İçeriğe atla

Salam

Salam.

Salam, etin tuz ve is gibi çeşitli koruyucularla işlendikten sonra bir müddet bekletilmesiyle elde edilen ürünlere verilen genel addır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Salam Nedir? Salam Ne demek? - Nedir.com". www.nedir.com. 21 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2022. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Miladi takvim</span> Güneş yılı esasına dayanan ve uluslararası alanda en çok kabul gören takvim

Miladi takvim ya da Gregoryen takvimi, Roma İmparatoru Jül Sezar tarafından kabul edilen Jülyen takviminin yerine, Papa XIII. Gregorius tarafından yaptırılan bir takvimdir. İsa'nın doğduğu yılı milat olarak alan bu takvim, Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüş süresi olan 365 gün, 6 saatlik zamanı "1 yıl" olarak kabul eder. Günümüzde dünyada en yaygın olarak kullanılan takvimdir.

<span class="mw-page-title-main">Aziz Nesin</span> Türk mizah yazarı (1915–1995)

Aziz Nesin, asıl adıyla Mehmet Nusret Nesin,, Türk mizah yazarı. Kısa öykü, tiyatro ve şiir dallarında pek çok eser yazmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Elektronik devre elemanları</span> elektronik devreyi meydana getiren ögeler

Elektronik devre elemanları, elektrik devresinin çalışabilmesi için kullanılan parçalara denir. Aktif ve pasif devre elemanları olarak iki gruba ayrılır.

<span class="mw-page-title-main">Şair</span> şiir yazan ve yayımlayan kimse

Şair ya da ozan, şiir yazan veya söyleyen kimsedir. Şair kelimesi Arapçadan gelir; doğaüstü güçlere sahip, deli, kâhin gibi anlamlar da yüklenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Uluslararası Film Festivali</span>

Ankara Uluslararası Film Festivali veya Ankara Film Festivali, Ankara'da her yıl düzenlenen uluslararası bir film festivalidir. Türkiye'nin en köklü film festivallerinden biri olarak anılan Ankara Uluslararası Film Festivali, ilk olarak 1988 yılında "Ankara Film Şenliği" adıyla Ankara'nın ilk film festivali olarak ortaya çıktı. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen festival, her yıl çeşitli kategorilerde ödüller dağıtmaktadır.

Sala veya sela, Muhammed'e Allah'tan rahmet ve selam dileyen, onu metheteden, şefaatini isteyen, ailesi ve yakınları için dua ifadeleri içeren, saygı ve dua cümlelerini kapsayan belirli bir beste ile ya da serbest şekilde okunan güftelerin genel adıdır.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Standart Kitap Numarası</span> 1972de hazırlanan kitap numaralama sistemi

ISBN, 1972 yılında Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından hazırlanan kitap numaralama sistemidir. Kitap numaralarını standardize etmek, materyalin kimliğini tanımlamak amacıyla oluşturulmuştur. 1970 yılından önce basılan kitaplarda bu bilgi bulunmaz.

<span class="mw-page-title-main">Salata</span>

Salata, genellikle sebze veya meyvelerden oluşan sade karışım ya da üzerine yoğurt ya da salata sosu dökülmesiyle hazırlanan ve yemeklere eşlik eden yiyecek karışımı. Kimi zaman içine et ya da peynir gibi yiyecekler de konulur. Mevsimine ve yapıldığı yöreye özgü sayısız çeşidi yapılır. Antik Çağda Romalılar, Yunanlar ve Persler ot ve yeşillikleri karıştırarak karışık salata benzeri bir yemek yapmaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Biyoloji felsefesi</span>

Biyoloji felsefesi; biyoloji ve biyomedikal bilimlerle ilgili epistemoloji, metafizik ve etik sorularını inceleyen felsefe alanıdır. Bilim felsefesi çerçevesinde bulunan oldukça genç bir felsefe dalıdır. Biyolojinin temel prensip ve kuramlarını felsefi açıdan bir daha inceler. Bu cevaplar, sorulan soruya göre ontolojiye, epistemolojiye veya genel bilim felsefesine dayanır.

<span class="mw-page-title-main">Sheldon Glashow</span> Amerikalı teorik fizikçi

Sheldon Lee Glashow "temel parçacıklar arasındaki zayıf ve elektromanyetik etkileşimlerin birleşik kuramına katkıları ve bu çalışmaları kapsamında zayıf nötr akımı öngörmeleri" nedeniyle Steven Weinberg ve Abdus Salam ile birlikte 1979 Nobel Fizik Ödülü'nü kazanan Amerikalı fizikçidir.

<span class="mw-page-title-main">Sos</span> Yemeğin üzerine dökülen sıvı veya yoğun sıvı karışım

Sos, aşçılıkta bir yemeğin hazırlanmasında kullanılan veya yemeğin servisi sırasında üzerine dökülen sıvı veya yarı katı (yoğun) haldeki yardımcı yemektir. Soslar tek başına tüketilmez, ana yemeğe lezzet, su veya görsel güzellik katma amacıyla kullanılır. Sos sözcüğü Fransızca bir sözcük olup (sauce), Latince'de "tuzlu" anlamına gelen salsus sözcüğünden gelir. Genellikle soslar sıvı bileşenler içerirken, makarna türü yiyeceklere ilave edilen soslar daha çok katı bileşenler içerir. Hazırlanma şekillerine ve amaçlarına göre soslar soya sosu, beşamel sos veya salata sosu gibi isimler alır.

RCA Records, Sony Music Entertainment'in bilinen en popüler müzik şirketlerinden biridir. 1901 yılında Victor Talking Machine Company adıyla New York'ta Emile Berliner ve Eldridge R. Johnson tarafından kuruldu. 45'lik plâkları 1949 yılında yayınlamaya başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kaşık (çalgı)</span>

Kaşık, halk müziğinde ve halk danslarında kullanılan müzik aletidir. Türkiye, Bulgaristan, Rusya ve Amerika'da halk müziği ve danslarında kullanılır. Türkiye'de şimşir ağacından yapılanlar tercih edilir.

Mihaliç peyniri, Bursa ve Balıkesir yöresinde, genellikle tam yağlı çiğ kıvırcık koyun sütünden yapılan, 2–3 mm kalınlığında kabuk ve 3–4 mm çapında yuvarlak gözler içeren, yarıksız, çatlaksız, oldukça tuzlu, sert bir peynir türüdür.

<i>Mor Yıllar</i> Müzik albümü

Mor Yıllar, Ziynet Sali'nin 2006 yılında yayınlanmış üçüncü albümüdür. Albümünde Yunan müziğinin daha fazla nostaljik eserlerine ve onların Türkçe adaptasyonlarına yer veren yorumcu Mustafa Ceceli'nin aranjörlüğünde gerçekleştirdiği albümünde on beş Greek ve Türkçe eseri seslendirdi. 2011 yılında Beş Çayı, Mor Yıllar, Rüya, Herkes Evine, Bu Gidişle, Bizde Böyle, Neyse ve Belki de Biz isimli beş albümü Ziynet Sali Collection isimli çalışmada bir araya toplanarak, satışa sunulmuştur.

<i>Collection</i> (Ziynet Sali albümü)

Collection, Ziynet Sali'nin çıkardığı üçüncü derleme albümüdür.

SalamAir, Maskat Uluslararası Havalimanı merkezli Umman'ın düşük bütçeli bir havayolu şirketidir.

SalamWeb Chromium tabanlı bir web tarayıcısıdır ve bir Dubai firması olan Salam Web Technologies DMCC tarafından oluşturulmuştur. Genel kullanıcılara yönelik olmasına rağmen, öncelikle Müslüman kitleyi hedefler. İslam hukukunu ve geleneğini gözetir. Müslüman uyumlu bir web tarayıcısı olarak onaylanmıştır. SalamWeb Windows, macOS, Android and iOS için kullanılabilir. Arapça, İngilizce, Malayca, Rusça, Türkçe ve Fransızca dahil olmak üzere birden çok dili destekler.

<span class="mw-page-title-main">Sezar salatası</span>

Sezar salatası limon suyu, zeytinyağı, yumurta, Worcestershire sos, ançuez, sarımsak, Dijon hardalı, Parmesan peyniri ve karabiber ile hazırlanan yeşil marul ve krutonlu yeşillik salatasıdır. Türkiye'de ançüez yerine genellikle ızgara tavuk göğsü kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Turunç ekşisi</span>

Turunç ekşisi, turunçtan yapılan ekşimsi pekmezdir. Adana, Hatay ve Mersin'in geleneksel tatlarından biridir.