İçeriğe atla

Rana Afzal Hüseyin

Rana Afzal Hüseyin
Pakistan Millî Meclisi Üyesi
Görev
  • (2008-31 Mayıs 2008)
  • (2013-2018)
Seçim bölgesiNA-131 (Şeyhupura-I)
Kişisel bilgiler
Doğum 2 Temmuz 1947(1947-07-02)
Ölüm 26 Ağustos 2024 (77 yaşında)
Milliyeti Pakistanlı
Partisi Pakistan Müslüman Ligi (N)
Mesleği Siyasetçi

Rana Afzal Hüseyin (Urduca: رانا افضال حسین ;d. 2 Temmuz 1947 – 26 Ağustos 2024), Pakistanlı siyasetçi.[1][2]

Hayatı

Hüseyin, 2 Temmuz 1947'de doğdu.[3]

Pakistan Müslüman Birliği'nin (N) adayı olarak NA-131 (Şeyhupura-I) seçim bölgesinden katıldığı 2002 Genel Seçimleri'nde başarısız olduktan sonra 2008-31 Mayıs 2008 ve 2013-2018 dönemlerinde Pakistan Millî Meclisi'nde delege olarak yer aldı.[4]

Hüseyin, 26 Ağustos 2024'te geçirdiği kalp krizi nedeniyle 77 yaşında vefat etti.[5][6]

Kaynakça

  1. ^ "2013 election result" (PDF). ECP. 1 Şubat 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2018. 
  2. ^ "2008 election result" (PDF). ECP. 5 Ocak 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2018. 
  3. ^ "Detail Information". 19 Nisan 2014. Archived from the original on 19 Nisan 2014. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2017. 
  4. ^ "2002 election result" (PDF). ECP. 26 Ocak 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2018. 
  5. ^ PML-N MPA Rana Afzal Hussain dies of heart attack
  6. ^ "PML-N, PPP make gains". DAWN.COM (İngilizce). 28 Haziran 2008. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2017. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ukraynalılar</span> Doğu Slavları grubuna ait, çoğunluğu Ukrayna topraklarında yaşayan etnik topluluk

Ukraynalılar ; tarihteki adları: Kiev Rusları, Rusinler, egzoetnonimleri: Rutenler, Kazaklar, Çerkesler, Maloroslar - Küçük Ruslar), Doğu Slavları grubuna ait, çoğunluğu Ukrayna topraklarında yaşayan bir etnik topluluktur. Dillerine Ukraynaca adı verilir.

<span class="mw-page-title-main">Ermeni Soykırımı'nın tanınması</span> Hükûmetlerin Ermeni Soykırımını tanıması

Ermeni Soykırımı'nın tanınması, Osmanlı İmparatorluğu'nda, çoğunlukla 1915'te olmak üzere devletin son dönemlerinde Ermeni tebaaya yönelik sistematik olarak gerçekleşen katliam ve zorunlu göçlerin bazı ülkelerce, soykırım olarak siyaseten kabulüdür. Holokost ve soykırım üzerine çalışan birçok tarihçi ve akademik kuruluş, olayların Ermeni Soykırımı şeklinde adlandırılmasında fikir birliğine varmışlardır. Hükûmetlerin katliamları soykırım olarak tanımasında tarihçilerin görüşleri kadar, ülkelerinde yaşayan Ermeni toplulukların lobicilik faaliyetleri de etkili olmaktadır. Yaşanan olayların soykırım olduğu görüşünü doğrudan reddeden ülkeler Türkiye ve yakın ilişkiler sürdürdüğü Azerbaycan ile Pakistan'dır; Türkiye ile Azerbaycan yaşanan olayların soykırım olarak herhangi bir ülke tarafından tanınması durumunda açıkça o ülkeleri ekonomik ve diplomatik yaptırımlarla tehdit etmektedir. Aynı şekilde Türkiye ile siyasi ilişkileri kötü gitmekte olan veya ihtilafa düşmüş bazı ülke ve kuruluşlar siyasi misilleme olarak kimi zaman yaşanan olayları soykırım olarak tanımayı bir koz olarak öne sürmekte veya soykırım olarak doğrudan tanımaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Atletizmde Türkiye rekorları listesi</span> Vikimedya madde listesi

Atletizmde Türkiye rekorları listesi, atletizm branşlarında Türkiye adına yarışan sporcular tarafından kaydedilmiş ve Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından onaylanmış en iyi dereceleri içerir. Federasyonun 1922'deki kuruluşundan itibaren rekor kayıtları bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Slovenya</span>

Slovenya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Radiotelevizija Slovenija isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Slovenya, 1993 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek ve Hırvatistan ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Yusuf Rıza Gilani</span> 18. Pakistan başbakanı

Yusuf Rıza Gilani, , Pakistan Halk Partisi (PPP) Başkan Yardımcısı ve Pakistan 17. Başbakanı. Daha önce Millet Meclisi (1993-1997) Başkanı ve Federal Bakan olarak görev yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Pakistan Silahlı Kuvvetleri</span>

Pakistan Silahlı Kuvvetleri, Pakistan'ı karadan, havadan ve denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumak görevli olan askerî kuvvet. Pakistan Kara Kuvvetleri, Pakistan Hava Kuvvetleri, Pakistan Deniz Kuvvetleri, Pakistan Hava Savunma Kuvvetleri ve Pakistan Sahil Güvenliği'nden oluşmaktadır.

Atletizmde Avrupa rekorları listesi, atletizm branşlarında Avrupa ülkeleri adına yarışan sporcular tarafından kaydedilmiş ve Avrupa Atletizm Birliği (EAA) tarafından onaylanmış en iyi dereceleri içerir.

<span class="mw-page-title-main">Arnavutluk Sosyalist Partisi</span>

Arnavutluk Sosyalist Partisi Arnavutluk'ta önde gelen siyasi partilerden bir olup sosyal demokrat çizgidedir. Öncülü Arnavutluk Emek Partisi'dir. Arnavutluk Sosyalist Halk Cumhuriyeti dağıldıktan sonra Arnavutluk Emek Partisi Arnavutluk Sosyalist Partisi olarak değişti. Mevcut iktidar partisidir. Genel Başkanı Edi Rama aynı zamanda Arnavutluk Başbakanı'dır.

<span class="mw-page-title-main">Veziristan Savaşı</span>

Veziristan Savaşı ya da Kuzeybatı Pakistan Ayaklanması, Pakistan Ordusunun, radikal örgütler Pakistan Talibanı, Cundullah, Laşkari İslam, İslam Hukukunun Uygulanması Hareketi, El-Kaide ve DEAŞ'a karşı yürüttüğü savaştır.

Yüzmede Avrupa rekorları listesi, yüzme disiplinlerinde Avrupa ülkeleri adına yarışan sporcular tarafından kaydedilmiş ve Avrupa Yüzme Birliği (LEN) tarafından onaylanmış en iyi dereceleri içerir.

Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi, kısaca UKIP, Birleşik Krallık'ta Avrupa şüphecisi, Britanya birliğini savunan milliyetçi sağ görüşlü bir siyasi partidir. Partinin söylemleri Britanya halkının çıkarlarıyla ülkeyi yöneten elitlerin çıkarları arasında çatışma olduğu görüşüne dayanır.

<span class="mw-page-title-main">Pakistan ekonomisi</span>

Pakistan ekonomisi, satınalma gücü paritesi bakımından 25. büyük ve nominal olarak dünyanın 38. büyük ekonomisidir. Pakistan gelişmekte olan bir ülke olup 21. yüzyılda dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma potansiyeline sahip sonraki 11 ülkelerinden biridir. Bununla birlikte onlarca yıl süren çatışmalar, sosyal istikrarsızlıklar, yatırım eksikliği ve hızlı nüfus artışı ülkenin ekonomik büyümesine zarar vermiştir. Ülkenin ekonomisi yarı endüstrileşmiş olup önemli sanayi merkezleri İndus Nehri boyunca yer almaktadır. Birincil ihraç malları arasında tekstil, deri ürünleri, spor malzemeleri, kimyasallar, halı ve kilim bulunmaktadır.

Yüzmede dünya rekorları listesi, yüzme kategorilerinde kaydedilmiş ve FINA tarafından onaylanmış en iyi dereceleri içerir. Rekorlar, uzun kulvar ve kısa kulvar yüzme havuzları için ayrı olarak tutulmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Pakistan Adalet Hareketi</span> Pakistanda bir siyasi parti

Pakistan Adalet Hareketi (PTI), 1996 yılında Pakistan'ın eski ulusal kriket kaptanı ve 22. başbakanı İmran Han tarafından kurulan Pakistan'daki merkez bir siyasi partidir.

<span class="mw-page-title-main">Ahmad Mukhtar</span>

Chaudhry Ahmad Mukhtar, Pakistanlı siyasetçi, asker ve iş insanı.

<span class="mw-page-title-main">Munira Yamin Satti</span> kadın siyasetçi

Munira Yamin Satti, Pakistanlı kadın siyasetçi. 15 Ağustos 2018 ile 7 Ocak 2021'deki ölümüne kadar Pencap Eyalet Meclisi'nde delege olarak hazır bulundu.

<span class="mw-page-title-main">Kabori Sarwar</span>

Kabori Sarwar, Bangladeşli aktris, siyasetçi ve sosyal hizmetler görevlisi.

Sabiha Nazir, Haziran 2013'ten Mayıs 2018'e kadar Pakistan Millî Meclisi üyesi olan Pakistanlı bir politikacıdır.

Mian Alamdar Abbas Qureshi', Ağustos 2018'den Ocak 2023'e kadar Pencap İl Meclisi üyesi olan Pakistanlı bir siyasetçidir.

Hidayet Ullah, Mart 2012 ile Mart 2024 döneminde Pakistan Senatosu'nda yer alan Pakistanlı siyasetçi.