İçeriğe atla

Reutlingen Üniversitesi

Reutlingen Üniversitesi
Harita
Kuruluş1855
TürPublic
RektörPeter Nieß
KonumReutlingen, Almanya
Web sitesiwww.reutlingen-university.de

Reutlingen Üniversitesi (Almanca: Hochschule Reutlingen; eski adıyla FHTW Reutlingen), eğitim ve araştırma alanlarında faaliyet gösteren bir uygulamalı bilimler üniversitesidir. Almanya'nın güneyindeki Baden-Württemberg eyaletinin Reutlingen kentinde yer almaktadır. Öğrenci sayısı, dörtte biri uluslararası ve değişim öğrencisi olmak üzere yaklaşık 5.500'dür. Reutlingen Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için ikinci bir ev olarak uzun bir geleneğe sahiptir; şu anda kayıtlı öğrencilerin dörtte birinden fazlası Almanya dışındaki ülkelerden gelmektedir. Üniversite, Uluslararası İşletme, Mühendislik, Bilgi, Tıp ve Doğa Bilimleri ve Tasarım ana alanlarında lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır. Yaygın üniversite yapılarının aksine, fakültelerin yönelimi orada bulunan bilimlerin bir sonucu değildir. Daha ziyade endüstri odaklı uzmanlaşmalarından kaynaklanmaktadır. Reutlingen Üniversitesi'nin beş okulu Uygulamalı Kimya Okulu, ESB İşletme Okulu, Bilgi Teknolojileri Okulu, Mühendislik Okulu ve Tekstil ve Tasarım Okulu'dur. Çeşitli sıralamalarda ilk beşe girmesi ve endüstri ve ticaret dünyasındaki saygınlığı, üniversiteyi Almanya'nın en prestijli uygulamalı bilimler üniversitelerinden biri haline getirmiştir.

Reutlingen Üniversitesi'nin kampüsü, Reutlingen'in güneybatı ucunda, rekreasyon ve spor alanlarına (şehir futbol stadyumu dahil) yakın bir konumda yer almaktadır. Kampüse iki otobüs hattı hizmet vermektedir ve şehir merkezi 20 dakikalık yürüme mesafesindedir. Kampüse ve yurtlara beşer dakikalık yürüme mesafesinde alışveriş merkezleri, bankalar ve doktorların bulunduğu iki mahalle merkezi bulunmaktadır.

Fakülteler

  • Kimya Uygulamaları Fakültesi
  • Bileşim Fakültesi
  • Uluslararası Ticaret Fakültesi
  • Avrupa Ticaret Fakültesi
  • Üretim Yönetimi Fakültesi
  • Tekstil Fakültesi
  • Teknoloji Fakültesi

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Haliç Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Haliç Üniversitesi, 1998 yılında Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi ya da kısaca DAÜ, 1979 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulan bir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak faaliyete geçen bir devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Bahçeşehir Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), İstanbul'da Boğaziçi'nin etrafında bulunan bir vakıf üniversitesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı tarafından 1998 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nin kurulmasına izin vermiştir. Kısa bir süre sonra Kaliforniya, ABD'deki San Diego Devlet Üniversitesi ile akademik ve stratejik bir protokol imzalanmıştır. İlk öğrencilerin kaydı, 1999-2000 öğretim yılındaki ilk yerleştirme sınavı sonrasında yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Afyon Kocatepe Üniversitesi</span> Afyonkarahisarda kurulu devlet üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 1992 yılında Afyonkarahisar'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin temelleri 1974 yılında Anadolu Üniversitesi'ne bağlı bir birimin devamı olarak atılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Gaziantep Üniversitesi</span> Gaziantepte kurulu devlet üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite olan devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi</span> KKTCde kurulu vakıf üniversitesi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 1997 yılında Lefkoşa'da İngiliz dilinde eğitim vermek üzere kurulmuş bir özel üniversitedir. Üniversitenin 10 fakülte (Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri ve bu fakültelere bağlı 54 lisans programı vardır. Ayrıca, 4 yıllık programların bulunduğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve 2 yıllık programların bulunduğu Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsünde ise yüksek lisans, doktora ve profesyonel doktora programları devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Ticaret Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001 yılında kurulan bir vakıf üniversitesidir. İstanbul’da 2 kampüste eğitim ve öğretim hizmeti veren İstanbul Ticaret Üniversitesi, İTO’nun yoğun desteğine sahiptir. 6 Fakülte 24 bölüm, 4 Enstitü 65 Lisansüstü programı ile İstanbul’un en merkezi noktalarında konumlanmış bir şehir üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Georgia Teknoloji Enstitüsü</span>

Georgia Teknoloji Enstitüsü, Atlanta, Georgia ABD'de bulunan, daha çok mühendislik ve bilişim bilimleri konusunda adını duyurmuş bir üniversitedir. Günlük konuşmada GaTech, Georgia Tech veya Tech olarak anılmaktadır, kısaltma olarak ise genelde GT kullanılır. U.S. News tarafından yapılan sıralamalarda devlet üniversiteleri arasında ilk onlarda yer alır. Okul aynı zamanda Georgia Üniversite Sisteminin bir parçasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Kadir Has Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Kadir Has Üniversitesi, 1997 yılında iş insanı Kadir Has'ın öncülüğünde İstanbul'da kurulmuş üniversite. Bugün İstanbul'un çeşitli noktalarındaki kampüslerinde beş fakülte, üç yüksekokul ve iki akademiye sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi</span> Osmaniyede kurulu devlet üniversitesi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Ak Parti Hükûmetinin "her ile bir üniversite" projesi kapsamında, 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Zamanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Osmaniye ili Merkez İlçesi Fakıuşağı Mahallesi'nde Nur Dağları'nın eteğinde şimdilik 560 dekarlık kampüsünde eğitim öğretim hizmetleri verilmektedir. Üniversitenin 12000 öğrencisi, 158 akademik ve 187 idari personeli bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Karabük Üniversitesi</span> Karabükte kurulu devlet üniversitesi

Karabük Üniversitesi ya da kısaca KBÜ, 2007 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Bulunduğu il olan Karabük'ün ismini taşımaktadır. 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren bünyesindeki 14 fakülte, 7 meslek yüksek okulu, 4 yüksek okul ve 4 enstitü ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir. Rektörlüğünü Fatih Kırışık, Rektör Yardımcılıklarını Hasan Solmaz, Elif Çepni ve İsmail Rakıp Karaş yapmaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı verilerine göre, Türkiye'de Anadolu Üniversitesi'nden sonra en fazla yabancı uyruklu öğrencinin bulunduğu ikinci üniversitedir. Yabancı öğrenci uyruklu öğrenci oranının ise en fazla olduğu üniversitedir. Üniversitedeki 12.000 civarı yabancı uyruklu öğrencinin yarısı Afrika kökenlidir.

<span class="mw-page-title-main">Reutlingen</span> Baden-Württembergde büyük şehir (Almanya)

Reutlingen Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin güneyinde Tubingen ili'ne bağlı bir kent olup Reutlingen ilçesinin merkezidir. Mart 2007 itibarıyla 109.977 nüfusa sahiptir. Reutlingen'de 1855'te kurulan bir Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Fachhochschule) vardır. Orijinali dokuma okuludur. Bugünlerde Reutlingen, tekstil endüstrisinin, makine, deri eşyaları ve madenciliğin merkezidir.

<span class="mw-page-title-main">Duisburg-Essen Üniversitesi</span>

Duisburg-Essen Üniversitesi Almanya'nın Kuzey-Ren Wesfalya eyaletinde bulunan yükseköğretim kuruluşudur. 1 Ocak 2003'te Duisburg ve Essen Üniversitelerinin birleştirilmesiyle kurulmuştur. Duisburg ve Essen Üniversitelerinin her ikisi de 1972 yılında kurulmuştu. 14 bölüm 30 binden fazla öğrencisiyle üniversite Almanya'daki en büyük on üniversite arasına girmektedir. Birçok uluslararası öğrenci üniversite kapsamındaki fakültelerde eğitim görmektedir. Üniversitenin yıllık bütçesi 470 milyon eurodur.

<span class="mw-page-title-main">İzmir Ekonomi Üniversitesi</span> İzmir, Türkiyede bir vakıf üniversitesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Türkiye'nin İzmir şehrinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. 14 Nisan 2001'de kurulan üniversite, Ege Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesidir. Eğitim dili İngilizce ve Türkçedir.

<span class="mw-page-title-main">Zirve Üniversitesi</span> Gaziantep ilindeki eski bir vakıf üniversitesi

Zirve Üniversitesi Gaziantep ilinde bulunan vakıf üniversiteydi. 2009 yılında eğitim-öğretim hayatına başlamıştı. İngilizce ve Türkçe ile öğretim yapan üniversite, Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Arapça ve Osmanlıca derslerini de seçmeli ders olarak vermekteydi. 23 Temmuz 2016 tarihinde, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle üniversite kapatılmıştır.

Toros Üniversitesi, 2009 yılında Mersin'de Mersin Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş olan bir Vakıf Üniversitesi'dir.

<span class="mw-page-title-main">Avrasya Üniversitesi</span> Trabzonda kurulu vakıf üniversitesi

Avrasya Üniversitesi, Trabzon'da yerleşik; Maçka İmar, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfı tarafından kurulmuş kamu tüzel kişiliğine haiz bir vakıf üniversitesi'dir. Yükseköğretim Kurulu'na 2010 yılında yapılan başvuruyu takiben mevzuatta öngörülen süreçler tamamlanmış ve TBMM Genel Kurulunda kanunla Avrasya Üniversitesi'nin kurulması kabul edilmiştir. Kanunun 28.01.2011 tarihli Resmî Gazetede 27829 sayı numarasıyla yayımlanmasıyla Avrasya Üniversitesi tüzel kişiliğini kazanmıştır. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından yönetilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Nişantaşı Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulup, 16/05/2012 tarih ve 6307 sayılı kuruluş kararıyla 31/05/2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla kamu tüzel kişiliğini kazanan bir Vakıf Üniversitesi olarak 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılında faaliyete başlamak üzere yükseköğretimindeki yerini almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Köln Uygulamalı Bilimler Üniversitesi</span>

Köln Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, resmi adı TH Köln – University of Applied Sciences, kısa adı TH Köln'dür), 1971'de Almanya'nın Köln şehrinde kurulan bir yüksek öğretim enstitüsüdür. En eskileri 1833'te kurulan „Königlichen Provinzial-Gewerbeschule“ olan ve 15 aralık 1879'da Köln Şehri Ticaret Koleji olarak yeniden adlandırılan çok sayıda küçük kolejin birleşmesinden oluşturuldu.