II. Dünya Savaşı, 1939'dan 1945'e kadar süren küresel savaştır. Savaşa dönemin büyük güçleri ve dünya ülkelerinin büyük çoğunluğu katıldı, Müttefikler ve Mihver olmak üzere iki karşıt askerî ittifak kuruldu. 30'dan fazla ülkeden gelen 100 milyondan fazla personelin doğrudan katıldığı bu topyekûn savaşta, savaşın büyük tarafları tüm ekonomik, endüstriyel ve bilimsel kapasitelerini savaş için seferber ettiler. 70 ila 85 milyon ölümle sonuçlanan II. Dünya Savaşı, insanlık tarihindeki en ölümcül savaştı ve savaş boyunca askerî personelden daha çok sivil kayıp verildi. Milyonlarca insan soykırımdan, planlanmış açlık ölümlerinden, katliamlardan ve hastalıklardan öldü. Tanklar, zırhlı araçlar, savaş uçakları, stratejik bombardımanlar, uçak gemileri, radar ve sonar, nükleer silahların geliştirilmesi ve roketler gibi birçok savaş teknolojisi savaşta önemli rol oynadı.
Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri, ABD askeri örgütlenmesinin başlıca kollarından biridir. Hava savaşları, hava savunması ve askeri uzay araştırmalarının geliştirilmesiyle görevlidir. Diğer askeri kollara hava desteği ve hizmeti de sağlar. 1941'de hava kuvvetleri olarak kara kuvvetleri içinde özerk bir komutanlık hâline getirilmiş, 1947 Ulusal Güvenlik Yasası ile bağımsız ABD Hava Kuvvetleri oluşturulmuştur.
Convair B-36, Convair tarafından ABD Hava Kuvvetleri USAF için üretilen stratejik bombardıman uçağı. Kıtalararası görev yapabilecek menzile sahip ilk operasyonel bombardıman uçağıdır. Uçağın resmi olmayan takma adı “Peacemaker” (Barışçı) seçilmiştir. B-36, ilk termonükleer bomba taşıyıcısıdır. Seri üretime girmiş en büyük piston motorlu uçaktır. Ayrıca B-36, daha büyük kargo uçakları olmasına rağmen inşa edilmiş en büyük savaş uçağıdır. 10.000 km üzerinde menzili ve 32 tondan fazla bomba kapasitesiyle günümüzün B-52 Stratofortress ve B-1 Lancer gibi modern uzun menzilli bombardıman uçaklarının atasıdır.
Douglas A-26 Invader, (İstilacı), Amerika Birleşik Devletleri'nin Douglas Airfact Company firması tarafından yapılan çift motorlu hafif bombardıman uçağıdır. Birkaç binbaşı bu uçağı Soğuk Savaş'ta kullanmıştır. Sınırlı sayıda uçak 1969'da modifiye edilmiştir. Son A-26 ordu servisinden emekli olmuş, 1972'de National Guard Bureau ve National Air and Space Museum'e hibe edilmiştir.
North American A-36 Apache/Invader, North American P-51 Mustang'ın yer saldırısı; pike bombardıman uçağı versiyonudur. Dikdötgen biçimde hazır bulunuyordu, toplam 500 A-36 pike bombardıman uçağı Kuzey Afrika'da, Akdeniz'de, İtalya ve Çin-Myanmar-Hindistan II. Dünya Savaşı cepheleri esnasında kullanılmıştır.
Anglo-Irak Savaşı, II. Dünya Savaşı esnasında Birleşik Krallık ve Irak'ın Raşid Ali Geylani'nin asi hükûmeti arasında bir çatışmadır. 2-31 Mayıs 1941 tarihleri arasında yer almıştır. Harekât, Irak'tan sürülen Abdülillah'ı destekleyen İngiliz silahlı kuvvetleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Savaş, sürgünde ki kralın Irak'a dönüşü ve tüm Irak'ın yeniden Britanya tarafından işgaliyle sonuçlandı. Bu sonuç, Britanya tarafından desteklenen Haşimoğulları monarşisine karşı Irak'ta milliyetçi direnişi daha fazla alevlendirmiştir.
II. Dünya Savaşı sırasında stratejik bombardıman, II. Dünya Savaşı sırasında düşman bölgelerde demiryolları, limanlar, şehirler, işçi konutları ve sanayi bölgelerine yapılmış devamlı hava saldırıları. Stratejik bombardıman, kara kuvvetlerinin yakın hava desteğinden ve taktiksel hava gücünden ayrı bir askerî stratejidir.
Saldırı uçağı, birincil olarak bombardıman uçaklarından daha büyük hassasiyetli hava saldırıları gerçekleştirme rolüne sahip taktik savaş uçağıdır.
Haikou Meilan Uluslararası Havalimanı, Çin'in Haikou kentinde bulunan bir havalimanıdır. Havalimanı, kentin 25 km güneydoğusunda yer almaktadır.
Ukrayna Hava Kuvvetleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin hava kuvvetleridir. Hava kuvvetleri, 1992 yılında ülkenin bağımsızlığını ilan etmesinin ardından kurulmuştur. Başlıca görevi Ukrayna hava sahasının egemenliğini korumak, hava desteği sağlamak ve kara ve deniz kuvvetlerine yardımcı olmaktır.
Sırbistan ekonomisi, üçüncül sektör toplam gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) üçte ikisini oluşturan ve serbest piyasa prensipleri üzerinde hizmet veren üst orta gelirli bir ekonomidir. 2020 yılında GSYİH'nın nominal olarak kişi başına 8.200 $ olmak üzere toplam 56.886 milyar $'a ulaşacağı tahmin edilmektedir.
Martin B-57 Canberra, 1953 yılında Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri ile hizmete giren, Amerikan yapımı, ikiz jet taktik bombardıman ve keşif uçağıdır. B-57, Glenn L. Martin Company tarafından üretilen, British English Electric Canberra'nın lisanslı bir sürümüdür. İlk Martin yapımı modeller, İngiliz yapımı emsalleriyle neredeyse aynıydı; Martin daha sonra tasarımı daha büyük miktarlarda ABD kaynaklı bileşenleri içerecek şekilde değiştirdi ve uçağı birkaç farklı varyantta üretti.
Yeni Zelanda Kraliyet Hava Kuvvetleri, Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri'nin hava kuvvetleridir. Hava kuvvetleri, ilk olarak 1913 yılında Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin Yeni Zelanda unsurlarından kuruldu ve 1923'te bağımsız bir kuvvet ve 1 Nisan 1937 tarihinde bağımsız bir kol haline geldi.
Norwich Havalimanı, Norwich'in 4 km kuzeyinde İngiltere'deki Norfolk şehrine bağlı Hellesdon'da uluslararası uçuşlara sahip küçük bir havalimanıdır. 2017'de Norwich Havalimanı Birleşik Krallıkta ve Doğu Anglia bölgesindeki 28. en işlek havalimanıydı.
Jacqueline Cochran Amerikalı pilot ve iş insanı. Kendi kuşağının en önde gelen yarış pilotlarından biri olarak kadın havacılığına öncülük etmiştir. Çok sayıda rekor kırmış ve 18 Mayıs 1953'te ses duvarını aşan ilk kadın olmuştur. Cochran, fabrikalardan liman şehirlerine uçak ile taşımak için savaş dışı bir rol oynayan kadınlar ve yaklaşık 1000 sivil Amerikalı kadını istihdam eden Kadın Hava Kuvvetleri Hizmet Pilotlarının (WASP) (1943–1944) savaş zamanı başkanlığını yapmıştır. Daha sonra Mercury 13 kadın astronot programının sponsoru olmuştur.
Münestir Habib Burgiba Uluslararası Havalimanı, Tunus'un Münestir kentinde bulunan bir havalimanıdır. Havalimanı, 1968 yılında açılmış olup Münestir ve Susa kentlerine hizmet vermektedir. Adını ülkenin ilk cumhurbaşkanı olan Habib Burgiba'dan almaktadır.
Enfida-Hamamet Uluslararası Havalimanı, Tunus'un Enfida kentinde bulunan bir havalimanıdır. Havalimanı, 2009 yılında açılmış olup Enfida ve Hamamet kentlerine hizmet vermektedir.
Cerbe-Carcis Uluslararası Havalimanı, Tunus'un Cerbe adasında bulunan bir havalimanıdır. Havalimanı, 1970 yılında açılmış olup Cerbe ve Carcis kentlerine hizmet vermektedir.
Gabis-Matmata Uluslararası Havalimanı, Tunus'un Gabis kentinde bulunan bir havalimanıdır. Havalimanı, Gabis ve Matmata kentlerine hizmet vermektedir.
"Roma–Ciampino Uluslararası Havalimanı", İtalya'nın başkenti Roma'nın Roma-Fiumicino Havalimanı "Leonardo da Vinci"den sonra ikinci uluslararası havalimanıdır. Roma merkezinin 65 NM güney güneydoğusunda, şehrin etrafındaki dairesel otoyolun Büyük Çevre Yolu'nun hemen dışında yer alan sivil, ticari ve askeri ortak bir havaalanıdır.