İçeriğe atla

Sağlık.NET

Sağlık.net, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından "ulusal sağlık bilgi sistemi" kapsamında yürürlüğe konan internet hizmetleri ağı.

Merkezî hastane randevu sistemi, ulusal sağlık veri standartları, sağlık kodlama referans sözlüğü gibi çok sayıda internet tabanlı bilgi ve hizmete erişim sağlayan sağlık.net, vatandaşların sağlık konusundaki bilgilerini elektronik ortamda oluşturma, kaydetme, aktarma gibi hizmetler sunduğu gibi, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmelerine de yardımcı olması amacıyla düzenlenmiştir.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Sağlık.NET Hakkında". e-saglik.gov.tr. 24 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2013. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Millî Eğitim Bakanlığı (Türkiye)</span> Türkiyede bir bakanlık

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 430 sayılı Tevhid-i Tedrisat Kanunu, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kalkınma plan ve programları doğrultusunda millî eğitim hizmetlerini yürütmekle sorumlu olan bakanlık.

<span class="mw-page-title-main">.tr</span> Türkiye ve KKTCnin ülke üst seviye alan adı

.tr, Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin internet ülke üst seviye alan adıdır. 17 Eylül 1987'de ortaya çıkmıştır.

Aşağıdaki liste şu anda mevcut olan İnternet üst seviye alan adlarıdır (TLD'ler). Daha fazla bilgi için Üst seviye alan adına bakabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM), Sağlık Bakanlığı ile ilgili her türlü sorun, şikayet, öneri ve taleplerini dinleyip, değerlendirerek, iletilen sorunlara anında ve yerinde müdahaleler ile çözüm üretmektir.

Güvenlik; toplum yaşamında yasal düzenin aksamadan yürütülmesi, kişilerin korkusuzca yaşayabilmesi durumudur.

<span class="mw-page-title-main">Türksat</span> Türk uydu operatörü

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş., Türkiye'nin Kablo TV ve tek uydu operatörüdür.

<span class="mw-page-title-main">İnternet</span> elektronik iletişim ağı

İnternet, bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. TDK, internet sözcüğüne karşılık olarak genel ağı önermiştir. İnternet yerine zaman zaman sadece net sözcüğü de kullanılır.

PubChem, kimyasal moleküllerin bilgi tabanıdır. Sistem ABD Ulusal Sağlık Dairesine bağlı Ulusal Tıp Kütüphanesi kuruluşu olan Ulusal Biyoteknoloji Merkezi tarafından işletilir. PubChem internet aracılığıyla ulaşılabilir. Milyonlarca bileşiğin yapısı ve tanımlayıcı bilgileri şu adresten elde edilebilir. FTP 4 Ağustos 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..

MedlinePlus, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Tıp Kütüphanesi tarafından üretilen çevrimiçi bir bilgi hizmetidir. Hizmet, İngilizce ve İspanyolca dillerinde seçilmiş tüketici sağlık bilgileri ve ek dillerde belirli içerik sağlar. Site, Ulusal Tıp Kütüphanesi (NLM), Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), diğer ABD devlet kurumları ve sağlıkla ilgili kuruluşlardan gelen bilgileri bir araya getirmektedir. Ayrıca mobil cihazlarda görüntülenmek üzere optimize edilmiş, İngilizce ve İspanyolca dillerinde bir site de bulunmaktadır. 2015 yılında dünyanın dört bir yanından yaklaşık 400 milyon kişi MedlinePlus'ı kullanmıştır. Hizmet NLM tarafından finanse edilmektedir ve kullanıcılar için ücretsizdir.

<span class="mw-page-title-main">MSN</span>

MSN, Microsoft'un internet tabanlı hizmetlerini yürüttüğü kurumudur. MicroSoft Network kelimelerinin kısaltılmış hâlidir. 24 Ağustos 1995 tarihinde Windows 95 işletim sistemi ile birlikte çıkmıştır ve ilk kez MSN Dial-up adında bir çevrimiçi hizmet olarak başlatıldı. 2006 yılında MSN hizmetlerinin çoğu Windows Live bünyesine katılarak yeniden adlandırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Türk pasaportu</span> Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurt dışına çıkmasını sağlayan resmî belge

Türk pasaportu, 15 Temmuz 1950 tarihli Pasaport Yasası uyarınca Türk vatandaşlarına yurtdışına seyahat etmeleri için verilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları da Türk pasaportu için başvuruda bulunabilirler. 1 Haziran 2010'dan bu yana verilen pasaportlar biyometriktir ve 10 yıla kadar geçerlidir.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Kore'de insan hakları</span>

Kuzey Kore'de insan hakları, durumunu değerlendirmek ülkenin dışa kapalı doğası nedeniyle zordur. Hükûmet yabancıların ülkeye girişini sınırlandırmıştır. Buna rağmen Kuzey Kore her yıl, bin beş yüz kadarı batılı ülkelerden olmak üzere üç yüz bin turist tarafından ziyaret edilmektedir. Turistlerin büyük çoğunluğu Kŭmgangsan dağlarında bulunur ve çok küçük bir bölümü Pyongyang'ı ziyaret eder. Stratejik açıdan önemli olan DPRK otoritelerinin resmi bildirilerine göre yabancılara sadece ülkenin belli bölgeleri için izin verilir. Ayrıca refakatçinin izni olmadan fotoğraf ya da video çekimi de yasaktır. ABD Dış İşleri Bakanlığı'na göre ülke 1996'dan beri uluslararası insan hakları organizasyonlarının girişine izin vermemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kuveyt pasaportu</span>

Kuveyt pasaportu Kuveyt hükûmetinin vatandaşlarına yurt dışı seyahatleri için verdiği belgedir. Kuveyt vatandaşlarının GCC üye devletlerine girebilmeleri için vize almalarına gerek yoktur. Kuveyt vatandaşları bu ülkelerde işe girmek hakkına da sahiptir. Benzer şekilde diğer Körfez ülkeleri vatandaşlarınında Kuveyt'e girmesi için vize almasına gerek yoktur. Kuveyt vatandaşları, Arap Birliği'nin birçok üye devletlerine vizesiz girebilmektedir. Ayrıca Kuveyt vatandaşları Yeni Zelanda'ya vizesiz girebilir ve 3 ay kalabilirler.

<span class="mw-page-title-main">Tayvan pasaportu</span>

Tayvan pasaportu veya Çin Cumhuriyeti pasaportu Çin'in belli deniz aşırı Bölgesi ev kaydı ile Çin Cumhuriyeti (Tayvan) vatandaşlarına verilen ulusal seyahat belgesidir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece São Tomé ve Príncipe ziyaretçileri internetten online vize veya Sao Tome ve Principe'nin diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Genel İstihbarat ve Güvenlik Servisi</span> Hollanda gizli servisi

Genel İstihbarat ve Güvenlik Servisi (Felemenkçe: Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, Felemenkçe telaffuz: [ˈɑlɣəmeːnə ˈɪnlɪxtɪŋə ɛn ˈvɛi̯ləxɦɛi̯dzdinst], eskiden İç Güvenlik Servisi olan Hollanda gizli servisidir. Merkezi Zoetermeer'de bulunmaktadır. Ulusal Güvenlik Bürosu selefi olarak 1945-1947'de oluşturuldu.

<span class="mw-page-title-main">Amerika Birleşik Devletleri Sayım Bürosu</span> ABD Federal İstatistik Sistemine bağlı büro

Amerika Birleşik Devletleri Nüfus Sayım Bürosu ABD Federal İstatistik Sistemi'ne bağlı bir bürodur. Amerikan halkı ve ekonomisi hakkında veri üretiminden sorumludur.

<span class="mw-page-title-main">Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi</span> Sakaryada kurulu devlet üniversitesi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), 18 Mayıs 2018 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan KHK ile kurulmuştur. Üniversite bünyesinde 1 enstitü, 6 fakülte, 1 yüksekokul ve 12 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bu birimler üniversite kurulmadan önce Sakarya Üniversitesi'ne bağlıydı. Üniversite Sakarya Üniversitesi ile aynı yerleşkede yer almaktadır. Meslek Yüksekokulları ise Sakarya iline dağıtılmıştır. Üniversitenin temel amacı, normal üniversitelere nazaran uygulamalı mesleki eğitim amaçlıdır. Ayrıca üniversite Türkiye'de bulunan iki Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden birisidir.

e-Nabız Türkiye Sağlık Sistemi

e-Nabız, vatandaşların kişisel sağlık bilgilerini bireysel olarak İnternet tabanlı servis üzerinde ve telefon aplikasyonunda görüntüleyip yönetebileceği; Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, Türkiye'de kullanılan kişisel sağlık kaydı sistemi.

Kazakistan'da internet hızla büyümektedir. 2001 ve 2005 yılları arasında İnternet kullanıcılarının sayısı 200.000'den 1 milyona çıktı. Kazakistan 2007'ye kadar internet kullanım oranlarını yüzde 8.5 olarak bildirdi, 2008'de yüzde 12.4'e, 2010'da ise yüzde 34.3'e yükseldi. Kazakistanlı yetkililer, 2013 yılına kadar yaklaşık 10 milyon kullanıcıyla İnternet kullanım oranlarının yüzde 62.2 olduğunu bildirdi. Birinci kademe İSS'lerden internet trafiği satın alan uluslararası internet bağlantılarına sahip beş birinci kademe İSS ve yaklaşık 100 ikinci kademe İSS vardır. 2019 itibarıyla, Kazakistan nüfusunun %75'inden fazlasının internet erişimi var, bu Orta Asya'daki diğer tüm ülkelerden çok daha ileride bir rakam.