İçeriğe atla

Salim Çonoğlu

Mehmet Salim Çonoğlu, (d. 1913, Havza, Samsun) - (ö. 25 Nisan 1980), Türk siyasetçidir.

Ankara Yüksek Ziraat Enstitüsü Ziraat Fakültesi mezunudur. İstanbul Ziraat Mektebi Ziraat Muallimliği, Amasya Ziraat Müdürlüğü Ziraat Muallimliği, Amasya Mıntıka Ziraat Mütehassıslığı, Serbest Ticaret, Un Fabrikatörlüğü, Samsun İl Genel Meclisi ve Daimî Encümen Üyeliği, Havza Belediye Başkanlığı, TBMM X. ve XI. Dönem Samsun Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve beş çocuk babasıdır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 29 Ekim 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Havza, Samsun</span> Samsunun ilçesi

Havza, Samsun'un Amasya'ya komşu olan bir ilçesidir. İlçe merkezi Samsun'a 84 km uzaklıktadır. Ayrıca ilçe 1925 yılında Amasya'dan ayrılarak Samsun'a bağlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Yeşilırmak</span> Karadeniz Bölgesinde nehir

Yeşilırmak, eskiden İris, Sivas'ın kuzeydoğusundaki Suşehri ilçesi sınırları içindeki Kösedağ eteklerinden doğan ve Samsun'un Çarşamba ilçesinden Karadeniz'e dökülen nehir. Hititler döneminde önemli bir nehir olan Yeşilırmak, Kumeşmaha olarak isimlendirilmiştir. Daha sonrasında, antik dönemde kendisine verilen ad ise İris'ti.

Havza Atatürk Evi, Samsun'un Havza ilçesinde bulunan ve müze olarak kullanılmakta olan tarihi yapıdır.

<span class="mw-page-title-main">Şeyhsafi, Havza</span>

Şeyhsafi, Samsun ilinin Havza ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Süleyman Necmi Selmen</span>

Süleyman Necmi Selmen, Türk siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Taşanoğulları Beyliği</span> Anadoluda bir beylik

Taşanoğulları Beyliği 1350 yılında kurulmuş, 1398 yılında yıkılmıştır. Samsun ve Amasya'nın Merzifon ilçesi civarında kurulan bu beylik 2. Beylikler döneminde kurumuştur. Vezirköprü, Havza ve Merzifon'u elinde tutan Taşanoğulları Beyliği, Trabzon'un ele geçirilmesinde önemli role sahip Taşan bey tarafından kurulmuştur. Anadolu’da Timurtaş'ın ortadan kalkması ile ortaya çıkan ve Eretna’ya tabi olan Taşan Bey, 1366 yılından sonra daha sonraları kendi adını alan Taşan Dağı’na yerleşerek faaliyetlerine başlamıştır. Daha sonra Merzifon merkez olmak üzere evlatları Bali Ahmet, Ali, Hasan ve Şahin Beyler varlıklarını devam ettirmişler ve 1350 yılında, bölgedeki diğer beyliklere kıyasla daha erken bir tarihte Osmanlılara katılmışlardır.

Aziz Duru,, Türk siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Hasan Tahsin Berk</span>

Hasan Tahsin Berk,, Türk siyasetçi.

Ahmet Hamit Koray, Türk siyasetçidir.

Hüseyin Özbay, Türk siyasetçidir.

Haydar Oymak, Türk siyaset adamı.

<span class="mw-page-title-main">Esat Tekeli</span>

Mehmet Esat Tekeli, Türk siyasetçidir.

İbrahim Tevfik Tarman, Türk siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Kubadoğulları Emirliği</span> İkinci dönem Anadolu Türk beyliği

Kubadoğulları Emirliği, Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılışını takiben Samsun, Ladik ve Kavak çevresinde kurulan bir Türkmen emirliği. Canik beylikleri içerisinde değerlendirilen Kubadoğulları, Osmanlı Devleti ile Samsun'un hakimiyeti konusunda sıkça karşı karşıya gelmiştir.

Nakiddin Bekmen ya da Naki Bekmen, -, Türk siyasetçidir.

Yusuf Ziya Eraydın, -, Türk siyasetçi.

Samsun - Amasya Bölgesel Treni, TCDD Taşımacılık tarafından Samsun – Amasya güzergâhında her gün karşılıklı olarak bir sefer işletilen bölgesel trendir.

D.795 Türkiye'de bulunan bir devlet yoludur.

<span class="mw-page-title-main">Amasya Garı</span>

Amasya Garı, Amasya'nın il merkezi Hızırpaşa Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.

Amasya - Havza Bölgesel Treni, Amasya - Havza arasındaki 47,034 kilometre (29,226 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD Taşımacılık tarafından her gün karşılıklı olarak üç sefer işletilen Bölgesel Tren'dir.