İçeriğe atla

Südwestrundfunk

Südwestrundfunk (SWR)
TipTelevizyon ve radyo ağı
Kuruluş1 Ekim 1998
MerkezStuttgart, Almanya
UlusAlmanya
SahibiARD
Resmi site
www.swr.de

Südwestrundfunk (SWR) ("Güneybatı Yayını"), Almanya'nın Baden-Württemberg ve Renanya-Palatina eyaletlerinin televizyon ve radyo ağıdır. 1 Ekim 1998 tarihinde Süddeutscher Rundfunk ve Südwestfunk'un birleşmesi sonucu kurulmuştur. Merkezi Stuttgart'ta yer almaktadır.

Südwestrundfunk, ARD kamu yayıncıları konsorsiyumunun üye kuruluşudur.

Hizmetler

Südwestrundfunk'un Stuttgart'taki genel merkezi

Südwestrundfunk, iki televizyon ve altı radyo kanalını işletmektedir.

Radyo

  • SWR1 (Eins gehört gehört) - orta yaş odaklı uluslararası pop ve rock müzik
    • SWR1 Baden-Württemberg
    • SWR1 Rheinland-Pfalz
  • SWR2 (Lust auf Kultur) - konuşma programları ile klasik müzik ve caz
  • SWR3 (Mehr Hits – mehr Kicks) - genç ve yetişkin odaklı pop ve güncel müzik
  • SWR4 (Da sind wir daheim) - popüler ve eski müzikler
  • DASDING (Live – laut – lässig) - genç odaklı programlar
  • SWR Aktuell - haber programları ve güncel olaylar

Televizyon

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Baden-Württemberg</span> Güneybatı Almanyada bir eyalet

Baden Württemberg Güneybatı Almanya'da bir eyalettir. Nüfusa ve alana göre üçüncüdür. Başkenti Stuttgart'tır. Diğer önemli kentleri ise Konstanz, Freiburg, Karlsruhe, Mannheim, Tübingen ve Heidelberg'dir. Almanya'nın en zengin eyaletlerinden birisidir ve işsizlik oranı %5'in altındadır. Almanya'nın otomobil endüstrisinin büyük bir bölümünü oluşturan firmalar bu eyalette bulunmaktadırlar. Ayrıca eğitim kalitesinin en yüksek olduğu eyaletlerden biridir. Yoğun şivenin konuşulduğu bir eyalettir. Özellikle, Badisch ve Schwäbisch konuşulur. Eyalet batıda Fransa ve Rheinland-Pfalz, güneyde İsviçre, kuzeyde Hessen, doğuda ise Bavyera ile komşudur. Kara Orman (Schwarzwald) ilin ana ormanını teşkil etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Rheinland-Pfalz</span> Almanyada eyalet

Rheinland-Pfalz, Renanya-Palatina veya Rhineland-Palatinate, Almanya Federal Cumhuriyeti'ni oluşturan 16 eyaletten biridir. Eyaletin başkenti Mainz şehridir. Kuzeyinde Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, doğusunda Hessen eyaleti, güneydoğusunda Baden-Württemberg eyaleti, güneyinde Saarland eyaleti ile Fransa, batısında ise Lüksemburg ve Belçika bulunmaktadır. II. Dünya Savaşı'nın ardından 30 Ağustos 1946 tarihinde kuruldu.

<span class="mw-page-title-main">Mannheim</span> Baden-Württembergde büyük üniversite şehri (Almanya)

Mannheim, yaklaşık 309.000'lik nüfusu ile Stuttgart'tan sonra ve Karlsruhe'den önce Baden-Württemberg eyaletinin ikinci büyük şehridir. Hessen, Rheinland-Pfalz ve Baden-Württemberg eyaletlerinin kesiştiği noktadadır.

<span class="mw-page-title-main">Otuz Yıl Savaşı</span> Avrupada 1618-1648 arası sürmüş savaş

Otuz Yıl Savaşı ya da Otuz Yıl Savaşları, çoğunlukla Kutsal Roma İmparatorluğu'nun sınırları içerisinde 1618'den 1648'e kadar sürmüştür. Avrupa tarihinin en yıkıcı savaşlarından birisi olan savaş sonucunda tahminen 4,5 ila 8 milyon arasında insan ölmüştür ve Almanya'nın bazı bölgelerinde %50'nin üzerinde nüfus düşüşü olmuştur. Seksen Yıl Savaşı, Mantova Veraset Savaşı, Fransız-İspanyol Savaşı ve Portekiz Restorasyon Savaşı da Otuz Yıl Savaşı ile bağlantılı savaşlardır.

<span class="mw-page-title-main">Frankfurt</span> Hessende bağımsız şehir (Almanya)

Frankfurt am Main, Main nehri kıyısında kurulmuş olan, 730.000'den fazla nüfusuyla Hessen eyaletinin en büyük, Berlin, Hamburg, Münih ve Köln'den sonra Almanya'nın beşinci büyük şehridir.

<span class="mw-page-title-main">Kaiserslautern</span> Kuzey Ren-Vestfalyada şehir (Almanya)

Kaiserslautern, Almanya'nın Renanya-Palatina eyaletinde bir şehir. Doğusunda Ludwigshafen, kuzeydoğusunda Mainz ve batısında Saarbrücken yer alır. Yüzölçümü 139,72 km²'yi bulan Kaiserslautern'in 31 Aralık 2017 itibarıyla nüfusu 99.684 olarak tespit edilmiştir. Km² başına 713 kişi düşmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Joseph Goebbels</span> Alman siyasetçi

Dr. Paul Joseph Goebbels, 1933-1945 yılları arasında Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapmış Alman politikacı ve Nazi Almanyası'nın ikinci şansölyesi. Adolf Hitler'in en yakın arkadaşlarından biri ve en sadık yandaşıydı. Kendisi coşkulu ve enerjik hitabet yeteneği, topluluk önünde konuşma becerisi, sert anti-semitik görüşleri ve kitlesel propagandanın Büyük Yalan olarak bilinen tekniğini kullanmadaki ustalığıyla bilinirdi. Hitler intihar ettikten sonra bir günlüğüne III. Reich'in başına geçmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Almanya ekonomisi</span> Ulusal ekonomi

Almanya ekonomisi son derece gelişmiş bir sosyal piyasa ekonomisidir. Almanya, dolar kuru üzerinden yapılan hesaplamalara göre dünyanın üçüncü büyük ekonomisine sahiptir. Avrupa'daki en büyük ulusal ekonomiye sahip olan ülke, dünyadaki nominal GSYİH'ya göre dördüncü ve SAGP GSYİH açısından beşinci büyüklüğe sahiptir. 2017 yılında, ülke IMF'ye göre Euro bölgesi ekonomisinin %28'ini oluşturmaktaydı. Almanya ayrıca, Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi'nin kurucu üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Almanya'daki şehirler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Almanya'daki şehirler listesi, 1 Ocak 2017 itibarıyla Almanya'da bulunan 2060 şehir ve ilçenin alfabetik olarak sıralanmış bir listesidir.

<span class="mw-page-title-main">Württemberg Krallığı</span>

Württemberg Krallığı, günümüzde Baden-Württemberg'in bulunduğu yerde 1806-1918 yılları arasında var olan bir devlet. 1495 yılında kurulan Württemberg Dükalığı'nın devamıdır. Bu tarihten önce Württemberg hükümdarları, 1268'de Konradin'in ölümü sonrası dağılan Svabya Dükalığı'nın bir bölümünü yöneten kontlardı.

Zeynep Gedizlioğlu, Türk bestecidir.

<span class="mw-page-title-main">Almanya</span> Orta Avrupada bir ülke

Almanya, resmî adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti (Almanca:

<span class="mw-page-title-main">Villa rustica</span> Tarımsal faaliyet için kırsal bir bölgede inşa edilmiş Roma villası

Villa rustica Antik Roma'da merkezi bir yapı ve bu yapı etrafına yayılmış daha küçük ek yapıların oluşturduğu duvarlarla çevrili kırsal yerleşime verilen addır. Başlangıçta tarımsal faaliyet amacıyla inşa edilen villa rusticalar, zamanla bu özelliğini yitirmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mosel (şarap bölgesi)</span>

Mosel kaliteli şaraplar için Alman şarap bölgesinden (Weinbaugebiete) biridir ve adını Mosel Nehri'nden alır. 1 Ağustos 2007'den önce bölgenin adı Mosel-Saar-Ruwer idi, ancak daha tüketici dostu olduğu düşünüldüğü için bu isme değiştirildi. Şarap bölgesi,Almanya'nın üçüncü büyük bölgesidir, ancak bazıları onu uluslararası prestij açısından lider bölge olarak görmektedir.