İçeriğe atla

Rezan Epözdemir

Kontrol Edilmiş
Dr.
Rezan Epözdemir
2017'de Epözdemir
Galatasaray SK Başkan Yardımcısı
Görev süresi
22 Haziran 2021 - 15 Aralık 2021
BaşkanBurak Elmas
Kişisel bilgiler
Doğum 24 Kasım 1984 (39 yaşında)
Fatih, İstanbul, Türkiye
Bitirdiği okul Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Mesleği Avukat, Hukuk Doktoru, Spor Yöneticisi

Rezan Epözdemir (d. 24 Kasım 1984; Fatih, İstanbul) Türk avukat, hukuk doktoru ve spor yöneticisi.

Yaşamı

24 Kasım 1984 tarihinde İstanbul'un Fatih ilçesinde doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden ikincilikle mezun oldu.

Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde özel hukuk ana bilim dalında tamamladı. Akabinde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim dalında "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" isimli doktora tezini başarıyla tamamlayarak yüksek onur derecesi ile Hukuk Doktoru olmuştur.[1]

"Taraf Ehliyeti", "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" ve "Haksız Tahrik" isimli üç adet kitabı ve gazete ve dergilerde onlarca bilimsel makalesi yayımlanmıştır.

2007 yılında Analiz Hukuk Bürosu'nu kurmuştur.

Münevver Karabulut'un ve Pınar Gültekin'in ailesinin avukatlığını yaptı.[2]

16158 sicil numaralı Galatasaray Spor Kulübü üyesi oldu.[3]

2021 Galatasaray SK başkanlık seçiminde Burak Elmas'ın listesinde yer aldı. Elmas seçimi kazandıktan sonra Galatasaray SK Başkan Yardımcısı oldu.[4] Yine 02.08.2021 tarihinde Galatasaray Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu[5]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2021. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2021. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2021. 
  4. ^ "Rezan Epözdemir - Yönetim Kurulu Üyesi". Galatasaray. 29 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "KAP". www.kap.org.tr. 2 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2022. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Marmara Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

Marmara Üniversitesi, İstanbul'da bulunan bir devlet üniversitesidir. Türkiye'nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversite bünyesinde 18 fakülte, 12 enstitü, 4 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Akademik birimlerinde Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça olmak üzere beş dilde eğitim verilmektedir, bu özelliği ile Türkiye'de beş dilde eğitim veren tek üniversitedir.

<span class="mw-page-title-main">İnönü Üniversitesi</span> Malatyada kurulu devlet üniversitesi

İnönü Üniversitesi 3 Nisan 1975 tarihinde Malatya'da kurulan bir devlet üniversitesidir. İlk olarak Temel Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olarak kuruldu. 28 Şubat 1977 tarihinde Temel Bilimler Fakültesi'nin Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerine öğrenci alınmasıyla fiilen eğitim ve öğretime başlandı.

Fatih Üniversitesi, Büyükçekmece, İstanbul'da yerleşik vakıf üniversitesiydi. Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı tarafından 18 Ocak 1996'da kuruldu. Açılışını dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gerçekleştirdi. İngilizce ve Türkçe ile öğretim yapan üniversite, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca derslerini de seçmeli ders olarak vermekteydi. Dokuz üyesi bulunan Mütevelli Heyeti ile yönetilmekteydi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine; Büyükçekmece 5. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, Fatih Üniversitesi'nin kurucusu Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı'na kayyum atandı. 23 Temmuz 2016 tarihinde, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle üniversite kapatıldı. Öğrencileri çeşitli üniversitelere yerleştirildi.

Maltepe Üniversitesi, 1997 yılında İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir. 9 Fakülte, 1 Konservatuvar, 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 3 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokulu ile eğitim-öğretim vermektedir.

Işın Çelebi Türk ekonomist, siyasetçi ve akademisyen. Eski ANAP İzmir milletvekili ve Devlet Bakanı.

Bedii Süheyl Batum, Türk hukuk profesörü ve siyasetçi. Cumhuriyet Halk Partisi'nden TBMM 24. Dönem Eskişehir milletvekili'dir.

Gediz Üniversitesi, İzmir ilinin Menemen ilçesi Seyrek beldesinde yerleşik bir vakıf üniversitesiydi. İzmir'in yedinci üniversitesiydi. 30 Temmuz 2008 tarihinde TBMM'de Sipahi Eğitim, Sağlık ve Spor Vakfı tarafından kurulması 5799 ve 5796 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanunla gerçekleşti. Üniversite 2009-2010 eğitim-öğretim yılında açılmıştı. 23 Temmuz 2016 tarihinde, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle üniversitenin kapatılmasına karar verildi. Bu gelişmenin öğrenciler üzerinde yarattığı mağduriyet sebebiyle TBMM tarafından alınan kararla üniversitenin bulunduğu yerde faaliyet gösterecek olan Bakırçay Üniversitesi adında bir devlet üniversitesi kuruldu.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Şehir Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Şehir Üniversitesi, 2008'de Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan ve 30 Haziran 2020'de faaliyetlerine son verilen bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ardahan Üniversitesi</span> Ardahanda kurulu devlet üniversitesi

Ardahan Üniversitesi; 5765 Sayılı, "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 22 Mayıs 2008 tarihinde Abdullah Gül tarafından onaylanan üniversitedir. Ardahan ilinde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Duygun Yarsuvat</span> Türk akademisyen, hukukçu ve spor yöneticisi

Duygun Yarsuvat Türk akademisyen, hukukçu ve spor yöneticisi. 35. Galatasaray SK başkanı, 3. Galatasaray Üniversitesi rektörü ve Galatasaray Divan Kurulu eski başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Mevlana Üniversitesi</span>

Mevlana Üniversitesi Gevher Sultan Eğitim Araştırma, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından kuruluş işlemleri yürütülmüş ve 07.07.2009 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan 5913 nolu kanunun ek 114. Maddesi ile Konya ilinde kurulan vakıf üniversitesiydi. Üniversite adını Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'den almaktadır. 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde eğitim öğretime başlamıştı. Temmuz 2016'da 196 öğretim üyesi görev yapmakta ve 3.784 lisans, 349 yüksek lisans ve 36 doktora öğrencisi üniversitede aktif olarak eğitimlerine devam ediyordu. 23 Temmuz 2016 tarihinde, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle üniversite kapatılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi</span> Barolar Birliğine göre Türkiyenin en iyi hukuk fakülteleri sıralamasında 3. olan hukuk fakültesi

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (MÜHF) Marmara Üniversitesine bağlı olarak İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Göztepe Yerleşkesinde eğitim veren hukuk fakültesidir.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Şentop</span> 29. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı

Mustafa Şentop, Türk hukukçu, siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde TBMM'ye giren Şentop, 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Trabzon Üniversitesi</span> Trabzonda kurulu devlet üniversitesi

Trabzon Üniversitesi, kısaca (TRÜ) 8 Mayıs 2018'de Karadeniz Teknik Üniversitesinden ayrılarak Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kurulmuş olan bir devlet üniversitesi. Daha önce Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Fatih Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Tonya Meslek Yüksekokulu ve Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Trabzon Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülürken Eğitim Bilimleri Enstitüsünün adı da Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak değiştirilmiştir.

Hamidiye Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı 2015 yılında kurulan askeri ve sivil öğrenci yetiştiren fakülte.

<span class="mw-page-title-main">Burak Elmas</span> Türk iş insanı ve spor yöneticisi

Burak Elmas, Türk iş insanı ve spor yöneticisi. 38. Galatasaray Başkanı.

2021 Galatasaray Spor Kulübü başkanlık seçimi, 19 Haziran 2021 tarihinde 38. Galatasaray başkanını belirlemek için yapılan olağan seçimdir. Seçimi Burak Elmas kazandı ve Galatasaray'ın 38. Başkanı oldu.

Hüseyin Murat Develioğlu, Türk akademisyen ve hukukçu. Eski Galatasaray Lisesi Müdürü.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul'da kurulu Galatasaray Üniversitesi bünyesinde 1994 yılında faaliyete başlamış lisans düzeyinde öğretim yapan akademik birimdir. Eğitim dili Fransızcadır. Fransızca bilmeyen öğrenciler bir yıl dil hazırlık eğitimi almak zorundadır. Bölüm kontenjanı 70 kişidir. Bu 70 kişinin 35'i Fransızca eğitim yapan liselerden bir iç sınav (GSÜÖSYS) ile, geri kalan 35 kişi ise merkezi sınav ile (YKS) kabul edilmektedir.