Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşudur. TRT aynı zamanda Türkiye’den Avrupa Yayın Birliği (EBU)’ne tam üye olan ilk ve tek yayıncıdır.
ATV, aşağıdaki anlamlara gelebilir:
- atv, Türkiye'de yayın yapan televizyon kanalı
- atv Haber, Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren haber kanalı
- ATV, Her tür zeminde gidebilen araç, "All Terrain Vehicle"
- ATV, Amatör Telsizcilerin kullandıkları görüntülü haberleşme sistemi, "Amateur Television = HAM TV "
- Automated Transfer Vehicle, Avrupa Uzay Ajansı ESA'nın geliştirdiği insansız takviye aracı
- ATV, Azerbaycan'da yayın yapan televizyon kanalı
- ATV, "Grupo ATV" şirketler topluluğuna âit bir Peru televizyon kanalı
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ('BRT), KKTC'de kamu yayıncılığı yapmakla görevli kuruluşudur. BRT yayın hayatına 1963 yılında, yayın için gerekli elektrik enerjisinin birkaç araba aküsünden sağlandığı bir garajda, 2 mücahit tarafından yapılan Bayrak Radyosu'nun yayını ile başlamıştır. İlk yayın sözü ise 'Bayrak, Bayrak, Bayrak' diye verilmişti.
Türkiye'de televizyon yayınları ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 9 Temmuz 1952 günü başlatıldı. 1. banttan 100 watt güçle yayın yapan İTÜ TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir. Türkiye'nin televizyon ile tanışması 1 Mayıs 1964 tarihli TRT Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye sınırları dahilinde TRT dışındaki kurumların radyo ve televizyon yayınları yapması yasaklandığından, İTÜ TV, 1970 yılında yayınına son verdi ve vericileri de 1971 yılında TRT'ye devredildi.
American Broadcasting Company, Amerika Birleşik Devletleri'nde hizmet veren televizyon ve radyo kurumudur. İlk olarak 12 Ekim 1943 tarihinde Blue Radio Network adlı radyo hizmete girmiştir. 19 Nisan 1948 tarihinde ise televizyon kanalı kurulmuştur. Merkez binası New York, Manhattan'da bulunmaktadır. ABC kanalı 2008 yılında Amerika'nın en çok izlenen televizyon kanalı olmuştur.
Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde 4 Ekim 1953'ten bu yana kamu yayıncılığı yapan kurum. İlk televizyon yayınlarına 1 Ekim 1957'de Lefkoşa'da başlayan kuruluş, günümüzde dört radyo kanalının yanı sıra, RIK1, RIK2, RIKHD ve uydu üzerinden uluslararası yayın yapan RIKSAT olmak üzere dört televizyon kanalı ile Eylence'den hizmet vermektedir. 1 Temmuz 2011'de analog televizyon yayınları yerini sayısal karasal yayıncılığa (DVB-T) bırakmıştır. KRYK yayınları ada dışında da internet üzerinden dinlenip izlenebilmektedir.
Almanya Radyo ve Televizyon Kurumları Kamusal İşbirliği örgütü ARD, örgütün Almanca ismi Arbeitsgemeinschaft der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten der Bundesrepublik Deutschland'ın kısaltmasıdır.
Radio Televizioni Shqiptar (RTSH) ("Arnavutluk Radyo ve Televizyonu"), Arnavutluk merkezli bir kamu yayıncılığı kurumudur. 1938 yılında radyo yayını yaparak başlayan kurum 1960 yılında da televizyon yayınlarına başlamıştır. Merkezi başkent Tiran'da yer almaktadır.
Euronews, Avrupa ağırlıklı yayın yapmakta olan çok dilli haber kanalı. Kanal, yayın hayatına 1 Ocak 1993 tarihinde Lyon merkezli olarak başlamıştır. Haberler Avrupa perspektifinden dünya haberlerini yansıtmakta ve on dilde yayın yapmaktadır.
Norveç Yayın Kurumu, yaygın olarak NRK baş harfleriyle bilinir, Norveç hükûmetine ait radyo ve televizyon kamu yayın şirketidir ve Norveç'teki en büyük medya kuruluşu'dur.
İran Radyo Televizyon Kurumu (İRİB), İran'ın devlet yayıncılığını yapmakla görevli tek kuruluştur. İran’da bu kurum harici özel kanalların çalışması yasaktır.
BBC Two, 20 Nisan 1964'te yayına başlamış British Boardcasting Corporation (Britanya Radyo ve Televizyon Anonim Şirketi tarafından işletilen Britanyalı ikinci televizyon kanalı. Çok geniş alanlarda konuları kapsayan yayınlar yapsa da anaakım ve popüler programlar yayınlayan BBC One'ye göre daha çok entelektüel yayınlar yapar. BBC'nin diğer radyo ve televizyon kanalları gibi gelirlerini televizyon lisansı denilen bir tür fondan sağlanırken reklamsız yayın yapmaktadır.
Seoul Broadcasting System (SBS) Güney Kore'de bir ulusal radyo ve televizyon ağı 1990 yılında kurulmuştur. Mart 2000'de, şirket yasal olarak Seoul Broadcasting System kurumsal adını SBS olarak değiştirdi. Ana karasal televizyon istasyonu olan SBS TV 6. kanal olarak analog kablo ve dijitalde yayın yapmaktadır.
Ukrayna Kamu Yayın Şirketi, kısaltılmış Suspilne Ukraine ya da öncesinde UA:PBC, Ukrayna'da yayın yapan ulusal devlet kanalıdır. Bu nedenle 19 Ocak 2017'de tescil edilmiştir. Yenilenen haliyle şirket, üç televizyon ve radyo kanalına içerik sağlamaktadır.
TV1 veya Cezayir Televizyonu, Cezayir'in Kamu Televizyon Kurumu'na bağlı genel amaçlı bir televizyon kanalıdır. Kanal, 26 Aralık 1956 tarihinde kurulmuş olup ülkenin ilk televizyon kanalı ve Kamu Televizyon Televizyonu'nun ana kanalıdır.
Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie ya da VRT, Belçika'nın Flaman bölgesinde Kamu yayıncılığı yapan kurum.
Mısır Radyo ve Televizyon Birliği (ERTU), Mısır merkezli bir devlet televizyon ağıdır. 1971 yılında kurulmuştur. Merkezi Kahire'de yer almaktadır.
Tüm Rusya Devlet Televizyon ve Radyo Yayıncılık Şirketi (VGTRK), Rusya merkezli bir devlet kamu yayıncılığı kuruluşudur. 14 Temmuz 1990 tarihinde kurulmuştur. Merkezi Moskova'da yer almaktadır.
Kamu Radyo Yayıncılığı Kurumu (ENRS) veya kısaca Cezayir Radyosu, Cezayir merkezli bir devlet radyo ağıdır. 1 Temmuz 1986 tarihinde Cezayir Radyo ve Televizyon Şirketi'nin ikiye ayrılması sonucu kurulmuştur. Merkezi Cezayir'de yer almaktadır.
Kamu Televizyon Kurumu (EPTV) (Arapça: المؤسّسة العمومية للتلفزيون, romanize: El-müesese el-Umumiye lil-tilifizyun), Cezayir merkezli bir devlet televizyon ağıdır. 28 Ekim 1962 tarihinde Cezayir Radyo ve Televizyon Şirketi olarak kurulmuş olup günümüz halini 1 Temmuz 1986 tarihinde şirketin ikiye ayrılması sonucu almıştır. Merkezi Cezayir'in Muradiye belediyesinde yer almaktadır.