İçeriğe atla

Sığınak 2

Sığınak 2
Outpost: Black Sun
YönetmenSteve Barker
YapımcıArabella Croft
Kieran Parker
Nigel Thomas
YazarSteve Barker
Rae Brunton
OyuncularCatherine Steadman
Richard Coyle
Clive Russell
Michael Byrne
Johnny Meres
MüzikTheo Green
Görüntü yönetmeniDarran Tiernan
KurguBill Gill, Chris Gill
DağıtıcıContentFilm
Çıkış tarih(ler)i11 Mayıs 2012 (2012-05-11) (Birleşik Krallık)
Süre101 dakika
ÜlkeBirleşik Krallık
Dilİngilizce
Önceki filmSığınak
Devam filmiOutpost: Rise of the Spetsnaz

Sığınak 2 (İngilizce özgün adıyla:Outpost: Black Sun) Outpost 2 olarak da bilinen, Steve Barker tarafından yönetilen, kendisi ve Rae Brunton tarafından yazılmış bir senaryoya dayanan 2012 İngiliz korku filmi. Barker'in 2008'deki Sığınak filminin devamı niteliğindedir.[1] Filmi daha sonra serinin üçüncüsü olan Outpost: Rise of the Spetsnaz'ın yapımı izledi.[2]

Konusu

İlk filmin olaylarından hemen sonra Nazi avcısı Lena (Catherine Steadman), ünlü bir savaş suçlusu bilim adamı Klausener'in peşindedir. II. Dünya Savaşı sona erdiğinde, ölümsüz bir ordu yaratabilecek korkutucu yeni bir teknolojinin denemelerine başlamıştır. Lena, Klausener'ın eski Nazi meslektaşlarından Neurath'ı sorgularken kalp krizinden ölür. Neurath'ın eşyalarını arar ve bir Doğu Avrupa haritası bulur ve ilk filmden Klausener'in deneylerinin yapıldığı yer olan terk edilmiş bir SS sığınağını bulmak için Neurath ve Klausener'in işe aldığı Hunt ile ilgili belgelere ulaşır.

Lena'nın onu Klausener'e götürebileceğine inandığı Hunt' aramaya çıkması onu Doğu Avrupa'daki bir savaş bölgesine götürür (kesin konumdan asla bahsedilmemesine rağmen, haritalar eski Yugoslavya'yı açıkça göstermektedir). Orada bir fizikçi olan Wallace (Richard Coyle) ile karşılaşır. Lena'ya Hunt ve paralı askerlerin sığınağı bulmaya gittiğini ve asla geri dönmediğini söyler. Onu durdurmaya çalışır, çünkü ne olacağını bilir ve gitmeyi reddeder. Böylece, kaynakları bir araya getirerek, karşılaştıkları profesyonel bir askeri birimin, Klausener'ın deneylerinin ürünü olan bir zombi Nazi Fırtına Birlikleri taburunun, ilerleyen orduyu ele geçirmesine yardımcı olurlar. Liderleri SS Brigadefuhrer Götz, aynı zamanda Klausener'ın eski SS çalışanlarından biridir, diğeri de Hunt'u ölümsüz askerleri kontrol eden büyük jeneratöre bağlar. Hunt'ı kullanan Götz, jeneratörün yaydığı elektromanyetik alanın aralığını artırmayı başarır ve onun ve askerlerinin sığınak ve katliam noktalarının ötesine seyahat etmelerini sağlar. Lena, Wallace ve birlik bu kötü ordunun kaynağını kapatmayı ve Dördüncü Reich'ı önlemeyi amaçlar.

Oyuncular

  • Catherine Steadman - Lena
  • Richard Coyle - Wallace
  • Clive Russell - Marius
  • Michael Byrne - Neurath
  • Martin Bell - Genç Neurath
  • Johnny Meres - SS Brigadeführer Götz
  • Julian Wadham - Francis Hunt

Kaynakça

  1. ^ "Outpost: The Movies". Outpost. 18 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  2. ^ "OUTPOST: RISE OF THE SPETSNAZ READIES FOR PRODUCTION". 31 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Heinrich Himmler</span> Alman Nazi politikacı, Schutzstaffel lideri ve Yahudi soykırımının ana mimarı (1900-1945)

Heinrich Luitpold Himmler, Alman politikacı ve askerdi. Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisinin (NSDAP) liderlerindendi ve 1929-1945 yılları arasında Schutzstaffel'in (SS) başkomutanlığını yapmıştı. Nazi Almanyası'ndaki en güçlü devlet adamlarından ve Holokost'un baş mimarlarından biriydi.

<span class="mw-page-title-main">William Wallace</span> I. İskoç Bağımsızlık Savaşı önderi (1270-1305)

Sir William Wallace, Birinci İskoç Bağımsızlık Savaşı sırasında ana liderlerden biri olan bir İskoç şövalyesiydi.

<span class="mw-page-title-main">Kızıl Ordu</span> 1918de Bolşeviklerin silahlı kuvvetleri, 1922de SSCBnin resmî ordusu

İşçi ve Köylü Kızıl Ordusu, genellikle Kızıl Ordu olarak kısaltılır.

<span class="mw-page-title-main">Josef Mengele</span> Alman suçlu (1911-1979)

Josef Rudolf Mengele, Nazi toplama kampı Auschwitz-Birkenau'da yaptığı acı verici ölümcül deneylerle bilinen bir Alman Nazi doktor. 2 milyon kişinin insanlık suçu işlenerek öldürülmesinden sorumlu tutulmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Uzun Bıçaklar Gecesi</span> Nazi Almanyasında politik tasfiye

Uzun Bıçaklar Gecesi (Almanca:

<span class="mw-page-title-main">Rochus Misch</span>

Rochus Misch, Nazi Almanyası'nda asker. II. Dünya Savaşı sırasında 1. SS Panzer Tümeni'nde Oberscharführer rütbesinde görev yaptı. 1940 ila 1945 yılları arasında Alman lider Adolf Hitler'in kuryesi, koruması ve telefon operatörü olarak görev yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Paperclip Harekâtı</span>

Paperclip (Ataş) Harekâtı, ABD askeri istihbarat servisinin II. Dünya Savaşının sonu ve sonrasında Nazi Almanyası'ndan önemli bilim adamlarının ülke dışına kaçırılması operasyonunun kod adıdır.

<span class="mw-page-title-main">Paul Hausser</span> Nazi SS subayı

Paul Hausser, Alman general. Nazi döneminde SA komutanı ve Uzun Bıçaklar Gecesinden sonra Waffen SS komutanı olarak görev yaptı. Özellikle II. Dünya Savaşında SS Panzer Kolordusunun komutanı olarak tanınır.

<span class="mw-page-title-main">Franz Halder</span>

Franz Halder, Almanya'nın topçu subayı ve Nazi Almanyası'nın Generaloberst'i.

<i>Führerbunker</i> Nazi Almanyası Führeri Adolf Hitlerin Berlindeki yer altı sığınak kompleksi

Führerbunker, Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler'in ve eşi Eva Braun'un II. Dünya Savaşı'nın son aylarını geçirdiği ve 30 Nisan 1945'te birlikte intihar ettikleri Berlin'de bulunan yer altı sığınağıdır. İki aşamalı olarak inşa edilen ve 1936 ve 1944'te tamamlanan bir yer altı sığınak kompleksinin parçasıydı. İkinci Dünya Savaşı sırasında Adolf Hitler tarafından kullanılan Führer Karargahının (Führerhauptquartiere) sonuncusuydu.

<span class="mw-page-title-main">Waffen-SS</span> Nazi Almanyasında SSnin sonradan kurulmuş iki askeri kolundan biri

Waffen-SS, Nazi Partisi'nin yarı askeri Schutzstaffel (SS) örgütünün muharebe koluydu. Oluşumları arasında Nazi Almanyası'ndan gelenler, Alman işgali altındaki Avrupa'dan ve işgal edilmemiş topraklardan gelen gönüllüler ve askerler vardı. Mayıs 1945'te dağıtıldı.

<span class="mw-page-title-main">Reichssicherheitsdienst</span>

Reichssicherheitsdienst (RSD), Nazi Almanyası'nın bir SS güvenlik kuvvetiydi. Başlangıçta Adolf Hitler'in kişisel korumalığını yaptı ve sonra, Nazi Rejiminin diğer yüksek dereceli bireylerini korudu.

<span class="mw-page-title-main">14. Waffen-SS Grenadiye Tümeni Galizien</span>

14. SS Waffen Grenadier Tümeni, II. Dünya Savaşı sırasında çoğunlukla Galiçya bölgesinden gönüllülerden kurulan Nazi Almanyası silahlı birliği. Birlik bünyesinde Ukraynalıların yanı sıra Slovaklar ve Çekler, hatta Hollandalılar da yer almıştır. 1943 yılında kurulmuştur, Brodi Muharebesi'nde büyük kayıplarlar yaşamıştır. Yeniden kurulan birlik Slovakya, Yugoslavya ve Avusturya’da savaştı. Savaşın sona ermesiyle mensupları ABD ve İngiliz silahlı kuvvetlerine teslim olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Doktorlar davası</span> İkinci Dünya Savaşı sonrası Alman doktorların savaş suçlarından yargılanması

Doktorlar davası II. Dünya Savaşı'nın bitmesinden sonra Almanya'da Birleşik Devletler otoritelerinin, Nürnberg'de işgal bölgesinde tuttuğu savaş suçları için ikinci bölümündeki 12 davadan biri. Bu davalarda 23 sanıktan 20 tanesi doktordu ve insanlar üzerinde deney yapmaktan suçlandılar. Bu duruşmalar, uluslararası askeri mahkemeden önce değil, ABD askeriye mahkemelerinden önce başladı. 23 davalının 20 si, tıbbi doktorlardı ve bütünüyle Nazi insan deneylerine karışmış olmakla suçlandılar. Önde gelen Nazi doktorlardan biri olan Josef Mengele, esir alınmadan önce Almanya'dan kaçmayı başarmıştı. Bu sebeple asla yargılanamadı.

OutpostSığınak, 2008 yapımı bir İngiliz filmidir. Steve Barker tarafından yapılmış ve Rae Brunton tarafından yazılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Nazi Partisi liderleri ve yetkilileri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu madde, Nazi Partisinin liderleri ve yetkililerinin listesidir.

<span class="mw-page-title-main">Nazilerin Sovyet savaş esirlerine karşı işledikleri suçlar</span>

Nazilerin Sovyet savaş esirlerine karşı işledikleri suçlar, Nazi Almanyası'nın II. Dünya Savaşı'nın Doğu Cephesi'ndeki çatışmalar sırasında 1941-1945 yılları arasında teslim olan veya zorla yakalanan Sovyet savaş tutsaklarına karşı kasıtlı olarak kötü muamele uygulamasıdır. Bu uygulamaların sonucunda esir alınan yaklaşık 5,7 milyon Kızıl Ordu askerinden 3,1 ila 3,5 milyon arası kişi yaşamını yitirdi.

<span class="mw-page-title-main">Adolf Hitler'in askerî kariyeri</span> Alman asker ve "Führer" Adolf Hitlerin askeri hayatına genel bir bakış

Adolf Hitler'in askeri kariyeri, Adolf Hitler'in hayatının iki ayrı bölümüne bölünebilir. Esas olarak, I. Dünya Savaşı sırasındaki dönem Hitler'in Bavyera Ordusunda Gefreiter (onbaşı) olarak görev yaptığı dönem ve Nazi Almanyası Führer'i olarak Wehrmacht'ın Başkomutanı olarak görev yaptığı dönemdir.

<span class="mw-page-title-main">Nemmersdorf Katliamı</span>

Nemmersdorf Katliamı veya Nemmersdorf Tecavüzü; 21 Ekim 1944'te, Kızıl Ordu işgali altında olan Doğu Prusya'daki bir Alman köyü Nemmersdorf'ta meydana gelen ve günümüzde mevcut olan verilere göre çoğu yaşlı, kadın veya çocuk olan en az 26 insanın öldürüldüğü ve iki kadının tecavüze uğradığı olaylardır. Olayların merkezinde, Wehrmacht ve Sovyet askerleri arasındaki çatışmaların ortasında kalan ve bir sığınaktayken Sovyet askerleri tarafından vurularak öldürülen 13 Nemmersdorflu vardı. Bunun yanında, köyün Kızıl Ordu tarafından ele geçirilmesi sırasında köy halkından olmayan bazı silahsız kişiler ve en az 6 Nemmersdorflu daha öldürüldü. Sivillerin ölümlerinin koşulları hâlâ tam olarak aydınlatılamamıştır ve olayların nasıl gerçekleştiği hakkında kesin bir görüş birliği yoktur, ancak 21. yüzyılda akademisyenlerin büyük çoğunluğu olayların bir Sovyet savaş suçu örneği olduğunu kabul etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Richard Glücks</span> Nazi Almanyasında görev yapmış,SSde üst düzey yetkisi olan bir kimseydi

Richard Glücks, SS'de üst düzey bir Alman Nazi yetkilisiydi. Kasım 1939'dan II. Dünya Savaşı'nın sonuna kadar, Nazi Almanyası'nda WVHA altında "D ofisi" olan Toplama kampları Müfettişi idi. Heinrich Himmler'in doğrudan bir astı olarak, kamptaki mahkûmların zorla çalıştırılmasından sorumluydu ve aynı zamanda mahkûmların Zyklon B gazı ile toplu katliamı, kamplardaki insan deneylerinden "Nihai Çözüm"ün uygulanmasına, özellikle de kamplardaki tıbbi uygulamaların denetmeniydi. Glücks, Almanya teslim olduktan sonra bir potasyum siyanür kapsülü yutarak intihar etti.