İçeriğe atla

Rosie Duffield

Rosie Duffield
Canterbury Milletvekili
Görevde
Makama geliş
9 Haziran 2017
Çoğunluk 1,836 (3.1%)
Yerine geldiğiJulian Brazier
Kişisel bilgiler
Doğum 1 Temmuz 1971 (53 yaşında)
Norwich Norfolk, İngiltere
Partisi İşçi Partisi (Birleşik Krallık)
Çocuk(lar) 2
Resmî site rosieduffieldmp.co.uk

Biberiye Clare Duffield,[1] (d. 1 Temmuz 1971)[2] İngiliz İşçi Partisi siyasetçisidir. Haziran 2017'deki genel seçimlerden bu yana milletvekilidir.

İlk yılları

Duffield 1971'de İngiltere'nin Norfolk kentinin Norwich şehrinde doğdu ve daha sonra Güney Doğu Londra'ya taşındı. 16 yaşında okulu bıraktı ve Guy's Hastanesi'nde idari çıraklık eğitimini tamamladı. Daha sonra bir ileri eğitim okuluna gitti.[2] 1998 yılında Canterbury'ye taşındı ve kısaca siyasi hiciv yazarı olmadan önce öğretim asistanı olarak çalıştı.[3][4]

Hayvan hakları ve çevre koruma gibi konularda kampanya yürüttü.[5]

Parlamento kariyeri

Duffield, 2017 genel seçimlerinde parlamentoya seçildi.

Seçiminde, Gölge Kadın ve Eşitlikler Dışişleri Bakanı Dawn Butler'a Parlamento Özel Sekreteri (PPS) atandı. 13 Haziran 2018'de Duffield, parti milletvekillerine çekim yapmama talimatı verdiği için Avrupa Ekonomik Alanına katılarak tek pazarda kalma lehine oy vermek için gölge kabineden istifa edecek altı milletvekilinden biriydi.[6] Parlamentoda Kadın ve Eşitlikler Komitesi'nde oturdu ve Haziran 2018'den bu yana İş ve Emeklilik Seçim Komitesi'nde oturuyor.[7]

Duffield, İngiltere'nin 2016 AB üyelik referandumunda AB içinde kalmasından yana oy kullandı. 27 Mart 2019 tarihli oylamada AB ile gümrük birliği, Brexit geri çekme anlaşması için referandum ve tek pazar üyeliği için çekimser oy kullandı.[8]

Eylül 2018'de Duffield, Labour'un antisemitizm konusundaki duruşunu protesto eden bir yürüyüşe katıldı ve partinin Uluslararası Holokost Anma İttifakının anti-Semitizm tanımını onaylamaması durumunda milletvekillerinin grev yapabileceğini söyledi.[9] Bazı yerel parti üyeleri tarafından katılımı nedeniyle eleştirildi.[10]

Kişisel hayatı

Duffield'in iki oğlu vardır.[11]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2020. 
  2. ^ a b Claridge (15 Haziran 2017). "How 'Ms Ordinary' among the hottest". Kentish Gazette. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2019. 
  3. ^ "Labour's Rosie Duffield makes history in Canterbury - but who is she?". KentOnline. 9 Haziran 2017. 9 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2020. 
  4. ^ Proctor (2 Ekim 2019). "Labour MP moves colleagues to tears with domestic abuse story". The Guardian. 1 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2019. 
  5. ^ Castle (9 Haziran 2017). "Who is Rosie Duffield? Meet the Labour MP who has made history". Kent Live. 9 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2017. 
  6. ^ Yorke (13 Haziran 2018). "EU Withdrawal Bill: Six members of Labour's frontbench resign to vote against their party". The Daily Telegraph. 30 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2020. (abonelik gereklidir)
  7. ^ "Rosie Duffield MP". parliament.uk. UK Parliament. 17 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2019. 
  8. ^ "How MPs voted on May's withdrawal deal defeat". Financial Times. 29 Mart 2019. 2 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2020. 
  9. ^ Francis (11 Eylül 2018). "Jeremy Corbyn fails to back Canterbury MP Rosie Duffield in row with party members over anti-Semitism protestors". Kent Online. 23 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2020. 
  10. ^ McPolin (13 Eylül 2018). "MP considering future in parliament". Kent Online. 23 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2019. 
  11. ^ "Rosie Duffield: the story behind my Commons speech about domestic abuse". The Times. 18 Ekim 2019. 16 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2020. (abonelik gereklidir)

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">.eu</span> Avrupa Birliği için internet ülke kodu üst seviye alan adı

.eu, Avrupa Birliği'nin üst seviye alan adıdır. 7 Aralık 2005'te kullanıma açılan bu alan adı, Avrupa Birliği'nde bulunan herhangi bir kişi, kurum veya kuruluş tarafından kullanılabilir. Bu sınırlamaya 2014 yılında Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) dahil edilerek İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç'te bulunan kişi, şirket veya kuruluşlar için de geçerli hâle gelmesi sağlanmıştır. Alan adı önceden Belçika, İsveç ve İtalya'nın ulusal ccTLD sicil operatörlerinden oluşan bir konsorsiyum olan EURid tarafından yönetilmekteydi. Daha sonra Çek Cumhuriyeti'nin ulusal sicil operatörü de katıldı. Ticari marka sahipleri, siber spekülasyonu önlemek amacıyla bir öncelik süreci aracılığıyla kayıt başvurularında bulunabilirler. Tam kayıt, 7 Nisan 2006'da başlamıştır. 27 Mart 2024 itibarıyla 3.687.760 kayıtlı alan adı barındırır.

Milletvekili, parlamenter, mebus ya da saylav bir parlamentoda oy verenleri temsil eden kişidir. Birçok ülkede bulunan bikameral sistem gereği; parlamento üyelerine değişik isimler verilebilmektedir. Örneğin; senato bulunan sistemlerde seçilen kişi; senatör olarak tanımlanabilmektedir. Parlamenter bağımsız olabileceği gibi sıklıkla görüldüğü üzere bir siyasi partiye bağlı da olabilir. Ülkenin parlamento sistemine ve yürürlükteki mevzuatına göre seçme ve seçilme kuralları ile milletvekilinin görev ve sorumlulukları değişiklik gösterebilir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreci</span> Türkiyenin Avrupa Birliğine devam eden katılım süreci

Türkiye, 14 Nisan 1987 tarihinde AB'nin öncülü olan Avrupa Ekonomik Topluluğuna (AET) tam üye olmak için yaptığı başvurunun ardından Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülke olarak katılımını müzakere etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Feleknas Uca</span> Kürt politikacı

Feleknas Uca, Yezidi asıllı Türk siyasetçidir. 1999'dan 2009'a kadar Almanya'dan Avrupa Parlamentosu üyesiydi ve Die Linke'de görev yaptı. Feleknas Uca, Ocak 2005 Irak parlamento seçimlerine kadar dünyanın tek Yezidi parlamenteriydi. Haziran 2015'te Diyarbakır'dan milletvekili seçildi.

<span class="mw-page-title-main">Avrupa Birliği'nin gelecekteki genişlemesi</span>

Avrupa Birliği'nin gelecekteki genişlemesi, demokratik olan, serbest piyasaya sahip olan ve Avrupa Birliği hukukuna uygun seviyeye gelebilecek olan her Avrupa ülkesine açıktır. Geçmişteki genişleme Avrupa Birliği'ne üye ülke sayısını kurulduğundan beridir altıdan yirmi yediye çıkarmıştır.. Giriş kriterleri 1993'te kabul edilen Kopenhag Kriterleri ve Maastricht Anlaşması'nın 49. maddesinde belirtilir. Bir ülkenin Avrupalı olup olmadığı Avrupa Birliği kurumları tarafından yapılan siyasi değerlendirmeyle ortaya çıkar.

<span class="mw-page-title-main">Avrupa Birliği vize politikası</span> Schengen Bölgesine girmek için gerekli izinlere ilişkin genel bakış

Avrupa Birliği vize politikası, yirmi yedi Avrupa Birliği üyesi ülke Schengen Alanı'nın parçasıdır ve tekdüze bir vize politikasına sahiptirler. Buna ek olarak, Avrupa Birliği dışındaki dört ülke Avrupa Birliği ile yapmış oldukları anlaşma ile Schengen Alanı'nın parçası olan aynı tip vize politikasını benimsemektedirler.

<span class="mw-page-title-main">Finlandiya Parlamentosu</span>

Finlandiya Parlamentosu, 9 Mayıs 1906'da kurulan Finlandiya'nın tek kamaralı yüksek yasama organıdır. Finlandiya Anayasası uyarınca, egemenlik halka aittir ve bu güç Parlamentoya verilmiştir. Parlamento, her dört yılda bir, D'Hondt sistemi kullanılarak seçilen 200 üyeden oluşur. Bu üyelerin 199'u Finlandiya'dan 1 tanesi ise Åland'dan seçilir.

<span class="mw-page-title-main">2017 Tahran saldırıları</span>

Tahran saldırıları, 7 Haziran 2017'de İran Meclisi ile Humeyni Türbesi'nde düzenlenen iki saldırı. Meclise ve türbeye giren silahlı saldırganların çevreye ateş açtığı iki ayrı saldırıda ilk verilere göre en az 12 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Başkan yardımcısı Rıza Seyfullahi, İran Meclisi ve Humeyni'nin türbesine düzenlenen saldırıların faillerinin İran asıllı olduğunu söyledi. Saldırganların, İran'ın farklı kesimlerinden Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) örgütüne katılan kişiler olduğunu kaydeden Seyfullahi, İran'ın, IŞİD ile mücadelede verdiği destekten dolayı hedef alındığını ifade etti. İran İstihbarat Bakanlığı üçüncü bir saldırının önlendiğini açıkladı.

Paul Philip Flynn "GBR-MP", Galli-Britanyalı siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">2019 Birleşik Krallık genel seçimleri</span>

2019 Birleşik Krallık genel seçimleri, 12 Aralık 2019 Perşembe günü, 2019 Erken Parlamento Genel Seçim Yasası hükümleri uyarınca, 2017 yılında yapılan önceki genel seçimden iki yıl sonra gerçekleşti. 2017'de hiçbir siyasi parti, Avam Kamarası'ndaki sandalyelerin çoğunluğunu kazanamamış, Brexit hakkında uzun süredir devam eden bir parlamento çıkmazına neden olmuştu. Temmuz 2019'da Boris Johnson, Muhafazakâr Parti'nin lideri seçildi ve Theresa May'in istifası sonrasında Başbakan olarak atandı ve parlamentoyu, çoğunluğu kazanma umuduyla erken seçim yapmak için ikna etti. Seçimde, Muhafazakâr Parti, 2017 yılında kaybettmiş olduğu Avam Kamarası'ndaki çoğunluğu geri kazanırken, İşçi Partisi, 1935'ten bu yana en az sandalyeyi alarak önemli kayıplar yaşadı.

<span class="mw-page-title-main">Lucy Frazer</span> İngiliz siyasetçi

Lucy Frazer, İngiliz Muhafazakâr politikacı ve avukat. 2015 genel seçimlerinden beri Güneydoğu Cambridgeshire bölgesi milletvekilidir.

<span class="mw-page-title-main">Kate Kniveton</span> İngiliz siyasetçi

Kate Elizabeth Griffiths, İngiliz Muhafazakâr Parti siyasetçisi ve Burton milletvekili.

<span class="mw-page-title-main">Antony Higginbotham</span> İngiliz siyasetçi

Antony Higginbotham, 2019 genel seçimlerinde Burnley için Parlamento Üyesi (Milletvekili) seçilen İngiliz Muhafazakâr bir siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Madeleine Moon</span> İngiliz siyasetçi

Madeleine Moon, 2005'ten 2019'a kadar Bridgend için Parlamento Üyesi (Milletvekili) olan bir İngiliz İşçi Partisi siyasetçisidir.

<span class="mw-page-title-main">Colleen Fletcher</span> İngiliz siyasetçi

Colleen Margaret Fletcher İngiliz İşçi Partisi siyasetçisidir. İlk kez 2015 genel seçimlerinde Kuzeydoğu Coventry Parlamento Üyesi (Milletvekili) olarak seçildi. Parlamento kariyerinden önce yerel bir meclis üyesiydi.

<span class="mw-page-title-main">Sivil Sözleşme (Ermenistan)</span> Ermenistanda bir siyasi parti

Sivil Sözleşme, Ermenistan'da faaliyet gösteren merkezci bir siyasi partidir.

Çıkış İttifakı veya Yelk İttifakı veya kısaca Yelk veya Çıkış, Ermenistan'daki üç siyasi partinin liberal bir siyasi ittifakıydı: Sivil Sözleşme, Aydınlık Ermenistan ve Hanrapetutyun Partisi. 12 Aralık 2016'da, 2017 Ermeni parlamento seçimlerinden önce oluşturulmuştur. Liderleri Edmon Marukyan, Nikol Pashinyan ve Aram Sargsyan idi. İttifak, kurucu partilerinin 2018 parlamento seçimlerine ayrı ayrı katılmayı kabul etmelerinin ardından 12 Eylül 2018'de feshedildi.

Robinah Nabbanja, 8 Haziran 2021'de ofise aday gösterildikten sonra Uganda Başbakanı olan Ugandalı bir eğitimci ve politikacıdır. 14 Haziran 2021'de Parlamento tarafından resmen onaylandı. Uganda Devlet Başkanlığı Ofisinde Özel Görevler Elçisi görevine atanan Ruhakana Rugunda'nın yerini aldı. Uganda'nın ilk kadın başbakanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Avrupa Parlamentosu başkanı</span>

Avrupa Parlamentosu başkanı, Avrupa Parlamentosu'nun tartışmalarına ve faaliyetlerine başkanlık eden, ayrıca Avrupa Birliği (AB) içinde ve uluslararası alanda Parlamentoyu temsil eden kişidir. Çoğu AB yasasının ve AB bütçesinin yürürlüğe girmesi için başkanın imzası gerekmektedir.

<span class="mw-page-title-main">2019 Avrupa Parlamentosu seçimleri</span> Avrupa parlamentosu için 2019 seçimleri

2019 Avrupa Parlamentosu seçimleri, 23-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen, 1979'daki ilk doğrudan seçimlerden bu yana yapılan dokuzuncu parlamento seçimidir. Toplam 751 Avrupa Parlamentosu üyesi, 28 üye ülkeden 512 milyondan fazla kişiyi temsil etmektedirler. Şubat 2018'de Avrupa Parlamentosu, Birleşik Krallık'ın 29 Mart 2019'da Avrupa Birliği'nden ayrılması durumunda, Avrupa Parlamentosu'nun üye sayısının 751'den 705'e düşürülmesi yönünde oy kullanmıştı. Ancak Birleşik Krallık, 50. Maddenin 31 Ekim 2019'a kadar uzatılmasının ardından diğer AB üye devletleriyle birlikte seçime katıldı; bu nedenle üye ülkeler arasındaki sandalye dağılımı ve toplam sandalye sayısı 2014'teki gibi kaldı. Dokuzuncu Avrupa Parlamentosu ilk genel kurul toplantısını 2 Temmuz 2019'da yapıldı.