İçeriğe atla

Sürtük (film, 1965)

Sürtük
YönetmenErtem Eğilmez
YapımcıErtem Eğilmez, Nahit Ataman
SenaristSadık Şendil
OyuncularTürkan Şoray, Cüneyt Arkın, Ekrem Bora
MüzikMetin Bükey
Görüntü yönetmeniCahit Engin
Yapım şirketiArzu Film
CinsiSinema Filmi
TürüDram, Duygusal
RenkSiyah-beyaz
Çıkış tarih(ler)i1965
Ülke Türkiye
DilTürkçe

Sürtük, 1965 Türk yapımı romantik dram filmidir. Başrollerinde Türkan Şoray, Cüneyt Arkın ve Ekrem Bora yer almıştır. Filmin yönetmenliğini Ertem Eğilmez üstlenmiştir.[1]

Oyuncular

Kaynakça

Dış Bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cüneyt Arkın</span> Türk sinema sanatçısı ve doktor (1937–2022)

Cüneyt Arkın asıl adıyla Fahrettin Cüreklibatır, Türk doktor, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmendir. Arkın, 1963-2021 yılları arasında 330 sinema filmi, dizi ve tiyatro oyununda rol aldı. Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile çevirdiği birçok aşk filminde başrolü paylaştı ve yakışıklı esas jön rollerine hayat verdi. Arkın; Malkoçoğlu, Kara Murat ve Battal Gazi gibi birçok tarihî filmde "yenilmez kahramanı" ve toplumsal filmlerin "iyi kalpli", "yiğit direnişçisi", "yardımsever" ve "adaletli" karakterlerini canlandırdı. Aralarında Deli Şahin, Dünyayı Kurtaran Adam, Gırgır Ali ve Son Kahramanlar gibi birçok filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Arkın; Küskün Çiçek, Vatandaş Rıza ve Kartal Murat gibi filmlerin yapımcısı olarak yer aldı.

<i>Sultan</i> (film, 1978) 1978 filmi

Sultan, Kartal Tibet'in yönettiği, yapımcılığını Nahit Ataman'ın üstlendiği, senaryosunu ise Yavuz Turgul'un yazdığı 1978 yapımı dram-komedi türündeki sinema filmi. Başrollerini Türkan Şoray, Bulut Aras, Şener Şen ve Adile Naşit paylaşmaktadır. Sultan'ın özgün müziğini Cahit Berkay Yavuz Turgul ile birlikte besteledi.

<i>Selvi Boylum Al Yazmalım</i> (film)

Selvi Boylum Al Yazmalım, yönetmenlik koltuğunda Atıf Yılmaz'ın oturduğu, başrollerinde Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin'in yer aldığı, 1977 yapımı dram türündeki sinema filmi. Türk sinemasının başyapıtlarından birisi olarak kabul edilen filmin hikâyesi, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un 1970 yılında yayımlanan Kırmızı Eşarp adlı romanından uyarlandı. Filmin özgün müziğini Cahit Berkay besteledi. Filmde köylü kızı Asya ile kamyon şoforü İlyas’ın dağlarda başlayıp, daha sonrasında kısa bir süre mutlu bir evliliğe dönüşen aşkı anlatılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Türkan Şoray</span> Türk sinema sanatçısı

Türkan Şoray, Türk oyuncu, devlet sanatçısı, senarist, yönetmen ve yazardır. Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla anılan Şoray, oynadığı 222 film ile, dünyanın 'en çok film çeviren' kadın oyuncusu unvanına sahiptir. Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası olarak tasvir edilir.

Acı Hayat şu anlamlara gelebilir:

<i>Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu</i> filmi

Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu. Yönetmen Engin Ayça'nın ikinci uzun metrajlı filmi.

<span class="mw-page-title-main">Ekrem Bora</span> Türk sinema ve dizi oyuncusu

Ekrem Bora, asıl adıyla Ekrem Şerif Uçak,, Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

<i>Gözleri Ömre Bedel</i>

Gözleri Ömre Bedel, yönetmenliğini Ülkü Erakalın, yapımcılığını Metin Bükey, senaryolarını Suavi Sualp, Sadık Şendil'in yaptığı 1964 yılı yapımlı sinema filmidir. Cüneyt Arkın, Türkân Şoray, Ekrem Bora ve Nedret Güvenç gibi oyuncular oynamıştır. Film de buruk bir aşk hikâyesini konu edinmiştir.

<i>Aşk Mabudesi</i>

Aşk Mabudesi, yönetmenliğini Nejat Saydam'ın yaptığı, başrollerde Türkân Şoray ile Cüneyt Arkın'ın oynadığı 1969 çıkışlı sinema filmidir. Film de yaşamını fıstık satarak devam ettiren ancak daha sonra ünlü bir şarkıcı olan Türkân Şoray ile bir roman yazarı olan Cüneyt Arkın'ın duygusal hikâyesi anlatılmaktadır.

<i>Güllü Geliyor Güllü</i> 1973 yapımı Türk filmi

Güllü Geliyor Güllü, 1973 yılında Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini yaptığı Türk sinema filmidir. Filmde başrolleri Türkân Şoray ile Ediz Hun paylaşmıştır. Filmde Kemal Sunal kiralık katil rolünü canlandırmıştır. Kemal Sunal, ilk kez dışarıdan seslendirme ile rol yapmıştır.

<i>Devlerin Aşkı</i> (film, 1976) 1976 film

Devlerin Aşkı 1976 yılı Türkiye yapımı yönetmenliğini Osman F. Seden'in yaptığı dramatik romantik Türkân Şoray ve Kadir İnanır filmidir. İrfan Ünal filmin yapımcılığını üstlenmiştir. Filmde iki kişi arasında geçen bir aşk hikâyesi, bu aşkta üçüncü kişi ve bunun ortaya çıkardığı kıskançlık anlatılmıştır. Türkân rolünde Tarık ile eski birer aşıktır. Tarık, Türkan'ın Süreyya Bey'in sevgilisi olduğunu öğrenir ve olaylar farklı bir boyut kazanır.

<i>Baskın</i> (film) film

Baskın, Atıf Yılmaz'ın yönettiği 1977 yapımı Türk filmidir. Senaryosunu Türker İnanoğlu, Fuat Özlüer ve Erdoğan Tünaş'ın beraber yazdığı filmin başrollerinde Cüneyt Arkın ve Necla Nazır oynamaktadır. Filmin yapımcılığını ise Türker İnanoğlu üstlenmiştir. İlyas Salman'ın oynadığı ilk sinema filmidir.

<i>Sisli Hatıralar</i> (film)

Sisli Hatıralar, 1972 yapımı Türk dram-duygusal filmidir. Türkan Şoray ve Tarık Akan'ın başrollerini paylaştığı filmin yönetmeni Nejat Saydam'dır. Film Kerime Nadir'in aynı adı taşıyan eserinden sinemaya uyarlanmıştır.

<i>Kara Murat Fatihin Fermanı</i> Kara Murat serisinin ikinci filmi (1973)

Kara Murat Fatih'in Fermanı, 1973 yılı Türk yapımı sinema filmi.

<i>Yalnız Değiliz</i>

Yalnız Değiliz, senaryosunu Bülent Oran'ın yazdığı, başrollerinde Neriman Köksal, Cüneyt Arkın ve Ekrem Bora'nın yer aldığı filmdir.

<i>Arım, Balım, Peteğim</i>

Arım, Balım, Peteğim yönetmenliğini Muzaffer Arslan'ın yaptığı 1970 yapımı sinema filmi. ABD yapımı Love in the Afternoon'den uyarlanmıştır. Arım, Balım, Peteğim şarkısı film müziğidir.

<i>Hayatım Sana Feda</i>

Hayatım Sana Feda yönetmenliğini, senaristliğini ve yapım Muzaffer Arslan'ın yaptığı 1970 yapımı Türk sinema filmdir.

<i>Küskün Çiçek</i> Türk filmi

Küskün Çiçek, Cüneyt Arkın'ın yazıp yönettiği 1979 yapımı Türk filmi.

Yakılacak Kitap, yönetmenliğini Süreyya Duru'nun yaptığı 1968 yapımı Türk filmi. Oyuncu kadrosunda Ekrem Bora, Nazan Şoray ve Tanju Gürsu gibi isimler bulunan yapım, Şoray'ın 14 yaşındayken çekilen ilk filmlerinden biridir.