İçeriğe atla

Sadettin Ökten

Sadettin Ökten
Doğum1 Eylül 1942 (82 yaşında)
Beyazıt, Fatih, İstanbul, Türkiye
MeslekYazar
MilliyetTürk
AkrabalarCelalettin Ökten (babası)

Ömer Sadettin Ökten (d. 1 Eylül 1942; İstanbul), Türk yazar ve emekli öğretim üyesidir.

Hayatı

1 Eylül 1942 tarihinde İstanbul’da doğdu. 1953 yılında girdiği Vefa Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazanır. İnşaat Yüksek Mühendisidir. Çeşitli üniversitelerde bilim tarihi, yapı teknolojisi tarihi, kent kültürü ve kent estetiği dersleri vermiştir.

Prof. Dr. Sadettin Ökten Mimar Sinan Üniversitesi emekli öğretim üyesidir. Celalettin Ökten’in oğludur.

Eserleri

Sadetttin Ökten'in 6 kitabı bulunmaktadır.[1] Yayınlanan Kitapları:

  • Fincanımda Cola Var!
  • Örselenmiş Osmanlı'dan Medeniyet Umuduna
  • Yahya Kemal'in İstanbul'u ve Devamı
  • Yahya Kemal'in Rüzgarıyla Düşünceler ve Duyuşlar
  • Mesken ve Mesken Mimarimiz
  • İçimde AVM Var

Ödüller

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "www.ideefixe.com". 18 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2015. 
  2. ^ "Prof. Dr. Sadettin Ökten MÜSİAD Vizyoner'21 etkinliğine katılıyor. 22 Aralık 2021 Haliç Kongre Merkezi'nde". ifhaber. 11 Aralık 2021. 11 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2021. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Orta Doğu Teknik Üniversitesi</span> Ankarada kurulu devlet üniversitesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 15 Kasım 1956 tarihinde, zamanın Türkiye Başbakanı Adnan Menderes, Karayolları Genel Müdürü Vecdi Diker ve bir grup akademisyen tarafından Ankara'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Mersin'de bulunan Deniz Bilimleri Enstitüsü ve KKTC'de bulunan ODTÜ KKK dışında bütün binaları aynı kampüstedir. Bugüne kadar 120 binin üzerinde mezun veren üniversitenin eğitim dili İngilizcedir.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi</span> Barolar Birliğine göre Türkiyenin en iyi hukuk fakülteleri sıralamasında 2. olan hukuk fakültesi

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi; Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk hukuk okulu olarak 1925 yılında Ankara'da Ankara Adliye Hukuk Mektebi adıyla kurulan, 1946 yılından itibaren Ankara Üniversitesine bağlı bir fakülte olarak hizmet veren hukuk okuludur.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Üniversitesi</span> Ankarada kurulu devlet üniversitesi

Ankara Üniversitesi (), Ankara'da yer alan bir devlet üniversitesidir. 13 Haziran 1946 tarihinde kabul edilen 4936 sayılı kanunla kurulmuştur. Cumhuriyet döneminde kurulan ilk üniversite olma özelliğini taşır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 7 Haziran 1996 tarihinde İstanbul, Türkiye'de kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Ana yerleşkesi olan Santralistanbul'a ek olarak Kuştepe ve Dolapdere'de de yerleşkeleri bulunmaktadır. 8 fakülte, 3 enstitü ve ve 3 meslek yüksekokulunda 150'den fazla programla eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Alâeddin Yavaşca</span>

Mehmet Alaettin Yavaşca, Türk tıp doktoru ve Klasik Türk müziği sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Kenan Gürsoy</span> Türk akademisyen ve filozof

Kenan Gürsoy, Türk akademisyen ve filozof.

147'ler olayı, 27 Mayıs 1960 askerî darbesinin ardından kurulan askerî yönetimin 147 öğretim üyesini üniversitelerden ihraç etme kararıdır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi</span> İstanbul’da kurulan, benzerleri arasında Türkiye’nin ilk ve en büyük fakültesi

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi (İÜEF), 1933 yılında İstanbul Üniversitesi bünyesinde Edebiyat Fakültesi adı ile kurulan fakülte. Türkiye'nin ilk edebiyat yüksek okuludur.

<span class="mw-page-title-main">Doğan Cüceloğlu</span> Türk psikolog,Akademisyen ve Yazar

Mehmet Doğan Cüceloğlu, Türk psikolog ve akademisyendi.

<span class="mw-page-title-main">Noel Baba Kilisesi</span>

Noel Baba Kilisesi ya da resmi adıyla Aziz (St.) Nikolaos Anıt Müzesi, Demre'de bulunan, Noel Baba olduğuna inanılan Aziz Nikolaos'ın ölümü ile yapılan kilise. Noel Baba'nın ölümünden sonra bir süre burada yattığı daha sonra kemiklerinin İtalyan denizcilerce Bari'ye götürüldüğüne inanılır. Kilise, Antik çağdan 20. yüzyıldaki Rum Kırımı dönemine kadar ibadethane olarak kullanılmaktaydı.

Sabahattin Zaim, Türk iktisatçı, akademisyen ve eğitimci.

<span class="mw-page-title-main">Rebii Gorbon</span>

Rebii Gorbon, mimar, akademisyen. Prof. Dr. Rebii Gorbon, Cumhuriyet döneminin en önemli mimarları arasında kabul edilir.

Kemal Ahmet Arû, Türkiye’de şehirciliğin temellerini atan mimar ve kent plancısı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 9 Mayıs 1990 tarihinde bir grup Türk iş insanı tarafından İstanbul'da kurulmuş “kamu yararına dernek” statüsüne sahip sivil toplum örgütü. Derneğin amacı, Türkiye'yi mahalli ve evrensel değerleri koruyan, bölgesinde etkin, dünyada saygın, müreffeh bir ülke haline getirmek; Türkiye'nin ve dünyanın sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik alanlarda kalkınmasını sağlamaktır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Kültür Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Kültür Üniversitesi, 9 Temmuz 1997'de Bakırköy, İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir.

Enis Kortan, Türk mimar ve akademisyendir.

Ali Ülkü Azrak Türk hukukçu, akademisyen.

<i>Fincanımda Cola Var!</i>

Fincanımda Cola Var!, Sadettin Ökten'nin 2014'te Tuti Kitap tarafından yayınlanan kitabıdır.

<span class="mw-page-title-main">ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi</span>

ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin 1973'te Gaziantep'te kurulan, 1987'de Gaziantep Üniversitesine bağlanan mühendislik fakültesi.

Tamer Koçel Eski İstanbul Kültür Üniversitesi rektörü.