İçeriğe atla

Royal Aircraft Factory B.E.2

Royal Aircraft Factory B.E.2
Royal Aircraft Factory B.E.2
Royal Aircraft Factory B.E.2
TürüKeşif uçağı
Ulusal köken Büyük Britanya
ÜreticiRoyal Aircraft Factory
TasarımcıGeoffrey de Havilland
İlk uçuş1 Şubat 1912
Hizmete giriş1912
Hizmetten çıkış1919
DurumuHizmet dışı
Ana kullanıcıKraliyet Uçuş Kolordusu
Kraliyet Hava Kuvvetleri
Üretim aralığı1916-1918
Üretim sayısı3,500
DeğişimleriRoyal Aircraft Factory B.E.9
Royal Aircraft Factory B.E.12

Royal Aircraft Factory B.E.2, Royal Aircraft Factory tarafından üretilen Büyük Britanya yapımı bir keşif uçağıdır. Çoğu uçak, hem yerel uçak üreticileri hem de diğer şirketler olmak üzere çeşitli özel şirketler tarafından sözleşmeyle üretildiler.

Teknik özellikler (B.E.2c – RAF 1a)

Kaynakça:[1]

  • Mürettebat: 2
  • Uzunluk: 8.31 m
  • Kanat açıklığı: 11.28 m
  • Yükseklik: 3.39 m
  • Kanat alanı: 34.8 m²
  • Boş ağırlık: 623 kg
  • Motor: 1 × RAF 1a V8
  • Silahlar:
    • 1 × .303 Lewis makineli tüfeği
    • 100 kg bomba

Kullanıcılar

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ Bruce, J.M. British Aeroplanes 1914–18. London: Putnam, 1957.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Armstrong Whitworth F.K.8</span>

Armstrong Whitworth F.K.8, I. Dünya Savaşı sırasında yapılan çok amaçlı 2 kişilik Armstrong Whitworth tarafından yapılan uçaktır.

<span class="mw-page-title-main">CASA CN 235</span> hafif nakliye uçağı

CASA CN-235, İspanyol CASA ve Endonezyalı IPTN firmalarının ürettiği bir hafif nakliye uçağı. Türkiye'de lisansları alınarak TUSAŞ tarafından üretilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">CASA C-212 Aviocar</span> turboprop motorlu Orta Sınıf bir nakliye uçağı.

EADS CASA C-212 Aviocar turboprop motorlu Orta Sınıf bir nakliye uçağıdır. İlk olarak İspanya için tasarlanan bu uçak şu an lisanslı olarak Endonezya için IPTN Tarafından üretilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">English Electric Lightning</span>

English Electric Lightning, English Electric tarafından üretilen bir süpersonik avcı uçağıdır. Uçak 1950'li yıllarda tasarlanmış olup English Electric şirketinin British Aircraft Corporation adını almasıyla BAC Lightning olarak adlandırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Avro 504</span> Savaş uçağı

Avro 504, Avro tarafından üretilen Büyük Britanya yapımı bir çift kanatlı savaş uçağıdır. Uçak I. Dünya Savaşı'nda kullanılmış olup savaş esnasında üretim 8.970'e ulaştı ve üretimi neredeyse 20 yıldır sürdü.

<span class="mw-page-title-main">Tupolev Tu-334</span> Rusya yapımı bölgesel jet yolcu uçağı projesi

Tupolev Tu-334, Tupolev tarafından hazırlanan bir Rus bölgesel jet yolcu uçağı projesiydi. Uçak, eskiyen Tu-134 ve Yak-42 uçaklarının yerini alması amacıyla geliştirilmiş olup kısaltılmış bir Tu-204 gövdesine ve bu uçağın kanadının küçültülmüş bir versiyonuna dayanmaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Saab Safari</span>

Saab Safari, Saab tarafından üretilen İsveç yapımı bir temel eğitim uçağıdır. Uçak, Malmö Flygindustri tarafından tasarlanmış olup ilk uçuşunu 26 Şubat 1971 tarihinde gerçekleştirmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Bristol Beaufighter</span> İngiliz ağır savaş uçağı

Bristol Beaufighter, Bristol Aeroplane Company tarafından üretilen Birleşik Krallık yapımı bir ağır avcı uçağıdır. Uçak, asıl olarak Bristol Beaufort'un avcı uçağı modelidir. Beaufighter hizmete girmesiyle birlikte Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin Britanya Savaşı sırasında gece savaş uçağı rolüne çok uygun olduğunu kanıtlanmış olup kısmen büyük boyutundan dolayı hem ağır silahlanma, hem de büyük hava zafiyatları olmadan erken hava önleme radarı barındırabilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Beriev Be-200</span>

Beriev Be-200 Altair, Beriev tarafından üretilen Rus yapımı bir amfibyen jet uçağıdır. Uçak, yangın söndürme, arama kurtarma, deniz devriyesi, kargo ve yolcu taşımacılığı için tasarlanmış olup 12 ton su veya 72 yolcu kapasitesine sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Airco DH.2</span>

Airco DH.2, Airco tarafından üretilen Büyük Britanya yapımı bir avcı uçağıdır. Uçak, önceki DH.1 üzerinden tasarlanmış olup Britanya'nın ilk etkin silahlı tek kişilik avcı uçağıydı ve Kraliyet Uçuş Kolordusu pilotlarının Almanların Fokker uçaklarına karşı koymalarını sağladı.

<span class="mw-page-title-main">Airco DH.4</span> Britanyalı bir hafif bombardıman uçağı

Airco DH.4, Airco tarafından üretilen Büyük Britanya yapımı bir hafif bombardıman uçağıdır. Uçak, I. Dünya Savaşı'nın sonlarında hizmete girmiş olup Britanya yapımı ilk iki kişilik gündüz bombardıman uçağıydı. Bununla birlikte çoğunlukla Amerika Birleşik Devletleri Ordusu için üretilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Airco DH.9</span> askeri uçak

Airco DH.9, Airco tarafından üretilen Büyük Britanya yapımı bir bombardıman uçağıdır. Uçak, önceki DH.4 üzerinden tasarlanmış olup I. Dünya Savaşı'nda kullanılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Sopwith Camel</span>

Sopwith Camel, Sopwith Aviation Company tarafından üretilen Büyük Britanya yapımı bir avcı uçağıdır. Uçak, Sopwith Pup'ın yerini almış olup I. Dünya Savaşı'nın en önemli uçaklarından biri haline geldi.

<span class="mw-page-title-main">Sopwith Pup</span>

Sopwith Pup, Sopwith Aviation Company tarafından üretilen Büyük Britanya yapımı bir avcı uçağıdır. Uçak, 1916 yılında hizmete girmiş olup I. Dünya Savaşı sırasında her ne kadar yeni Alman uçaklarına karşı zayıf olsa da iyi uçuş özellikleri ve manevra kabiliyeti ile sayesinde oldukça başarılı olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Bristol Scout</span>

Bristol Scout, British and Colonial Aeroplane Company tarafından üretilen Büyük Britanya yapımı bir avcı uçağıdır. Uçak, asıl olarak bir yarış uçağı olarak geliştirilmiş olup I. Dünya Savaşı'nda kullanılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Royal Aircraft Factory S.E.5</span> Royal Aircraft Factory uçağı

Royal Aircraft Factory S.E.5, Royal Aircraft Factory tarafından üretilen Büyük Britanya yapımı bir avcı uçağıdır. Uçak, hem istikrarlı hem de nispeten manevra kabiliyet ile I. Dünya Savaşı'nın en hızlı uçaklarından biriydi.

<span class="mw-page-title-main">Avro 501</span>

Avro Type H, Type 501 ve Type 503, Avro tarafından üretilen Büyük Britanya yapımı bir deniz uçağı serisidir.

<span class="mw-page-title-main">Vickers F.B.5</span>

Vickers F.B.5, Vickers tarafından üretilen Büyük Britanya yapımı bir avcı uçağıdır. Uçak, hava-hava savaşı için tasarlanmış ilk uçaktı ve dünyanın ilk operasyonel avcı uçağı idi.

<span class="mw-page-title-main">Beriev Be-6</span>

Beriev Be-6, Beriev tarafından üretilen Sovyet yapımı bir keşif ve devriye uçan gemisidir. Uçak, uzun menzilli denizcilik keşifleri, kıyı ve tedarik hattı devriyeleri, bombardıman grevleri, mayın döşenmesi ve nakliye operasyonları gibi çok çeşitli misyonları yerine getirme kapasitesine sahipti.

<span class="mw-page-title-main">Tupolev ANT-1</span> Tupolevin ürettiği ilk uçak

Tupolev ANT-1, Tupolev tarafından üretilen Sovyet yapımı bir uçaktır. Uçak, Andrey Tupolev tarafından tasarlanmış olup şirketin ürettiği ilk uçaktı ve metal, ahşap ve alüminyumdan imal edilmiştir.