Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 yılında Ziya Songülen, Ayetullah Bey, Necip Okaner, Asaf Beşpınar ve Enver Yetiker tarafından İstanbul'un Kadıköy ilçesi, Moda semtinde kurulan spor kulübü. İlk renkleri sarı-beyaz olup, 1908 yılından itibaren, kurucuları tarafından sarı lacivert olarak değiştirilmiştir. Fenerbahçe, 1924 yılından beri düzenlenen Türkiye Ligi şampiyonalarında toplamda 28 şampiyonluk ile en çok şampiyon olan Türk futbol takımıdır. Türkiye'nin en eski, başarılı ve en çok taraftara sahip kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'nin etkin şubeleri futbol, basketbol, voleybol, atletizm, boks, espor, kürek, masa tenisi, yelken ve yüzmedir.
Cihat Arman, Fenerbahçe'nin ve Türkiye millî futbol takımının kalecilerindendir. Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden biri olarak görülmektedir. İstisnasız her maçta giyindiği sarı kazağıyla uzun yıllar taraftarlarca “Uçan Kaleci” ve “Sarı Kanarya” olarak adlandırılmasıyla Fenerbahçe’nin de Sarı Kanarya sembolü almasını sağlamıştır.
Fenerbahçe veya sponsorluk anlaşması gereği Fenerbahçe Medicana, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün erkek voleybol şubesidir. Takım, maçlarını TVF Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynamaktadır.
Tevfik Haccar Taşçı, Fenerbahçe'nin 5 numaralı kurucu üyesi ve 1909-10 yılında kulübün başkanlığında bulunmuş spor adamıdır.
1982-83 Federasyon Kupası, Türkiye Kupası turnuvasının 21. organizasyonudur ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenmiştir. 1982-83 Türkiye Kupası'na; amatör liglerde oynayan 91 ve profesyonel liglerde oynayan 95 olmak üzere toplam 186 takım katılmıştır.
1921-22 Cuma Ligi, 1915 yılından beri İstanbul'da düzenlenen Cuma Ligi'nin beşinci sezonudur. 11 takımın mücadele ettiği ligi Galatasaray 28 puanla tamamlayarak şampiyon olarak bitirdi. Ekim 1921'in başlarında başlayan lig, Mayıs 1922'nin ortalarına doğru sona erdi.
İstanbul Erkekler Voleybol Ligi 1921-1970 arası Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası kurulana dek düzenlenen spor organizasyonu.
Fenerbahçe 1931-32 sezonunda Spor Teşkilatıyla hasılat konusunda anlaşamadığı için İstanbul Ligi ve İstanbul Şildi'nde mücadele etmemiştir. Galatasaray da aynı nedenden ötürü resmî organizasyonlara iştirak etmezken, Beşiktaş Jimnastik Kulübü de devre arasında ligden çekilmiştir.
Fenerbahçe 1932-33 sezonu, Fenerbahçe’nin tarihteki 27. sezonudur ve Fenerbahçe, bu sezonda bir yıl aradan sonra İstanbul Ligi'nde mücadele ederek, tarihinde yedinci kez İstanbul şampiyonu oldu.
Fenerbahçe 1934-35 sezonunda İstanbul Ligi'nde 8. kez şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1908-09 sezonu, Fenerbahçe'nin tarihindeki 3. sezonudur. Bu sezonda Fenerbahçe Futbol Takımı; ilk kez İstanbul Futbol Ligi'nde mücadele etmiş ve bu sezonu 2. sırada tamamlamıştır.
Fenerbahçe 1943-44 sezonunda İstanbul Ligi'nde tarihinde 11. kez şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1951-52 sezonunda İstanbul Ligi'nde üçüncü oldu.
Fenerbahçe 1955-56 sezonunda İstanbul Ligi'nde ikinci oldu.
Fenerbahçe 1909-10 sezonu, Fenerbahçe'nin 4. sezonudur ve tarihinde ikinci kez İstanbul Ligi'nde mücadele ettiği bu sezonda, beş karşılaşmada tek beraberlik alabilen Sarı-Lacivertliler ligi beşinci sırada tamamlamıştır.
Fenerbahçe 1911-12 sezonu Fenerbahçe'nin tarihindeki 6. sezonudur. Bu sezonda Fenerbahçe, İstanbul Ligi'nde dördüncü kez mücadele etti ve bu ligde ilk kez şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1907-08 sezonu, Fenerbahçe'nin tarihindeki ikinci sezonudur. Bu sezonda Fenerbahçe, yerel takımlarla (özel) dostluk müsabakalarında mücadele etmiş, İstanbul Futbol Ligi'ne katılmamıştır.
Fenerbahçe 1906-07 sezonu, Fenerbahçe'nin tarihindeki ilk sezonudur. Bu sezonda Fenerbahçe, İstanbul'un yerel takımlarıyla özel (dostluk) müsabakalarda mücadele etmiş, İstanbul Futbol Ligi'ne katılmamıştır.
Fenerbahçe 1920-21 sezonunda, İstanbul Ligi'nde dördüncü kez şampiyon oldu. Sezon sonunda Pazar Ligi şampiyonu İttihatspor'la oynanan Pazar ve Cuma Ligleri şampiyonları finalinde de 3-2 galip gelen Fenerbahçe sezonu çifte şampiyonlukla kapattı.
Fenerbahçe 1921-22 sezonu, Fenerbahçe’nin kuruluşundan itibaren 15. sezonudur. Fenerbahçe, bu sezonda İstanbul Ligi'nde ikinci oldu.