Botsvana bayrağı, günümüzde de kullanılan hâli ile 30 Eylül 1966 tarihinde göndere çekilerek Botsvana'da resmî olarak kullanılmaya başlanan bayraktır.
Güney Sudan bayrağı, Afrika ülkesi Güney Sudan tarafından kullanılan, 9 Temmuz 2011 tarihinde İkinci Sudan İç Savaşı'nı sona erdiren Kapsamlı Barış Antlaşması'nın imzalanması ile kabul edilen bayraktır. Bayrak daha önce Sudan Halk Kurtuluş Hareketi tarafından da kullanılmıştır.
Çad bayrağı, günümüzde kullanılan hâli ile ilk olarak 1959 yılında Fransa'ya bağlı özerk bir bölge olduğunda kullanılmaya başlanmış, ülkenin 1960 yılında bağımsızlığını kazanması ile yeni ülkenin resmî bayrağı olarak göndere çekilmiştir.
Dominik Cumhuriyeti bayrağı, günümüzdeki hâli ile 1863 yılından bu yana kullanılmaktadır.
Ekvator Ginesi bayrağı ilk olarak 12 Ekim 1968 yılında göndere çekilmiş, 1973 ile 1979 arası kullanılan farklı armalı bayraktan sonra 21 Ağustos 1979 tarihinde günümüzdeki hâli ile yeniden ülkenin resmî bayrağı yapılarak kullanılmaya başlanmıştır.
El Salvador bayrağı, El Salvador devletinin resmi ulusal bayrağı.
Haiti bayrağı, günümüzde kullanılan hâli ile 25 Şubat 1986 tarihinde göndere çekilmiştir.
Kosta Rika bayrağı, Kosta Rika'nın resmi ulusal bayrağı.
Togo arması, Afrika ülkesi Togo tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Malavi arması, Afrika ülkesi Malavi tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin Nyasaland olarak bağımsızlığını henüz kazanmadığı 30 Haziran 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmış, ülkenin Malavi olarak 6 Temmuz 1964 tarihinde Birleşik Krallık'tan tam bağımsızlığını kazandıktan sonra da yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.
Gine arması, Afrika ülkesi Gine tarafından resmî olarak kullanılan armadır.
Mali arması, Afrika ülkesi Mali tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Gana arması, Afrika ülkesi Gana tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma bağımsızlığın kazanılmasından iki gün önce 4 Mart 1957 tarihinde Kraliçe II. Elizabeth tarafından takdim edilmiştir.
Güney Sudan arması, Afrika ülkesi Güney Sudan tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Seyşeller arması, Afrika ülkesi Seyşeller tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1976 yılından itibaren ülkenin resmî arması olarak kullanılmaktadır.
Puntland bayrağı, Afrika'da Somali'ye bağlı özerk bir yönetimi bulunan ancak uluslararası alanda Somali'nin bir parçası olarak görülen Puntland tarafından, 2009 yılından itibaren kullanılan resmî bayrağıdır.
Ascension bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Ascension adasında kullanılan bayrak. Ascension bayrağı günümüzdeki hâli ile 11 Mayıs 2013 tarihinde kabul edilmiştir.
Ascension arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Ascension adasında kullanılan arma. Ascension bayrağı günümüzdeki hâli ile 2012'de kabul edilmiştir.
Tristan da Cunha arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Tristan da Cunha adasında kullanılan arma. Tristan da Cunha bayrağı günümüzdeki hâli ile 2002 yılında kabul edilmiştir.
Mayotte bayrağı terimi, Afrika kıtasına bağlı bir ada konumunda olup, kıtanın doğu kesiminde, Mozambik Kanalı'nın kuzey bitim noktasında, Mozambik'in açıklarında, Hint Okyanusu'nun batı, Madagaskar'ın ise kuzeybatısında yer alan Fransa Denizaşırı ili olan Mayotte tarafından kullanılan bayrağı tanımlamaktadır. Fransız sömürgesine girdiği dönemden beri Fransa bayrağı göndere çekili olan bu denizaşırı ilin kendine ait de bir bayrağı bulunsa da uluslararası arenada kullanılmamaktadır.