İçeriğe atla

Saim Gogen

Saim Gogen

Saim Gogen (1900 - 1973), 1936 yılında,[1] Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığını yürütmekte olan Ethem Menemencioğlu' ndan yönetimi devralan ve 2 kez seçimle gelip başkanlık görevini yürütmüş kişidir. Yürütmekte olduğu başkanlığı 1937 yılında Sedat Ziya Kantoğlu'na devretmiştir. Saim Gogen Başkanlığındaki Yönetim kurulu: Suat Hayri Ürgüplü, Osman Müeyyet Binzet, Adil Yurdakul, Ömer Besim Koşalay, Muslihittin Peykoğlu, Bekir Macur, Sedat Ziya Kantoğlu'ndan oluşmakta idi.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
Sportif görevi
Önce gelen:
Ethem Menemencioğlu
Galatasaray SK Başkanı
10 Şubat 1936 - 15 Aralık 1937
Sonra gelen:
Sedat Ziya Kantoğlu

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bülent Ulusu</span> 18. Türkiye başbakanı

Saim Bülent Ulusu Türk asker ve siyasetçi. 18. Türkiye Başbakanı ve Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı.

<span class="mw-page-title-main">Enver Sedat</span> 3. Mısır devlet başkanı

Muhammed Enver Sedat, Mısırlı asker, siyasetçi ve Mısır'ın üçüncü devlet başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Yıldırım Demirören</span> Türk iş adamı ve 32. Beşiktaş JK başkanı

Yıldırım Demirören Türk sanayici, iş insanı, spor yöneticisi ve Beşiktaş JK'nin 32. başkanı olarak 2004 ve 2012 yılları arasında görev almıştır. 27 Şubat 2012 ile 28 Şubat 2019 tarihleri arasında Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı yaptı.

Ahmet Kurtcebe Alptemoçin Türk siyasetçi ve iş insanı.

Halil Sedat Üründül, Türk yüksek inşaat mühendisi ve müteahhit.

<span class="mw-page-title-main">İçişleri Bakanlığı (Türkiye)</span> Türkiyede bir bakanlık

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, genellikle güvenlik ve asayiş ile iller idaresinden sorumlu olan bakanlık. Başında 2023 yılından beri Ali Yerlikaya bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Sinema Yazarları Derneği</span>

Sinema Yazarları Derneği, merkezi İstanbul'da bulunan ve 1977 yılında sinema eleştirmeni Atilla Dorsay öncülüğünde kurulan dernektir. Sinema Yazarları Derneği, her yıl Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'ni dağıtır. SİYAD ayrıca, Türkiye'yi temsilen FIPRESCI'nin bir üyesidir.

Galip Demirel, Türk bürokrat ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Süleyman Soylu</span> Türk siyasetçi

Süleyman Soylu, Türk siyasetçi ve eski Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanıdır. 2015-2016 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisine katılmadan önce 2008-2009 yılları arasında Demokrat Parti Genel Başkanlığı yaptı. İlk defa Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi, Trabzon milletvekili olarak Meclis'e girdi.

<span class="mw-page-title-main">Ali Haydar Şekip</span>

Ali Haydar Şekip, 1925 yılında Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığını 2. kez yürütmekte olan Galatasaray Spor Kulübü' nün 1 numaralı kurucusu Ali Sami Yen' den yönetimi devralan ve sadece 1 sene başkanlık görevini yürütmüş kişidir. Yürütmekte olduğu başkanlığı 1926 yılında Ahmet Robenson' a devretmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Tahir Kevkep</span>

1931 yılında, Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığını yürütmekte olan Ahmet Kara' dan yönetimi devralan ve sadece 1 sene başkanlık görevini yürütmüş kişidir. Yürütmekte olduğu başkanlığı 1932 yılında Ali Haydar Barşal' a devretmiştir. Başkanlığı döneminde Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte federasyonla mali ve idari anlaşmazlığa düşüldüğü için ligden çekilme kararı alınmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Fethi İsfendiyaroğlu</span>

1933 yılında, Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığını 2. kez yürütmekte olan Ahmet Kara' dan yönetimi devralan ve sadece 1 sene başkanlık görevini yürütmüş kişidir. Galatasaray Spor Kulübü' nün başkanlığını yürütürken aynı zamanda Galatasaray Lisesi Müdürlüğünü(1 Eylül 1929 - 9 Nisan 1933) de yürütmüştür. Yürütmekte olduğu başkanlığı yine 1933 yılında Ali Haydar Barşal' a devretmiştir. Döneminde Güneş ayrılığı başlamıştır. Galatasaray Lisesi' nde daha sonra tekrar müdürlük yapmıştır. 1952 yılında Galatasaray Tarihi adlı eserinin 1. cildini çıkartmış ancak diğer 3 cildi hiçbir zaman çıkarma şansını bulamamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Osman Dardağan</span>

Osman Dardağan, 1942 yılında, Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığını yürütmekte olan Tevfik Ali Çınar'dan yönetimi devralan ve 2 kez seçimle gelip başkanlık görevini yürütmüş kişidir. Yürütmekte olduğu başkanlığı 1944 yılında Sedat Ziya Kantoğlu'na devretmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Ethem Menemencioğlu</span>

İbrahim Ethem Menemencioğlu, Türk hukukçu ve siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Sedat Ziya Kantoğlu</span>

Sedat Ziya Kantoğlu, Türk futbolcu ve spor yöneticisi.

<span class="mw-page-title-main">Muslihittin Peykoğlu</span> Türk futbolcu ve Galatasaray Spor Kulübü başkanı

Muslihittin Peykoğlu, Türk eski millî futbolcu ve Galatasaray Spor Kulübü başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Nazmi Nuri Köksal</span> eski Galatasaray Spor Kulübü başkanı

Nazmi Nuri Köksal; Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarındandır. Çok Kısa bir dönem Galatasaray başkanlığı yapmıştır. Başkanlık Görevini 1939 yılının başlarında Sedat Ziya Kantoğlu'ndan devralmıştır. 1939 yılının sonlarında ise başkanlık görevini Adnan Akıska'ya devretmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sedat Bornovalı</span> sanat tarihçisi, tercüman ve rehber

Sedat Bornovalı,, sanat tarihçisi, tercüman, rehber.

Abdullah Sedat Doğan, Türk siyasetçi ve bürokrat.
1968 - 1969 öğrenim yılı Adana Erkek Lisesi, 1975 yılı Adana Mühendislik Yüksek Okulu mezunu, inşaat mühendisi ve müteahhit. Daha önce Adana Milletvekilliği, Çukobirlik Genel Müdürlüğü, CHP Adana İl Başkanlığı, Halkevleri Merkez Yöneticiliği, SHP Genel Sekreter Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Parti Meclisi Üyeliği, CHP Adana Belediye Meclis Üyeliği, CHP Adana İl Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Nokta Dergisi'nin "Doruktakiler 92" anketinde, "En Başarılı Bürokrat" dalında özel ödüle layık görülerek, Türkiye'nin en başarılı bürokratı seçilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Yusuf Ziya Kantoğlu</span>

Yusuf Ziya Kantoğlu veya kaynaklarda geçtiği adıyla Ziya Molla Bey, Türk avukat ve siyasetçi. İttihat ve Terakki'den Meclis-i Mebûsan 5. dönem Lazistan Sancağı milletvekilliği yapmıştır.