Sanat, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılır. Tarih boyunca neyin sanat olarak adlandırılacağına dair fikirler sürekli değişmiş, bu geniş anlama zaman içinde değişik kısıtlamalar getirilip yeni tanımlar yaratılmıştır. Bu tanımlardan en yaygın kabul göreni sanatın edebiyat, resim, müzik, tiyatro, sinema, mimari ve heykel alt türlerinden oluştuğu görüşüdür. Bugün sanat terimi birçok kişi tarafından çok basit ve net gözüken bir kavram gibi kullanılabildiği gibi akademik çevrelerde sanatın ne şekilde tanımlanabileceği, hatta tanımlanabilir olup olmadığı bile hararetli bir tartışma konusudur.
Telif hakkı, bir kişi ya da kişilerin her türlü fikrî emeği ile meydana getirdiği bilgi, düşünce, sanat eseri ve ürününün kullanılması ve kopyalanması ile ilgili hukuken sağlanan haklardır. Telif hakkının doğması için tescile gerek yoktur. Fikir ve sanat eserleri üzerindeki haklar eserin üretilmesiyle birlikte doğar. Bununla birlikte eser sahibi isterse ülkenin ilgili tescil birimlerinde isteğe bağlı olarak kayıt tescili yaptırabilir. Telif hakları, genellikle belli bir süre için geçerlidir.
Adil kullanım, ABD Telif Hakları Yasası'nda bulunan, telifli malzemelerin, telif sahibinden izin istenmeden, kısıtlı olarak kullanılmasına imkân veren bir doktrindir.
Creative Commons, telif hakları alanında esneklik ve paylaşımı yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuş küresel ölçekte bir düşünce hareketi ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.
Natürmort ya da ölüdoğa, konusu cansız varlıklar veya nesneler olan sanat eseri. Bu terim sanat alanında 17. yüzyılın sonlarına doğru kullanılmaya başlanmıştır. Manzara ve portre resimlerinin dışında, çeşitli nesnelerin bir araya getirilerek bir kompozisyon oluşturmasıyla ortaya çıkan resim türüdür.
Akbank, Ocak 1948'de Adana'da Hacı Ömer Sabancı'nın da aralarında bulunduğu bir grup iş insanı tarafından bölgedeki pamuk üreticilerine finansman sağlamak amacıyla kurulmuş özel banka. Yaklaşık 94 milyar dolar seviyesindeki aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük bankalarından biri haline gelmiştir. Akbank 2017 yılında Brand Finance tarafından hazırlanan “Dünyanın En Değerli 500 Banka Markası” araştırmasında üst üste 6. Kez ‘Türkiye’nin En Değerli Banka Markası’ olmuştur. Akbank bu marka değeri ile dünya genelinde 500 bankanın bulunduğu listede 94. sırada yer almıştır. Akbank ayrıca, 2015 yılında Brand Finance'in yaptığı “Dünyanın En Değerli 500 Markası” araştırmasında “Türkiye’nin En Değerli Markası” olmuştur.
Avrupa Yatırım Bankası, AB üyelerince oluşturulan banka 1958'de Roma Anlaşması ile kurulmuştur. AB'nin mali kuruluşudur, tüzel kişidir. Merkezi Lüksemburg'da olan banka ortak projelerin finansmanını sağlar.
Dünya'da genelde İşletme ve Finansla ilgili bir meslek dalı olup;Türkiye'de ise bankaların kredi geri dönüşlerinde sıkıntı yaşamamak için alakası olmasa da Türkiye'de gayrimenkul değerleme uzmanlığı, Mimarlık, Şehir ve Bölge planlama, İnşaat mühendisliği, Peyzaj mimarlığı, Harita mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği gibi mesleklerle uğraşanların ikinci bir meslek olarak yaptıkları bir mesleklerarası disiplin olup son yıllarda Sermaye Piyasası Kurulunun düzenlemelerine tabi tutulmuş ve bu mesleği sadece işinin uzmanı kişiler tarafından yapılması amacıyla sınavlar açılmaktadır. Bu sınavlarda başarılı olanların, gayrimenkul değerlemesi alanında üç yıl tecrübe kazandıktan sonra SPK onaylı gayrimenkul değerleme uzmanı olmaları mümkün olabilmektedir.
Doğuş Otomotiv, Türkiye'de 1994 yılından beri faaliyet gösteren otomotiv ithalatçısı ve otomotiv distribütör ağı.
Dünya Gıda Programı, Birleşmiş Milletler'in gıda yardım programı ve açlıkla mücadele ile gıda güvenliği alanında dünyanın en büyük insani yardım kuruluşudur. WFP'ye göre 2019 yılında 88 ülkeden 97 milyon insana yardım ulaştırıldı. WFP'nin amacı savaş, doğal afet, kıtlık ve benzeri acil durumlarda insanlara gıda desteği yapmak. Birleşmiş Milletler Kalkınma Grubu'nun bir üyesi ve yürütme kurulunun parçasıdır. WFP için 2030 yılında kadar Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında da olan açlığa son vermek öncelikli hedeftir. WFP 2020 yılında yaptığı çalışmalarla Nobel Barış Ödülünü kazandı.
İstanbul Kültür Üniversitesi, 9 Temmuz 1997'de Bakırköy, İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir.
Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan özel bir arkeoloji müzesidir.
Bu madde, 31 Mart 2016 tarihinde Arnavutluk Meclisi tarafından kabul edilen 35/2016 numaralı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hakkındadır.
Troya Müzesi, Türkiye'nin Çanakkale ilinde Troya antik kentinden ve Troas bölgesinin diğer antik kentlerinden çıkarılmış eserlerin sergilendiği arkeoloji müzesidir.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Türkiye'nin ilk özel sermayeli kalkınma ve yatırım bankası olarak İstanbul'da 1950 yılında Dünya Bankası, TCMB desteği ve ticari bankaların pay sahipliği ile kurulan bir bankadır. TSKB dönemin ileri gelen ekonomist, sanayici ve iş insanlarının ortaklığı ile kurulmuş bir yatırım bankasıdır.
Sanat pazarı, bir pazardır. Çeşitli sanatlarla ilişkili olan emtia, hizmet ve sanat eserlerinde ticaret yapan alıcı ve satıcılardan oluşur. Sanat pazarı, bu pazara giren yeni sanatların üretimi ile de ilgilidir. Sanat piyasası, ekonomide meydana gelen birçok farklı pazar türü arasında bir tür pazar yerine bir örnektir. Özellikle sanat piyasası, alıcıların ve satıcıların buluştuğu diğer pazarlarla pek çok benzerliğe ve bunun yanı sıra ekonomideki diğer pazar türlerinden farklılıklarını gösteren önemli ayırt edici faktörlere sahiptir.
Sanat sergisi, geleneksel olarak sanat objelerinin bir kitleyle buluştuğu alandır. Bu tür sergiler resimler, çizimler, heykeller, video, ses, performans, interaktif sanat, yeni medya sanatı, ayrıca bireysel sanatçıların, sanatçı gruplarının veya belirli bir sanat türünün koleksiyonlarını sunabilir. Sanat eserleri müzelerde, sanat salonlarında, sanat kulüplerinde, özel sanat galerilerinde veya kahvehane gibi sanatın sergilenmesi veya satışı olmayan bir yerde sunulabilir. Ticari galerilerdeki sergiler genellikle tamamen satılık ürünlerden oluşur, ancak diğer öğeler de olabilir. Bazen sergiler doğum günü, yıldönümü, ölüm yıldönümü veya anma gibi belirli bir olaylarda organize edilir.
Sanat festivali sanat, müzik, dans, film, güzel sanatlar, edebiyat, şiir vb. dahil olmak üzere çok çeşitli sanat türlerini kapsayabilecek bir festivaldir. Sanat festivallerinde müzik, edebiyat, komedi, çocuk eğlencesi, bilim veya sokak tiyatrosu gibi karma bir program yer alabilir. Genellikle bir gün, ayrıca hafta sonu ile bir ay arasında değişen bir süre boyunca mekanlarda sunulur. Program içindeki her olay genellikle ayrı ayrı biletlenir. Sanat festivalleri büyük ölçüde bir sanat yönetmeni tarafından küratörlüğünü yapıyor. Bu, kuruluşların sanatsal yönünü ele alır ve kenar tiyatro festivalleri de dahil olmak üzere farklı türleri kapsayabilir. Açık erişim, sanat festivallerini tipik olarak Glastonbury Festivali gibi haftasonu kamp festivalleri ve Görsel Sanatlar Festivalleri'nden ayırır. Bir başka popüler sanat festivali türü de müzik festivalleridir.
Sanat müzayedesi veya güzel sanat müzayedesi, müzayede evinde sanat eserlerinin satışıdır. İngiltere'de bu, çoğu durumda müzayedecilerin adlarının bilindiği 17. yüzyıldan gelmektedir. Haziran 1693 yılında John Evelyn, "Banqueting House, Whitehall'da büyük resimler müzayedesinden bahsetmiştir.
Sanat eseri, insanın duyularına hitap eden, öncelikli olarak amacı estetik haz uyandırmak olan, çeşitli malzemeler ile sanatçı tarafından meydana getirilen özgün üründür. Edebiyat ve müzik eserleri de dahil olmak üzere, sanat olarak kabul edilen herhangi bir eser dışında, bu terim temel olarak somut, taşınabilir görsel sanat formları için geçerlidir. Görsel sanatlarda bir sanat eseri, profesyonel olarak belirlenen veya öncelikle bağımsız bir estetik işlevi yerine getirdiği düşünülen fiziksel iki veya üç boyutlu bir nesnedir.