İçeriğe atla

Remzi Gören

Remzi Gören
Doğum1968
Ünye, Ordu
MilliyetTürk
VatandaşlıkTürkiye
Mezun olduğu okul(lar)Yıldız Teknik Üniversitesi
Kariyeri
DalıMühendislik
Çalıştığı kurumlarSakarya Üniversitesi
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
Doktora
danışmanı
Tarık Baykara
Müzeyyen Marşoğlu
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi eski rektörü

Remzi Gören (d. 1968, Ünye), Türk malzeme bilimi mühendisi, akademisyen, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 5. rektörü.

Hayatı

1968 yılında Ünye'de doğdu. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nde başladığı lisans eğitimini 1992'de tamamladı. Lisansüstü çalışmalarını Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yaptı. 1994-2001yılları arasında araştırma görevlisi unvanıyla Sakarya Üniversitesi'nde çalıştı. 1995'te yüksek lisansını tamamlayıp 1999'da doktor unvanını aldı. 2001 yılından yardımcı doçent unvanıyla Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü'ne atandı. 2006'da doçent, 2011'de profesör unvanını aldı.[1]

2015 yılında Dumlupınar Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimini kazandı ve bu göreve atandı. 23 Mart 2015'te Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'dan görevi devraldı.[2] Görevini 27 Temmuz 2019'da Prof. Dr. Kâzım Uysal'a devretti.[3]

Özel yaşamı

Prof.Dr. Remzi Gören, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynakça

  1. ^ http://akademik.yok.gov.tr []
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2018. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Gebze Teknik Üniversitesi</span> Kocaelide kurulu devlet üniversitesi

Gebze Teknik Üniversitesi veya kısaca GTÜ, 3 Temmuz 1992 tarihinde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla kurulan, Türkiye'deki iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisiydi. 22 Ekim 2014 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen yasa teklifiyle Gebze Teknik Üniversitesi olarak yeniden yapılandırılmasına karar verildi. Üniversite Çayırova yerleşkesinden oluşmaktadır. Üniversite günümüzde 1.370.070 m2 toplam açık alanı ve 26.612 m2 toplam kapalı alanı bulunan Çayırova Kampüsü'nden oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi</span>

15 Kasım 1956 tarihinde Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla eğitime başlayan Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesi 1957-58 eğitim-öğretim yılı başında kurulmuştur. Fakültenin kuruluşundan önce Makina Mühendisliği Bölümü Şubat 1957 tarihinde eğitimine başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Munzur Üniversitesi</span> Tunceli"de kurulu devlet üniversitesi

Munzur Üniversitesi veya eski adıyla Tunceli Üniversitesi, 22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile Bakanlar Kurulunda Tunceli ilinde kurulması kararlaştırılmış olan üniversitedir. İlk kez Tunceli Meslek Yüksekokulu adıyla 1983-1984 Öğretim Yılında Fırat Üniversitesi bünyesinde Elazığ'da öğretime başlamış, ilk mezunlarını 1985 yılında Elazığ'da vermiştir. 1987-1988 Öğretim Yılında Tunceli'ye nakil edilmiştir. 6 Fakülte, 2 Meslek yüksekokulu, 1 Yüksek Okul, 2 Enstitüden ve 5 Araştırma Merkezinden oluşmaktadır. Türkiye'nin ilk ve tek Alevilik Araştırma ve Uygulama Merkezi 8 Temmuz 2009 tarihinde bu üniversitede kurulmuştur. Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olmak için rektörlük görevinden istifa etti. 3 Nisan 2015 tarihinde Prof. Dr. Ubeyde İpek atanmıştır. 6 Haziran 2023 tarihinde rektörlük görevine Prof. Dr. Kenan Peker atanmıştır. 20 Ağustos 2016'da torba kanun ile adı Munzur Üniversitesi olarak değiştirildi.

Hayati Çamaş, Türk veteriner biyokimya profesörü ve bilim insanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Aydın Erel (bilim insanı)</span>

Süleyman Aydın Erel, Türk bilim insanı. Lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamış; Boğaziçi Köprüsü inşaatı sırasında Karayolları Genel Müdürlüğü'nde bir yıl kadar çalışmıştır. 1978 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden "Doktor" unvanını almış; 1978-1979 yılları arasında Almanya Münih Teknik Üniversitesi Ulaştırma Entitüsü'nde konuk araştırmacı olarak çalışmalar yapmış; 1981 yılında "Doçent", 1989 yılında "Profesör" unvanını almıştır. 1973'te araştırma görevlisi olarak göreve başladığı Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı kürsüsünden 2005 yılında emekli olmuştur. Akademik yaşamında demiryolu taşımacılığı ve ulusal ulaştırma politikaları konularında çalışmalar yürütmüştür.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Ticaret Üniversitesi Mücevherat Mühendisliği Bölümü</span>

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mücevherat Mühendisliği Bölümü, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi bünyesinde bulunan, mücevherat üretiminin mühendislik bilimince sistematize edildiği dünyadaki ilk bölüm olarak 2011 yılında açılmış bölüm. 4 yıllık bölümün eğitim dili İngilizcedir ve Küçükyalı Kampüsü'nde eğitim verilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi</span>

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde bulunan mühendislik fakültesidir.

<span class="mw-page-title-main">Hasan Mandal</span>

Hasan Mandal, Türk akademisyen, mevcut İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) rektörü ve eski TÜBİTAK başkanı. 1987 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş, 1992'de Newcastle Üniversitesi'nden Doktora unvanını almıştır.

Ömer Çomaklı, Türk akademisyen ve Atatürk Üniversitesi 16. Rektörü,

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin çekirdeğini Mühendislik Fakültesi oluşturur. Mühendislik Fakültesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi özdeşleşmiştir. Üniversite'nin Teknik unvanının temelinde Mühendislik Fakültesi vardır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Simav Dr. İbrahim Naci Eren Yerleşkesi'nde bulunan teknoloji fakültesidir.

<span class="mw-page-title-main">Konya Teknik Üniversitesi</span> Konyada kurulu devlet üniversitesi

Konya Teknik Üniversitesi, yeni adı ile 2018 yılında kurulan Konya ilinin Selçuklu ilçesinde bulunan devlet üniversitesi.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Sarıbıyık</span> Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü

Mehmet Sarıbıyık, Türk akademisyen ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi rektörü.

<span class="mw-page-title-main">İsmail Koyuncu</span> Türk akademisyen

İsmail Koyuncu, Türk akademisyen ve eski İstanbul Teknik Üniversitesi rektörüdür.

Prof. Dr. Orhan Şahin Eski Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü rektörü.

Prof. Dr. Mehmet Durman Türk akademisyen, metalurji mühendisi.

Alim Yıldız Türk akademisyen, bürokrat.

Prof. Dr. Atilla Kılıç,, Türk fizik akademisyeni, eski rektör.

Prof. Dr. Zafer Utlu, Türk mühendis ve akademisyen. Utlu, Ocak 2021'den Kasım 2023'e kadar Haliç Üniversitesi rektörü olarak görev almıştır.

Mehmet Kul Türk akademisyen, Bürokrat.