Yaşar Nabi Nayır, Türk şair, yazar ve yayıncıydı.

1896 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla I. Olimpiyat Oyunları, 6-15 Nisan 1896 tarihleri arasında Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen bir çok sporlu etkinliktir. Antik Olimpiyat Oyunları'ndan esinlenilerek düzenlenmeye başlanan modern Olimpiyat Oyunları'nın ilkidir.

Süleyman Tarık Buğra, Türk gazeteci ve roman, hikâye, oyun ve fıkra yazarı.

Selim Sırrı Tarcan, Türkiye Millî Olimpiyat Komitesinin kurulmasına önderlik ederek Türkiye'nin Olimpiyatlar'da temsil edilmesini sağlayan beden eğitmeni, spor yöneticisi ve siyasetçi.

Halit Mecit Kıvanç, Türk hukukçu, radyo ve televizyon sunucusu, gazeteci, çevirmen ve yazardır.

Necati Cumalı, Türk yazar, şair.
Ulusalcılık, Kemalist ve milliyetçi bir ideolojidir. Ulusalcılık sözcüğü aynı zamanda Atatürk milliyetçiliğinin bir diğer ismi olarak da kullanılmıştır. Günümüz siyasetinde ortak bir tanımı olmayıp, çoğunlukla sol pozisyonda yer alan milliyetçi görüşe sahip Kemalistleri tanımlamakta kullanılmıştır. Türk Dil Kurumu tarafından ise "ulusalcılık" ve "milliyetçilik" sözcükleri eş anlamlı olarak tanımlanmıştır.

Hayrettin Karaca, Türk sanayici ve çevre aktivisti. Babası Örmeci Hocazade Halil Efendi, annesi Zehra Hanım olup her ikisi de Kırım muhaciri idi.

Olimpik sporlar, Yaz Olimpiyat Oyunları ve Kış Olimpiyat Oyunları'nda yarışması bulunan tüm Olimpiyat Oyunları sporlardır. 2012 Yaz Olimpiyatları 26 spor dalında, 36 disiplinde ve 300 yarışmada gerçekleşmiştir. Kış Olimpiyatları ise 7 spor dalında 15 disiplinde ve 80 yarışmada gerçekleşmektedir. Bu sayı ve sporlar her olimpiyat oyunlarına göre değişebilir.
Lale Orta, eski Merkez Hakem Kurulu başkanı, Türk futbolcu, antrenör, futbol hakemi ve akademisyendir.

Burhan Felek, Türk gazeteci, spor adamı ve yazardır.
Yücel Hatay, Kıbrıslı Türk spor yazarı.
Turgut Atakol,, Türk basketbolcu, hakem ve spor yöneticisi.

Nedim Şener, Türk gazeteci ve yazardır.
Özden Ezinler, Türk eskrimcidir. Kariyerini sonlandırmış olan sporcunun 1971 Akdeniz Oyunları'nda kazandığı gümüş madalya, Türkiye'nin Akdeniz Oyunları'ndaki eskrim etkinliklerinde aldığı ilk madalyadır.
Serap Aktaş, Türk eski atlet. Orta ve uzun mesafelerde yarışmıştır. Aktif kariyer boyunca farklı kategorilerde birçok Türkiye rekoruna imza atmıştır.
İbrahim Tenekeci, Türk şair.
Sinan Erdem, Türk voleybolcu, antrenör ve spor yöneticisi. Beyoğlu Spor Kulübü'nde profesyonel olarak voleybol oynadıktan sonra Galatasaray'a transfer oldu. Türkiye erkek millî voleybol takımında da yer aldı. TVF'de aldığı görevlerden sonra Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra 1989'da genel başkanlığa seçildi. Birçok uluslararası olimpiyat komitesi üyeliklerinde bulundu. Spora olan katkılarından dolayı birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü. Türkiye'nin en büyük spor salonuna adı verildi.

Mehmet Ali Yalım Türk atlet, basketbolcu, futbolcu, hentbolcu ve spor yazarıdır. Millî takıma kadar yükseldiği basketbol kariyerinin yanı sıra futbolda kaleci pozisyonunda oynamış, kısa mesafe koşularında yarışmıştır. Sporculuk kariyerinin ardından spor yazarlığı yapmıştır.

Mustafa Vâlâ Somalı, Türk spor tarihçisi, ressam, karikatürist ve yazardır. Türk sporu ve Beşiktaş tarihi üzerine verdiği eserler ile bilinir.