İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2001 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon dolara mal olmuştur.
Norveç, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1960 yılında, Norsk rikskringkasting (NRK) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır.
Moldova, İlk katıldığı 2005 yılından beri Eurovision Şarkı Yarışması'na 18 kez katılmıştır. Ülke en iyi derecesini 2017 yılında "Hey, Mamma!" adlı şarkısıyla SunStroke Project müzik grubu ile 3. olarak almıştır.
Letonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 2000 yılından beri 19 kez katılmış, İlk katıldığı yıl "My Star" adlı şarkısıyla Brainstorm müzik grubunun temsil ettiği yarışmada 3. olmuştur. Letonya 2002 yılında "I Wanna" adlı şarkısıyla Marie N ile yarışmayı kazanmıştır. Letonya yarışmayı kazanan ikinci Sovyet ülkesi olmuştur. 2003 yarışması başkent Riga'da yapılmıştır. Ülke üçüncü kez İlk 10'da 2005 yılında Walters & Kazha ikilisiyle 5. olarak yer almıştır.
Yeni Malatyaspor, Malatya merkezli bir spor kulübüdür. Takım, şu anda 1. Lig'de mücadele etmektedir. Renkleri sarı-kırmızı-siyah olup birçok spor branşında faaliyet göstermektedir. Maçlarını Yeni Malatya Stadyumu'nda oynamaktadır.
İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul ilinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 2009 yılında Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.
Midori, WebKit motoru kullanan, GTK+ 2 arayüzlü, hafif ve hızlı bir bir ağ tarayıcısıdır. Xfce masaüstü ortamının bir parçasıdır.
Kali; Linux tabanlı, CD'den başlatma seçenekli BackTrack yapımcıları tarafından 2013 yılında oluşturulmuş olan bir güvenlik kontrol işletim sistemi. Offensive Security Ltd. aracılığıyla Mati Aharoni, Devon Kearns ve Raphaël Hertzog tarafından geliştirilmekte ve finanse edilmektedir. İçerisindeki araçlar sayesinde birçok alanda güvenlik testi yapmak ve yazılım geliştirmek mümkün. Masaüstü ortamı olarak KDE, GNOME ve Xfce ortamı bulunmaktadır. Ayrıca 64-bit (amd64), 32-bit (i386), ARM ve Armel alt yapı desteği de vardır.
Raspberry Pi ; Raspberry Pi Vakfı tarafından Birleşik Krallık'ta, gelişmekte olan ülkelerin okullarında basit bilgisayar bilimi öğretilmesi amacıyla geliştirilen bir single-board computer (SBC)'dir.
ownCloud, genel bir terimle dosya barındırma hizmeti hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Yaygın kullanılan Dropbox, Google Drive hizmetlerinin aksine özgür ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Kullanıcılar ownCloud'u bir özel sunucu içerisine kurarak hiçbir ücret ödemeden ve depolama miktarında veya bağlanan istemci sayısında sınır olmaksızın kullanabilir.
Banana Pi, Çin'de üretilmiş tek kart bilgisayardır. Android, Ubuntu ve Debian çalıştırabilir. Raspbian işletim sistemi Debian'ın armhf
portu ile derlenmesi koşuluyla çalıştırılmaktadır. Allwinner A20 SoC kullanır ve bu linux-sunxi portu tarafından büyük ölçüde desteklenmektedir.
Hukuk ve Adalet Partisi (Lehçe:
Premier League Ayın Golü veya Guinness ile olan sponsorluk anlaşması gereğince Guinness Premier League Ayın Golü, Premier League'de, her ayın en iyi golünü attığı belirlenen oyuncuya verilen ödülüdür. Kazanan futbolcu; halk tarafından verilen ve toplamda %10'luk bir etki yaratan çevrimiçi oylara ek olarak, "uzman"ların yer aldığı bir kurul tarafından verilen oylarla belirlenir. Ödülün verilmesine 2016-17 sezonu başında, ligin ana sponsoru Carling tarafından Carling Premier League Ayın Golü adıyla adıyla verilmeye başlanan ödül, 2016-2024 arasında Budweiser ile olan sponsorluk anlaşması gereğince Budweiser Premiership Ayın Golü adını taşımıştı.
Puffin Browser, CloudMosa tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır.
TwisterOS, Pi Labs tarafından Raspberry Pi için oluşturulan 32-bit bir işletim sistemidir. Başlangıçta single board computer için, birkaç ay sonra x86_64 PC sürümü yayınlandı. Twister Raspberry Pi OS tabanlıdır Lite ve XFCE masaüstü ortamını kullanır. Twister OS ayrıca RK3399 ile ARM CPU'ya sahip SBC'ler için tasarlanmış "Twister OS Armbian" adlı bir sürüme sahiptir ve çoğu tek kartlı bilgisayar için de kullanılabilir. İşletim sisteminin dört sürümü vardır: TwisterOS Full, Twister OS Lite, Twister UI ve Twisters OS Armbian olmak üzere 4 sürümü bulunmaktadır.
IceWM, Marko Maček tarafından X Pencere Sistemi grafik altyapısı için yazılmış bir istiflenebilir pencere yöneticisidir. Sıfırdan C++ dilinde yazılmış ve GNU LGPL lisansı altında yayımlanmıştır. Bellek ve işlemci bakımından görece olarak hafif ve Windows 95, Windows XP, Windows 7, OS/2, Motif ve diğer grafiksel kullanıcı arayüzlerine benzer temalarla gelmektedir. IceWM, hafif ve özelleştirilebilir olmasıyla beraber görünüş ve his olarak başarılı olması için tasarlanmıştır.
Parrot OS, Debian tabanlı güvenlik, gizlilik ve geliştirme odaklı olmayı amaçlamış Linux dağıtımıdır.
Pi-hole, bir DNS düdeni ve isteğe bağlı olarak özel bir ağda kullanılması amaçlanan bir DHCP sunucusu olarak işlev gören Linux ağ düzeyinde bir reklam ve internet izleyicisi engelleme uygulamasıdır. Raspberry Pi gibi ağ özelliğine sahip düşük güçlü gömülü cihazlar için tasarlanmıştır ancak hemen hemen her Linux makinesine kurulabilir.
Steam Link, kişisel bir bilgisayardan veya Steam Machine'den kablosuz olarak bir mobil cihaza veya başka bir monitöre Steam içeriği akışı sağlamak için Valve Corporation tarafından yapılmış bir donanım ve yazılım çözümüdür. Steam Link, ilk olarak Kasım 2015'te Steam Makinelerinin çıkışıyla birlikte bir donanım aygıtı olarak piyasaya sürüldü. Valve, mobil cihazlar ve akıllı televizyonlar için yazılım tabanlı Steam Link uygulamasını desteklemek ve Raspberry Pi mikro bilgisayarı için bir yazılım paketi olarak Steam Link sağlamak adına Kasım 2018'de Steam Link donanım cihazını durdurdu.
ARM Cortex-A53, ARM Holding'in Cambridge tasarım merkezi tarafından tasarlanan 64 bitlik bir komut seti olan ARMv8'i uygulayan ilk iki merkezi işlem biriminden biridir. Cortex-A53, bazı talimatları çift yayınlayabilen 2 genişlikte bir kod çözme süperskalar işlemcisidir. 30 Ekim 2012 tarihinde duyuruldu ve ARM tarafından daha güçlü Cortex-A57 mikromimarisine tek başına, daha enerji verimli bir alternatif olarak veya daha güçlü bir mikromimarinin yanında bir big.LITTLE yapılandırmasında kullanılmak üzere pazarlanıyor. Diğer ARM fikrî mülkiyet ve işlemci tasarımları gibi lisans sahipleri için bir IP çekirdeği olarak mevcuttur.