İçeriğe atla

Saint Vincent ve Grenadinler arması

Saint Vincent ve Grenadinler Arması
Ayrıntılar
KullananSaint Vincent ve Grenadinler
Kabul tarihi1979

Saint Vincent ve Grenadinler arması, Karayipler'de bulunan Saint Vincent ve Grenadinler devletinin resmî armasıdır.

Armanın merkezinde altın renge sahip bir çerçeve yer almakta olup, içinde klasik Roma kıyafeti giymiş ve yeşil bir zemin üzerinde duran iki kadın tasvir edilir. Heraldik açıdan sağda bulunan ve barışı temsilen armada yer alan kadın elinde bir zeytin dalı tutarken, heraldik açıdan solda bulunan ve adaleti temsilen armada yer alan kadın ise adaletin terazisini tutmaktadır. İki kadının ortasında üzerinde ateş yanan altın bir sunak yer alırken, heraldik açıdan soldaki kadın sunakın önünde diz çöker konumdadır. sunak üzerinde ise iki elin tokalaşması gösterilmektedir. Kalkanın üstünde siyah, yeşil ve sarı renklere sahip miğfer kabartması, miğfer kabartmasının üstünde de bir pamuk bitkisi bulunur. Armanın alt kısmında ise bir slogan bandı üzerinde ülkenin resmî sloganı Latince Pax et Justitia (Türkçe: Barış ve Adalet) yazmaktadır. .[1]

Tarihi armalar

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Saint Vincent colonial Coat of Arms". Flags of the world. 5 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Orta Afrika Cumhuriyeti arması</span> Orta Afrika Cumhuriyetinin resmî arması

Orta Afrika Cumhuriyeti arması, Afrika ülkesi Orta Afrika Cumhuriyeti'nin resmî olarak kullandığı armadır. Ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1960 yılından üç yıl sonra kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Malavi arması</span> Ulusal arma

Malavi arması, Afrika ülkesi Malavi tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin Nyasaland olarak bağımsızlığını henüz kazanmadığı 30 Haziran 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmış, ülkenin Malavi olarak 6 Temmuz 1964 tarihinde Birleşik Krallık'tan tam bağımsızlığını kazandıktan sonra da yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Zambiya arması</span> Ulusal arma

Zambiya arması, Afrika ülkesi Zambiya tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin bağımsızlığını kazandığı 24 Ekim 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmış ve yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Gabon arması</span> Ulusal arma

Gabon arması, Afrika ülkesi Gabon tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Esvatini arması</span> Ulusal arma

Svaziland arması, Afrika ülkesi Esvatini tarafından resmî olarak kullanılan armadır.

<span class="mw-page-title-main">Uganda arması</span> Ulusal arma

Uganda arması, Afrika ülkesi Uganda tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma ülkenin bağımsızlığını kazanmasından üç hafta önce 21 Eylül 1962 tarihinde henüz Birleşik Krallık himayesi altında iken Uganda Yasama Konseyi tarafından oluşturulmuş, dönemin Uganda Valisi Sir Walter Coutts tarafından kabul edilmiş ve 9 Ekim 1962 tarihinde de bağımsızlık ile birlikte yasal çerçeveye oturtularak kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Nijerya arması</span> Ulusal arma

Nijerya arması, Afrika ülkesi Nijerya tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma 20 Mayıs 1960 tarihinde Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth tarafından kullanıma verilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">São Tomé ve Príncipe arması</span> Ulusal arma

São Tomé ve Príncipe arması, Afrika ülkesi São Tomé ve Príncipe tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Belize arması</span> Ulusal arma

Belize arması, Orta Amerika'da yer alan Belize'nin resmî devlet armasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Ruanda arması</span> Ulusal arma

Ruanda arması, Afrika ülkesi Ruanda tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma, ülkede 01 Ocak 2002 tarihinde ülke bayrağı, ulusal marşı ile birlikte armanın da değiştirilmesi sonucu ülkenin resmî arması olarak kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Tanzanya arması</span> Ulusal arma

Tanzanya arması, Afrika ülkesi Tanzanya tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Fas arması</span> Ulusal arma

Fas arması, Afrika ülkesi Fas tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Seyşeller arması</span> Seyşeller tarafından kullanılan resmî devlet arması

Seyşeller arması, Afrika ülkesi Seyşeller tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1976 yılından itibaren ülkenin resmî arması olarak kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Cayman Adaları bayrağı</span> Ulusal bayrak

Cayman Adaları bayrağı, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Cayman Adaları tarafından kullanılan bayrak. Cayman Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 25 Ocak 1999 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları bayrağı</span> Ulusal bayrak

Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde Güney Amerika kıtasına dâhil edilen ve Britanya Denizaşırı Toprakları'ndan biri olan Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları tarafından kullanılan bayrak. Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 3 Ekim 1985 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Britanya Antarktika Toprakları bayrağı</span> Ulusal bayrak

Britanya Antarktika Toprakları bayrağı, Antarktika'da bulunan ve Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Britanya Antarktika Toprakları bölgesi için kullanılan bayrak. Britanya Antarktika Toprakları bayrağı günümüzdeki hâli ile 21 Nisan 1998 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Cayman Adaları arması</span> Ulusal arma

Cayman Adaları arması, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Cayman Adaları tarafından kullanılan arma. Cayman Adaları arması günümüzdeki hâli ile 14 Mayıs 1958 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Saint Helena arması</span> Ulusal arma

Saint Helena arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin merkezi konumunda da olan Saint Helena adasında kullanılan arma. Saint Helena arması günümüzdeki hâli ile 30 Ocak 1984 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Ascension bayrağı</span> Ulusal bayrak

Ascension bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Ascension adasında kullanılan bayrak. Ascension bayrağı günümüzdeki hâli ile 11 Mayıs 2013 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Ascension arması</span> Ulusal arma

Ascension arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Ascension adasında kullanılan arma. Ascension bayrağı günümüzdeki hâli ile 2012'de kabul edilmiştir.