İçeriğe atla

S&T Daewoo K11

K11

Çeşidi Bullpup çift namlulu çoklu silah
Uyruğu Kore Cumhuriyeti
Hizmet geçmişi
Hizmet 2010–2019[1]
Kullanıldığı savaşlar Afganistan Savaşı[2][3]
Üretim tarihi
Tasarımcı Agency for Defense Development
S&T Motiv
EO System
Poongsan
Hansung ILS
Üretici S&T Motiv[4]
Birim maliyeti 14.000 USD[6]
Üretildiği tarih 2010-günümüz[5]
Özellikler
Ağırlık 123 kilogram (271 lb)
Uzunluk 123 santimetre (48 in)
 uzunluğu 123 milimetre (4,8 in)


S&T Daewoo K11, Güney Kore tarafından geliştirilen Bullpup tarzı çift namlulu saldırı tüfeğidir. Aslında 2 farklı silahın bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. Silahta 5.56x45mm NATO mermileri bulunmaktadır. Aynı zamanda bir el bombası fırlatıcısı, akıllı el bombaları ve dijital nişan alma ünitesi bulunmaktadır. Silahın üretimi 2010 yılından 2019 yılına kadar devam etmiştir. 2019 yılında hükümet silahta tespit edilen çeşitli kusurlar ile maliyet fazlalığı nedeniyle projeyi iptal etti.

Tasarım

Özel askeri lazerle donatılan K11, silahın mesafeyi hızlı bir şekilde bulmasına ve mermiyi en hızlı şekilde hedefe isabet etmesine olanak tanır. Silahta kullanılan Hava patlayıcı mermi sistemi sayesinde atılan mermi bir zaman sonra kendini imha ederek patlar ve daha fazla hasar verir. Silah dijital dürbün sistemi ile donatılmıştır ve özel bir gözlük ile bu dijital dürbüne bağlanılabilir. Termal görüş özelliği bulunmaktadır. Şarjör kapasitesi 20 ile 30 mermi kadardır.

Kullanıcılar

Kaynaklar

  1. ^ "[단독] "명중률 6%" 이것은 복권이 아니라 '소총'입니다". 10 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2023. 
  2. ^ "Weapons: Being First Is Often The Worst". www.strategypage.com. 27 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2023. 
  3. ^ "김태영 국방부장관, 해외파병부대 격려방문 및 인도네시아와 군사교류 협력 다져". Ministry of National Defense of Republic of Korea. 10 Ağustos 2010. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2023. 
  4. ^ Wilk, Remigiusz (Mart 2010). "Infantry Weapons: The Future Beckons for Asia" (PDF). Asian Military Review. 7 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2010. 
  5. ^ a b "숨은 적 공격하는 K11 소총, 국내 본격 공급". Yonhap. 24 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2010. 
  6. ^ a b Ivan Gale (27 Mayıs 2010). "UAE buys rifles from South Korea". The National. 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2023. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Güney Kore</span> Doğu Asyada bir ülke

Güney Kore, resmî adıyla Kore Cumhuriyeti, Doğu Asya'da Kore Yarımadası'nın güney kısmını oluşturan ve Kuzey Kore ile kara sınırını paylaşan, Doğu Asya'daki bir ülkedir. Kore adı, eskiden Doğu Asya'nın güçlü krallıklarından biri olan ve Büyük Gwanggaeto altında Kore Yarımadası, Mançurya'nın büyük bölümünü, Rus Uzak Doğusu ve İç Moğolistan'ın bazı bölgelerini yönetmiş olan Goguryeo'dan gelmektedir. Başkenti Seul, büyük bir küresel şehirdir ve Güney Kore'nin 51 milyondan fazla insanının yarısı, dünyanın dördüncü en büyük metropol ekonomisi olan Seul Ulusal Başkent Bölgesi'nde yaşamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Kore</span> Doğu Asyada bir ülke

Kuzey Kore, resmî adıyla Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Doğu Asya'da Kore Yarımadası'nda bir devlet. Yüzölçümü 120.540 km²'dir.

<span class="mw-page-title-main">Chevrolet</span> General Motors şirketine bağlı Amerikalı otomobil firması

Chevrolet, Chevy veya Chevrolet Division of General Motors Company, 1911'de kurulmuş olan ABD merkezli bir otomobil şirketidir. Adını Kurucusu Louis Chevrolet'in soyadından almaktadır. 1918'de %54.6'sını satın alan General Motors bünyesine geçmiştir. 2015 sonu itibarıyla Batı ve Doğu Avrupa'dan çekilme kararı almıştır. Chevrolet araçları için servis hizmeti vermeye ve orijinal Chevrolet parçalarını tedarik etmeye devam etmektedir. Türkiye genelinde 66 adet yetkili servis bulunmaktadır. 7 yıllık aradan sonra çok yakında yeniden Avrupa pazarında olacağını açıklamıştır.

<span class="mw-page-title-main">GM Korea</span>

GM Daewoo, Güney Kore'li üretici Daewoo'nun iflasından sonra firma el değiştirerek, bilhassa Avrupa pazarına yönelik düşük yakıt tüketimli otomobil, SUV-crossover ve MPV araçlarının üretimi maksadıyla yeniden yapılandırılarak GM bünyesine geçmiştir. Esas itibarıyla GM, Daewoo Motor'a yaptığı finansal yatırımının akabinde teknoloji ve altyapıyı büyük ölçüde değiştirerek " GM Daewoo" markalı araçların piyasaya çıkışına son vermiştir. Üretimin yapıldığı Güney Kore ve Daewoo marka değerinin önemsendiği bazı uzakdoğu ülkeleri haricinde GM " Daewoo" markasını kullanmamaktadır. Nitekim "GM Daewoo" General Motor otomobil markası olarak tanımlanmaktan ziyade GM Güney Kore yatırımının tanımlanmasında kullanılmakta, üretilen araçlar GM araçları ürün gamında yerini bulmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Thompson M1A1</span> ABD yapımı hafif makineli tüfek

Thompson hafif makineli tüfek, Tommy Gun olarak da bilinir, Amerikalı General John T. Thompson tarafından 1919 yılında tasarlanmış hafif makineli tüfektir.

<span class="mw-page-title-main">Bullpup</span>

Bullpup, şarjörün ve mermi sürme mekanizmasının tetik mekanizmasının arkasına ve dipçiğin içine yerleştirildiği tüfek tipidir. Burada amaç silahın boyunu ufaltırken namlu boyunun aynı bullpup tasarım ile eşdeğer bullpup olmayan konvansiyonel tasarım ile aynı kalmasıdır, genellikle zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, helikopter veya uçak yolcu ya da pilot kabini, denizaltı ve gemi içindeki ve dar koridorlardaki piyade düşünülerek tasarlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">RPD</span>

RPD, Sovyet yapımı bir 7.62 mm hafif makineli tüfektir. Silah- Vasily Degtyarov tarafından II. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru 1944 yılında DP-27'lerin yerini alması için geliştirilmiştir ve çoğu manga otomatik silahının öncüsü olarak kabul edilir.

<span class="mw-page-title-main">Makarov PM</span>

Makarov PM, Sovyet yapımı yarı otomatik tabanca'dır. Silah Nikolay Makarov tarafından 1940'ların sonunda tasarlanmış olup Sovyetler Birliği'nin 1951-1991 yılları arasında standart tabancasıydı.

<span class="mw-page-title-main">IMI Uzi</span> 1950 yılında üretilmeye başlanmış bir hafif makineli silah

Uzi,, Teğmen Uziel Gal tarafından 1948 yılında tasarlanıp 1950 yılında üretilmeye başlanmış bir hafif makineli silahdır. Bu silah hafif makineli silahlar için devrim yaratacak, yıllarca kullanılacak bir silahtı. 1950 yılında ise bu hafif-atışlı silah IMI tarafından denenmek üzere kabul edildi ve seri üretimine geçildi. Zamanla .45 ACP, .41 AE gibi kalibreler üzerinden de üretilmeye başlandı.

<span class="mw-page-title-main">Heckler & Koch MP7</span>

Heckler & Koch MP7, Heckler & Koch firması tarafından dizayn edilmiş bir Alman SMG. Kendisi için dizayn edilmiş özel 4.6x30mm mermilerini kullanır. 1989'da NATO'nun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla şu anda kullandığı mermi ile bir kişisel savunma silahı olması için dizayn edildi. Amaç, normal tabanca mermisi kullanan silahların neredeyse hiç yapamadığı, çelik ve kevlar yelekleri delme yeteneğine sahip, tabanca mermisi kullanan kompakt bir silah üretmekti. İlk versiyonu MP7, 2001'de üretime girdi. Aynı amaçla kendisinden daha erken yapılmış olan FN P90'ın rakibidir. Piyasaya sürülüşü sonrası değişime uğrayan MP7'in üretim çeşitleri MP7A1 ve MP7A2'dir.

<span class="mw-page-title-main">Dragunov (keskin nişancı tüfeği)</span> Sovyet yapımı keskin nişancı tüfeği

SVD, Sovyetler Birliği yapımı yarı otomatik, uzun menzilli keskin nişancı tüfeğidir. Türkiye'de Kanas adıyla da bilinir. Kanas kelimesinin "Keskin Nişancı Silahı"nın kısaltması olan KNS'den türetildiği ve/veya Arapça "keskin nişancı" (قناص) kelimesinden esinlendiği rivayet edilir.

<span class="mw-page-title-main">Daewoo K5</span> Yarı otomatik tabanca

Daewoo K5, Daewoo tarafından üretilen Güney Kore yapımı bir yarı otomatik tabancadır. Silah 1984-1988 yılları arasında tasarlanmış olup DP-51 adıyla 1989 tarihinde üretimine başlanmıştır. K5 çoğunlukla Kore Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri subayları tarafından kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Chaebol</span>

Chaebol, Güney Kore merkezli iş konglomeratlarıdır. Chaebollar genellikle küresel çok uluslu şirketler olup tüm işletmelerin üzerinde gücü olan bir yönetim kurulu başkanı tarafından yönetilirler. Terim ilk kez 1984 yılında kullanılmıştır. Japonya'daki keiretsular ile benzerlik gösterirler fakat keiretsuların aksine özel banka sahibi olmaları engellenmiştir. Bu tanıma giren birkaç büyük Koreli aile kontrollü kurumsal grup bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Güney Kore ekonomisi</span> Güney Kore Ekonomisinin Gelişimi

Güney Kore ekonomisi, nominal olarak dünyanın 11. büyük ve satınalma gücü paritesi bakımından 13. büyük ekonomisi olup Asya'nın da dördüncü büyük ekonomisidir. Güney Kore karma bir ekonomi olup ülke ekonomisine chaebol denilen aile konglomeratları hakimdir. Güney Kore fakir ve gelişmekte olan bir ülke iken Han Nehri Mucizesi ile yaşadığı büyük ekonomik kalkınma ile gelişmiş yüksek gelirli bir ülke haline geldi. Güney Kore kendisi ile aynı ekonomik gelişmeyi sağlamış olan Tayvan, Singapur ve Hong Kong ile birlikte Asya Kaplanları olarak anılır. Bununla birlikte ülke 1997 Doğu Asya Mali Krizi'nden oldukça etkilenmiştir. Güney Kore G-20 ve OECD üyesi olup 21. yüzyılda dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma potansiyeline sahip sonraki 11 ülkelerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Kore tarihi</span> Kore Yarımadasında Yaşanan Olaylar

Kore tarihi, Kore Yarımadası'nda var olan ve genellikle Kore olarak adlandırılan devletlerin tarihidir. Diğer Doğu Asya uygarlıkları gibi bir dizi dönemlere ayrılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Daewoo K3</span> Hafif makineli tüfek

Daewoo K3, Güney Kore yapımı bir hafif makineli tüfektir. Silah 1980'lerde FN Minimi üzerinden geliştirilmiş olup Daewoo tarafından 1989 yılında üretime başlanmıştır ve M60 makineli tüfeğinin yerini almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Daewoo K1</span>

Daewoo K1, Güney Kore yapımı bir karabina tüfektir. Silah, 1970'lerde Daewoo Precision Industries tarafından tasarlanmış olup 1981 yılında Kore Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nin hizmetine girmiştir.

Lee Tae-Ho, forvet pozisyonunda görev yapmış Güney Koreli millî futbolcu ve teknik direktördür.

<span class="mw-page-title-main">Daewoo Nexia</span>

Daewoo Nexia, Daewoo tarafından 1994-2017 yılları arasında üretilen alt orta sınıf otomobil modelidir. Araç, önceki LeMans modelinin yerini almış olup Opel Kadet platformuna dayanmaktaydı. Güney Kore'de Cielo adıyla satılmıştır. Nexia, Espero ile birlikte Avrupa'ya ihraç edilen ilk Daewoo modelidir.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Kore'de turizm</span>

Kuzey Kore’de turizm, Kuzey Kore hükûmeti tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmektedir. Her yıl yalnızca 4.000 ila 6.000 Batılı turist Kuzey Kore'yi ziyaret etmektedir. Tüm turizm, Kore Uluslararası Seyahat Şirketi (KITC), Kore Uluslararası Spor Seyahat Şirketi (KISTC), Kore Uluslararası Tekvando Turizm Şirketi (KITTC) ve Kore Uluslararası Gençlik Seyahat Şirketi (KIYTC) dahil olmak üzere devlete ait birkaç turizm bürolarından biri tarafından organize edilmektedir.