İçeriğe atla

Reviews of Modern Physics

Reviews of Modern Physics (Modern Fizik Derlemeleri), American Physical Society tarafından üç ayda bir yayınlanan hakemli bir bilimsel dergidir . 1929'da kurulmuştur ve şu anki editörü Michael Thoennessen'dir. Dergi, fiziğin ve ilgili alanlarının tüm yönleri üzerine derleme makaleleri yayınlamaktadır. Gözden geçirmelere genellikle uzman olmayan kişilerce erişilebilir ve en son çalışmaları araştıran, çözülmesi gereken kilit sorunları tartışan ve sona doğru bakış açıları sağlayan lisansüstü öğrencilere tanıtım materyali olarak hizmet eder. Bu dergi, fizik alanındaki en prestijli, en güvenilir ve en etkileyici dergilerden biridir. 2016etki faktörü, 45.547'lik 5 yıllık etki faktörü ile 36.917'dir.

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Fizik, maddeyi, maddenin uzay-zaman içinde hareketini, enerji ve kuvvetleri inceleyen doğa bilimi. Fizik, Temel Bilimler'den biridir. Temel amacı evrenin işleyişini araştırmaktır. Fizik en eski bilim dallarından biridir. 16. yüzyıldan bu yana kendi sınırlarını çizmiş modern bir bilim olmasına karşın, Bilimsel Devrim'den önce iki bin sene boyunca felsefe, kimya, matematik ve biyolojinin belirli alt dalları ile eş anlamlı olarak kullanılmıştır. Buna karşın, matematiksel fizik ve kuantum kimyası gibi alanlardan dolayı fiziğin sınırlarını net olarak belirlemek güçtür.

<span class="mw-page-title-main">Fiziki coğrafya</span> coğrafyanın iki önemli alt alanından biri

Fiziki coğrafya coğrafyanın büyük alanlarından biridir. Fiziki coğrafya; insan coğrafyasının alanı olan kültürel çevre aksine, atmosfer, hidrosfer, biyosfer ve jeosfer gibi doğal çevrelerin süreç ve değişimlerini inceleyen doğa bilimi dalıdır.

<span class="mw-page-title-main">Theodore Maiman</span>

Theodore Harold Maiman, Amerikalı fizikçi. Theodore Maiman, 1960 yılında dünyadaki ilk ‘lazer’i icat etmesiyle tanınır. O ‘elektro –optik sanayi’nin babası olarak bilinir ancak Maiman kendisini bir bilim insanı; elektro-optik, lazer, ekranlar ve aerodinami alanlarında araştırma ilgisi olan bir mühendis olarak düşünür. İlk çalışan lazer ve yakut lazer patentlerine ek olarak, Maiman; mazer, lazer ekranlar, optik tarama ve lazer modülasyonunun da patentlerini elinde bulundurur.

<span class="mw-page-title-main">Wolfgang Ketterle</span>

Wolfgang Ketterle, Alman fizikçi. 2001 yılında Eric Allin Cornell ve Carl Wieman ile beraber Nobel Fizik Ödülü'nü kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Fizik tedavi</span> Engelli bir kişinin günlük yaşamda işlev görmesine yardımcı olan meslek

Fizik tedavi ya da İngilizce konuşulan ülkelerde yaygın adıyla fizyoterapi, yaralanma, hastalık, travma ya da yaşlılık gibi nedenlerle eksilme gösteren fonksiyonel hareketleri geri kazandırma amaçlı yapılan; elektrik akımı, sıcak ya da soğuk uygulaması, egzersizler ya da çeşitli uygulamalarla hastaların tedavisine verilen isimdir. Fizyoterapi, Tıp Fakültesinden sonra fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanlık eğitimini almış olan hekimlerce (fiziatrist) tanısı konmuş çok geniş hastalık durumlarını kapsar. Uzman hekim tarafından tanısı konmuş tedaviyi üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü lisans programlarından mezun sağlık çalışanları (fizyoterapist) planlar ve uygular.

Physical Review Letters dünyanın en prestijli fizik dergilerinden biridir. En fazla dört sayfadan oluşan kısa makaleler bulunmaktadır. Physical Review'in aşırı büyümesi gerekçe gösterilerek bölünmesi sonucunda kuruldu. 1958'den beri Amerikan Fizik Topluluğu tarafından yayınlanmaktadır.

Progress of Theoretical Physics Japonya'dan yayımlanan aylık, hakemli bilimsel dergidir. İlk sayısı Japonya'nın teslimiyetinden 11 ay sonra 1946 Temmuz'unda yayınlandı. 1949'da Nobel Fizik Ödülü alan Hideki Yukawa tarafından kuruldu. Şu anda Yukawa Institute for Theoretical Physics ve Physical Society of Japan tarafından yönetilmekte ve yayımlanmaktadır. Basılan sayıların yaklaşık olarak yarısı Japonya dışına dağıtılmaktadır ve Japonya dışındaki ülkelerden de makale kabul edilmektedir. Dergi 1 Eylül 2008'de The Online Submission and Review System'e başladı.

<span class="mw-page-title-main">David Lee (fizikçi)</span> Amerikalı fizikçi

David Lee Morris "helyum-3 süperakışkanlık buluşları için" Robert C. Richardson ve Douglas Osheroff ile Fizik 1996 Nobel Ödülü'nü kazanan Amerikalı fizikçi.

<span class="mw-page-title-main">Brian Josephson</span>

Brian David Josephson, Galli teorik fizikçi ve Cambridge Üniversitesi’nden emekli olmuş fizik profesörüdür. En iyi bilindiği çalışmaları süper iletkenlik ve kuantum tünellemedir. 1962 yılında 22 yaşında doktorasını yaparken Cambridge’te yaptığı Josephson etkisi öngörüsü için 1973 yılında Nobel Fizik Ödülü aldı. Josephson Gallerli olup da Nobel Fizik Ödülü alan tek kişidir. Ödülü fizikçiler Leo Esaki ve Ivar Giaever ile paylaştı.

<span class="mw-page-title-main">Walter Kohn</span> Amerikalı fizikçi (1923 – 2016)

Walter Kohn, John A. Pople ile birlikte 1998 Nobel Kimya Ödülü sahibi Yahudi kökenli Amerikalı fizikçi. Walter Kohn ve John Pople bu ödülü kuantum kimyası üzerine bir birlerinden bağımsız olarak yaptıkları çalışmalar üzerine almaya hak kazanmışlardır. Kohn özelde bu ödülü Atomlar arasındaki kimyasal bağları açıklamak üzere karmaşık matematiği kuantum mekaniğine uygulayarak geliştirdiği yoğunluk fonksiyonları teorisi sayesinde kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">François Englert</span>

François, Baron Englert, Nobel Ödüllü bir kuramsal fizikçidir. Kuramsal fizik araştırma grubunun bir üyesi olduğu Université libre de Bruxelles'de fahri profesörlük görevini sürdürmektedir. Englert ayrıca Kaliforniya'daki Chapman Üniversitesi'nin Kuantum Çalışmaları Enstitüsünün de bir üyesidir. 2010'da J.J. Sakurai Kuramsal Fizik Ödülü, 2004'te Wolf Fizik Ödülü, ve 1997'de Avrupa Fizik Topluluğu Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği ödülü gibi birçok ödül kazanmıştır. İstatiksel fizik alanında katkıları bulunmaktadır. François Englert'e 2013'te Higgs Mekanizması'nın keşfi nedeniyle Peter Higgs ile birlikte Nobel Fizik Ödülü verilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Etki faktörü</span> Bir derginin göreceli öneminin ölçüsü

Etki Faktörü bir akademik derginin o dergide yayınlanan güncel makalelere bulunulan ortalama atıf sayısını yansıtan bir ölçütüdür. Sıklıkla bir derginin kendi alanındaki önemi açısından görece bir gösterge olarak kullanılır. Yüksek etki faktörlü dergiler düşük olanlara göre daha önemli olarak görülür. Etki faktörü aynı zamanda Bilimsel Bilgi Enstitüsü'nün de kurucusu olan Eugene Garfield tarafından bulunmuştur. 1975'ten başlayarak, etki faktörleri her yıl Dergi Atıf Raporlarında yer alan dergiler için hesaplanır.

Physical Review, Amerika Birleşik Devletleri merkezli American Physical Society tarafından yayımlanan bilimsel dergidir. Physical Review Letters adlı kardeş dergisi de vardır. 1893'te, Edward Nichols'un girişimleri sonucunda kurulmuştur.

Physics in Perspective, Birkhäuser tarafından üç ayda bir yayınlanan akran denetimli akademik bir dergidir. Fiziğin tarihsel, felsefi ve sosyal bilimsel bakış açılarını kapsar. Baş editörler Joseph D. Martin ve Richard Staley 'dir.

Physics-Uspekhi hakemli bir bilimsel dergidir. Rus fizik dergisi Uspekhi Fizicheskikh Nauk'un İngilizce çevirisidir. 1918 yılında kurulmuştur. Dergi, daha önce yayınlanmış olan sonuçları genelleştirmek ve özetlemek amacıyla uzun bir inceleme makalesi yayınlar, bunların kullanımı ve anlaşılmasını kolaylaştırır. Modern fiziğin tüm konularını kapsar. İngilizce versiyonu 1958'den beri, önce Soviet Physics Uspekhi adı altında ve 1993'ten sonra Physics-Uspekhi adı altında basıldı.

Measurement Science and Technology (MST), IOP Publishing tarafından yayınlanan ve bilimlerde ölçme, enstrümantasyon ve sensör teknolojisi alanlarını kapsayan aylık yayınlanan akran denetimli bilimsel bir dergidir. Baş editör Kenneth T. Christensen'dir.

Amerikan Fizik Topluluğu, dünyanın en büyük ikinci fizikçi topluluğudur. Topluluk, prestijli dergiler olan Physical Review ve Physical Review Letters'da dahil olmak üzere bir düzineden fazla bilimsel dergi yayınlar ve her yıl yirmiden fazla bilim toplantısı düzenler. APS, Amerikan Fizik Enstitüsü'nün bir üyesidir. Kate Kirby, APS'nin şu anki CEO'sudur, göreve Şubat 2015'te başlamıştır.

Physical Chemistry Chemical Physics, Kraliyet Kimya Topluluğu tarafından yayımlanan; fiziksel kimya, kimyasal fizik ve biyofiziksel kimyayla ilgili içerik barındıran akademik bir dergidir. 1999'da yayın hayatına başlamıştır.

John Torrence Tate Sr. 1926-1950 yılları arasında Physical Review dergisinde editörlük yapmasıyla tanınan Amerikalı fizikçi.

<span class="mw-page-title-main">Raymond Thayer Birge</span> Amerikalı kimyager (1887–1980)

Raymond Thayer Birge Amerikalı fizikçi. Özellikle moleküler spektroskopi ve atom fiziği alanlarındaki çalışmaları ile tanınan Birge, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'de uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yapmış ve burada fizik bölümünü yönetmiştir. Fiziksel sabitlerin hassas ölçümleri ve bu sabitlerin doğruluğunun artırılması konularında önemli katkılarda bulunmuştur.