Pazar Camii, Murad Bey Camii (Xhamia e Murad Beut) veya Varoş Camii (Xhamia e Varoshit), Arnavutluk Cumhuriyeti Akçahisar kentinde bulunan tarihi bir Osmanlı camisi. Arnavutluk'un "millî kültür simgesi" statüsüne sahiptir.
Ergiri Camii veya Pazar Camii (Xhamia e Pazarit), eskiden Memi Bey Camii (Xhamia e Memi Beut), Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Ergiri kentinde bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camisi.
Kurşunlu Camii veya Buşatlı Mehmet Paşa Camii, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin İşkodra kentinde bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camisidir.
Fatih Camii veya Küçük Camii, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Dıraç kentinde bulunan tarihi bir Osmanlı camii. Ülkenin en eski camiilerden biridir. Camii'ye Fatih Sultan Mehmet'in adı koyulmuştur.
Kale Camii, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Leş kentinde bulunan tarihî bir Osmanlı camii. Ülkenin en eski camiilerinden biridir. Ancak Hristiyanlar ve dinsizler tarafından yıkılmıştır.
Hüseyin Paşa Camii veya Saat Camii, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Berat kentinde bulunan tarihi bir Osmanlı camii.
Bekarlar Camii, eskiden Süleyman Paşa Camii, Arnavutluk Cumhuriyeti Berat kenti'nin Mangalem semtinde bulunan tarihi bir Osmanlı camisi.
Berat Sultan Camii veya İmparator Camii veya Kral Camii, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Berat kentinde bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camisi. 1948 yılında Arnavutluğun millî kültür simgesi olarak ilan edildi.
Kubbeli Camii, Kaplan Paşa Camii veya Bekarlar Camii, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Kavalye kentinde bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camii. Arnavutluğun millî kültür simge olarak ilan edildi.
Peklin Camii veya Saat Camii veya Abdurrahman Paşa Camii, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Peklin kentinde bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camii. Camii ilk olarak 1666 ve 1667 yılları arasında Arnavut Abdurrahman Abdi Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Büyük bir yangından sonra camii 1830'lu senelerde Câfer Sadık Paşa tarafından yeniden inşa ettirilmiştir. Mimari olarak başkent Tiran'daki Edhem Bey Camii'ye benzemektedir.
Muradiye Camii veya Kurşunlu Camii (Xhamia e Plumbit), Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Avlonya kentinde bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camii. Camii 1537 ve 1542 yılları arasında Mimar Sinan tarafından I. Süleyman adına inşa edilmiştir. Caminin kubbesi kırmızı kilitli taş ile kapatıldığına rağmen, ismi Kurşunlu Camiî olarak da biliniyor.
Tabakhane Camii, Tabaklar Camii veya Tabak Camii, Arnavutluk'un başkenti Tiran'ın Ali Demi semtinde bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camii. 18. yüzyılında inşa edilmiştir.
Beyaz Camii, Ak Mescid (Ak Mesxhid) veya II. Bayezid Camii (Xhamia e Sulltan Bayezitit), Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Berat kentinde bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camiinin kalıntıları. Cami 16. yüzyılda inşa edilmiştir ve Arnavutluğun en eski camilerden biridir.
Namazgâh Câmiî veya Tiran Büyük Câmiî, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin başkenti Tiran'da 1912 yılından beri süren bir projedir. Arnavutluk, 28 Kasım 1912 sonrasında bağımsız olduktan sonra, o zamanki Müslüman çoğunluğu için bir Ulu Câmiî yapılmak istenildi. Fakat projeye 1992'a kadar başlanılamadı çünkü Arnavutluk ilk önce 1920 yıllarda İtalyan etkisi altına girmişti ve sonra 1944'ten 1991'e kadar komünist bir devlet olmuştu. 1992'de ilk taş koyulmuştu fakat inşaat başlanmamıştı çünkü Arnavutluğun çoğunlukta Hristiyanlardan oluşan hükûmet inşaat'a DUR dedi.
Mahmut Ağa Kokonozi Camii veya Yeni Pazar Camii, Arnavutluk Cumhuriyeti'nin başkenti Tiranın Avni Rüstemi caddesi'nin Yeni Çarşısında bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camii. Camii 1750 yılında bir Mahmut Ağa Kokonozi tarafından inşa edilmiştir.
Fatih Sultan Mehmed Camii veya Fethiye Camii, Arnavutluk'un Akçahisar kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1481 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiştir ve İskender Bey Müzesi'nin yanında yer almaktadır.
Borşi Kalesi veya Sopoti Kalesi (Kalaja e Sopotit), Arnavutluğun Borşi köyünün yanındaki Sopot tepesinin üstünde bulunmakta olan ve Osmanlı döneminde inşa edilen tarihî bir yapımdır. Kalenin içinde Hacı Bendo Camii bulunmaktadır. Fakat bu camii komünizm dönemde zarar görmüştür ve bugüne kadar yeniden ibadete açılamıştır. Eskiden kırmızı tuğladan olan kubbe, bugün beton ile kapatılmıştır.
Hacı Bendo Camii veya Hacı Bedo Camii (Xhamia e Haxhi Bedos), Arnavutluğun Borşi köyünün yanındaki Sopot tepesinin üstünde bulunmakta olan ve Osmanlı döneminde inşa edilen tarihî bir Türk dinî yapısıdır. Yapı, Borşi Kalesi'nin içinde bulunmaktadır. Fakat bu cami komünizm dönemde zarar görmüştür ve bugüne kadar yeniden ibadete açılamıştır. Eskiden kırmızı tuğladan olan kubbesi, bugün beton ile kapatılmıştır. Bölgedeki Bizans dönemi kiliseler ve manastırlar bugün restore edilirken Hacı Bendo Camii bugüne kadar restore edilmemiştir. İçindeki Müslüman freskler ve nakkaşlık işleri yok olma tehlikesindedir. Taştan olan minaresinin yarısı eksiktir.
Barginzade veya Berkinzâde Süleyman Paşa Osmanlı İmparatorluğu'nun bir Arnavut general ve Tiran başkenti'nin kurucusu.
Ahmet Ağa Camii, Hacı Hüseyin Camii veya Mlike Camii Kosova ve Balkanlarda bulunan en eski camidir. Dragaş yakınlarındaki Mlike köyünde yer alan cami 1289 yılında inşa edilmiştir.