
Bellatrix ya da Gama Orionis, Orion (Avcı) Takımyıldızı'ndaki en parlak 3. ve gökyüzündeki en parlak 27. yıldızdır.

42 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 786 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir çoklu yıldız sistemidir. Sistemin birincil bileşeni (A), B-tipi mavi anakol yıldızıdır.

16 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 178 ışık yılı uzaklıkta bulunan çoklu yıldız sisteminin birincil bileşenidir. 16 Ori, A-tipi bir yıldızdır.

Chi2 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 1751 ışık yılı uzaklıkta bulunan B-tipi mavi bir süperdev yıldızdır. Parlaklığı 2,87 günlük bir süre içinde, 4,67 kadir ile 4,72 kadir aralığında değişkenlik gösterir. 1943 yılından bu yana bu yıldızın tayfı, diğer yıldızların sınıflandırılmasında istikrarlı dayanak noktalarından biri olarak kullanılmıştır. Gemini OB1 Birliği'nin bir parçasıdır.

Upsilon Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 1.546 ışık yılı uzaklıkta bulunan B-tipi mavi anakol yıldızıdır. Orion OB1c Birliği'nin bir parçasıdır.

Sigma Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 950 ışık yılı uzaklıkta bulunan beşli yıldız sistemidir. Sigma Orionis, Gökada içinde Güneş'e göre 30,6 km/sn'lik bir hızla hareket eder. Gökada merkezinden uzaklığı, 24.300 ile 26.400 ışık yılı aralığında değişmektedir.

Pi5 Orionis (π5 Ori, π5 Orionis), Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 1.301 ışık yılı uzaklıkta bulunan ikili yıldız sistemidir. Büyüklüğü 3,72 kadirdir ve tek bir nesne gibi görünür, ayrıca 5 Orionis ile görsel bir çift oluştururlar.

Omicron1 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 635 ışık yılı uzaklıkta bulunan M-tipi bir kırmızı dev yıldızdır. Omicron1 Ori, SRB tipi yarıdüzenli değişen bir yıldızdır ve parlaklığı 4,65-4,88 kadir arasında değişkenlik gösterir.

Lambda Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 1.165 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızdır. "Meissa", anlamı "parlakça ışıldayan" olan Arapça ﻣﻴﺴﺎﻥ El-Meysan'dan türetilmiştir. Bu terim aslında Gama Gemini (Alhena) için kullanılmıştı, fakat bir şekilde yanlışlıkla Meissa için de kullanılmış ve bu şekilde kalmıştır. Bu yıldız için kullanılan orijinal Arapça isim "Al Haḳʽah" (Heka), aynı zamanda iki φ Ori'yi de içerir.

59 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 363 ışık yılı uzaklıkta bulunan ikili yıldız sisteminin birincil bileşeni olan A-tipi beyaz bir anakol yıldızıdır.

55 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 1.039 ışık yılı uzaklıkta bulunan B-tipi turuncu bir anakol yıldızıdır. Orion OB1c Birliği'nin bir üyesidir.

31 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 502 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve çoklu yıldız sisteminin birinci bileşeni olan K-tipi turuncu bir dev yıldızdır.

11 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 365 ışık yılı uzaklıkta bulunan A-tipi beyaz bir anakol yıldızıdır.

5 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 589 ışık yılı uzaklıkta bulunan M-tipi bir kırmızı dev yıldızdır ve π5 Orionis ile görsel bir çift oluştururlar.

Teta2 Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 1.581 ışık yılı uzaklıkta bulunan çoklu yıldız sisteminin birincil bileşeni olan B-tipi mavi bir anakol yıldızıdır ve NGC 1981'in bir parçasıdır.

Teta1 Orionis A, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 2.027 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve çoklu yıldız sisteminin birincil bileşeni olan B-tipi mavi bir anakol yıldızıdır. Orion Bulutsusu'nun kalbinde bulunan Trapezium açık yıldız kümesinin üyesidir ve bir Algol türü örten ikili değişenidir.
FU Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 1.600 ışık yılı uzaklıkta bulunan G-tipi süperdev yıldızdır. FU Ori değişenlerinin prototipidir. 1937 yılında görünür parlaklığı 16,5 kadirden 9,2 kadire yükselmiştir ve o zamandan bu yana 9 kadir civarında olmuştur. Bu yıldız uzun bir süre benzersiz olarak kabul edilmişti, fakat 1970 yılında benzer bir yıldız olan V1057 Cygni keşfedildi ve o zamandan bu yana da bir dizi benzer ilave örnekler keşfedilmiştir. Bu yıldızlar, FU Orionis sınıfı değişen yıldızlarını oluştururlar. Bu tip yıldızlar, parlaklıkları ve tayf tipleri aşırı değişkenlik gösteren anakol öncesi yıldızlardırlar.

Mintaka, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 1.070 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldız sistemidir. Arapça adı منطقة Mıntaka, "kuşak" anlamına gelmektedir. Alnitak ve Alnilam ile birlikte bu üç yıldız, eski kültürler arasında pek çok isimle de bilinen Avcı'nın Kuşağı'nı oluştururlar. Avcı (Orion) meridyene yaklaştığında güney yönüne bakan kuzey yarıküredeki bir gözlemci, Mintaka'yı kuşağın en sağında görebilir.

VV Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 1.249 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve ana bileşeni B-tipi mavi-beyaz anakol yıldızı olan bir yıldız sistemidir. Sistem, birbirine çok yakın B-tipi spektroskopik ikili yıldız ve daha uzakta bulunan A-tipi üçüncü bir bileşenden oluşur. VV Orionis, Gökada içinde Güneş'e göre 4 km/sn'lik bir hızla hareket eder. Gökada merkezinden uzaklığı, 24.800 ile 36.300 ışık yılı aralığında değişmektedir.

U Orionis, Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 998 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve 120 yılı aşkın bir süredir gözlemlenen, klasik bir uzun dönemli Mira-tipi değişen yıldızdır. 13 Aralık 1885 tarihinde J.E. Gore tarafından keşfedilmiştir. Başlangıçta bir nova olduğu düşünülüyordu ama Harvard'da alınan bir tayf örneği Mira benzeri özelliklerini göstermiştir. Böylece U Orionis, tayf fotoğrafıyla tespit edilen ilk uzun dönemli değişen yıldız olmuştur.