Hollanda, Batı Avrupa'da ve kısmen Karayipler'de bulunan bir ülkedir. Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden en büyüğüdür. Hollanda, Avrupa'da doğuda Almanya'ya, güneyde Belçika'ya ve kuzeybatıda Kuzey Denizi'ne komşu olan on iki vilayetten ve Karayipler'de Bonaire, Sint Eustatius ve Saba adaları olmak üzere üç özel belediyeden oluşur.
Curaçao, Karayip Denizi'nin güneyinde ve Venezuela'nın kuzeyinde yer alan bir ada. Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden biridir. Başkenti Willemstad şehridir. Yüzölçümü 444 km2 (171 sq mi) olan adanın nüfusu 150.000'den fazladır.
Hollanda Antilleri, eski adıyla Hollanda Batı Hint Adaları, Karayip denizinde iki ada topluluğu olarak Küçük Antiller'in bir parçası olup Hollanda Krallığı'nın özerk bir bölgesini oluşturmaktaydı. Adaların ekonomileri genellikle turizm, kıyı bankacılığı ile petrol rafinerilerine dayalı olmaktaydı ve yasa dışı uyuşturucu kaçakçılığının da önemli bir gelir kaynağı olduğu öne sürülmekteydi.
Yemen bayrağı, Kuzey ve Güney Yemen'in birleştiği gün olan 22 Mayıs 1990 tarihinde kabul edilmiş ve yeni devletin simgesi hâline getirilmiştir.
9. Avrupa Futbol Şampiyonası, 10 Haziran 1992 ile 26 Haziran 1992 tarihleri arasında İsveç'te düzenlenmiştir. 4 farklı şehirde oynanan 15 maçta, maç başına ortalama 2,13 gol atılmıştı. Ev sahibi İsveç dışında 33 takım elemelerine katıldı ve finaller son kez 8 takımla oynandı. SSCB ülke dağılmadan kısa süre önce turnuvaya katılmaya hak kazanmıştı. Takım turnuvaya BDT adı altında turnuvaya katıldı. BDT, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Ermenistan, Moldova ve Tacikistan ülkelerini temsil ediyordu. Bağımsız Devletler Topluluğu içinde yer almayan 5 cumhuriyet ise futbolcularını göndermedi. Bu ülkeler Azerbaycan, Estonya, Gürcistan, Litvanya ve Letonya'ydı.
Endonzeya bayrağı, Endonezya Cumhuriyeti'nin resmî simgesidir.
Hindistan bayrağı, Hindistan devletinin resmi bayrağı. Hindistan'ın bağımsızlığını kazandığı 1947 yılında kabul edildi.
Rusya bayrağı, Rusya Federasyonu tarafından kullanılan resmi ulusal bayraktır.
Hollanda bayrağı, Hollanda Krallığı'nın resmi bayrağıdır.
Sint Eustatius, yaklaşık 2500 kişilik yaşayanıyla Hollanda'ya bağlı BES Adalarının bir parçasıdır. Başkenti Oranjestad'dır.
Lüksemburg bayrağı, Lüksemburg Büyük Dukalığı'nın resmi ulusal bayrağı.
Aruba bayrağı, Hollanda Krallığı'na bağlı Aruba'nın ulusal bayrağı.
Karayipler Futbol Birliği, Karayipler ulusal futbol federasyonlarının çek çatı altında toplandığı bir organizasyondur. FIFA tarafından tanınan 25 ve tanınmayan 5 ülkeden oluşur.
Saba, Karayiplerde, Puerto Riko'nun doğusunda, Hollanda'ya bağlı küçük bir adadır. Küçük Antillerin bir parçasını oluşturur.
Mauritius bayrağı ülkenin bağımsızlığını kazandığı 12 Mart 1968 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.
Surinam bayrağı günümüzde kullanılan hâli 25 Kasım 1975 tarihinde göndere çekilerek ülkenin resmî bayrağı olmuştur.
Hollanda Krallığı, yaygın olarak bilinen adıyla Hollanda, Batı Avrupa ve Karayipler'de toprağı bulunan bir egemen devlet ve anayasal monarşi. Aruba, Curaçao, Hollanda ve Sint Maarten olmak üzere dört ülkeden oluşmaktadır. Ancak uygulamada, krallığın işlerinin çoğunu nüfusunun ve yüz ölçümünün %98'ini oluşturan Hollanda yönetmektedir. Bu nedenle diğer üç ülke, bir dereceye kadar kendi parlamentoları aracılığıyla özerk olsa da dış siyaset ve savunma konularında Hollanda'ya bağımlıdır.
Sint Maarten, Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden biri. Karayipler'deki Saint Martin adasının %40'lık bölümünü kaplamaktadır. Başkenti Philipsburg'dur.
Karayip Hollandası Hollanda'nın üç özel belediyesidir. Karayip Denizi'nde bulunurlar. Bonaire, Sint Eustatius ve Saba, adalarının birleşimiyle oluşur. "Karayip Hollandası" terimi bazen Hollanda Karayiplerini belirtmek için kullanılır. Yasal olarak üç ada ayrıca BES adaları olarak da bilinir. Adalar Hollanda'nın kamu yönetimleri olarak sınıflandırılmıştır ve Avrupa Birliği'ne Bağlı Denizaşırı Ülkeler ve Topraklar kümesine dâhil olmasına karşın AB yasaları uygulanmaz.
Hollanda'nın belediyeleri, Hollanda'nın en küçük idari bölümleridir. Belediyeler, illerin alt bölümleri olup görevleri merkezi hükûmet tarafından belirlenir ve dört yılda bir seçilen bir belediye meclisi tarafından yönetilirler. 19. yüzyılın ortalarında ilk resmi sınırların oluşturulmasından bu yana, belediye birleşmeleri toplam belediye sayısını üçte iki oranında azaltmıştır. Belediyeler, idari ve istatistiki amaçlarla gayri resmi olarak mahallelere ve mahallelere bölünmüştür.