Yılancı takımyıldızı, gök ekvatoru boyunca uzanan büyük bir takımyıldızdır. Adı, "yılan taşıyan" anlamına gelen Antik Yunanca ὀφιοῦχος (ophioûkhos) kelimesinden gelir ve genellikle elinde yılan tutan bir adam olarak tasvir edilir. Yılan, Serpens takımyıldızı ile temsil edilir. Yılancı, 2. yüzyıl astronomu Batlamyus tarafından listelenen 48 takımyıldızdan biriydi ve günümüzdeki 88 modern takımyıldızdan biri olarak kalmıştır. Takımyıldızın eski bir alternatif adı ise Serpentarius'tur. 13 zodyak takımyıldızından biri olmasına rağmen, zodyak takımyıldızları aralarında bir simgeye sahip olmayan tek takım yıldızdır.
Rosaceae (gülgiller), Rosales takımına bağlı bir bitki familyasıdır.
Serpens ya da Yılan takımyıldızı, modern 88 takımyıldızdan biridir. Serpens adı Latince'de yılan anlamına gelir ve modern takımyıldızlar arasında bir açıdan eşsizdir: Bu takımyıldız iki ayrı parça olarak ele alınır. Batıda kalan ucu Serpens Caput ve doğuda kalan ucu Serpens Cauda (kuyruk) olarak adlandırılır. Bu iki yarı arasında Yılancı takımyıldızı uzanır. Yılan, birinci yüzyıl astronomu Batlamyus tarafından listelenen 48 takımyıldızdan biridir.
Rubus idaeus veya Ahududu ya da Frambuaz, Rubus cinsine bağlı, Avrupa ve Asya'nın kuzeyine özgü meyve veren bir bitki türüdür.
Seyfert Altılısı, yaklaşık 190 milyon ışık yılı uzakta Yılan takımyıldızında bulunan gökada grubudur.
NGC 6535, Yeni Genel Katalog'da yer alan bir küresel yıldız kümesidir. Gökyüzünde Yılan takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 22.200 ışık yılı uzaklıkta bulunur. İngiliz astronom John Hind tarafından 1852 yılında 17,78 cm çaplı mercekli tip bir teleskopla keşfedilmiştir.
Rubus arcticus, Rubus cinsine bağlı Kuzey yarımkürede Alaska, Kanada, Finlandiya ve kuzey Rusya'da yetişen, meyveleri yenen bir bitki türüdür.
Rubus, Rosaceae familyasına bağlı bir bitki cinsidir. Keskin dikenleri vardır ve çalı formunda gelişir.
Rubus spectabilis, Rubus cinsine bağlı Kuzey Amerika'nın batı kıyılarında, Alaska'nın merkezî batısından Kaliforniya'ya kadar olan bölgede yetişen, meyveleri yenen çok yıllık bir bitki türüdür.
Palomar 5, Yılan takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 75.600 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir küresel yıldız kümesidir. Walter Baade tarafından 1950 yılında keşfedilmiştir. Daha sonra bu keşifden bağımsız olarak Albert George Wilson tarafından 1955 yılında tekrar keşfedilmiştir. Wilson, keşfinden sonra bu kümeye Yılan Küresel Kümesi ismini vermişti. Ancak Yılan takımyıldızı, ünlü M5 de dahil olmak üzere dört tane küresel küme içerdiğinden Palomar 5 olarak kataloglanmıştır.
Botanik isimlendirmesinde yazar alıntısı, geçerli bir botanik adı yayınlayan, yani adı alg, mantar ve bitkiler için Uluslararası İsimlendirme Kanunu'nda (ICN) belirtilen resmi gereklilikleri yerine getirirken ilk kez yayınlayan kişi veya gruba atıfta bulunmak anlamına gelir. Bir türün artık orijinal jenerik yerleşiminde olmadığı durumlarda, hem orijinal cins yerleşiminin yazarları hem de yeni kombinasyonun yazarları verilir.
Ayvat Bendi Tabiat Parkı, İstanbul ilinin Eyüpsultan ilçesinde bulunan bir tabiat parkıdır.
Solanum serpens, Solanum cinsine bağlı bir bitki türüdür.
Astragalus serpens, Astragalus cinsine bağlı bir bitki türüdür.
Peperomia serpens, Peperomia cinsine bağlı bir hayvan türüdür.
Psychotria serpens, Psychotria cinsine bağlı bir bitki türüdür.
Begonia serpens, Begonia cinsine bağlı bir bitki türüdür.
Euphorbia serpens, Euphorbia cinsine bağlı bir bitki türüdür.
Polygala serpens, Polygala cinsine bağlı bir bitki türüdür.
Chusquea serpens, Chusquea cinsine bağlı bir bitki türüdür.