İçeriğe atla

Red Moon (yazılım)

Red Moon
Red Moon yazılımının logosu. Bu logoda uluyan bir kurdun beyaz silüetiyle birlikte kırmızı bir ay bulunur.
Orijinal yazar(lar)Marien Raat[1]
İlk yayınlanma9 Haziran 2015 (9 yıl önce) (2015-06-09)
Güncel sürüm3.4.0 / 13 Şubat 2019 (5 yıl önce) (2019-02-13)[2]
Programlama diliKotlin
İşletim sistemiAndroid
Boyut3.9 MB
Erişilebilirlik27 dil[3]
Diller listesi
İngilizce, Fince, Fransızca, Almanca, Italyanca, Japonca, Korece, Norveççe, Portekizce, İspanyolca, Ukraynaca, Türkçe
LisansMIT and GPLv3[1]
Resmî sitesigithub.com/LibreShift/red-moon

Red Moon; Android işletim sistemi için cihaz ekranlarındaki mavi ışığı filtreleyerek geceleri ekrana bakılması sonucunda ortaya çıkan göz yorgunluğunu ve uyku düzeni bozukluklarını azaltmaya yardımcı olmak için tasarlanmış bir ücretsiz uygulamadır.[4] Bu uygulama; cihaz ayarlarından bağımsız olarak renk sıcaklığı, ekran parlaklığı ve filtreleme düzeyi ayarlanmasını sağlayarak aynı zamanda ekran parlaklığının en düşük parlaklık seviyesinden daha düşük bir etkin parlaklık seviyesine ayarlanabilmesini sağlar. Red Moon için root yapılması gerekmez.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ a b "LICENSE". Github. 3 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2019. 
  2. ^ "Releases". Github. 16 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2019. 
  3. ^ "Red Moon Translations" (İngilizce). 25 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2022. Red Moon Translations 
  4. ^ "red-moon/LICENSE.spdx". GitHub. 3 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2019. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Akıllı telefon</span> Mobil İletişim Cihazı

Akıllı telefon, cep telefonunun sağladığı klasik özelliklere, bilgisayar dünyasının bir ürünü olan PDA’lerin özelliklerinin de eklenmesiyle tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazıdır. Akıllı telefonlarda mobil işletim sistemleri bulunur bu sayede birçok farklı amaç için daha aktif bir şekilde kullanılabilir ve neredeyse her iş için bir uygulama bulunabilir.

<span class="mw-page-title-main">Android</span> Mobil işletim sistemi

Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.

<span class="mw-page-title-main">Android Jelly Bean</span> Android sürümünün Google tarafından geliştirilen, 2012de tanıtılan 10. sürümü

Android Jelly Bean veya Android 4.1-4.3.1 Jelly Bean, Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 10. versiyonudur. Sürümün ilk 4.1 versiyonu 9 Temmuz 2012 yılında tanıtılmıştır.Sürüm Linux kernel 3.0.31 bazında yaratıldı ve ona "Jelly Bean" ismi verildi. İlk kez 27 Haziran 2012 yılında Google I/O konferansında yeni sürüm hakkında ilk bilgiler duyuruldu. İşletim sistemi daha yumuşak ve daha duyarlı olması için tasarlanmış performans iyileştirmeleri, yeni aksiyon düğmeleri ve diğer iç değişiklikleri ile bildirim sistemindeki iyileştirme üzerinde duruldu. Sürümle beraber Asus tarafından üretilen Nexus 7 tableti ve Nexus Q medya oynatıcı meydana çıkardı.

<span class="mw-page-title-main">Android Lollipop</span> Android işletim sisteminin 5. ana sürümü

Android Lollipop veya Android 5.0-5.1.1 Lollipop Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 12. versiyonu olan mobil işletim sistemidir. Google yeni sürüm hakkında bilgileri Google I/O konferansında, 25 Haziran 2014 yılında açıkladı. Genellikle Google yeni sürümlerinin kod isimlerini latin alfabesinin seri harfleri ile isimlendiriyor ve yeni sürüme bu harfle başlayan yiyecek adını veriyor. Bu kez yaratılacak yeni sürümün kod adı A,B,C,D,E,F,G,H,İ,J,K harflerinden sonra "Android L" idi. Sürüm, dahili olarak "Lemon Meringue Pie" kod adını aldı. 15 Ekim 2015 yılında Google yeni sürümün isminin "L" harfine uygun olarak dünyanın en popüler şekerlemelerinden biri "Lolipop" olacağını ilan etti. Sürümün 5.0 versiyonu 28 Ekim 2015 yılında kullanıcılara tanıtıldı. Sürüm Linux kernel 3.16.1 bazında yaratıldı. Yeni sürüm ilk kez olarak "over-the-air" (OTA) aracılığıyla güncellemeye sunuldu. Onun kaynak kodu 3 Kasım 2014 yılında kullanıma verildi.

<span class="mw-page-title-main">Android Marshmallow</span> Android işletim sisteminin 6. ana sürümü

Android Marshmallow veya Android 6.0-6.0.1 Marshmallow, Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 13. versiyonudur. Yeni sürüm hakkında bilgileri Google şirketinin CEO'su Sundar Pichai 28 Mayıs 2015 yılında Google I/O konferansında açıkladı. Genel olarak Google yeni sürümünün kod ismini "L" harfinden sonra "Android M" olarak isimlendirdi. Sürüm Android Lollipopun geliştirilmiş versiyonu olarak yeni izinler mimarisi, bağlamsal asistanları için yeni API'ler, arka plan aktivitesini azaltan yeni bir güç yönetim sistemi, Parmak izi tanıma ve USB-C desteği, verileri ve uygulamaları SD karta taşıma ve onları birincil depolama şeklinde kullanma özelliği gibi özellikleri vardır.

<span class="mw-page-title-main">Android Nougat</span> Android işletim sisteminin yedinci ana sürümü

Android 7.0 - 7.1.2 "Nougat" Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 14. versiyonudur. Yeni sürümün daha önceki kod adı Android N oldu. 9 Mart 2016 tarihinde önce mevcut Nexus cihazları için fabrika görüntüleri ile bir geliştirici önizlemesi olarak yeni "Android Beta Programı" ile piyasaya sürüldü. Versiyon API level 24'te oluşturulmuştur. Resmen ilk olarak Google Nexus cihazları için güncelleme almakla, 22 Ağustos 2016 tarihinde serbest bırakıldı. LG V20, Nuga ile piyasaya çıkan ilk akıllı telefon oldu.

Android Beam Android mobil işletim sisteminin bir özelliğidir ve veriler yakın alan iletişimi (NFC) üzerinden aktarılabiliyor. Bu, web yer imlerin, iletişim bilgilerinin, yön, YouTube videoların ve diğer verilerin hızlı kısa menzilli alışverişini sağlar. Android Beam Android Ice Cream Sandwich sürümünde tanıtıldı. Hizmet 16 Eylül 2013 tarihinde Bump Technologisinin (Bump) Google tarafından satın alınmasından sonra geliştirildi.

<span class="mw-page-title-main">Nexus 5X</span>

Nexus 5X, Nexus serisinin bir parçası olarak Google Inc. ile birlikte geliştirilen ve pazarlanan LG Electronics tarafından üretilen bir Android™ akıllı telefon. Nexus 5X'in yanı sıra Nexus 6P, yenilenmiş bir arayüz, performans iyileştirmeleri, artan Google Asistan entegrasyonu ve diğer yeni özellikler sunan Android 6.0 Marshmallow için başlatma cihazları olarak hizmet etti. Nexus 5X, 29 Eylül 2015'te açıklandı. Şu anda, Nexus 6, Nexus 6P ve Pixel ile birlikte Project Fi'ye bağlanabilen birkaç telefondan biridir. 4 Ekim 2016'da Google ardılı olan Google Pixel'i sundu. Google'a göre Nexus 5X-a, Eylül 2017 yılına kadar Android sürüm güncellemelerini alması için garanti veriliyor.

<span class="mw-page-title-main">Nexus 6P</span>

Nexus 6P , Google tarafından geliştirilen ve pazarlanan ve Huawei tarafından üretilen bir Android™ akıllı telefon. Google'ın Android cihazlarının Nexus serisinin en önemli cihazı olan Nexus 6'yı başardı. San Francisco'da düzenlenen Google Nexus 2015 basın etkinliğinde Nexus 5X ile birlikte 29 Eylül 2015'te resmen açıkladı, aynı gün ABD, İngiltere, İrlanda ve Japonya'da ön sipariş için hazırlandı. Daha önceki Nexus cihazlarına kıyasla önemli değişiklikler, Nexus 6'dan daha ince ve daha hafif bir alüminyum tabanlı gövde, Nexus Imprint adlı bir arka parmak izi okuyucu, daha hızlı sekiz çekirdekli bir Snapdragon 810 v2.1 sistem-on-chip (SoC), bir AMOLED ekran, daha iyi kameralar, geliştirilmiş LTE bağlantısı, geri dönüşümlü bir USB-C dock konektörü ve kablosuz şarjın çıkarılması. Nexus 6P, Nexus 5X ile birlikte, yenilenmiş bir arayüz, performans ve pil ömrü iyileştirmeleri, Google Asistan dokunma entegrasyonu, ince taneli bir izin modeli, parmak izi doğrulama ve yeni nesil güvenlik modelleri tanıtan Android 6.0 "Marshmallow" için başlatma cihazları olarak hizmet veriyor.

<span class="mw-page-title-main">One UI</span> Samsung tarafından tasarlanan ve Samsungun önceki arayüzlerine kıyasla daha kolay bir kullanım sağlayan arayüz.

One UI, Samsung Electronics tarafından Android cihazları için geliştirilen bir yazılım yerleşimidir. Samsung Experience ve TouchWiz'in ardından, geniş ekranlı akıllı telefonların tek elle kullanılmasını kolaylaştırmak için özel optimizasyonlarla daha da kolaylaştırılacak şekilde tasarlanmıştır. Samsung'un 2018'deki geliştirici konferansında tanıtıldı ve ilk olarak Samsung firmware güncellemelerinin bir parçası olarak Android P ile tanıtıldı.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy Ace</span>

Samsung Galaxy Ace ; TouchWiz arayüzü ve açık kaynak kodlu Android işletim sistemiyle çalışan, Samsung Electronics tarafından üretilmiş bir akıllı telefondur. 11 Şubat 2011'de duyurulan ve satışa çıkarılan cihazda, 800 Mhz işlemcisi ve Adreno 200 grafik işlemcisi bulunan Qualcomm MSM7227 çipi bulunur. Siyah renkli cihazın arka kapağı için siyah, lacivert ve beyaz olmak üzere 3 renk seçeneği bulunmaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy A31</span> Akıllı telefon

Samsung Galaxy A31, Samsung Galaxy A serisinin 2020 modellerinin bir parçası olarak Samsung Electronics tarafından geliştirilmiş, Android işletim sistemini kullanan orta seviye bir akıllı telefondur. Cihaz, Samsung Galaxy A30'un halefi, Samsung Galaxy A32 ve Samsung Galaxy A32 5G'nin selefidir. Cihaz, Android 10 işletim sistemi ve Samsung'un kendi arayüzü One UI 2.1, kullanıcı arayüzü ile yüklü gelmektedir.

Nokia 3.1; HMD Global'in Nokia markalı, Android işletim sistemini kullanan, Mayıs 2018'de satışa çıkarılmış giriş seviyesi bir akıllı telefonudur. Cihaz, sonradan Android 9 Pie'a güncellenebilen Android 8.0 Oreo ile satışa çıkarılmıştır. Cihaz, Google'in Android One programının bir parçasıdır.

<span class="mw-page-title-main">OnePlus 5T</span>

OnePlus 5T; OnePlus tarafından üretilmiş, satışa çıkarılmış ve pazarlanmış; Android işletim sistemini kullanan bir akıllı telefondur. Cihaz, 16 Kasım 2017'de YouTube'dan canlı yayınlanan basın etkinliğinde tanıtılmıştır. Cihaz, 21 Kasım 2017'de satışa çıkmıştır. Cihaz, sadece 5 ay önce tanıtılmış selefi OnePlus 5'in güncellenmiş halidir. Cihazdaki dikkat çeken değişikliklerden bazıları; daha büyük ekran, daha ufak olan çerçeveler ve parmak izi okuyucusunun ön taraf yerine arka panele konumlandırılmasıdır. OnePlus 6, 17 Mayıs 2018'de OnePlus 5T'nin yerini almıştır.

H1droid projesi; Vodafone, LiMo işletim sistemi ile çalışan Samsung H1 cep telefonunu sattığı zamanda başlamıştır. LiMo işletim sistemi ile çalışan cihaz sayısı o kadar azdı ki bu cihazlar için sadece birkaç tane uygulama mevcuttu. Bu sınırlamadan dolayı Samsung H1 sahipleri, cihazlarında iyi donanım özellikleri bulunduğu için cihazlarına daha bilindik bir işletim sistemi olan Android yüklemek istemişti. LiMo işletim sistemi, işletim sistemi değişimi için bir platform olabilecek Android ile diğer özellikleri de paylaşmaktaydı. Bu fikirle beraber bir grup yazılım meraklısı; dünya çapındaki blog sitelerinde fikirlerini paylaşmış, H1droid'i geliştirmiş ve İnternet'te yayınlamıştır. Birkaç hata bulunan yazılım, hala geliştirme aşamasındadır ve yazılımın geliştirilmesi devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Huawei P30</span>

Huawei P30; Huawei tarafından üretilmiş, Android işletim sistemini kullanan bir akıllı telefon serisidir. 26 Mart 2019'da tanıtılan seri, Huawei'nin P serisinin bir parçası olan P20 serisinin yerini almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy S Advance</span>

Samsung GT-I9070 Galaxy S Advance ; Samsung Electronics tarafından üretilmiş, Android işletim sistemini kullanan bir akıllı telefondur. Cihaz, 30 Ocak 2012'de duyurulmuş ve Nisan 2012'de Samsung Galaxy S'in gelişmiş bir versiyonu olarak satışa çıkarılmıştır.

f.lux

f.lux, konuma ve günün saatine göre ekran renk sıcaklığını ayarlayarak gözler için işe yarar rahatlama sunan bir çapraz platform bilgisayar programıdır. Program, geceleri ekran kullanımı sırasında göz yorgunluğunu azaltarak uyku düzeninin bozulmasını azaltmaya yardımcı olması için tasarlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy A41</span> Samsungun orta seviyeli akıllı telefonu

Samsung Galaxy A41; Samsung Electronics tarafından Samsung Galaxy A serisinin 2020 versiyonunun bir parçası olarak geliştirilmiş, Android işletim sistemini kullanan orta seviye bir akıllı telefondur. Cihaz, 18 Mart 2020'de duyurulmuş ve ilk olarak 22 Mayıs 2020'de Samsung Galaxy A40'ın halefi olarak piyasaya sürülmüştür. Cihaz, Android 10 işletim sistemi ve Samsung'un One UI 2.1 kullanıcı arayüzü yüklü gelir.

scrcpy

scrcpy, bir Android cihazın bir Windows, MacOS veya Linux masaüstü bilgisayardan kontrol edilmesini sağlayan özgür ve açık kaynaklı bir ekran yansıtma uygulamasıdır. Yazılım şu anda bir Android öykünücüsü olan Genymotion'u geliştiren Genymobile tarafından geliştirilmektedir.