İçeriğe atla

Roseneath, Wellington

Roseneath Savaş Anıtı

Roseneath, Oriental Bay'in doğusunda, Hataitai'nin kuzeyinde yer alan, Wellington, Yeni Zelanda'nın bir banliyösüdür.[1]

Savaş Anıtı

Yerel okuldaki savaş anıtı,[2] Dünya Savaşı'nda ölen eski öğrencileri anmaktadır.[2][3]

Anıt, Genel Vali Liverpool Kontu tarafından 10 Kasım 1917'de, savaşın bitiminden neredeyse tam bir yıl önce açıldı.[4][5][6][7]

Wellington Belediye Başkanı John Luke ve Başbakan William Massey'in de katıldığı açılış töreninde, anma savaşta öldürülen beş askerin ismini içeriyordu.[8]

Eğitim

Roseneath Okulu, 1898'de[9][10] kurulmuş, 1. ve 8. Sınıf öğrencileri için ortak eğitim veren bir devlet ilkokuludur.[9]

Kaynakça

  1. ^ F. L. Irvine-Smith, The Streets of My City, Wellington New Zealand, A H and A W Reed, Wellington, 1948.
  2. ^ a b "Roseneath war memorial". Ministry for Culture and Heritage. 6 Ağustos 2013. 23 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2014. 
  3. ^ "Roseneath Memorial". War Memorials Wellington. 2019. 12 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2020. 
  4. ^ "Unveiling of Memorial (Photo)". Otago Witness. 21 Kasım 1917. 
  5. ^ "Spirit of the People". The Evening Post. 12 Kasım 1917 – Papers Past vasıtasıyla. 
  6. ^ "To Honour the Brave". The Dominion in Papers Past. 12 Kasım 1917. 
  7. ^ "The Spiritual Factor". The Dominion in Papers Past. 13 Kasım 1917. 
  8. ^ "Fallen in Battle". The Evening Post. XCIV (114). 10 Kasım 1917. s. 8. 16 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2014. 
  9. ^ a b "Roseneath School Official School Website". roseneath.school.nz. 14 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2020. 
  10. ^ "Roseneath School Education Review Office Report". ero.govt.nz. Education Review Office. 7 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kore Savaşı</span> 1950–1953 yılları arasında Kore Yarımadasında yapılan savaş

Kore Savaşı, 1950-1953 yılları arasında yapılan, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki savaştır. Soğuk Savaş'ın ilk sıcak çatışması olmuştur. Savaş, ABD ve müttefiklerinin, daha sonra da Çin'in müdahalesiyle uluslararası bir boyut kazanmıştır. Kore Savaşı sonunda Kore'nin bölünmüşlüğü korunmuş ve bugüne kadar gelen birçok sorun miras kalmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Washington, DC</span> Amerika Birleşik Devletlerinin başkenti

Washington, D.C. veya Türkçeleştirilmiş ismi ile Vaşington D.C., kısaca D.C. veya resmî ismiyle Kolumbiya Bölgesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti. Türkçe telaffuzu sebebiyle Vaşington olarak da bilinen şehir ismini, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk başkanı ve Kurucu Baba olan George Washington'dan almıştır. Washington, Amerikan Devrimi'nden sonra bağımsızlığını yeni kazanan Amerikalıların hükûmet merkezi olarak kuruldu. Beyaz Saray, ABD Kongresi, ABD Yüksek Mahkemesi, Dünya ülkelerinin büyükelçilikleri, kabine sekreterlikleri (bakanlıklar) gibi bütün federal kurumlar bu kentte yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Sheffield Üniversitesi</span>

Sheffield Üniversitesi, İngiltere'nin Yorkshire ve Humber bölgesindeki Sheffield şehrinde bulunan bir araştırma üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Kaliforniya Üniversitesi (Berkeley)</span> Amerikada yer alan bir araştırma üniversitesi

Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde yer alan bir araştırma üniversitesidir. Pek çok uluslararası listeye göre dünyanın en iyi üniversitelerinden biridir. 14 kolej ve okulu 350'den fazla eğitim programı sunmakta ve 31 binden fazla lisans ve 12 binden fazla yüksek lisans öğrencisine hizmet etmektedir. İçerisinde Berkeley gibi pek çok kurumu da barındıran University of California System'ın bir parçası ve ilk kampüsüdür.

<span class="mw-page-title-main">Dachau toplama kampı</span> nazi almanyasında masum sivillerin ve esirlerin sistematik olarak yok edilmesi için kurulan ilk yerleşke

Dachau toplama kampı, Nazi Almanyası tarafından 22 Mart 1933'te inşa edilen ve en uzun süredir devam eden toplama kampıdır. Kamp başlangıçta Hitler'in komünistler, sosyal demokratlar ve diğer muhaliflerden oluşan siyasi muhaliflerini tutuklamayı amaçlıyordu. Almanya'nın güneyinde, Bavyera eyaletindeki Münih'in kuzeybatısına, yaklaşık 16 km uzaklıkta olan Orta Çağ kenti Dachau'nun kuzeydoğusunda, terk edilmiş bir mühimmat fabrikasının arazisinde bulunuyor. Heinrich Himmler tarafından açıldıktan sonra amacı, önce zorla çalıştırma ve daha sonra Yahudilerin, Romanların, Alman ve Avusturyalı suçluların ve son olarak Almanya'nın işgal ettiği veya istila ettiği ülkelerden gelen yabancı uyrukluların hapsedilmesini kapsayacak şekilde genişletildi. Dachau kamp sistemi, çoğu çalışma kampı olan yaklaşık 100 alt kampı içerecek şekilde büyüdü. Güney Almanya ve Avusturya'nın her yerinde bulunuyorlardı. Ana kamp 29 Nisan 1945'te ABD güçleri tarafından kurtarıldı.

<span class="mw-page-title-main">Minnesota Üniversitesi</span> ABDde 1851de kurulmuş kamuya bağlı bir araştırma üniversitesi

Minnesota Üniversitesi, ABD'de, Ortabatı eyaletleri'nden Minnesota eyaletinde Minneapolis ve Saint Paul'da yerleşik olarak 1851'de kurulmuş olan kamuya bağlı bir araştırma üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ross Bölgesi</span> Yeni Zelandanın üzerinde hak iddia ettiği Antarktika bölgesi

Ross Bölgesi veya Ross Bağımlılığı, Antarktika'da bulunan ve Yeni Zelanda tarafından hak iddia edilen bir bölgedir. 160° doğu ile 150° batı meridyenleri ve 60° güney boylamı arasında kalan bölge olarak tanımlanır. Bölge ismini Ross Denizi'nin kâşifi Sir James Clark Ross'dan almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ermeni Soykırımı'nın inkârı</span> Ermenilere soykırım yapılmadığı iddiasını savunan tez

Ermeni Soykırımı'nın inkârı, Ermeni Kırımı'nın soykırım olarak tanımlanamayacağını savunan veya iddiaların bilimsel yollarla, belgelerle açıklanması gerektiğini savunan tezdir. Ermeni Soykırımı'nın inkârı, bazı ülkelerde tamamen yasaklanmışken bazı ülkelerde soykırım olduğunu ifade etmek hoş karşılanmamaktadır. Pek çok kaynakta ölen insanların sayısı soykırım olduğuna kanıt olarak gösterilmektedir. Ancak bazı araştırmacılara göre de bir soykırım söz konusu değildir. Bu yaklaşımda olanlar, zamanın hükûmetinin bir Ermeni Tehciri gerçekleştirdiğini, olumsuz şartlardan dolayı birçok insanın öldüğünü söylemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Sovyet Savaş Anıtı (Treptower Parkı)</span>

Sovyet Savaş Anıtı veya Kurtarıcı Savaşçı Heykeli, Berlin'deki Treptower Parkı'nda yer alan savaş anıtı. Sovyet mimar Yakov Belopolskiy ve Sovyet heykeltıraş Yevgeniy Vuçetiç tarafından tasarlanmış olup elinde birer kılıç ile çocuk tutan, Nazilerin sembolü olan Svastika sembolünün parçalanmış hali üzerinde yer alan bir Sovyet askerini tasvir eder. Yaklaşık 12 m uzunluğunda ve 70 ton ağırlığındaki anıtın bulunduğu meydanda ayrıca Berlin Muharebesi'nde ölen yaklaşık 7 bin Sovyet askerinin mezarları da bulunmaktadır.

<i>The Post</i> (film)

The Post, yönetmenliği ve yapımcılığı Steven Spielberg tarafından, senaristliği ise Liz Hannah ve Josh Singer tarafından yapılan 2017 çıkışlı Amerikan filmi. Filmin başrollerinde Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Tracy Letts, Bradley Whitford, Bruce Greenwood, Carrie Coon ve Matthew Rhys yer almaktadır. Film gerçek bir olaya dayanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">John Jeffries</span>

Sir John Francis Jeffries "GBR" "Kt", Yeni Zelandalı siyasetçi ve hâkim.

<span class="mw-page-title-main">Des Britten</span>

Sir Desmond John Britten "NZL", "KNZM", Yeni Zelandalı iş adamı, sunucu, yazar, yemek şefi ve Anglikan rahibi.

<span class="mw-page-title-main">Taika Waititi</span>

Taika David Cohen, daha çok Taika Waititi olarak bilinir, Yeni Zelandalı film yönetmeni ve oyuncu. Bir kez Akademi Ödülü kazandı ve iki kez aday oldu.

<span class="mw-page-title-main">Halk Hakıdası Anıt Kompleksi</span>

Halk Hakıdası Anıt Kompleksi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir anıt kompleksidir. Kompleks, kentin güneybatısında yer almakta olup Göktepe Savaşı, II. Dünya Savaşı ve 1948 Aşkabat depreminde ölenlerin anısına inşa edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Heretaunga, Wellington</span> Yeni Zelandada yerleşim birimi

Heretaunga, Yeni Zelanda'nın aşağı (güney) Kuzey Adası'nda bulunan Upper Hutt şehrinin bir banliyösüdür. Hutt Vadisi'ndeki eski banliyölerden biri olan yerleşim, Avrupalı göçmenlerin ülkeye yerleşmesi 1840'lardan kalmadır. "Yapraklı" banliyölerin en iyi örneği olan Heretaunga, ağaçlıklı sessiz sokaklara ev sahipliği yapar. Genellikle Edward dönemi veya 20. yüzyılın ortalarından kalma büyük evler ile doludur.

<span class="mw-page-title-main">Ukrayna'da Vladimir Lenin anıtlarının tahribatı</span> Vikimedya liste maddesi

Ukrayna'da Vladimir Lenin anıtlarının tahribatı Sovyetler Birliği'nin dağılması sırasında başladı. Yevromaydan sırasında yaygın bir fenomen hâline geldi ve Ukraynalılar tarafından Leninopad olarak anılmaya başlandı.

<span class="mw-page-title-main">Alan Moore (savaş ressamı)</span>

Alan Moore, Avustralyalı savaş sanatçısı ve ressamdır. II. Dünya Savaşı sırasında çizimler yapmıştır. Çalışmalarının çoğu günümüzde Australian War Memorial müzesinde sergilenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Thomasin McKenzie</span>

Thomasin Harcourt McKenzie, Yeni Zelandalı aktris. Debra Granik'in 2018 drama filmi İz Bırakma'daki başrol performansı ile öne çıktı ve eleştirel beğeni topladı. Ayrıca Tavşan Jojo ve True History of the Kelly Gang filmlerinde yardımcı rollerde yer aldı.

Eğitimde Bütünleştirme veya Toplumsallaşma, tüm öğrencilerin eğitime ve öğrenmeye eşit erişim ve fırsatlara sahip olmasını sağlayan bir yaklaşımdır .Bütünleştirme yaklaşımı, özel eğitim bağlamında, bireyselleştirilmiş eğitim programı gibi uygulamalarla birlikte ortaya çıkmıştır. Bu yaklaşımın temelini oluşturan düşünce, özel gereksinimli öğrencilerin karma öğrenim deneyimlerinin, sosyal etkileşimlerde daha başarılı olmalarını ve dolayısıyla yaşamlarında daha ileriye gitmelerini sağlayacağıdır. Bütünleştirme modelinin arkasındaki felsefe, özel eğitim sınıflarının ve özel eğitim okullarının kullanımını tamamen ortadan kaldırmayı amaçlamaz, ancak yine de bu imkanları sunar. Bütünleştirme modelleri, eğitim yöneticileri tarafından özel eğitimde tecrit modellerinden mümkün olduğunca uzaklaşma amacıyla uygulamaya konur. Bu uygulamanın temel düşüncesi, hem genel eğitim öğrencilerinin hem de özel eğitim öğrencilerinin sosyal açıdan gelişmesidir. Daha başarılı öğrenciler akran öğreticisi rolü üstlenirken, daha az başarılı öğrenciler genel eğitim öğrencilerinin empati öğrenmeleri için motivasyon kaynağı olur.

<span class="mw-page-title-main">Georgina Beyer</span>

Georgina Beyer "MNZM", "JP", Yeni Zelandalı transeksüel siyasetçidir.