3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Kars Belediyesi ile 9 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Kars Belediye Meclisine seçilen 25 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Kars il merkezinde seçimler sonucunda oluşan Kars Belediye Meclisi, belediye başkanlığına DP'li Nevruz Gündoğdu'yu seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde İstanbul Belediyesi ile merkez dışındaki 5 ilçenin ve 2 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Çatalca, Kartal, Silivri ve Yalova'da CHP kazanırken kalan ilçelerde DP kazanmıştır. İstanbul Belediye Meclisine seçilen 68 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. İstanbul belediye başkanlığı vali uhdesinde kalmaya ve Fahrettin Kerim Gökay tarafından yürütülmeye devam etti.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Amasya Belediyesi ile 3 ilçenin ve bir beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Niğde Belediye Meclisine seçilen 22 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Amasya il merkezinde seçimler sonucunda oluşan Amasya Belediye Meclisi, belediye başkanlığına Hadi Kitapçı'yı seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Konya Belediyesi ile 13 ilçenin ve 11 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Konya il merkezinde bulunan 80 sandık ve 29.484 seçmenden 9500 civarındaki seçmen belediye seçiminde oy kullanmıştır. Konya Belediye Meclisine seçilen 32 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Konya il merkezinde seçimler sonucunda oluşan Konya Belediye Meclisi, 12 Eylül 1950'de belediye başkanlığına Mehmet Rüştü Özal'ı seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Urfa Belediyesi ile 7 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Urfa Merkez ve Birecik hariç diğer ilçelerde Belediye Seçimlerini CHP kazanmıştır. Urfa Belediye Meclisine seçilen 27 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Urfa il merkezinde seçimler sonucunda oluşan Urfa Belediye Meclisi, belediye başkanlığına Reşit Akyüz'ü seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Adana Belediyesi ile 8 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Adana Belediye Meclisine seçilen 36 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Adana il merkezinde seçimler sonucunda oluşan Adana Belediye Meclisi, belediye başkanlığına Daniş Arıkoğlu'nu seçti.
1930 Türkiye yerel seçimleri'nde İçel il merkezi olan Silifke Belediyesi ile 3 ilçenin ve Mersin il merkezi olan Mersin Belediyesi ile Tarsus ilçesinin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapıldı. 1933 yılında ise sayılan ilçelerin tamamı Mersin ilçesi merkez olmak üzere İçel ili çatısı altında birleştirildi.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Antakya Belediyesi ile 8 ilçenin ve 4 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Antakya Belediye Meclisine seçilen 27 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Antakya Belediye Meclisi, 9 Eylül 1950 günü toplanarak Şekip İnal'ı belediye başkanlığına seçmiştir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Bitlis Belediyesi ile 5 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Bitlis ili genelinde seçimlere katılım %75 civarında gerçekleşmiştir. Seçimler sonucunda Bitlis il merkezi ile üç ilçede DP kazanmasına rağmen, Ahlat ve Mutki ilçelerinde CHP destekli bağımsızlar kazanmıştır. Tamamı DP üyelerinden oluşan Bitlis belediye meclisi, Bitlis belediye başkanlığına Abdullah Okumuş'u seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Bitlis Belediyesi ile 4 ilçenin ve bir beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Bitlis Belediye Meclisine seçilen 24 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Bitlis Belediye Meclisi, Adil Şerefhanoğlu'nu belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Elazığ Belediyesi ile 6 ilçenin ve 2 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Elazığ Belediye Meclisine seçilen 26 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Elazığ Belediye Meclisi, Kazım Bayer'i belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Giresun Belediyesi ile 6 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Giresun Belediye Meclisine seçilen 21 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. İl merkezinde kazanan belediye meclis üyeleri, Giresun Belediye Başkanlığına Fahri Ekmekçi'yi seçmişlerdir. Ancak, Ekmekçi'nin 1953 yılında Belediye Başkanlığından istifa etmesi üzerine belediye meclisi İsmail Feridun'u belediye başkanlığı görevine getirmiştir. Feridun'un da istifa etmesi sonucu 1958'de yeniden yapılan belediye başkanlığı seçimini ise Azmi Göksel kazanmıştır.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Mardin Belediyesi ile 9 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Erzurum Belediye Meclisine seçilen 29 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Mardin Belediye Meclisi, 7 Eylül 1950'de toplanmış ve oybirliğiyle İbrahim Ethem Aybar'ı belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Tokat Belediyesi ile 7 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Tokat Belediye Meclisine seçilen 24 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Tokat Belediye Meclisi, Mehmet Şahin'i belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Erzurum Belediyesi ile 13 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Erzurum Belediye Meclisine seçilen 29 üyenin 28'i DP'den, biri ise CHP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Erzurum Belediye Meclisi, Şevket Arı'yı belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Tunceli Belediyesi ile 7 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Tunceli Belediye Meclisine seçilen 12 üyenin tamamı CHP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Tunceli Belediye Meclisi, Mahmut Tan'ı belediye başkanlığına seçmiştir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Tunceli Belediyesi ile 7 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Tunceli il merkezindeki 12 üyeliğin tamamını kazanan DP'li belediye meclis üyeleri, Tunceli Belediye Başkanlığına Hüseyin Ataç'ı seçmişlerdir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Siirt Belediyesi ile 8 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Siirt Belediye Meclisine seçilen 24 üyenin 19'u bağımsız adaylardan, 4'ü CHP'den ve biri de DP'den teşkil olmuştur. Seçimler sonucunda oluşan Siirt Belediye Meclisi, eski başkan Lütfi Kayra'yı tekrar belediye başkanlığına seçmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Bursa Belediyesi ile 9 ilçenin ve 3 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Bursa il merkezindeki seçimlerde DP 15.258 oy, CHP 3.636 oy ve MP ise 364 oy almıştır. Bursa Belediye Meclisine seçilen 33 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Bursa Belediye Meclisi, 20 Eylül 1950'de toplanarak belediye başkanlığına Ferit Akçor'u seçmiştir. Ancak, 7 ay sonra hastalığını öne sürerek belediye başkanlığından istifa eden Akçor'un yerine Ali Ferruh Yücel getirilmiştir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Maraş Belediyesi ile 5 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Maraş Belediye Meclisine seçilen 28 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimden sonra toplanan Maraş Belediye Meclisi, Ali Kısakürek'i belediye başkanı olarak seçmiştir. Elbistan’da CHP 1.411 oy alarak 20 meclis üyesi çıkartmış, Andırın'da ise 357 oy alarak 12 meclis üyesi kazanmıştır.