Karaburun Yarımadası, İzmir'in batısında kuzey-güney doğrultusunda bir yarımadadır. Urla Yarımadası'nın kuzey bölümünü oluşturur. Karaburun ilçesi yarımada üzerindedir.
Seferihisar, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Urla, kuzeydoğusunda Güzelbahçe ve Karabağlar, doğusunda Menderes ilçeleri, güneyinde ve batısında Ege Denizi bulunmaktadır. Seferihisar, 1884 yılında ilçe olmuştur.
Göl, karalar üzerindeki çanakları doldurmuş tatlı veya tuzlu su kütlesidir. Göller, kapalı havzaları dolduran geniş, durgun su kütlesi olarak da tanımlanır. Gölsel ortamlar, oldukça belirgin çökel türü ve çökel yapılarına sahiptirler.
Mandalina, ılıman iklimde yetişmekte olan Turunçgiller (Rutaceae) familyasına ait bir meyve türüdür. Turuncu, sarı renklerde olan mandalina, etli ve sulu bir yapıya sahiptir. Mandalina, portakala nazaran daha yumuşak olan kabuğu soyulduktan sonra yenebildiği gibi suyu sıkılarak da içilebilir.
Kemalpaşa tatlısı, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, küçük süthanelerde üretilmeye başlanan bir peynir tatlısıdır. Halen 15'e yakın tesiste, günde 1 milyon adete varan üretim miktarlarına erişmektedir. Ramazan aylarında tüketim artmaktadır. Kemalpaşa Tatlısı, Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı veya Mustafakemalpaşa Tatlısı 18.06.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Süleyman Halidun Menteşeoğlu, Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve İmar ve İskân Bakanı.
Seferihisar Barajı, İzmir'de, Yassıçay üzerinde, sulama amacıyla 1987-1993 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
Nevzine, şerbetli tatlılardandır. Un ve kabartma tozu ile elde edilen hamura, ana malzeme olarak tahin, yoğurt ve ceviz ilave edilir. Elde edilen harç koyu bir kıvam elde edilene kadar yoğrulur. Hamur, yağlı bir kalıba alınır ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişirme işleminden sonra su, şeker, üzüm pekmezi ve limon suyu ile hazırlanan şerbet ilave edilir. Dilimlenerek soğuk olarak servis yapılır. Kayseri yöresi tatlılarındandır. Şerbetinde şeker ve üzüm pekmezinin birlikte kullanılması, bu tatlıyı diğer şuruplu tatlılardan ayıran en önemli özelliklerinden biridir.
Sığacık Kalesi, Türkiye'nin İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde bulunan bir kaledir. Adını aldığı Sığacık Mahallesi'nde, günümüzde de kullanılan Sığacık Limanı'nın hemen kuzeydoğusunda yer alır. Sığacık Kalesi'nin Selçuklular döneminde yapıldığı tahmin edilmektedir. Aydınoğulları ve Osmanlılar döneminde tamir gören kalenin en önemli tamir aşaması Osmanlılar döneminde Piri Reis'in önerisiyle Rodos Seferi'ne hazırlanan Kanuni Sultan Süleyman'ın emri üzerine donanma komutanı Parlak Mustafa Paşa tarafından Teos harabelerinin taş ocağı olarak kullanılmasıyla 1521-1522 arasında gerçekleşti.
2005 İzmir depremleri, 17 ve 21 Ekim'de meydana gelen ve İzmir'in çoğunu ve Aydın ilinin tamamını etkileyen depremler. Hiçbir can kaybı olmamış, ama maddi hasar oluşmuştur. Depremlerin merkezleri Seferihisar'ın 24 km güneybatısıdır.
Mehmet Zühtü Durukan, Türk siyasetçidir.
Aşağıda İzmir ilindeki yerleşim yerleri gösterilmiştir. Yerleşim yerleri bağlı oldukları ilçe başlığı altında sıralanmıştır. Her listede ilk yer ilçe merkezi, diğerleri bu ilçeye bağlı köylerdir. Büyükşehirlerde belde örgütü kaldırılmıştır. Kimi ilçelere bağlı köy yoktur.
Armola peyniri Seferihisar'da yapılan bir çeşit peynirdir.Yunanca armolagos denilen armola katmak, karıştırmak ve birliktelik anlamına gelir.Armola orijinalinde deri tulumu içerisinde yapılan bir peynir çeşididir.Peynir kırıntılarından,lor peyniri ve yoğurttan yapılır.
Kadınbudu köfte; kıyma, soğan, pirinç, yumurta, sıvı yağ, karabiber, tuz ile yapılan bir tür köftedir. Osmanlı mutfağında yer alır. Hem soğuk meze olarak hem de sıcak yemek olarak yenebilir.
Ata ekmeği ekşi mayalı ekmek çeşididir. 2011 yılında Seferihisar'ın Gödence Köyünde keşfedilen topan karakılçık buğdayından yapılır. Topan Karakılçık Buğdayı keşfedildikten sonra tarlalarda yetiştirilmeye başlandı. Topan karakılçık buğdayı değirmende eski yöntemlerle öğütülerek un haline getirildi. Elde edilen Topan karakılçık buğdayı unuyla Seferihisar'ın Turgut ve Ulamış mahallelerindeki kadınlar ekmek yapmaya başladı. Bu ekmeğe Ata ekmeği adı verildi.
Oturtma tatlısı, Trakya oturtması bir çeşit şerbetli tatlıdır. Baklavaya çok benzer. Kırklareli’de yapılan bir tatlıdır.Genellikle içine ceviz konur. Osmanlı mutfağına ait bir tatlıdır. İsmini siniye yerleştirilmesinden alır.
Oklava tatlısı, oklava burması, büzme tatlı, cevizli oklava büzmesi bir çeşit şerbetli tatlıdır. Baklavaya çok benzer. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da yapılan bir tatlıdır.Genellikle içine ceviz konur. Osmanlı mutfağına ait bir tatlıdır. İsmini oklavaya sarılarak yapılmasından alır.
Sarığı burma tatlısı, sarı burma tatlısı, sar burma tatlısı, bir çeşit şerbetli tatlıdır. Oklava tatlısına çok benzer. Sivas'ta yapılan bir tatlıdır. Genellikle içine ceviz konur. Osmanlı mutfağına ait bir tatlıdır. İsmini oklavaya sarılarak yapılmasından alır. Benzer tatlılar Amasya'da tırtıl baklava, Erzurum'da kırım baklavası, Tokat'da oklava tatlısı, Erzincan'da lüle baklavası, Elazığ'da dolanger tatlısıdır.
1930 Türkiye yerel seçimleri'nde İzmir Belediyesi ile 14 ilçenin ve 11 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. İzmir il merkezinde 1 Ekim 1930 tarihinde başlayan seçimler, 12 Ekim 1930 tarihinde sona ermiştir. SCF'ye yakınlığı ile bilinen Serbest Cumhuriyet Gazetesi, İzmir'deki seçimlere gölge düşürüldüğünü, sandığa gitmeyenlerin yerine bile oy atıldığını ve SCF'nin 10.000 oyunun değiştirildiğini sayfasına taşımıştır.
Mandalina tatlısı bir çeşit tatlıdır. Osmanlı mutfağında yapılan bir tatlı çeşididir.