İçeriğe atla

Resul Kurbekandi

Resul Kurbekandi
Kişisel bilgileri
Tam adıMuhammed Rıza Resul Kurbekandi
Doğum tarihi 27 Ocak 1953 (71 yaşında)
Doğum yeriİsfahan, İran
Boyu1,87 m (6 ft 1+12 in)
MevkiiKaleci
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1965-1980 Zob Ahan 308 (0)
Millî takım kariyeri
1970-1978İran İran
Teknik direktörlük kariyeri
1983-1993 Zob Ahan
1996-1998Sepahan
2003-2007 Zob Ahan
2007-2008 Shahrdari Bandar Abbas
2009 Bargh Shiraz
2009-2010 Saba Qom
2010 Rah Ahan
2012 Zob Ahan
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Resul Kurbekandi (Farsçaرسول کربکندی; d. 27 Ocak 1953), kaleci pozisyonunda görev yapmış İranlı millî futbolcu ve teknik direktördür.

Futbol kariyeri

Kulüp takımları kariyeri

Profesyonel kariyerine 1965 yılında Zob Ahan kulübünde başladı.

Millî takım kariyeri

İran millî futbol takımının 1978 FIFA Dünya Kupası kadrosunda yer aldı.[1]

Kaynakça

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Brezilya millî futbol takımı</span> Brezilyayı uluslararası turnuva ve maçlarda temsîl eden futbol takımı

Brezilya millî futbol takımı,, Brezilya'yı ulusal seviyede temsil eden erkek millî futbol takımıdır. Dünya'nın en başarılı millî futbol takımlarından biridir. Şu ana kadar yapılan bütün Dünya Kupalarına katılmış tek ülkedir. Katıldığı 21 Dünya Kupası'nda 5 şampiyonluğu vardır. Brezilya millî takımının lakabı "Seleçao" yani seçilmişlerdir. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Hollanda'ya 2-1 yenilerek elenmişlerdir. Bu yüzden Brezilya Futbol Konfederasyonu Dunga'yı görevinden almıştır. 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya karşısında uğradıkları 1-7'lik hezimet, ülke genelinde eylemlere neden olmuştur.

Hollanda millî futbol takımı, Hollanda'yı ulusal seviyede temsil eden erkek millî futbol takımıdır. 1988'de Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanan Hollanda millî takımının lakabı portakallardır. 3 kere FIFA Dünya Kupası finali oynadılar ve üçünü de kaybettiler.

Tunus millî futbol takımı, Tunus Futbol Federasyonu tarafından kontrol edilen Tunus millî takımıdır ve lakapları Les Aigles de Carthage 'dir. Dört kez FIFA Dünya Kupası'na katılmayı başardılar. 1978 senesinde ilk kez bu katılan Tunus millî futbol takımı, ilk turu geçmeyi başaramamıştır. Fakat 1978'de Arjantin'de yapılan bu turnuvada, Dünya Kupası'nda Meksika'ya karşı Afrika kıtasından alınan ilk galibiyet olması dolayısıyla tarihe geçmiştir (3-1). Ayrıca bu turnuvada Batı Almanya karşısında kahramanca mücadele ederek, golsüz berabere kalmışlardır. 1978'den sonra geri dönmeleri tam 70 yıl aldı ve son üç turnuvaya katılmayı başardılar. Tunus 23 Haziran 2006'da 2006 FIFA Dünya Kupası'na Suudi Arabistan'la berabere kalarak ve İspanya ve Ukrayna karşısında başarılı oyununa karşın aldıkları yenilgilerin acısını çekerek veda ettiler.

<span class="mw-page-title-main">1978 FIFA Dünya Kupası</span>

1978 FIFA Dünya Kupası, 11'inci Dünya Kupası olarak Arjantin'de 1 Haziran ve 25 Haziran arasında gerçekleşmişti. Arjantin ev sahibi olarak FIFA tarafından Haziran 1966'da seçilmişti. 1978 Dünya Kupası'nı Arjantin, finalde Hollanda'dayı uzatma dakikalarında attıkları gollerle 3-1 kazanarak aldı. Bu; Uruguay, İtalya, Batı Almanya ve İngiltere'den sonra kupayı ilk kez kazanan Arjantin, kupayı ev sahibi olarak kazanan 5. ülke oldu. Hollanda ise 2. defa üst üste finalde kaybetti. Turnuvada Brezilya 3., İtalya da 4. oldu.

<span class="mw-page-title-main">Rob Rensenbrink</span>

Pieter Robert ("Rob") Rensenbrink eski Hollandalı millî futbolcudur. Hollanda millî futbol takımının oldukça başarılı olduğu 1970'li yıllarda millî takım kadrosunda yer almış ve 1974 ve 1978 yıllarında 2 kez üst üste FIFA Dünya Kupası final oynama başarısı göstermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Teófilo Cubillas</span> Perulu futbolcu

Teófilo Juan Cubillas Arizaga, eski Perulu futbolcudur. Birçok otoriteye göre tüm zamanların en iyi Perulu futbolcusudur. 1970'ten 1986'ya kadar Peru millî futbol takımında forma giymiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mario Kempes</span> Arjantinli futbolcu ve antrenör

Mario Alberto Kempes, Arjantinli eski millî futbolcudur. Forvet pozisyonunda oynayan Kempes, Arjantin'de düzenlenen ve kupayı da Arjantin'in kazandığı 1978 FIFA Dünya Kupası'nın en önemli yıldızlarındandır. Üzerinde hâlen tartışmaların sürdüğü bu turnuvada attığı 6 golle kupanın en golcü oyuncusu unvanını da kazandı.

<span class="mw-page-title-main">César Luis Menotti</span> Arjantinli futbolcu ve antrenör

Cesar Luis Menotti veya El Flaco, Arjantinli futbolcu ve teknik direktör. 1978 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyon olan Arjantin'in teknik direktörüdür.

<span class="mw-page-title-main">Resul Hatibi</span>

Resul Hatibi, forvet pozisyonunda görev yapmış İranlı millî futbolcu ve teknik direktör.

Samsunspor 1972-73 sezonu, kırmızı beyazlı ekibin profesyonel liglerdeki sekizinci, 1. Futbol Ligi'ndeki dördüncü sezonu, kuruluşunun sekizinci yılıdır. Resmî kuruluşunun sekizinci yılında 1. Futbol Liginde mücadele eden kulüp ligi 12. olarak tamamlamıştır. Takım, sezona Abdullah Matay yönetiminde başlamış, ilerleyen süreçte Nuri Asan takımın başına geçmiştir. Sezonun en çok gol atan oyuncusu 8 golle Adem Kurukaya olmuştur.

Samsunspor 1973-74 sezonu, kırmızı beyazlı ekibin profesyonel liglerdeki dokuzuncu, 1. Futbol Ligi'ndeki beşinci sezonu, kuruluşunun dokuzuncu yılıdır. Resmî kuruluşunun dokuzuncu yılında 1. Futbol Liginde mücadele eden kulüp ligi 8. olarak tamamlamıştır. Takım, sezona Gazanfer Olcayto yönetiminde başlamış, ilerleyen süreçte Nuri Asan takımın başına geçmiştir. Sezonun en çok gol atan oyuncuları sekizer golle Raşit Dağdeviren ve Temel Keskindemir olmuştur.

Samsunspor 1976-77 sezonu, kırmızı beyazlı ekibin profesyonel liglerdeki on ikinci, 1. Futbol Ligi'ndeki sekizinci sezonu, kuruluşunun on ikinci yılıdır. Resmî kuruluşunun on ikinci yılında 1. Futbol Ligi ve Türkiye Kupası'nda mücadele eden kulüp kupada 3. turda elenmiş, ligi ise 10. sırada tamamlamıştır. Takım, sezonu Kamuran Soykıray yönetiminde geçirmiştir. Sezonun en çok gol atan oyuncusu 6 golle Naim Anuştekin olmuştur.

Samsunspor 1983-84 sezonu, kırmızı beyazlı ekibin profesyonel liglerdeki on dokuzuncu, 2. Futbol Ligi'ndeki dokuzuncu sezonu, kuruluşunun on dokuzuncu yılıdır. Resmî kuruluşunun on dokuzuncu yılında 2. Futbol Ligi ve Federasyon Kupası'nda mücadele eden kulüp kupada 2. turda elenmiş, ligi ise C Grubu 3.sü olarak tamamlamıştır. Takım, sezona Nuri Asan yönetiminde başlamış, 14. haftada Fethi Demircan takımın başına geçmiştir. Sezonun en çok gol atan oyuncusu 12 golle Tanju Çolak olmuştur.

Samsunspor 1984-85 sezonu, kırmızı beyazlı ekibin 2. Futbol Ligi'ndeki onuncu sezonu, kuruluşunun ise yirminci yılıdır. 2. Futbol Ligi ve Federasyon Kupası'nda mücadele eden kulüp kupada 6. turda elenmiş, ligi ise C Grubu 1.si olarak tamamlayarak küme yükselmiştir. Takım, sezonu Fethi Demircan yönetiminde geçirmiştir. Sezonun en çok gol atan oyuncusu 25 golle Tanju Çolak olmuştur.

Samsunspor 1985-86 sezonu, kırmızı beyazlı ekibin 1. Futbol Ligi'ndeki on birinci sezonu, kuruluşunun ise yirmi birinci yılıdır. 1. Futbol Ligi ve Federasyon Kupası'nda mücadele eden kulüp kupada 5. turda elenmiş, ligi ise 3. olarak tamamlamıştır. Takım, sezonu Fethi Demircan yönetiminde geçirmiştir. Sezonun en çok gol atan oyuncusu 33 golle Tanju Çolak olmuştur.

Samsunspor 1990-91 sezonu, kırmızı beyazlı ekibin 2. Futbol Ligi'ndeki on birinci sezonu, kuruluşunun ise yirmi altıncı yılıdır. 2. Futbol Ligi ve Federasyon Kupası'nda mücadele eden kulüp kupada 6. turda elenmiş, ligi ise A Grubu 1.si olarak tamamlayarak küme yükselmiştir. Takım, sezonu Fahrettin Genç yönetiminde geçirmiştir. Sezonun en çok gol atan oyuncusu 17 golle Adnan Medjedović olmuştur.

Samsunspor 1993-94 sezonu, kırmızı beyazlı ekibin 1. Futbol Ligi'ndeki on yedinci sezonu, kuruluşunun ise yirmi dokuzuncu yılıdır. 1. Futbol Ligi ve Türkiye Kupası'nda mücadele eden kulüp kupada yarı finalde elenmiş, ligi ise 5. olarak tamamlamıştır. Samsuspor ayrıca gayrıresmî bir turnuva olan Balkan Kupası'nda şampiyonluk yaşamıştır. Takım, sezonu Gheorghe Mulțescu yönetiminde geçirmiştir. Sezonun en çok gol atan oyuncusu 17 golle Ertuğrul Sağlam olmuştur.

Samsunspor 1994-95 sezonu, kırmızı beyazlı ekibin 1. Futbol Ligi'ndeki on sekizinci sezonu, kuruluşunun ise otuzuncu yılıdır. 1. Futbol Ligi ve Türkiye Kupası'nda mücadele eden kulüp kupada yarı finalde elenmiş, ligi ise 8. olarak tamamlamıştır. Takım, sezonu Gheorghe Mulțescu yönetiminde geçirmiştir. Sezonun en çok gol atan oyuncusu 19 golle Serkan Aykut olmuştur.

Samsunspor 1995-96 sezonu, kırmızı beyazlı ekibin 1. Futbol Ligi'ndeki on dokuzuncu sezonu, kuruluşunun ise otuz birinci yılıdır. 1. Futbol Ligi ve Türkiye Kupası'nda mücadele eden kulüp kupada yarı finalde elenmiş, ligi ise 8. olarak tamamlamıştır. Takım, sezonu Gheorghe Mulțescu yönetiminde geçirmiştir. Sezonun en çok gol atan oyuncusu 14 golle Serkan Aykut olmuştur.

Samsunspor 1999-2000 sezonu, kırmızı beyazlı ekibin 1. Futbol Ligi'ndeki yirmi üçüncü sezonu, kuruluşunun ise otuz beşinci yılıdır. 1. Futbol Ligi ve Türkiye Kupası'nda mücadele eden kulüp kupada 6. turda elenmiş, ligi ise 7. olarak tamamlamıştır. Takım, sezonu Erdoğan Arıca yönetiminde geçirmiştir. Sezonun en çok gol atan oyuncusu 30 golle Serkan Aykut olmuştur.