İsviçre, Batı, Orta ve Güney Avrupa'nın kesişme noktasında bulunan bir ülkedir. Federal otoritelerin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan bir federal cumhuriyettir. Kuzey sınırında Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya, doğusunda Avusturya ile Lihtenştayn yer alır.
Bern, İsviçre'nin başkenti ve en büyük beşinci büyük şehri aynı zamanda İsviçre Konfederasyonunun ve Bern kantonunun resmi başkentidir. Bern şehrinin nüfusu 2020 yılı itibari ile 143.043'tür. Çevre yerleşim bölgeleri ile birlikte Bern nüfusu 419.000 kişiye ulaşır.
İsviçre'nin kantonları, İsviçre'nin en üst düzey idari bölümleridir. Kantonlar, İsviçre Konfederasyonu'nun üye devletleridir.
St. Gallen, İsviçre'nin doğusunda aynı ismi taşıyan St. Gallen kantonunun başkentidir.
Fribourg, İsviçre'nin batı kesiminde kanton. 2012 yılı Ocak ayı itibarıyla kantona bağlı 165 belediye bulunmaktadır. Yüzölçümü 1.671,42 km²'dir. 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla nüfusu 318.714 kişidir.
Sion, İsviçre'de şehir; Valais kantonunun merkezi ve aynı kantonun en büyük kenti.
Aigle, İsviçre'nin Vaud kantonundaki Aigle yönetim bölgesinin başkenti ve aynı bölgenin en büyük kentidir. 2011 yılının Aralık ayı sonuçlarına göre şehir 9.599 kişilik bir nüfusa sahiptir. Kentin yüzölçümü 415 km²'dir.
Saas-Grund İsviçre'nin Valais kantonunda Visp bölgesine bağlı bir yerleşim yeri. Lenzspitze ve Dom dağının batısında yer alır.
Hristiyanlık, İsviçre'nin çoğunluk ve geleneksel dini olup, varlığı Roma dönemine kadar uzanmaktadır. 16. yüzyıldan beri İsviçre geleneksel olarak Katoliklik ve Reformcular olarak ikiye ayrılmıştır. Bununla birlikte, Hristiyan kiliselerine bağlılık, 20. yüzyılın sonlarından beri kayda değer ölçüde düşmüş; 1980'de %94'e, 2022'dan itibaren yaklaşık %58'e düşmüştür. Ayrıca, 2022 yılında İsviçre vatandaşları ve yabancı uyruklular arasındaki kiliseye bağlılıktaki belirgin fark da dikkat çekicidir. Katolik Kilisesi ve İsviçre Reform Kilisesi de dahil olmak üzere, federal bir devlet olan İsviçre'de devlet dini bulunmamasına rağmen, kantonların çoğunun resmi kiliseleri tanıdığı görülmektedir. Bu kiliseler ve bazı kantonlarda Eski Katolik Kilisesi ve Yahudi cemaatleri, takipçileri tarafından resmi vergilendirme ile finanse edilmektedirler.
Rapperswil-Jona, İsviçre'nin St. Gallen kantonuna bağlı See-Gaster ilçesinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Şehir, 1 Ocak 2007 tarihinde Rapperswil ve Jona belediyelerinin birleşmesiyle kurulmuştur. Yüzölçümü 22.26 km² olan belediyenin nüfusu Aralık 2016 tarihi itibarı ile 26,962'dir.
İsviçre'nin belediyeleri, İsviçre'nin en küçük idari bölümleridir. Her belediye bir kantona bağlı olup bazen kantonlara bağlı ilçe veya diğer alt birimlere de bağlı olabilmektedir.
Bu maddede İsviçre sınırları içinde yaşayan nüfusa ve bu nüfusun nüfus yoğunluğu, etnisite,halkın sağlık ve ekonomik durumu, dinsel aidiyetler gibi veriler bulunur.
Schübelbach, İsviçre'nin Schwyz kantonunda yer alan bir şehirdir.
Münsterlingen, Kreuzlingenİsviçre'nin Thurgau Kantonu'nda bulunan Kreuzlingen ilçesinde yer alan bir belediyedir. Yüzölçümü 5,4 km² olan belediyenin 2018 itibarıyla nüfusu 3,473'dür.
Boudry, İsviçre'nin Neuchâtel kantonundaki Boudry Bölgesi'nin başkentidir.
Zumikon, İsviçre'nin Zürih kantonuna bağlı Meilen ilçesinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Belediye, kantonun ortasında yer almakta olup Zürih metropolitan alanının bir parçasıdır. Yüzölçümü 5,44 km² olan belediyenin nüfusu 31 Aralık 2018 tarihi itibarı ile 5.284'tür.
Brienz Gölü, İsviçre'nin Bern kantonunda bulunan bir göldür. Göl, İsviçre Alpleri'nde yer almakta olup adını Brienz köyünden almaktadır.
Bad Ragaz, İsviçre'nin St. Gallen kantonundaki Sarganserland'ın Wahlkreis belediyesindedir.
Ägeri Gölü, İsviçre'nin Zug kantonunda bulunan bir göldür. Göl, kantonun doğusunda yer almaktadır. 1992 yılından bu yana su rezervuarı olarak kullanılmaktadır.
İsviçre Federal Konseyinin yedi üyesi İsviçre'nin federal hükümetini oluşturur ve toplu olarak ülkenin devlet başkanı olarak görev yaparlar. Yedi Federal Konsey üyesinin her biri İsviçre federal yönetiminin bir departmanının başındadır.