
Sinema veya Sinema sanatı, kamera aracılığı ile elde edilmiş görüntülerin bir ışık aracılığı ile beyaz renkte bir perdeye yansıtılarak film adı verilen sesli veya sessiz hareketli videolar elde edilmesi işidir. Üretilen bu filmler, sinema salonu adı verilen özel binalarda gösterilmektedir. Sinema sanatı genel olarak diyalog, kurgu, sahnenin düzeni, ışık, ses ve dekor gibi şeyleri yapılan filme uygun sekilde dizayn edilir. Bu işlemlerin tamamına ise sinema endüstrisi adı verilmektedir. İtalyan asıllı Fransız film kuramcısı Ricciotto Canudo sinemayı, "yedinci sanat" olarak tanımlamış ve ilk sinema 1895 yılında çekilmiştir.

Sundance Film Festivali, Amerikan bağımsız sinemasının en önemli destekçisi olmuş, Hollywood film endüstrisi ve onun Oscar temelli üretim şemasına alternatif getirme amacında olan bağımsız film festivalidir.

Mehmet Güleryüz, Türk ressam, yazar ve tiyatro sanatçısı.

Neil Jordan İrlandalı yazar, senarist ve film yönetmeni.
Retrospektif yaklaşım tarihi olay ya da olguları günümüz şartlarıyla değerlendirmek şeklinde tanımlanan yanlış yöntemdir. Retrospektif yaklaşım terimi, günümüzde, sosyal bilimlerde yapılan araştırmalarda araştırmacının, araştırmanın başlangıcındaki kabulleri, öngörü ve yaklaşımlarıyla araştırma sonucunda ulaştığı gerçekleri, geriye bakarak karşılaştırmasıdır. Bu yolla araştırmacının ve araştırmanın eksiklerini veya yanlışlarını öz-eleştirel bir tarzda ortaya koymasıdır.

Lost dizisi 1. sezonunun 4. bölümüdür. 13 Ekim 2004'te yayınlanan bölümün yazarı David Fury, yönetmeni Jack Bender'dır. Locke merkezli bir bölümdür.

Bedri Baykam, Türk ressam, köşe yazarı ve siyasetçi.

Seinen (青年), genelde 18-30 yaş arası erkek okuyucu/izleyici kitlesini hedef alan bir manga altkümesidir fakat 40 yaş civarı iş adamlarını amaçlayan bazı çizgi romanlarda okuyucu/izleyici kitlesi daha yaşlı olabilir. Çok çeşitli çizim stillerini barındırır ve avangarddan pornografiye kadar değişen oldukça geniş bir konu yelpazesi vardır. Seinen manganın kadınlardaki karşılığı joseidir. Bu tür, "yetişkin" Türkçe terimleriyle karşılaştırılabilir.

Çalıkuşu, 1966 yapımı dramatik Türk filmdir.
Alev Ebüzziya Siesbye, Türk heykeltıraş, seramik ve cam tasarımcısı.

Windows Movie Maker, profesyonel görünümlü başlıkları, geçişleri, müziği ve hatta anlatımı olan ev filmleri ve slayt gösterileri hazırlamaya olanak tanıyan bir Windows Vista özelliğidir. Program 10 Ocak 2017'de yerine yeni bir program konulmadan sonlandırıldı.
Yüksel Arslan, Türk ressam. Kendi geliştirdiği teknikle çeşitli doğal malzemeleri kullanarak ürettiği ve arture adını verdiği resimlerle, özellikle Karl Marx'ın Kapital eserinin etkisiyle çizdiği Kapital serisiyle bilinir. Türkiye'de ve ülke dışında birçok kişisel ve karma sergi açmıştır.

Telekomünikasyon ve bilişim teknolojisinde yeni aygıtların eski aygıtlar tarafından üretilmiş girdileri çalıştırabilme yeteneğine geriye uyumluluk denir. Yeni standartlar için tasarlanmış bir ürün eski standartlara erişebiliyor, okuyor veya oynatabiliyorsa o ürüne geriye uyumludur denir. Örneğin veri biçimleri ve iletişim protokolünü içeren standartlar gibi.

Endişe, senaryosunu Yılmaz Güney'in yazdığı, Şerif Gören'in yönetip tamamladığı 1974 yapımı politik filmdir.
Bir derleme albüm, bir veya birden fazla sanatçının çeşitli kaynaklardan derlenen şarkılarına yer veren albümdür. Şarkılar genellikle ortak özelliklerine göre bir araya getirilir. Albüm tek bir sanatçının şarkılarından oluştuğunda retrospektif bir özellik taşır.

İnci Eviner resim, heykel, yerleştirme sanatı ve video sanatı dallarında ürün veren Türk ressam ve çağdaş sanatçı.

54. Uluslararası Antalya Film Festivali, 1964'te başlayan Uluslararası Antalya Film Festivali'nin 54.'sü. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin, 21-27 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Gürol Sözen Türk ressam, yazar, heykeltıraş, sanat tarihçisi.
Bir anlatı tekniği olarak geriye dönüş, anlatımın mevcut sahneyi zamansal bir devamlılık olmadan kesip geçmiş bir zamana dönmesidir. Geçmişe dönüşler, genellikle ana hikâyenin arka planını doldurmak, tutarsızlıkları engellemek ya da yeni bir hikâye akışı kazanmak için yapılır. Geriye dönüş tekniğinin aksine zaman atlaması tekniğinde gelecekte yaşanacak olaylar ortaya çıkarılır veya îmâ edilir. Hem geriye dönüş hem de zaman atlaması tekniği; karakter gelişimini sağlamak, tutarlı hikâyeler oluşturmak ve yeni hikâye yapıları oluşturmak için kullanılan tekniklerdir. Anlatı tekniklerinde; içsel geriye dönüş, daha önce anlatıda geçen bir olaya dönmek iken dışsal geriye dönüş ise daha önce anlatıda olmayan bir olaya dönmek anlamına gelmektedir.