Türkiye'de 59 intihar saldırısı gerçekleşti. Bunların 36'sı PKK, 10'u Irak ve Şam İslam Devleti, 6'sı TAK, 5'i Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi, 3'ü ise el-Kaide'nin Türkiye yapılanmasına mensup kişiler tarafından düzenlenmişti. Toplamda eylemciler dâhil 626 kişinin öldüğü saldırılarda, 9 Mart 2003'teki saldırdaki hariç, saldırganların tamamı ölmüş ve 44 saldırıda eylemci dışında da ölenler oldu. Saldırılar 20 ile yayılırken en çok saldırı 16 kezle İstanbul'da gerçekleşmişti. Bu saldırıların yanı sıra, beşi PKK biri ise Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi mensubu olan eylemciler tarafından düzenlenmesi planlanan saldırılar, farklı sebeplerden ötürü eylemcilerin üzerindeki patlayıcıların infilak etmesi sonucu gerçekleştirilemedi ve saldırganlar öldü.
1981 Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu saldırısı, 24 Eylül 1981 tarihinde Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğuna ve Kültür Ateşeliği'ne yapılan silahlı saldırı.
1 Şubat 2013'te Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğine, Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi mensubu Ecevit Şanlı tarafından bir intihar saldırısı gerçekleştirildi. Patlama sonucunda saldırganla birlikte bir güvenlik görevlisi öldü, 1 sivil gazeteci ve 2 güvenlik görevlisi yaralandı.
2006 Van saldırısı, 9 Mart 2006'da Türkiye'nin Van şehrinde, Van Belediyesi'ne ait trafik aracına yaklaşan PKK mensubu Devrim Solduk'un üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesiyle gerçekleştirilen intihar saldırısı. Patlama sonucunda saldırganın yanı sıra iki kişi öldü, 18 ya da 19 kişi ise saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.
11 Eylül 2012'de, İstanbul'un Sultangazi ilçesi Gazi mahallesindeki 75. Yıl Polis Merkezine bir intihar saldırısı düzenlendi. Binaya girmeye çalışan bir kişi, polislerin engellemesi nedeniyle içeri girememesi sonrasında üzerindeki patlayıcıları binanın girişinde patlattı. Saldırgan olay yerinde, yaralanan bir polis ise hastaneye kaldırıldığı esnada öldü. Dördü polis, üç ya da dördü sivil olmak üzere toplam 7 ya da 8 kişinin yaralandığı saldırıyı, yapılan soruşturma sonrasında Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) mensubu İbrahim Çuhadar'ın gerçekleştirdiği tespit edildi. DHKP-C de yaptığı açıklamayla saldırının sorumluluğunu üstlenirken örgüt üyesi Hasan Selim Gönen'in, 21 Temmuz'da 75. Yıl Polis Merkezine bağlı polislerle girdiği çatışmada öldürülmesi, saldırının gerekçesi olarak gösterildi.
2001 Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü saldırısı, 3 Ocak 2001'de İstanbul'un Şişli ilçesindeki Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğüne, kendisini iş insanı olarak tanıtarak giren Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi mensubu Gültekin Koç'un, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Tanrıverdi'nin odasına giderken dördüncü katta karşılaştığı Tanrıverdi'nin makam şoförünün kendisini durdurması üzerine paniğe kapılması ve üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesiyle gerçekleştirilen intihar saldırısı. Patlama sonucunda saldırganla birlikte bir sivil öldü, 7 kişi yaralandı.
Mart 2016 Ankara Saldırısı veya Güvenpark Saldırısı, 13 Mart 2016'da yerel saatle 18:45'te Güvenpark, Kızılay, Ankara'da otobüs duraklarına yakın bir mesafede gerçekleşen, 2'si saldırgan olmak üzere toplam 38 kişinin hayatını kaybettiği ve 19'u ağır 125 kişinin de yaralandığı bombalı araba saldırısı. Saldırı, Ekim 2015'teki ve Şubat 2016'daki patlamalar ile birlikte beş ay içinde Türkiye'nin başkentinde gerçekleşen üçüncü bombalı saldırı oldu.
2016 Brüksel saldırıları, 22 Mart 2016'da yerel saatle 08:00 ile 09:11 saatleri arasında Belçika'nın Brüksel şehrinde Maelbeek/Maalbeek metro istasyonunda ve Brüksel Havalimanı'nda gerçekleşen bir dizi silahlı saldırı ve bombalı intihar saldırısı. Saldırılar sonucunda iki saldırgan ile birlikte 33 kişi öldü, 250 kişi yaralandı. Saldırıları Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlendi.
2012 Pınarbaşı saldırısı, 25 Mayıs 2012'de, Türkiye'nin Kayseri iline bağlı Pınarbaşı ilçesindeki Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne önce silahlı saldırı olarak sonra da intihar saldırısı olarak gerçekleştirilen saldırı. PKK mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırıda iki saldırganın yanı sıra biri polis biri ise sivil olmak üzere 4 kişi öldü.
2011 Bingöl saldırısı, 29 Ekim 2011'de, Türkiye'nin Bingöl ilinin aynı adlı merkezinde gerçekleştirilen intihar saldırısı. PKK mensubu Nazlı Görer tarafından gerçekleştirilen saldırıda saldırgan da dahil olmak üzere 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.
1 Mayıs 2016'da, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Demokrasi Meydanı'nın bulunduğu bölgede yer alan Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu bölgede bir intihar saldırısı gerçekleştirildi. Irak ve Şam İslam Devleti mensubu İsmail Güneş'in gerçekleştirdiği tespit edilen saldırıda, tamamı polis olmak üzere saldırganla birlikte 4 kişi öldü, aralarında sivillerin de bulunduğu 23 kişi yaralandı.
Vezneciler saldırısı, 7 Haziran 2016'da İstanbul'un Fatih ilçesinin Vezneciler semtinde yerel saatte 08:40 (UTC+02.00) sıralarında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen bombalı intihar saldırısı. Patlama sonucunda altışar polis memuru ve sivil ile bir saldırgan olmak üzere 13 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.
Atatürk Havalimanı saldırısı, 28 Haziran 2016'da yerel saatte 21.22'de İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen silahlı ve bombalı intihar saldırısı.
2016 Cizre saldırısı, 26 Ağustos 2016 tarihinde yerel saatte 06:45'te Türkiye'nin Şırnak ilinin Cizre ilçesindeki İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği polis kontrol noktasına, PKK üyesi Mustafa Aslan tarafından bombalı araç ile düzenlenen intihar saldırısı. 12'si emniyet personeli ve biri saldırgan olmak üzere toplam 13 kişinin öldüğü saldırıda, üçü sivil 78 kişi yaralandı.
2005 Amman saldırıları, 9 Kasım 2005'te, Ürdün'ün başkenti Amman'daki üç otele, birkaç dakika arayla düzenlenen intihar saldırılarıdır. Irak el-Kaidesi militanlarınca yapılan saldırılarda üç saldırgan dahil 62 kişi öldü, en az 155 kişi yaralandı.
2016 Elazığ saldırısı, 18 Ağustos 2016 saat 09:20'de Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı. Yapılan saldırıyı PKK üstlenmiştir. Saldırıda, saldırgana ek olarak 5 kişi ölmüş, 217 yaralanmıştır.
Tahran saldırıları, 7 Haziran 2017'de İran Meclisi ile Humeyni Türbesi'nde düzenlenen iki saldırı. Meclise ve türbeye giren silahlı saldırganların çevreye ateş açtığı iki ayrı saldırıda ilk verilere göre en az 12 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Başkan yardımcısı Rıza Seyfullahi, İran Meclisi ve Humeyni'nin türbesine düzenlenen saldırıların faillerinin İran asıllı olduğunu söyledi. Saldırganların, İran'ın farklı kesimlerinden Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) örgütüne katılan kişiler olduğunu kaydeden Seyfullahi, İran'ın, IŞİD ile mücadelede verdiği destekten dolayı hedef alındığını ifade etti. İran İstihbarat Bakanlığı üçüncü bir saldırının önlendiğini açıkladı.
Kyoto Animation kundaklama saldırısı, 18 Temmuz 2019 tarihlerinde Japonya'nın Kyoto kentinde bulunan Kyoto Animation'ın 1. stüdyosuna düzenlenen bir kundaklama saldırısıdır. Saldırı sonucunda 34 kişi öldü ve 35 kişi yaralandı. Saldırı, Shinji Aoba adında bir kişi tarafından ofiste "ölün" diye bağırarak benzin dökerek binayı ateşe vermesi ile gerçekleşti.
26 Eylül 2022 tarihinde TSİ 22.40-23.00 sularında Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı Tece mahallesinde yer alan bir polisevine PKK militanları tarafından ateş açıldı ve bombalı saldırı yapıldı. Saldırı, tümü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak üzere, 1 polis memurunun ölmesi, 1 polis memuru ile 3 sivil bireyin yaralanması ile sonuçlandı. İki saldırgan saldırı sonrası intihar yeleklerini patlatarak olay yerinde intihar etti. Saldırıyı, 29 Eylül 2022 günü PKK üstlendi.
2 Ağustos 2015'te, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin Karabulak köyündeki Karabulak Jandarma Karakolu'na bir intihar saldırısı düzenlendi. Saldırı, saat 03.00 (UTC+03.00) civarında karakola yaklaşan patlayıcı yüklü bir traktörün infilak ettirilmesiyle gerçekleştirildi. Yaşanan patlamada saldırganın yanı sıra 2 askerî personel öldü, 31 askerî personel ise yaralandı. Saldırı, PKK tarafından gerçekleştirilmişti.