Cumhuriyet, Türkiye'de yayımlanan günlük bir gazetedir. 7 Mayıs 1924 tarihinde kurulan gazete, 30 Temmuz-5 Ağustos 2018 tarihleri arasındaki 37.412 adet tirajı ile 24. sırada yer almaktadır.
Avanak Avni, karikatürist Oğuz Aral'ın Gırgır sayfalarında yarattığı ünlü bir çizgi-kahramandır.
Semih Balcıoğlu, Türk karikatürist.
Manga, Japonya'ya özgü çizim sanatıyla çizilen çizgi romanlardır. Japonya'da Manga sözcüğü tüm çizgi romanlar için kullanılırken, Japonya dışında sadece Japon çizgi romanları için kullanılır. Manga stilinde yapılan animasyonlar anime olarak adlandırılır. Çizimler animeye göre daha abartılıdır. Manga kelimesinin bilinen ilk kullanımı 1770'li yıllara dayanmaktadır. 19. yüzyıl boyunca kelime özel olarak, üzerinde karikatürler bulunan ağaç bloklarını, özellikle de Hokusai Katsushika'nın 1819'da yayınlanmış olan ve öğrencilerinin kullanması için kendisinin çizdiği taslak, çizim ve karikatürlerini adlandırmakta kullanılmıştır. Hokusai çizdiği taslakları iki Kanji "漫 man" ve "画 ga" (resim) birleşiminden oluşan Manga kelimesiyle tanımlamıştır. Kanji yerine Katakana alfabesinde マンガ olarak da yazılır.
Sabah, Türkiye'de 22 Nisan 1985'te yayımlanmaya başlanan günlük gazete. Sloganı "Türkiye'nin en iyi gazetesi"dir. Gazete, 1997 yılının Ocak ayından itibaren internet üzerinden de yayımlanmaya başlamıştır. 2007 yılında TMSF'ye devredilen ve ardından Turkuvaz Medya Grubu'na katılan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak'tır.
Mustafa Eremektar,, Mıstık adıyla tanınan Türk karikatür sanatçısı.
Nehar Tüblek,, Türk karikatürcü ve mizahçı.
Sizinkiler, Salih Memecan tarafından ilk olarak 1991 yılında gazetelerde Limon ile Zeytin adıyla yayınlanmaya başlanmış karikatür. Karikatürler, Limon ve Zeytin isminde iki karakteri ve onların ailelerinin günlük yaşamını ele alıyor.
Bizimcity, Salih Memecan tarafından yaratılan ve günlük olarak 1991'den 22 Nisan 2015'e kadar Sabah gazetesinin ilk sayfasında, 24 Aralık 1995'ten 24 Temmuz 2015'e kadar ise atv'de ana haber bülteninden sonra yayımlanmış bant karikatürleridir. Vahşi Batı'daki kurgusal bir kasabada geçen ve kahramanlarının gerçek Türk politikacıları olduğu bant karikatürlerin konusu Türkiye'nin siyasi gündemiyle paralellikler göstermiştir. Salih Memecan; Bizimcity ile insan hakları, ülkedeki ekonomik gündem ve Avrupa Birliği süreci gibi konuları mizah diliyle yorumlamıştır.
Turhan Selçuk, Türk karikatürist.
Yılmaz Aslantürk, Türk karikatürist, çizgi romancı, illüstratör ve grafiker.
Daha önceki dönemlerde de örnekleri olmasına karşın, çağdaş karikatür 19. yüzyılda kitle iletişim aracı olarak gazete ve dergilerin yaygınlık kazanmasıyla gelişmiştir. Türkiye'de ortaya çıkışı da bu alandaki gelişmelerle hemen hemen aynı döneme rastlar. Tanzimat döneminden sonra gazete ve dergilerin çoğalması ve baskı tekniklerindeki ilerleme anlatım aracı olarak grafik sanatlarından yararlanmayı da birlikte getirmiş, gazetelerde, dergilerde haberleri anlatan ya da destekleyen çizimler, resimleme çalışmaları görülmeye başlamıştır. Bir süre sonra bu anlatım biçimlerinden batıda olduğu gibi eleştiri ve gülmece amacıyla yararlanma düşüncesi ortaya çıkmış ve uygulanmıştır. Giderek bu işin uzmanı sanatçılar yetişmiş, hatta yalnız bu tür çizimlere dayanan gülmece gazete ve dergileri yayımlanmıştır.
Tan Oral, karikatür sanatçısı.
Nuri Kurtcebe, Türk çizgi-romancı ve karikatürist.
Daily News, Amerika Birleşik Devletleri'nin en yaygın beşinci günlük gazetesidir. 13 Haziran 2009 itibarıyla günlük baskı sayısı 632.595'tir. 1919'da kurulan ve ilk kez tabloid formatında basılan gazetenin 2007 itibarıyla sahibi Mortimer Zuckerman'dır. Gazete, on kez Pulitzer Ödülü kazandı.
Abdülkadir Elçioğlu ya da kullandığı takma isimlerle Aptull, Abdüllica ya da en bilineni Aptülika, Türk karikatürist.
Cafer Zorlu, Türk karikatürist.
Der Stürmer (Saldırgan), Julius Streicher tarafından yayınlanan bir haftalık tabloid formatında Nazi gazetesiydi. NSDAP'nin önemli resmi gazetesi olarak 20 Nisan 1923'ten 22 Şubat 1945'e kadar yayımlandı. Gazete, Nazi propaganda araçlarının önemli bir parçasıydı ve şiddetli antisemitik ifadeler içeriyordu. Tabloid tarzı olan Der Stürmer, sık sık antisemitik karikatürler ve Yahudilere karşı iftira, kan iftirası, müstehcen, anti-Katolik, anti-komünist, anti-kapitalist ve anti-"gerici" propaganda gibi suçlamalara ek olarak müstehcen materyaller yayınladı.
Bedri Koraman, Türk karikatürist ve çizgi romancı. Türk karikatürünün 1950 kuşağı çizerlerindendir. Uzun yıllar Milliyet gazetesinde "muhabir-karikatürist" konumunda çalışarak siyasi karikatürler çizdi. Çizgi-roman çizerliği, film afişi ressamlığı da yapmıştır.