İçeriğe atla

Rauf (anlam ayrımı)

Film

  • Rauf (Barış Kaya ve Soner Caner yapımı film)

Dinler

  • Rauf

Kişiler

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Rauf Denktaş</span> Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin ilk cumhurbaşkanı

Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Türkü siyasetçi ve yazardır. Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır. 1983'ten 2005'e kadar toplamda 21 yıl 5 ay 9 gün cumhurbaşkanlığı yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Mehmed Emin Rauf Paşa</span> 168. Osmanlı sadrazamı

Mehmet Emin Rauf Paşa iki kez II. Mahmud ve üç kez Abdülmecid döneminde toplam 5 kez 14 sene 7 ay 36 gün sadrazamlık yapmış olan Osmanlı devlet adamıdır.

<span class="mw-page-title-main">Mondros Mütarekesi</span> Osmanlı İmparatorluğunu fiilen sona erdiren ateşkes antlaşması

Mondros Mütarekesi ya da Mondros Ateşkes Antlaşması, I. Dünya Savaşı sonunda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında imzalanan mütarekename. Osmanlı İmparatorluğu adına Bahriye Nazırı Rauf Bey tarafından, Limni adasının Mondros Limanı'nda demirli Agamemnon zırhlısında 30 Ekim 1918 akşamı imzalanmıştır. Bu antlaşma ile beraber Osmanlı İmparatorluğu fiilen sona ermiştir.

Eleştiri, bir kişi, eser ya da konuyu doğru ve yanlışlarını göstererek anlatmak amacıyla yazılan kısa metinlerdir. Sanat, edebiyat, düşünce eserlerini hem öz hem yapı yönünde açıklayan, başarılı ve başarısız ya da değerli ve değersiz yönlerini gösteren, bunları örneklerle somutlayıp belirten yazıdır.

<span class="mw-page-title-main">Rauf Orbay</span> Türk asker ve siyasetçi

Hüseyin Rauf Orbay, Türk asker, siyasetçi. Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde, Kurtuluş Savaşı'nda ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde önemli görevlerde bulunmuştur. Trablusgarp ve Balkan Savaşları'nda gösterdiği başarıdan ötürü Hamidiye Kahramanı olarak tanındı. 1918 Ekim'inde Osmanlı Devleti'nin Bahriye Nazırı olarak görev yapan Orbay, devletin çöküş belgesi olan Mondros Mütarekesi'ni hükûmet adına imzalayan kişidir.

<i>Hamidiye</i> (kruvazör)

Hamidiye, "Abdülhamid kruvazörü" olarak 1903 yılında İstanbul sularına gelerek Osmanlı donanmasına katılan ve İkinci Meşrutiyet'in ardından adı Hamidiye olarak değiştirilen bir gemi.

<span class="mw-page-title-main">Baf</span> Kıbrısta bir liman kenti

Baf diğer adıyla Paphos, Kıbrıs'ta bir liman kentidir. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin batı kesiminde yer alan Baf kazasının idari merkezidir. Yerlileri tarafından 'Kasaba' diye de anılır. Bir liman kenti olan Baf, farklı ve yeşil bitki örtüsüyle bilinir. Ayrıca canlı bir turizm merkezidir. Kral Mezarları, Kato Paphos Arkeoloji Parkı gibi antik yapılara ev sahipliği yapmaktadır Belediye Başkanı Ozan Demirkol'dur.

Mehmet Rauf, Türk hikâyeci ve romancı. Mehmet Rauf'un dışında, Rauf Vicdani, Besim Rauf, Cemil Jüpon, Ali Necdet, Mehmet Nafiz imzalarını da kullandı.

<i>Posta</i> (gazete) günlük Türk gazetesi

Posta, Demirören Holding'e bağlı günlük Türkçe bir gazetedir. Rauf Tamer, Erdoğan Aktaş, Hakan Çelik ve Mesut Yar yazarları arasındadır. 7 Kasım 2016 tarihi itibarıyla, Türkiye genelinde Hürriyet ve Sabah gazetelerinin ardından en çok tiraja sahip olan üçüncü gazetedir.

Mahmoud Abdul-Rauf, Amerikan eski basketbolcu.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan Komünist Partisi (1993)</span> Azerbaycanda siyasi parti

Azerbaycan Komünist Partisi, Azerbaycan'da faaliyet gösteren siyasi partidir. 1993 yılında Ramiz Ahmedov tarafından kurulmuş ve Adliye Bakanlığı'nca 1994'te resmî olarak kayda alınmıştır. Parti kuruluşundan itibaren bölünmeler yaşamış ve her fraksiyon gerçek Azerbaycan Komünist Partisi'nin kendileri olduğunu ileri sürmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Taşucu Atatürk Evi</span>

Taşucu Atatürk Evi, Silifke'nin Taşucu beldesinde bulunan ve 12 Mayıs 2005'te açılan yapı. Atatürk'ün doğduğu Selanik'teki evle doğru orantıda ve aynı biçimde yapılmıştır. Atatürk'ün doğduğu evin benzeri olan Ankara ve İstanbul'da bulunan yapılardan sonra Türkiye'de yapılan üçüncü benzer evdir. Açılışa KKTC eski cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Şerif Mehmed Rauf Paşa</span> Osmanlı devlet adamı

Şerif Mehmed Rauf Paşa ya da kısaca Rauf Paşa Osmanlı devlet adamıdır.

<i>Mahalleye Gelen Gelin</i>

Mahalleye Gelen Gelin, Bülent Oran'ın senaryosunu yazdığı, Osman F. Seden'in yönettiği 1961 yapımı Türk filmidir.

Mustafa Rauf İnan, Türk bürokrat.

<span class="mw-page-title-main">4. İcra Vekilleri Heyeti</span> 1922-1923 yılları arasında görev yapan heyet

IV. İcra Vekilleri Heyeti, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında milliyetçiler tarafından kurulan dördüncü hükümettir. 12 Temmuz 1922 - 4 Ağustos 1923 tarihleri arasında görev yapmış, reisliğini Hüseyin Rauf Bey yapmıştır.

Rauf Buzayen, Tunuslu eski futbolcudur. Defans pozisyonunda görev almaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Yaraşdın mene</span>

"Yakıştın Bana", Azeri şarkıcı Aygün Kazımova ve Rauf Ahmedov'un şarkısıdır. Söz ve müziği Nicat Melikov'a aittir.

Ahmed Rauf, Entag El Harby takımında forvet pozisyonunda görev yapan Mısırlı millî futbolcudur.

"Rauf Aliyev", aşağıdaki şeylerle ilgili olabilir: