İçeriğe atla

Robert Berri

Robert Berri
Doğum16 Aralık 1912
Paris, Fransa
Ölüm22 Kasım 1989 (76 yaşında)
Rueil-Malmaison, Fransa
Milliyet Fransa
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1937-1979

Robert Berri (d. 16 Aralık 1912, Paris - ö. 22 Kasım 1989, Rueil-Malmaison), Fransız oyuncu.

Kariyeri

1937 ve 1979 yılları arasında 100'den fazla filmde rol aldı.

Kaynakça

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Basel</span> İsviçrede bir şehir

Basel, İsviçre'nin kuzeybatısında bulunan bir sınır şehridir. Basel şehri "Basel Stadt" Kantonu'nun başkentidir. 170.000'in üzerinde nüfusu ile İsviçre'nin Zürih ve Cenevre'den sonraki en büyük üçüncü şehridir. Basel, Almanya ve Fransa'ya komşudur. Günlük Basel'e giriş yapan 100.000 kişinin içerisinde bu komşu ülkelerden çalışmak için gelenlerin sayısı önemli rol oynamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Robert Lisesi</span> İstanbulda bir lise

İstanbul Amerikan Robert Lisesi veya eski ismiyle Robert Koleji, Osmanlı Devleti bünyesinde Amerikan usûlü eğitim vermek üzere ABCFM'in gönderdiği Cyrus Hamlin ve Christopher Rhinelander Robert tarafından 1863 yılında İstanbul’da kurulmuş okuldur. Hâlen Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığına bağlı, İngilizce eğitim yapan özel bir eğitim kurumu olarak hizmet vermeyi sürdürür. Karma eğitim yapan, hem gündüzlü hem yatılı öğrencileri olan bir okuldur. Eğitim süresi, hazırlık dâhil beş yıldır. 1863 yılında kurulan okul, Amerika Birleşik Devletleri dışında sürekli olarak faaliyet gösteren en eski Amerikan okuludur.

<span class="mw-page-title-main">Yaylı, Artuklu</span>

Yaylı, Mardin ilinin Artuklu ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Mühendishane-i Berrî-i Hümâyûn</span> Osmanlı İmparatorluğu’nda askeri mühendislik eğitimi veren okul

Mühendishane-i Berrî-i Hümâyûn, İstanbul'da 1795 yılında kurulan; Osmanlı ordusu için topçu ve istihkâm subayı yetiştiren askerî okul. III. Selim devrinde yeniden yapılanmanın en önemli kurumlarından biri olarak 1795‘te Hasköy’de açılmıştır. 1773’te kurulan Mühendishâne-i Bahrî-i Hümâyun’dan sonra imparatorluğun ikinci mühendishanesidir. Örneklerini, Fransa’da Mouradgea D’Ohsson’un ve özellikle Viyana’da Ebûbekir Râtib Efendi’nin gözlemlediği askerlik ve mühendislik akademilerinden almıştır. Kuruluş sebebi Nizâm-ı Cedîd ordusunun teşkil edilmesiyle bağlantılıdır. İlk dönemiyle ilgili belgelerde Fünûn-i Harbiyye Tâlimhânesi, Mekteb-i Fünûn-i Harbiyye veya Mühendishâne-i Sultânî gibi isimlerle, ardından da Mühendishane-i Berrî-i Hümâyûn olarak anılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Küçük Hüseyin Paşa</span>

Küçük Hüseyin Paşa ya da Tayazade Damat Küçük Hüseyin Paşa Osmanlı devlet adamı ve Kaptan-ı Derya'ydı.

<span class="mw-page-title-main">Claude Berri</span> Fransız oyuncu

Claude Berri, asıl adıyla Claude Berel Langmann, Fransız yönetmen, aktör, yapımcı.

En İyi Kısa Film Akademi Ödülü ismi ilk kez 1974'te kullanılmıştır. Daha önceki üç yılda bu ödül "Kısa Konulu Film" olarak anılmaktaydı. 1957-1970 arasında "Kısa Konu Filmi" kullanılmıştır. 1936'dan 1956'ya dek "En İyi Kısa Konu Filmi - Tek Makara" ve "En İyi Kısa Konu Filmi - Çift Makara" olmak üzere iki ayrı ödül bulunmaktaydı. Üçüncü bir kategori olan "En İyi Kısa Konu Filmi - Renkli" ise sadece 1939 ve 1937'de kullanıldı. Kısa film ödüllerinin dağtılmaya başlandığı 1932'den 1935'e dek ise ödüller "En İyi Kısa Konu Filmi - Komedi" ve "En İyi Kısa Konu Filmi - Orijinallik" şeklindeydi. Aşağıdaki listede ilki kazanan diğerleri adaylar olmak üzere filmler yıla/kategoriye göre sıralanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Nihat Anılmış</span> Türk asker ve siyasetçi

Mehmet Nihat Anılmış, Türk asker ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Sabri Erçetin</span>

Mehmet Sabri Erçetin,, Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda görev yapmış Türk subay.

<span class="mw-page-title-main">Kemalettin Sami Gökçen</span> Türk asker ve diplomat

Kemalettin Sami Gökçen, Türk asker, diplomat ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Asım Tınaztepe</span> Türk asker

Asım Tınaztepe,, Türk asker.

<span class="mw-page-title-main">Miou-Miou</span> Fransız oyuncu (d. 1950)

Sylvette Herry, profesyonel olarak bilinen adıyla Miou-Miou, Fransız aktris. On kez César Ödülü'ne aday gösterilen oyuncu, 1979 çıkışlı La Dérobade filmiyle En İyi Kadın Oyuncu dalında César Ödülü'nü kazanmıştır. Diğer filmleri arasında Dites-lui que je l'aime (1977), Coup de foudre (1983), Milou en mai (1990), Germinal (1993), Nettoyage à sec (1997) ve Arrêtez-moi (2013) bulunmaktadır. Kariyeri boyunca aralarında Michel Gondry, Bertrand Blier, Claude Berri, Jacques Deray, Patrice Leconte, Joseph Losey ve Louis Malle'in de bulunduğu çok sayıda uluslararası yönetmenle çalıştı.

Galip Deniz -, Türk siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Fabrice Luchini</span> Fransız oyuncu (d. 1951)

Fabrice Luchini, Fransız tiyatro ve sinema oyuncusu. Kadın İsterse, Les Femmes du 6e étage ve Evde gibi filmlerde rol almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ali Fuat Erden</span> Türk asker

Ali Fuat Erden Türk asker. 1931-1943 yılları arasında Harp Akademileri Komutanı olarak görev yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Muzaffer Tuğsavul</span> Türk asker

Mehmet Muzaffer Tuğsavul, Türk asker.

<span class="mw-page-title-main">Mezbaha</span> Hayvan kesimlerinin yapıldığı yer

Mezbaha ya da kesimhane, hayvanların yiyecek olarak kullanılmak üzere öldürüldükleri tesislerdir. Mezbahalar, daha sonra ambalaj departmanının sorumluluğu altında olan eti tedarik etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Jean Panisse</span> Fransız oyuncu (1928 – 2021)

Jean Panisse, Fransız aktör.

<span class="mw-page-title-main">Mahmut Berköz</span> Türk asker

Mahmut Berköz Türk asker. Eski Millî Savunma Yüksek Kurulu Genel Sekreteri.

<span class="mw-page-title-main">Ahmed Berri</span>

Ahmed Berri Özgür Suriye Ordusu'nun genelkurmay başkanıdır. Berri, Ekim 2014'te genelkurmay başkanlığı görevine atandı ve görevi Abdulillah el-Beşir'den devraldı. Aralık 2014'te Berri'nin yerine Tuğgeneral Abdülkerim el-Ahmed getirildi. Temmuz 2015'te Yüksek Askeri Konsey ile yaşanan anlaşmazlığın ardından Suriye Ulusal Koalisyonu, Berri'ye ÖSO Genelkurmay Başkanı olarak geri dönmesi hususunda talimat verdi. Ancak Berri'nin bu mevkisi Yüksek Askeri Konsey tarafından tanınmamaktadır.