından çıkartılan ve yayın hayatına 1893 yılı Haziran ayında ABD'de başlayan aylık dergidir. Özellikle yolsuzlukları ifşa eden tarzda araştırma gazetecilik örneklerinin sergilendiği dergi 1929 yılında yayın hayatına son vermiştir. Yayınlandığı dönemde ilerici reform hareketlerine verdiği destekle bilinir.

Kenneth Sanborn Pitzer, Amerikalı fiziksel ve teorik kimyager ile akademisyendir. 1961-1968 yılları arasında Rice Üniversitesi, 1969-1971 yılları arasında ise Stanford Üniversitesi rektörü olarak görev yapmıştır.
Glyphonycterinae, Phyllostomidae familyasına bağlı bir hayvan altfamilyasıdır.