Raffaello Sanzio da Urbino, kısaca Rafael olarak bilinen Rönesans döneminin İtalyan ressamı ve mimarıdır. Çalışmaları, şekillerin belirginliği, eserlerinin zenginliği ve insan ihtişamın neoplatonic fikirlerinin ifadesindeki görsel başarıları sebebiyle takdir görmektedir. Michelangelo ve Leonardo da Vinci ile birlikte, bu dönemin geleneksel üçlüsü olarak büyük üstatlarını oluşturmaktadır.
Elveda Lenin! Alman yapımı filmdir. Wolfgang Becker tarafından 2003 yılında çekilmiş olan film, Doğu Almanya'nın son yıllarında sosyalizme inanmış bir anne ile oğlu arasındaki ilişkiyi anlatmaktadır.
Gustav Klaus Wolfgang Schäfer, Alman baterist. Tokio Hotel grubunun üyesidir.
Kültürel soykırım ya da etnosit, kültürel, ekonomik, askeri vb. diğer alanlarda, diğerlerine göre daha güçlü olan bir kültürün, bünyesinde yaşadığı insanların kültürlerinin unutulmasına yönelik yaptığı soykırım çalışmalarına verilen sıfattır. Diğer etnik dillerin yokedilmeye çalışılması, diğer etnik gruplara ait tarihi kalıntıların tahribatı, psikolojik olarak aşağılık kompleksini aşılama, tarihi saptırma gibi faaliyetler kültürel soykırımın işlevleri olarak görülebilir. Kültürel soykırımda amaç, bir milletin milli duygularını yıkmak, onları aşşağılık kompleksine sokmak, tarihi, kültürel ve sosyal iç dinamiklerini bozmak, bu doğrultuda kendi etnik grubuna katılmasını sağlamaktır. Tarihin birçok döneminde kültürel soykırım uygulamaları ile karşılaşılmıştır. Tarih sahnesinden silinen birçok etnik grubun bu tür uygulamalara maruz kaldığı düşünülmektedir.
Carl Spitzweg, Romantizmin ve Biedermeier çağının temsilcilerinden Alman şair ve ressam.
Ahnenerbe, Nazi Almanyası'nda nasyonal sosyalizm ile birlikte, spiritüel, eski Nordik Germen inanışlarını araştıran, Parapsikoloji ile ilgilenen ve Nazi Partisini oldukça etkileyen medyumlardan oluşan gizli örgüt.
Raffaele Gualazzi, İtalyan şarkıcı ve piyanisttir. Genellikle Raphael Gualazzi ismiyle bilinir.
"Follia d'amore", Raphael Gualazzi tarafından seslendirilen şarkı. 2011 Sanremo Müzik Festivali'nin çıkış yapan sanatçılar kategorisinin galibidir ve eleştirmenler tarafından en iyi çıkış yapan sanatçılar ödülü "Mia Martini" ile ödüllendirilmiştir.
Raphaël Xavier Varane, Fransız eski millî futbolcudur. Varane 31 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.
Winfried "Winnie" Schäfer, Alman eski futbolcu ve teknik direktör.
Hans Schäfer, Alman eski futbolcudur. 1948-1965 yılları arasında 1. FC Köln takımında oynamış, 39 kez giydiği millî takım formasıyla da 15 gol kaydetmiştir. 1954, 1958 ve 1962 yıllarında üç kez Dünya Kupası'nda yer almış ve toplamda 7 gol atmıştır. 1957-1962 yılları arasında 16 maçta millî takım kaptanlığı yapmıştır.
Serge Haroche, Işık parçacıkları ve fotonlar üzerine çalışmasıyla tanınır. Fransa da bir Kolejde Kuantum Fizik Kürsüsü başkanıdır. Yaptığı çalışmalarla 2012 Nobel Fizik Ödülüne layık görülmüştür.
Raphaël Guerreiro, defans pozisyonunda görev yapan Portekizli millî futbolcudur.
Miguel Rafael Martos Sánchez, İspanyol şarkıcı. Karina, Raphael iki kez ülkesini temsil etmiş 1966 yılında "Yo soy aquél" adlı şarkıyla 7.olmuş, 1967 yılında ise "Hablemos del amor" adlı şarkıyla 6. olmuştur.
"Hablemos del amor", 1967 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya'yı temsil eden Raphael tarafından seslendirilen İspanyolca şarkıdır. İspanya, yarışma sonunda Monako'nun ardından 9 puanla altıncı olmuştur.
"Yo soy aquél", 1966 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya'yı temsil eden Raphael tarafından seslendirilen İspanyolca şarkıdır. İspanya, yarışma sonunda Yugoslavya ile birlikte 9 puanla yedinci olmuştur.
Marcel Schäfer,, Alman futbolcu, VfL Wolfsburg'da oynamaktadır.
Schäfer, bir Almanca soyadı, şu anlamlara gelebilir:
- Ernst Schäfer (1910–1992), Alman avcı ve zoolog
- Gustav Schäfer, Alman baterist
- Hans Schäfer (1927–2017), Alman eski futbolcu
- Karl Schäfer (1909–1976), Avusturyalı buz patenci ve yüzücü
- Marcel Schäfer, Alman futbolcu
- Raphael Schäfer, Alman kaleci
- Winfried Schäfer, Alman eski futbolcu
Dagmar Schäfer Alman sinolog ve bilim tarihçisidir. Berlin'deki Max Planck Bilim Tarihi Enstitüsü'nün genel müdürüdür. Berlin Teknik Üniversitesi teknoloji tarihi onursal profesörü; Sinoloji Enstitüsü, Berlin Özgür Üniversitesi ve Tianjin Üniversitesi'nde ise yardımcı profesördür (2018-2021). Daha önce Şanghay Jiao Tong Üniversitesi Bilim Tarih ve Kültür Okulunda misafir profesördü. Aynı zamanda Çin Araştırma Merkezi'nin direktörlüğünü yaptı.
Talat Paşa suikastı, 15 Mart 1921'de eski Osmanlı sadrazamı ve İttihat ve Terrakinin kurucularından Talat Paşa'nın Berlin'de Ermeni öğrenci Soğomon Tehliryan tarafından yapılan suikast sonucu öldürülmesidir. Duruşması sırasında Tehliryan, "Bir adam öldürdüm ama katil değilim" dedi ve jüri kararıyla beraat etti.