Jüpiter'in bilinen 95 doğal uydusu vardır. Bu uydular yörüngeleri, boyut ve fiziksel özellikleri ve bu verilere göre tahmin edilebilecek oluşum mekanizmaları ile çok büyük çeşitlilik göstermektedir. Jüpiter'in, halkaları, manyetik alanı ve uyduları ile birlikte oluşturduğu ve küçük bir güneş sistemini andıran bu karmaşık yapı, Güneş Sistemi'nin evrimini aydınlatabilecek çok sayıda ipuçları barındırmaktadır. İç uyduları olan İo, Europa, Ganymede ve Callisto büyük ve aydın iken diğerleri soluk ve küçüktür.
Galileo, Avrupa Birliği tarafından ABD Ordusunun denetimi altındaki GPS ile Rus GLONASS'a alternatif uydu yönleyici sistemidir. Toplam 30 adet uydunun dünya yörüngesine oturtularak hizmet vermesi düşünülen tasarının ilk uydusu 2005 yılında gönderildi.
Dijital uydu veya uydu televizyonu, yapay uydular vasıtasıyla verilen televizyon hizmetidir.
Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş., Türkiye'nin Kablo TV ve tek uydu operatörüdür.
Sputnik 1, Dünya'nın ilk yapay uydusu. Sputnik serisinden ilk uzay aracı. SSCB tarafından 4 Ekim 1957'de yörüngeye oturtuldu. Sputnik 1'in uzaya gönderilmesi soğuk savaş yıllarında gerçekleşti ve süper güçler arasında yeni bir rekabet olan Uzay Yarışı'nı başlattı.
Haberleşme uyduları iletişim amacıyla uzayda konuşlu olan suni uydular. Günümüzde haberleşme uyduları Yersabit Yörünge, Molniya Yörünge ve Alçak Kutupsal Yörüngelerde konumludurlar.
Türksat 3A, Türkiye'nin 13 Haziran 2008 tarihinde uzaya gönderdiği yeni nesil haberleşme uydusudur. 42 derece doğu yörüngesinde görev yapmaktadır. Uydunun yapımı Thales Alenia Space şirketi tarafından üstlenilmiştir. Uydu toplam 24 adet Ku band transponder kapasitesine sahiptir. Yapımında 22 Türk mühendisi görev almıştır. Fransız Guyanası'nda yer alan Kourou Guyana Uzay Merkezi'nden İngiliz Skynet 5C uydusu ile birlikte 13 Haziran 01:05'te Ariane 5 roketince uzaya gönderilmiştir. Uydu 3 çıkış ve 2 iniş kapsama alanına sahiptir. Operasyonel ömrü 20 yıl olarak tasarlanmıştır. Diğer Türksat uydularından %25 daha uzun ömürlüdür.
Österreichischer Rundfunk,, Avusturya ulusal kamu yayıncısı'dır. Televizyon lisans ücreti gelirleri ve sınırlı canlı reklamların birleşimiyle finanse edilen ORF, Avusturya yayın medyasının baskın oyuncusudur. Avusturya, Arnavutluk'tan sonra kıta Avrupası'nda ülke çapında özel televizyon yayınına izin veren son ülke olmasına rağmen, komşu Almanya'nın ticari TV kanalları Avusturya'da 1980'lerden bu yana ücretli TV ve karasal aşırı dağıtım yoluyla mevcuttu.
Sky, Birleşik Krallık ve İrlanda'da hizmet veren dijital televizyon ve dijital radyo yayınları yapan platformdur. Sky Digital, resmi olarak 1 Ekim 1998 yılında hizmetlerini vermeye başlamıştır. Yaklaşık 2 milyondan fazla abonesi vardır.
Astra2Connect, Mart 2007'de kurulmuş ve Avrupa'da hizmet veren iki yönlü uydu interneti hizmeti veren bir kuruluştur. Sistem SES Astra uydularını kullanmaktadır ve SES Astra tarafından işletilmektedir. Merkezi Betzdorf, Lüksemburg'dadır.
3Sat, Almanca yayın yapan uydu televizyon kanalı.
Iridium iletişim uyduları, uydu telefonlarının ve çağrı cihazlarının birbirleriyle olan bilgi ve ses akışını sağlamak için Dünya'nın yörüngesine oturtulmuş uydulardır. İlk planlanan sayıları 77 olduğu için uydulara o atom numaralı element olan İridyum adı verilmiştir. Her bir uydu numaralarla adlandırılır.
Sky Deutschland, ilk Alman pay-TV şirketidir. Yayınlarını uydu üzerinden ve kablo şebekesi üzerinden iletir.
İTÜpSAT1, 23 Eylül 2009 tarihinde Hindistan'ın güney Sriharikota bölgesindeki Satish Dhawan Uzay Merkezi'nin, PSLV C-14 roketi ile (TSİ) saat 09:21'de uzaya fırlattığı, İTÜ Uzay Mühendisliği bölümünde öğrenim gören öğrencilerin yapımı ilk deneysel bir mini yapay uydudur. İTÜpSAT1 yanı sıra, PSLV C-14 roketinin diğer yolcuları, Oceansat 2, UWE 2, SwissCube, BeeSat, RUBIN 9.1 ve RUBIN 9.2 uydularıdır.
Euro1080, Avrupa'da sadece HDTV formatında yayın yapan ücretli bir platformdur. 2004 yılında Gabriel Fehervari tarafından kurulmuştur ve Alfacam'a aittir.
Freesat, BBC ve ITV plc ortaklığı ile kurulmuş ve İngiltere'de ve İrlanda'da ücretsiz olarak hizmet veren bir dijital platformdur. Servis 6 Mayıs 2007 tarihinde Freeview hizmetine alternatif olarak pazarlanmaya başladı. İrlanda'da ise 23 Ekim 2008 tarihinde pazarlanmaya başladı. Abonelik sistemine dayalı değildir. Sadece Freesat kutusu alınarak kanallar izlenebilir. Sistem olarak Türkiye'de hizmet veren D-Smart'ın 2007-2009 tarihleri arasında kullandığı abonelik türü örnek verilebilir.
GLONASS, Globalnaya navigatsionnaya sputnikovaya sistema veya Global Navigation Satellite System, tanımlamalarının kısaltmasıdır. Türkçe: Küresel Uydu Konumlandırma Sistemi veya Türkçe: Küresel Uydu Seyir Sistemi);
Yer gözlem uydusu Dünya yörüngesinden gözlem yapmak için özel olarak tasarlanmış casus uydu benzeri ancak çevresel izleme, meteoroloji, harita hazırlama gibi askeri olmayan kullanımlar için tasarlanmış bir yapay uydu türüdür.
Ariane 1, Ariane roket ailesinin ilk roketidir. Roket, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Aérospatiale tarafından 1973 yılında geliştirilmiş olup ilk uçuşunu 24 Aralık 1973 tarihinde gerçekleştirdi.
SES S.A., Lüksemburg merkezli bir uydu telekomünikasyon şirketidir. Şirket, 1985 yılında kurulmuş olup yayıncılara, içerik ve internet servis sağlayıcılarına, mobil ve sabit ağ operatörlerine, hükûmetlere ve kurumlara dünya çapında video ve veri bağlantısı sağlamaktadır. Şirketin merkezi Betzdorf'ta yer almaktadır.