
Hip hop, 1970'li yılların sonunda Amerika'da kötü koşullarda ve azınlık olarak yaşayan siyahilerin gündemden uzaklaşmak ve eğlenmek için oluşturduğu bir kültür, yaşam tarzı ve sanat akımıdır. Bu kültür Rap müziği, Graffiti sanatı, Breakdance'ı ve DJ'liği içerir. Hip hop kültürünün doğmasında Blues, Funk, Soul ve Caz müziğinin etkisi büyüktür.
Punk rock, kökenleri 1974 ve 1975 yıllarına, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'a dayanan ve kendisini Green Day, The Exploited, Ramones,The Damned ve The Clash gibi gruplarla kanıtlamış düzen karşıtı rock müzik hareketidir.

The Clash, 1976'da kurulan ve 1986 yılında dağılan İngiliz punk rock grubu. 70'li yılların sonlarındaki orijinal punk hareketinin en başarılı ve ikon gruplarından bir tanesiydi. Efsanevi sahne şovlarıyla tanınırlardı. Punk'ı reggae, rockabilly, dans, caz, ska ve daha pek çok türle birleştirdikleri 6 stüdyo albümü kaydetmişlerdir. 1979 yılında çıkardıkları London Calling albümü Rolling Stone dergisinin 2003'te yayımladığı "tüm zamanların en iyi 500 rock albümü" listesinde 8. sırayı almıştır.

Arabesk, Türkiye'ye özgü, duygusal bir halk müziği türüdür. Genellikle duygusal olan şarkı sözleri; karamsarlığı, umutsuz aşkları, günlük dertleri, umutsuzluğu ve başarısızlığı konu edinir. Küçük bir kısmı ise enstrümantaldir.

Rock, 1950'lerde ABD'de "rock and roll" olarak doğan, 1960'larda ve sonrasında farklı tarzlara ayrılarak özellikle İngiltere ve ABD'de gelişen bir müzik türüdür. Kökleri 1940'ların ve 1950'lerin rock and roll'una dayanır. Rock and roll ise blues, rhythm and blues ve country müzikten yoğun biçimde esinlenmiştir. Rock müzik; electric blues ve folk, caz, klasik müzik gibi diğer müzik kaynaklarından da esinlenir.
New wave, müzik alanında pek çok gelişmeyi tanımlamakta kullanılsa da, en yaygın olarak 1970'lerin sonlarında ve 1980'lerin başlarında Batı popüler müziğinde punk rock hareketinden esinlenerek ortaya çıkan müzik akımının adıdır. Bu müzik türü, 1980'ler boyunca popülerliğini sürdürmüş ve 2000'lerde tekrar bunu elde etmiştir. Başlangıçta punk rock'tan esinlenen New Wave; Funk, Disco, Reggae ve Ska türlerinin de bir karışımıdır.

Joe Strummer, asıl adı ile John Graham Mellor, Britanyalı müzisyen, besteci ve söz yazarı. Strummer, en önemli ilk dalga punk grupları arasında gösterilen The Clash'in vokalisti ve gitaristliğini yapması ile tanınmaktadır.
2007 Grammy Ödülleri, her sene verilen Grammy ödüllerinin 49.sudur. 11 Şubat 2007'de verilen ödüllerin en başarılısı 5 ödül birden toplayan Dixie Chicks grubu oldu. Kaliforniya'da verilen ödül töreni için The Police grubu yıllardan sonra birleşerek "Roxanne" şarkısını yorumladırlar.
2006 Grammy Ödülleri her yıl verilen Grammy ödüllerinin 48.sidir. 8 Şubat 2006'da verilen ödüllerin en başarılısı 5 ödül kazanan U2 oldu. Grubu 3 Grammy kazanan Mariah Carey, Kanye West ve John Legend takip etti.
2004 Grammy Ödülleri her yıl verilen Grammy ödüllerinin 46.sıdır. 8 Şubat 2004'te verilen ödüllerin en başarılısı 5 ödül kazanan Beyoncé oldu.
2003 Grammy Ödülleri her yıl verilen Grammy ödüllerinin 45.sidir. Dustin Hoffmann'ın sunduğu 23 Şubat 2003'te verilen ödüllerin en başarılısı 5 ödül kazanan Norah Jones oldu.
2001 Grammy Ödülleri her yıl verilen Grammy ödüllerinin 43.südür. 21 Şubat 2001'de verilen ödülleri Jon Stewart sunmuştur. 200'e yakın protestocu törenin yapıldığı "Staples Centre"ın önünde Eminem'in homofobik, ırkçı tavırlarını protesto etmişlerdir.
1998 Grammy Ödülleri her yıl verilen Grammy ödüllerinin 40.sıdır. 25 Şubat 1998'de verilen ödülleri Kelsey Grammer sunmuştur. Törenler ödüllerden çok törende yaşananlarla akılda kalmıştır. Bunlardan en önemlileri Wu-Tang Clan'in rapçisi Ol' Dirty Bastard'in "Yılın Şarkısı" konuşması yapılırken kesip ödül alamadıkları için ödülleri eleştirmesi, Bob Dylan performansı sırasında dansçının üstünde "Soy Bomb" yazarken sahneye koşması ve dans etmesidir.
1997 Grammy Ödülleri her yıl verilen Grammy ödüllerinin 39.sudur. 26 Şubat 1997'de verilmiştir.
Harry Gregson-Williams,, Altın Küre ve Grammy ödüllerine aday gösterilmiş, İngiliz film partisyon yapımcısı, orkestratör, şef ve müzik yapımcısı.

William Leonard Roberts II, bilinen adıyla Rick Ross, Amerikalı rapçi. Sahne adını, uyuşturucu satıcısı "Freeway" Ricky Ross'tan esinlenerek Rick Ross olarak seçti. Rick Ross'un kendisine ait Maybach Music Group adında bir plak şirketi bulunmaktadır.
Çağdaş R&B; R&B türünün günümüze göre uyarlanmış halidir. R&B tıpkı rock gibi bir üst türdür. R&B'nin dallarında hip-hop,funk, soul vb ritmin ve klavyenin ağırlıkta olduğu gözlenir. Rap ve hip-hop hareketli iken funk ve soul daha yavaş müzik türleridir.
Art rock, rock müziğin bir alt türüdür. Deneysel ve kavramsal bir müzikal duruş takınarak, rock müziği bir ergen eğlencesinden sanatsal ifade boyutuna taşımayı amaçlar. Klasik müzik, deneysel rock, avangart ve daha sonraları caz müzikten kaynağını alır. En temel duruşlarından biri, dans etmek yerine dinlenilip düşünülmesi için besteleniyor olmasıdır. Sıklıkla elektronik efektler ve eski dönem rock müziğinin tahrik edici ritminden uzaklaşmış easy listening dokuların varlığıyla kendini belli eder.

Chancelor Jonathan Bennett, bilinen sahne adıyla Chance the Rapper, Amerikalı hip hop sanatçısıdır. Chicago, Illinois doğumlu sanatçı, Savemoney ve The Social Experiment gruplarının birer üyesidir.
John Eliot Sturges Amerikalı film yönetmeni. Filmleri arasında Black Rock'ta Bad Day (1955), Vahşi Mücadele (1957), The Magnificent Seven (1960), The Great Escape (1963) ve Ice Station Zebra (1968) sayılabilir. 2013 yılında, Muhteşem Yedili filmiKongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihsel veya estetik açıdan önemli" olarak Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Film Arşivi'nde korunmak üzere seçildi. Hem kendisi hem de yönetmen arkadaşı Preston Sturges, Chicago bölgesinden olmalarına ve aynı soyadını paylaşmalarına rağmen, birbirleriyle bilinen hiçbir yakın ilişkileri yoktur.